Odcinek 045 - S03E01 - Orientación
Napisano 18.09.2007 - |12:01|
Genesis
Napisano 18.09.2007 - |12:16|
Napisano 18.09.2007 - |13:47|
Jak dla mnie zasłużona 10. Na zachętę
Napisano 18.09.2007 - |18:24|
Napisano 18.09.2007 - |21:46|
PS. Wiadomo czy Sara pojawi się w tym sezonie?
Użytkownik RaNdaLL edytował ten post 18.09.2007 - |21:47|
Napisano 18.09.2007 - |22:01|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 18.09.2007 - |22:30|
Napisano 19.09.2007 - |02:50|
Napisano 19.09.2007 - |04:59|
Nie bylbym taki pewien, tak jak pierwszy sezon nieraz zaskakiwal, tak mam nadzieje bedzie i w trzecim.Ktoś posmaruje i tapeciarz zostanie uznany za zmarłego.
PS.
Zmarlym ktorych wynosili z wiezienia straznicy na wszelki wypadek strzelali w glowe, ie sadze zeby to bylo takie proste
Napisano 19.09.2007 - |06:23|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 19.09.2007 - |07:13|
Nie jestem pewien czy mam ochotę na oglądanie ponownie tegosamego schematu pod tym samym tytułem, z tą samą obsadą tyle, że bezżadnego pomysłu. Już kicham na te absurdy z poprzednich sezonów. Wtedy przynajmniej widz był czegoś ciekaw, teraz w sumie nie ma już nic co by mie trzymało przy serialu. To, że Scofield siedzi mogę uznać za tak samo wiążące zakończenie jak w "dziewczynce z zapałkami" i jestem zadowolony (w miarę). Teraz tojuż od pierwszego odcinka wiadomo nawet jak Scofield ucieknie. Ktoś posmaruje i tapeciarz zostanie uznany za zmarłego. W pierwszym sezonie to wlaściwie do końca szczegóły planu były nieznane. Nie wiem, może amerykańskim było nie było producentom przypomniało się, że w pierwszej kolejności serial oglądają Amerykanie, którzy zlasowaliby sobie mózgi od trzech sezonów nieco bardziej wymagającego serialu, a może po prostu metodą Macajewa sprawdzają, czy starczy rozpędu żeby jeszcze coś zarobić :|
"Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu" Prison Break jest serialem z wyższej półki niż dajmy na to The 4400, jest serialem dobrym z wysoką oglądalnością. Jakbyś np niemial co oglądać tylko PB by był to co nieoglądał byś?
Pozatym uważam że pochopnie stwierdziłeś to jak np scofield ucieknie, i że obecnie serial nie ma pomysłu. Jeszcze niewiadomo, pierwszy odcinek był wprowadzający musi jak to okreslił Jonasz "zarysowac scenerie i zawiazac glowne watki" Takze niewiadomo co i jak będzie. Nie to ze jestem jakims maniakiem PB, bo ostatnie odcinki 2 sezonu stawały się dla mnie już nudne i coraz badziej mniej przemyślane, ale ten odcinek przyznam, byłem mile zaskoczony. Hmm może dlatego że żadnego serialu oprócz The 4400 co tydzień przez około kilka miesiecy niewidziałem i coś świeżego mnie zachwyciło. Okaże się.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 19.09.2007 - |07:16|
Napisano 19.09.2007 - |12:52|
Napisano 19.09.2007 - |23:01|
Napisano 20.09.2007 - |13:17|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 20.09.2007 - |17:22|
Napisano 20.09.2007 - |18:55|
ps. co jest z tymi wersjami hdtv?? ponad 1gb- trochę przegięcie... polecam wersję asd (140 mb)
Napisano 20.09.2007 - |19:42|
w sumie nie wiem, jak mam skomentować- odcinek (jak i pewnie cała seria)- przewidywalny, na dodatek mocno średni; cała ta intryga, zapewne znów pseudopolityczna, mocno chyba tam jest na siłę wciśnięta, a ostatnie 'or they both die' po prostu mnie rozwaliło. w sumie odcinek zgodny z oczekiwaniami; w moim mniemaniu ratuje go klimat, chyba że scenarzyści wymyślą coś naprawdę wyjątkowego; chociaż mam nadzieję, że tym razem się pomylę i nie będę miał racji- i tak oto znalazłem motywację, żeby obejrzeć sezon trzeci- pierwszy odcinek tak na 6 moim zdaniem
ps. co jest z tymi wersjami hdtv?? ponad 1gb- trochę przegięcie... polecam wersję asd (140 mb)
Mi się odcinek podobał. Słuchaj np masz sniadanie obiad kolacje, nagle sniadanie i obiad odpada nie ma. Kolacje jesz codziennie, a potem nagle masz co tydzien kolacje. I jeszcze malo jesz. Caly czas na kolacje to samo przez kilka miesiecy. I potem tak samo nagle dochodzi Ci sniadanie które jest Twoim ulubionym. To co nie smakowałoby Ci. Opisałem tutaj swój przypadek Oczywiście w przenosni. Co do wersji niewiem ja mam 350MB hdtv rip, niespotkalem sie z 1gb.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 20.09.2007 - |19:43|
Napisano 20.09.2007 - |20:12|
Ocena: 8
PLUSY:
+ bardzo dobry początek odcinka, czyli walka w deszczu i widok trupa na środku dziedzinca
+ plus za obrz niestandardowego więzienia, czyli tych wszystkich zwyczajów i norm panujących w tym osobliwym miejscu. Owszem, przedsmak mieliśmy tego już w ostatnim odcinku 2 sezonu, ale tamten widok był wręcz surrealistyczny. Wtedy to nie było więzienie, tylko jakiś opuszczony zakład dla obłakanych, zboczeńców i świrów. Tereaz widać wreszcię Sonę w całej okazałości i musze przyznać, że 3 sezon w tak dziwnym miejscu nabiera rumieńców
+ dobrze, że całość odcinka, a chyba też i sezonu ma miejsce w ciepłej, słonecznej i latynoskiej Panamie. Mam dość już Chicago i Fox River.
MINUSY:
- przewidywalność. Cóż, chyba przecieki albo domysły wyciągnięte z ostatniego odcinka 2 sezonu się ziściły Tak jak przypuszczać można było, Michael nie bez powodu trafił właśnie do Sony, jakieś ciemne siły związane z rządem chcą wyciągnąć kogoś ważnego z tego strasznego miejsca rękoma Michaela. Tego można się było spodziewać, i dokładnie to otrzymaliśmy. Burrows na próżno walczył o przeniesienie czy nawet wyciągnięcie Michaela z więzienia, o tym można zapomnieć. Sary na pewno też szybko nie zobaczymy, bo jak wiadomo aktorka jest/była w ciąży. Również pojawienie się wielkiego złego Murzyna (bez negatywnych skojarzeń) będacego szefem tej meliny zwanej Sona nie było zaskoczeniem.
- scena ucieczki tego chudego więznia nad wyraz głupia. Zarowno z punktu widzenia jego samego, jak i rekacji na to wiezniów, którzy byli dziwnie zaskoczenie obrotem akcji. A nie powinni! Mina Michaela i jego kosmiczne wręcz zaskoczenie tym, że strażnicy zabili uciekiniera dają wrażenie, jakoby Michael nie przeżył tego wszystkiego z 1 i 2 sezonu.
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 21.09.2007 - |01:15|
Kwestia gustu, dla mnie na przykład wersja 350Megowa zupełnie nie nadaje się do oglądania, po prostu cienka jakość (nie wiem jaka jest w tym zasługa XOR'a aka 1-pass-kings, ale popatrzcie na początek, gdy ta babka siedzi przed lustrem - wszędzie widać bloki i w ogóle wygląda obrzydliwie, prawie jak AXN Sci-Fi - chociaż fatalnej jakości tego kanału chyba nie da się przebić). Wersja 720p natomiast nadaje się do obejrzenia - a czas ściągania nie jest aż tak ważny dla mnie, bo i tak ustawiam pobieranie rano a oglądam wieczorem....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych