Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 026 - S02E03 Kindred

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (50 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (3 głosów [6.38%])

Procent z głosów: 6.38%

2. 9.5 (8 głosów [17.02%])

Procent z głosów: 17.02%

3. 9 (11 głosów [23.40%])

Procent z głosów: 23.40%

4. 8.5 (9 głosów [19.15%])

Procent z głosów: 19.15%

5. 8 (9 głosów [19.15%])

Procent z głosów: 19.15%

6. 7.5 (1 głosów [2.13%])

Procent z głosów: 2.13%

7. 7 (2 głosów [4.26%])

Procent z głosów: 4.26%

8. 6.5 (1 głosów [2.13%])

9. 6 (1 głosów [2.13%])

10. 5.5 (1 głosów [2.13%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (1 głosów [2.13%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 25.09.2007 - |13:39|

Kindred

::. GRUPA TARDIS .::

#2 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 09.10.2007 - |17:01|

Takie małe wow. Szkoda mi HRG (czyżby West miał coś z tym wspólnego?). No i po części się wytłumaczyła tajemnica tatuaża Jessici :) Tylko o co w tym chodzi? Każdy tatuaż jaki zrobi sobie Heroes przemieni się w helix, a jak się Peter znowu wkurzy to się pojawi? (btw. świetna akcja Petera z duszeniem ziomka:D)
  • 0

#3 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 09.10.2007 - |17:58|

Nieco nudnawy odc. ale bywało gorzej 7/10. Z fajnych momentów duszenie tamtego gościa przez Petera ala Vader:D A z beznadziejnych kradzież samochodu przez Alejandro (trzeba być naprawdę zdesperowanym żeby tak zrobić...)

Czy to możliwe że West zabił ojca Hiro? o_0
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#4 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 09.10.2007 - |19:42|

Hehehe, Hiro ukryl wiadomosc dla Ando :D I nikt przez 400 lat tego nie znalazl :D Zaden z historykow czy kustoszy badajacych miecz nie przeczytala wiadomosci? Jak to mozliwe? :P
I ciekawe dlaczego Hiro nie chcial wrocic? Kurcze, zabawia sie w ukladanie przeszlosci jak to terazniejszosc musi byc ulozona, zaczynajac od Petera ktory nie otworzyl szkatulki konczac na "Save the HRG save the world" :P.

To ze peter nie otworzy szkatulki bylo prawie pewne i to ze otworzy ja tuz przed finalem tak by zdarzyc na finalne sceny i walki.

Sytuacja z Westem nie podoba mi sie. Jesli to on ma zabic ojca Claire to to troche naciagane jak narazie wyglada, zobaczymy jak chca to wyjasnic scenarzysci.
Pozatym West chyba nie moze byc tym ktory zabil Kaito, jest za mlody by byc jednym z tych "starszych", pozatym nie zachowuje sie jak morderca.
Ta scena a'la superman byla swietna, wygladala troche tandetnie ale jakims cudem pasowala do momentu.

Co do michele i sylara to nie wydaje mi sie by on ja zabil, wydaje mi sie ze to ciagle jej iluzja i bedzie ona trwala tak dlugo az Sylar sie podda im.

Ocena: 8,5/10
  • 0

#5 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.10.2007 - |20:28|

A mi sie najbardziej w odcinku podobalo "Tokidoki" :P hehe

aaa i ogladajac ta scene na plazy cos dziwnego mi wpadlo do glowy ^^
Claire za kazdym razem trzeba rozdziewiczac ?? :P
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#6 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 09.10.2007 - |22:02|

Co do michele i sylara to nie wydaje mi sie by on ja zabil, wydaje mi sie ze to ciagle jej iluzja i bedzie ona trwala tak dlugo az Sylar sie podda im.

Mam identyczne odczucia. Sam myślałem, że ona w pewnym momencie wyjdzie, ale co się jednak nie stało. Aczkolwiek uważam, że Candice nie żyje, gdyż nie przybrałaby ona swojej prawdziwej postaci, gdyby była to tylko jej iluzja. Troche glupio to wyszło, że tak szybko on ja zabił, dla mnie bezsens. Rozumiem gdyby zemdlała, ale skoro była jeszcze jako tako świadoma tego czego się dzieje, mogła chociaż jedna rzecz zmienić. A tak on sobie ukleknal i przeciaj jej czaszke SZKŁEM. NO PROSZE! Przeciez to jest żałosne. No, chyba że on tylko otwierał czaszke wtedy gdy miał moc telekinezy, ale to i tak nie zrobisz chociaż małej dziurki w czasce zwykłą porcelanka...

Hehehe, Hiro ukryl wiadomosc dla Ando biggrin.gif I nikt przez 400 lat tego nie znalazl biggrin.gif Zaden z historykow czy kustoszy badajacych miecz nie przeczytala wiadomosci? Jak to mozliwe? tongue.gif

Myślę, że miecz się zmienil wtedy, gdy Hiro cofnął się w przeszłośc. Wtedy te wiadomości powstały. Ale to również może być bład scenazystów, ale podróze w czasie zawsze były minusem wielu filmów, z powodu braku stabilności fabuły.

I ciekawe dlaczego Hiro nie chcial wrocic? Kurcze, zabawia sie w ukladanie przeszlosci jak to terazniejszosc musi

Jak dla mnie pozostał dla tej japonki.

Sytuacja z Westem nie podoba mi sie. Jesli to on ma zabic ojca Claire to to troche naciagane jak narazie wyglada, zobaczymy jak chca to wyjasnic scenarzysci.
Pozatym West chyba nie moze byc tym ktory zabil Kaito, jest za mlody by byc jednym z tych "starszych", pozatym nie zachowuje sie jak morderca.
Ta scena a'la superman byla swietna, wygladala troche tandetnie ale jakims cudem pasowala do momentu.

Nie, west nie zabił Kaito na 99,99%. Ale zawsze jest ten 0.01%. A czy West mógłby zabić HRG? W sumie niezdziwilbym się, gdyż to własne Noah Bennet aka HRG go porwał. Może się zemści? No nie wiem, aczkolwiek nie chce by HRG umarł, gdyż byłaby to wielka strata dla tego serialu i uważam, że albo on umrze w przyszłych sezonach, albo w ogóle (obraz Isaaca , gdzie NY wybucha sie nie sprawdził, więc dlaczego ten obraz miałby się sprawdzić?). I jeszcze jedno: ja chce Westa jako Animal Man!!!

Maya, ah ta Maya :D Wiemy napewno, że ona może kontrolować moce, ale jak przestanie skupiać się nad tym, to poprostu zabija ludzi. Jeżeli scenarzysci się zdecyduja na to, aby Maya była czarnym charakterem (a czytałem jakos 3 tyg. temu o pewnych spoilerach i tak się moze zdarzyc
Spoiler

Mam nadzieje, że Sylar nie bedzie mógł korzystać z mocy Candice oraz ze scenarzysci zdecyduja sie na usuniecie tej mocy z serialu, gdyż byłaby to zbyt silna moc i praktycznie kto by ja posiadał, byłby niezwycięzony (to samo się tyczyło mocy perswazji tej fajnej laseczki z pierwszego sezonu).

No to już wiemy kto ukradł samochód Claire :D daleko musiał zejach, by znaleźć się w Meksyku :D

Użytkownik MorFeuS edytował ten post 09.10.2007 - |22:08|

• 0

#7 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 10.10.2007 - |10:12|

podobała mi się scena a'la supermen - byla tandetna pod wzgledem efektow, ale wyszla swietnie
poza tym ja nie chce zeby West byl jakims zakichanym Animal Manem - co za glupia idea... :/ umie latac i tyle, niech tak zostanie
zirytowalo mnie troche ze Peter nie otworzyl tej zakichanej skrzynki ( co bylo do przewidzenia), takie sztampowe, ze bardziej nie mogli, chociaz odcinek mi sie ogolnie podobal...
Claire znow bedzie miala zal do tatusia ze porwal jej nowego chlopaka - oj boze! jakby nie wiedziala co wczesniej robil jej ojciec :/
czemu nie bylo Haitanczyka w tym odcinku? o co chodzi z Jessica? Jak mogli zabic D.L.'a?! no bez kitu ( chyba ze to tylko kolejny pusty grób, a DL sobie hasa gdzies... tam...)
wiadomosci Hiro byly idiotyczne - sytuacja tez niesamowicie przewidywalne, bylbym zaskoczony gdyby wrocil do wspolzesnosci... nic sie nie nauczyl po historii z Charlie, a szkoda...
Sylar bez mocy! tego sie nie spodziewalem - mam nadzieje, ze ten watek nas jeszcze zaskoczy :)
ciekaw jestem jak moc ma Alejandro - czy moze byc to moc blokowania cudzych mocy? to byloby ciekawe
  • 0
You are what you believe yourself to be

#8 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 10.10.2007 - |10:17|

Kolejny bardzo dobry odcinek 9\10

Najlepsze momenty to Peter z tym kolesiem i "parkowanie" samochodu przez Petera

Cieszę się że wrócił Sylar nie czytałem spoilerów i się mocno zdziwiłem gdy go zobaczyłem,

Zastanawia mnie ta czarna staruszka co przygarnęła micah jakoś źle jej z oczu patrzy
  • 0

#9 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 10.10.2007 - |10:47|

ciekaw jestem jak moc ma Alejandro - czy moze byc to moc blokowania cudzych mocy?

On tylko może odebrać tą klątwe May'u, ponieważ oni sa bliźniakami. Ona zabija tą klątwą, on potrafi tą klątwe zdjąc. To jest pewne w 99.9%

Zastanawia mnie ta czarna staruszka co przygarnęła micah jakoś źle jej z oczu patrzy

Ona odegra ważna role, tak mi się zdaje. To jest aktorka, która grała w Star Treku, więc po co by ją brali, gdyby nie była kims waznym? Przecież nie beda brac znanej aktorki i obsadzą ja jako nianie...

Użytkownik MorFeuS edytował ten post 10.10.2007 - |10:48|

• 0

#10 kylo100

kylo100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.10.2007 - |14:23|

Jak sie nazywa kobieta grajaca Jessice? Nigdzie w obsadzie na stronach jej nie widze.
  • 0

#11 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.10.2007 - |14:41|

Bo ona sie nie nazywa Jessica tylko Niki :P
Jessica to jej to zle alter ego :) Laska nazywa sie Ali Larter

@pancor z tego co pamietam to Haiti-boy oprocz wymazywania pamieci moze blokowac moc innych w jakims tam zasiegu
  • 0

#12 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 10.10.2007 - |14:41|

Czy DL zginął w 1 serii czy po między 1 i 2 i tego nie pokazali bo nie pamiętam? :/
  • 0

#13 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.10.2007 - |14:56|

Podziurawili go w finale w tym budynku, potem go rannego na dol zniesli, ale chyba nie pokazali jak umiera ? nie pamietam tez ^^
  • 0

#14 kylo100

kylo100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.10.2007 - |14:58|

Dzięki

Użytkownik kylo100 edytował ten post 10.10.2007 - |16:02|

• 0

#15 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.10.2007 - |15:05|

Moc iluzji - Candace Willmer
  • 0

#16 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 10.10.2007 - |16:36|

W graphic novel widzimy, jak Micah rozmawia z Hana przez komputer i mówi, że jego tata jest w szpiatalu (albo to Nikki do Micah to mówiła, nie pamiętam). Więc pewnie w szpitalu zmarł :)
  • 0

#17 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 10.10.2007 - |17:06|

Mogliby coś więcej powiedzieć w serialu a nie bum i nie żyje :/
  • 0

#18 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 10.10.2007 - |19:18|

Mogliby coś więcej powiedzieć w serialu a nie bum i nie żyje :/

2x1 Four Months Later...
(...)
2x8 Four Months Ago

Spodziewaj sie wyjasnień ;)

Użytkownik garus edytował ten post 10.10.2007 - |19:19|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#19 SeverOne

SeverOne

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.10.2007 - |19:34|

Witam wszystkich, jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość,mam nadzieje ze nie popełnię tu wielu błędów. Zastanawiałem się także jak kolega Soul_of_Warrior czy Clarie będzie zawsze dziewicą. Wiem ze ten temat moze byc troche niesmaczny dla niektórych ;) ale bardzo mnie to intryguje. Bo jeśli Clarie może wszytko odrosnąć a jest to tylko kwestia czasu to czemu nie mogla by jej odrasnac błona :).

Ponadto nie uważam żeby West mógł zabić Kaito gdyż ta sama osoba probowała zamordować matkę (Angela) Petera i Nathana wykorzystała do tego prawdopodobnie moc umysłu wytwarzając pewnego rodzaju "obłęd" w umyśle tej kobiety (scena na posterunku policji ).Lecz z drugiej strony nie wykluczam możliwości ze to West jest takim miłym i dobrym, Aniołem Śmierci firmy :P
  • 0

#20 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 10.10.2007 - |19:35|

2x8 Four Months Ago

A to takie buty... Mam nadzieję ze nie będzie tak nudny jak w 1 serii Six months ago =_=
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych