Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gossip Girl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#1 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 21.09.2007 - |21:14|

Nowy dramat od stacji "The CW".
Opowiada on losy grupki uczniow z prywatnego liceum na Manhatanie oraz ich rodzicow. W serialu wystepuje glos narratora (tytulowa Gossip Girl za ktora glos podklada Kristen Bell) objawiajacy nam najskrytsze sekrety glownych bohaterow.
Serial podobny jest do filmu " Szkola Uwodzenia" tylko ... bardziej nastawiony na nastolatkow.

Ogolnie po pierwszym odcinku musze przyznac ze mnie wciagnal. Tlo wydarzen jak dotad chyba nie wykorzystywane, dobra gra aktorska, dobry humor jak i watki milosne. Zapowiada sie naprawde goraca.

Ocena: 8/10

Based on the book of the same title, Gossip Girl takes viewers inside the exclusive world of the privileged teenagers at an elite New York City private school. Each episode is told through the eyes of an anonymous blogger as the best gossip and deepest secrets are dished and revealed.

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |11:25|

• 0

#2 Coll

Coll

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 25.09.2007 - |13:42|

Jak dla mnie póki co jedna z lepszych nowości serialowych, niezła obsada, zobaczymy jak będzie dalej, ale jak narazie wygląda że będzie kolejny serial do oglądania.
  • 0

#3 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 26.09.2007 - |07:28|

Jak dla mnie - serial na razie taki sobie... 2 plusy - troszkę inne prowadzenie historii, oraz Veronica Mars (Kirsten Bell) jako głos zza ekranu "Gossip Girl".
  • 0

#4 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.03.2008 - |10:25|

Właśnie ten serial już od kwietnia tego roku będzie emitowany na TVN7 w każdy wtorek o 20.30!!! To jest świetna wiadomość dla fanów i nie tylko może ktoś nie widział tego serialu!!! POLECAM!!!
  • 0

#5 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.03.2008 - |10:53|

Podoba mi sie ten serial ale ... tylko jak sie oglada kilka odcinkow po rzad. Gdy ogladalem odcinek co tydzien zaczal mnie nudzic wiec postanowilem zostawic go na pozniej. Jak juz do niego sie zabralem ogladajac 3-4 odcinki sprawil mi o wiele wieksza przyjemnosc niz myslalem.
Polecam ogladac go po pare odcinkow na raz :)
  • 0

#6 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 18.04.2008 - |15:27|

Informacja dla osób które oglądają ten serial na TVN7 a chodzi o to iż od 6 Maja (wtorek) "Plotkara" będzie emitowana o 21.05 a nie jak wcześniej o 20.30.

Napisano 26.04.2008 - |12:24|

A tu znów inna nowość bo tylko 6 maja Plotkara jest o 21.05 a już we wtorek 13 maja Plotkara przejdzie na godzinę 20.00!!! Podobnie z serialem Chuck który przejdzie na 21.00.

Użytkownik johnass edytował ten post 23.04.2011 - |13:46|

• 0

#7 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 11.05.2008 - |17:18|

16 odcinek był ostatnim tej serii ? bo zakonczyl sie bardzo ciekawie :D nie spodziewałbym sie, calkowoscie myslalem ze bedzie chodzic o co innego ;p
  • 0

#8 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 11.05.2008 - |17:52|

16 odcinek był ostatnim tej serii ? bo zakonczyl sie bardzo ciekawie :D nie spodziewałbym sie, calkowoscie myslalem ze bedzie chodzic o co innego ;p

NIe, bedzie ich 18 czyli jeszcze 2, pierwszy 12, nastepny i zarazem ostatni tego sezonu 19 maja.
  • 0

#9 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.05.2008 - |23:49|

A ja mam małe pytanie do ogladajacych serial panów... Mianowiscie: co ciekawego widzicie w serialu skierowanego dla nastolatek? Pytam serio i bez cienia złośliwości. Mnie od zawsze odrzucały wszelakie seriale dla młodzieży w stylu Beverly Hills (wolałam archiwum x) i tak ich problematyka - ona kocha jego, on woli inną itp. Więc nie potrafię zrozumieć skąd to zainteresowanie i co w tym takiego jest. xD
Ale tak jest ze mną. Mam wybitnie niekobiecy gust. A już w szczegulności nielubie komedii romantycznych.
  • 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#10 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.05.2008 - |22:30|

117

Wyglada na to ze ten tydzien jest tygodniem doskonalych odcinkow (juz nie moge sie doczekac supernaturala), po doskonalym haouse i swietnym Bones teraz przysla kolej na Gossip Girl.
Odcinek wprost rewelacyjny, trzymajacy w napiecio od poczatku az do samutkiego konca. Bardzo dobrze zagrane role i spojny scenriusz stworzylo potezna mieszanke ... a za tydzien final sezonu, bedzie sie dzialo :D.

Ocena: 10/10
  • 0

#11 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 15.05.2008 - |14:05|

A właśnie mam dobrą wiadomość dla fanów serialu iż 2 sezon będzie składać się z 24 odcinków a nie jak przypuszczano z 22!!! Premiera przewidziana na Wrzesień 2008!

Aha i są też inne informacje z nieoficjalnego źródła chodzi o to, że mówi się iż Plotkara po zmianie dnia i godziny emisji ma coraz mniejszą oglądalność(co jest prawdą) i serial może po kilku odcinkach 2 serii zostać zdjęty z anteny jeżeli oglądalność sie nie powiększy!
Mam nadzieję, że to tylko plotki!!! xD
  • 0

#12 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 17.05.2008 - |18:26|

Bardziej zatrwazajace jest ze cale CW moze zniknac jesli sie ratingi nie poprawia... link do artykulu tv.com
  • 0

#13 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 20.05.2008 - |21:46|

118

Swietny konczacy sezon odcinek, totalna roszada par, ciekawe czy to sie utrzyma poniewaz jak dla mnie zabawnie by bylo widziec przez kilka odcinkow jak Serena, Nate, Dan i Vanessa sa samotni podczas gdy Blair i Chuck sa szczesliwi ze soba, no ale zobaczymy jak to bedzie wygladac.
W odcinku najbardziej podobaly mi sie dwa momenty, scena w ktorej G. zostaje wrobiona przez duet Blairi-Dan oraz scena w ktorej Chuck wyglasza mowe.

Ocena odcinka: 9/10
Ocena sezonu: 8/10
  • 0

#14 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 22.05.2008 - |22:29|

no więc bedziemy tesknic za Plotkarą XO XO

i czekać na 2 sezon :)
  • 0

#15 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 23.05.2008 - |14:27|

Właśnie jestem po finałowym odcinku PLOTKARY był po prostu świetny!!! Nie mogę się doczekać 2 sezonu! Na razie zostają tylko odcinki w każdy wtorek o 20.05 i w niedziele ok 11.45 na TVN7!!!

Napisano 16.07.2008 - |14:09|

Według strony http://www.pogdesign.co.uk/cat/9-2008 PREMIERA 2 Sezonu Plotkary Odbędzie się 1 września w poniedziałek o 20.00 na antenie stacji THE CW!!!

Napisano 20.07.2008 - |16:32|

NA stronie podanej poniżej znajdziecie krótkie zwiastuny dotyczące 2 sezonu PLOTKARY!!!
http://www.filmweb.p...2,News,id=44669

Użytkownik johnass edytował ten post 23.04.2011 - |13:47|

• 0

#16 ericdraven

ericdraven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.08.2008 - |14:22|

Tak przypadkiem wpadłem na ten post i skusiłem się na ten serial przez Modesa tym bardziej, że czasem muszę zaserwować narzeczonej serial, który jest bardziej w jej "kategoriach". No i stało się 18 odcinków poszło w tydzień. Bardzo fajny serial. I dostałem nagrodę za niego od narzeczonej :P Zgadzam się co do oceny z Modesem i faktycznie też najlepiej oglądać go po kilka odcinków bo po jednym pozostaje niedosyt. Pewnie obejrzymy 2 jak już będzie całość bo inaczej nie wyobrażam sobie tego czekania na kolejne intrygi. Co do samego serialu to oczywiście kilka standardowych hamerykańskich charakterów: biedny inteligenty ciapowaty chłopak (Dan) z siostrą (Jenny) i cały ten tłum bogatych dzieciaków i ich rodziców. Moją ulubioną postacią jest Chuck i te jego akcję o bosz :P Najbardziej zdziwiła mnie niby główna bohaterka Serena, która niejednokrotnie była raczej 2 i nawet 3 planową postacią - najmniej wyraźna postać ;/ Tak czy siak polecam wszystkim ten lekki młodzieżowy serial ;] Nie tylko paniom ;p
  • 0

#17 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 03.09.2008 - |15:37|

yyy...??? Ok dlaczego moje posty zniknęły i to chyba ze 2 lub 3?!

PREMIERA 2 sezonu Plotkary miała miejsce 1 września na CW!
Widział juz ktoś pierwszy odcinek?! Bo ja jeszcze nie dopiero zacząłem sciągać i spokojnie sobie wieczorkiem obejrzę.

W 2 sezonie i co najmniej 3 odcinkach zagra Willa Holland! Znana z serialu THE O.C.(Życie na fali) jako Kaitlin Cooper.
  • 0

#18 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 10.09.2008 - |18:22|

Obejrzałam dopiero pierwszy odcinek i jakoś bez rewelacji. Pozwoliłam jednak dać sobie szanse i ściągam kilka kolejnych, jeśli nic się nie zmieni to nie będę dalej oglądać.
  • 0

#19 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 12.10.2008 - |13:07|

Nowe odcinki Plotkary są jeszcze lepsze od 1 sezonu!!! I w dodatku 2 sezon notuje wyższe wyniki oglądalności niż sezon 1. Teraz serial ogląda prawie 3.5 mln. osób!
  • 0

#20 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 17.02.2009 - |16:11|

lol ale akcent polski na sam koniec :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych