Skocz do zawartości

Zdjęcie

Entourage

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 24.06.2007 - |19:05|

Aż dziwne że nie ma tematu o tym świetnym serialu. Zresztą produkcje hbo rzadko kiedy są nieudane. Info o serialu w skrócie przedstawia się tak:

Odcinki: po 25 minut
gatunek: komedia / obyczaj
noty imdb: 9,3 na 5 203 głosy
noty filmweb: 8,43 na 49 głosów
http://www.filmweb.p...,Film,id=110259

Opis z fdb.pl:

Vince Chase jest seksownym, młodym aktorem, o krok od zrobienia wielkiej kariery w Fabryce Snów. Aby jednak świat filmowy nie pochłonął Vince'a za bardzo, a zabawa wciąż była stałym elementem jego dnia, aktor cały czas trzyma się z imprezowymi kumplami z dzieciństwa z Queens - Ericiem, Dramą i Turtlem. Cała paczka wspólnie będzie przemierzać kręte i kapryśne ścieżki kariery w Hollywood, gdzie pieniądze i pokusy okażą ogromne jak nigdy i nigdzie dotąd w ich szalonym życiu. Zobacz, jak bawią się zwykłe chłopaki z sąsiedztwa w potężnym i tylko na pozór przyjaznym Hollywood.

serial jest na prawde świetny choć ciężko powiedzieć czemu. Bo głupawa komedia to na pewno nie jest, ale momentami zabawny serial o życiu w Hollywood. Postacie są świetne i już po 4 odcinkach tak się z nimi zżyłem tak, że teraz dla mnie dzień bez ekipy to dzień stracony. Serial ogląda sie bardzo przyjemnie jakoś dobrze mnie nastraja, a i czas bardzo szybko przy nim leci. W każdym odcinku występują jekieś prawdziwe "gwiazdy" grajace same siebie jak narazie po 9 odcinkach obejrzanych widziałem m.in. Jessice Albe, Marka Wahlberga, Amande Peet, Luka Owena itp. nawet Val Kilmer wystąpił jako hipis (na prawde fajna rólka). Serial ma po prostu klimat i szczerze polecam, warto sie zrelaksować od czasu do czasu, w końcu to tylko 25 minut. Zresztą 1 seria ma 8 odcinków,ale wiadomo nie każdemu klimat podpasuje :P

Problem jest tylko taki że napisy są do 6 odcinka 2 serii, tzn moze i napisy były zrobione ale po kasacji napisów.org to za bardzo się o tym nie dowiemy. Ja napisy do tego serialu pociągnęłem z napiprojekt i tylko tyle tam było.

PS Warto dodać ze bodajże w poprzednią niedziele w USA został wyemitowany 1 odcinek 4 serii tego serialu :)

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |11:38|

• 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#2 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 24.06.2007 - |19:34|

dla mnie serial bez rewelacji - moze dlatego ze obejrzalem tylko pilota, ktory byl jakis taki plytki i bez polotu
moze dam mu jeszcze szanse
  • 0
You are what you believe yourself to be

#3 darjusz20

darjusz20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 11.08.2007 - |17:58|

Dla mnie genialny serial. Pierwszy sezon obejrzałem 3 razy w 3 dni. Serial lepszy od mojego dotychczas ulubionego dextera. Dlaczego nie ma napisów? ludzie opanujcie sie. Dajcie napisy do 2,3 i 4 sezonu.
  • 0

THE SHIELD------DEXTER------ENTOURAGE

#4 silvio

silvio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 30.01.2008 - |15:06|

Serial ciekawy, świetna rola Jeremy'go Piven'a jak agenata Ariego.
Niestety polskie napisy kończą sie na odcinku "3x08 The Release" czy ktoś posiada napisy do reszty epizodów lub mógłby przetłumaczyć napisy angielskie?
  • 0

#5 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 30.01.2008 - |20:40|

Ja na te napisy czekam już chyba ze dwa miechy, niestety u nas seriale tego typu nie są zbyt popularne. A szkoda :(
A dziwie się czemu nikt nie interesuje się serialami z innych sieci niz NBC, ABC, FOX itd. Dla niektórych tu kończą się stacje jakich seriale oglądają. A są jeszcze AMC, TNT, FX, Showtime, HBO. Wiadomo sa wyjątki jak Dexter, czy The Tudors, ale szkoda że nie można obejrzec takich seriali jak np. Mad Men z napisami czy właśnie Entourage. Dobrze że ktoś się wziął za The Riches :) (Za co wielkie dzięki tłumaczowi) Wg mnie najlepsze seriale własnie powstaja z wyżej wymienionych stacji. Po za tym one jakoś nie urywają ich tak nagle :)

Jeśli ktoś się zainteresuje tłumaczeniem napisów do Entourage to niech da znac w temacie napewno nieliczni fani Ekipy sie ucieszą :)
  • 0
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House

#6 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2008 - |01:55|

Cóż, po pierwsze dziękuję za podziękowania za The Riches;] w najbliższych dniach praca będzie iść wolno, (tłumaczenie się sesją jest w modzie, ale niestety to prawda:/ ) ale na pewno serię dociągnę do końca. Widzę, że jeśli chodzi o seriale Rand to mamy podobny gust;] Podobnie bowiem cenię produkcje takich stacji jak HBO, Sho czy FX. Zupełnie przez przypadek z 2 dni temu zacząłem oglądać Ekipę i jestem zachwycony. Serial genialny, jak dla mnie to, co może być odpowiedzią HBO na Weeds i Californi z Showtime (chociaż biorąc pod uwagę chronologię to w sumie jest na odwrót). HBO powinno zrobić co najmniej jeszcze jeden tego typu serial. Więc wszystkich fanów Ekipy zapewniam, że jak tylko skończę The Riches (4,5 odcinka) to biorę się pełną parą za tłumaczenie Entourage;]

Pozdrawiam
  • 0

#7 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 04.02.2008 - |12:51|

Świetna wiadomośc Yungar :) Lepszego ranka po odczytaniu tej wiadomości nie mogłem sobie wyobrazic :D
A sesja to nie tłumaczenie to po prostu smutny fakt :P Sam w tym okresie nie mam za dużo czasu, nawet seriali mniej oglądam na szczęscie każda sesja sie w końcu kończy prędzej .... czy później :P

Z niecierpliwościa czekam na wszystkie twoje napisy zarówno do The Riches jak do Entourage, życzę powodzenia i pozdrawiam.
  • 0

#8 silvio

silvio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 04.02.2008 - |15:25|

@Yungar
Dobrze jest przeczytać że ktoś ma zamiar tłumaczyc Ekipe, ostatnie napisy ukazały się ponad 2 miesiace temu i nigdzie nie mogłem znalezc informacji co dalej, myslalem ze serial zostal zapomniany, wiec trzymam kciuki za powodzenie sesji oby wszystko udało sie zdac w pierwszych terminach i czekam z niecierpliwoscia na tłumacznie,
pozdrawiam.

Użytkownik silvio edytował ten post 04.02.2008 - |15:26|

• 0

#9 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.02.2008 - |17:23|

Ok, pierwsze napisy już są. Jestem ciekawy WSZELKICH uwag;] Piszcie, jak coś tutaj, na maila lub w komentarzach.
Miłego oglądania.
  • 0

#10 Macieks34

Macieks34

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06.06.2008 - |18:40|

Ok, pierwsze napisy już są. Jestem ciekawy WSZELKICH uwag;] Piszcie, jak coś tutaj, na maila lub w komentarzach.
Miłego oglądania.

Wszystko super gra i buczy...prosimy o wiecej..serial super

Czy ma ktos tłumaczenie do dalszych odcinkow...ja znalazłem do 12/3 sezon....Czyli brakuje jakies 20 odcinkow ..

Użytkownik Macieks34 edytował ten post 13.06.2008 - |21:45|

• 0

#11 streamer

streamer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 04.08.2008 - |23:06|

ok, biore sie za 1 odcinek 4 sezonu
  • 0

#12 silvio

silvio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08.09.2008 - |17:48|

Wczoraj wystartował 5 sezon, polskie napisy skończyły się na 3x20.
Jest jakaś nadzieja że ktoś zrobi do całego 4 sezonu i rozpoczynającego się 5 ?
  • 0

#13 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 09.09.2008 - |07:15|

5 sezon rozpoczęty. Zapowiada się bardzo ciekawie ale to standard w tym serialu.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#14 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.09.2008 - |11:45|

Po 5x01 i 5x02

Bardzo dobry start sezonu. Dalej wszystko stoi na bardzo wysokim poziomie i nic nie zapowiada spadku.

Po całkowitej klapie, jaką był film Medellin, Vince i Turtle ukrywają się gdzieś w meksykańskim raju, czerpiąc z życia to, co najlepsze :] Jednak szybko zostają sprowadzeni na ziemię przez Ariego i Erica. Trzeba w końcu jakiś film nakręcić, bo Hollywood zaczyna powoli zapominać o Chase'ie. Nie jest to jednak takie łatwe, jakby się mogło wydawać. - Tak mniej więcej prezentuje się początek sezonu.

Ari jak zwykle bezbłędny :]

5/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#15 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.09.2008 - |17:30|

5x03

Świetny odcinek! Dawno takiego nie było. Zdecydowanie lepszy od dwóch poprzednich. Tyle w nim perełek było, że nie wiem od czego by tu zacząć :]

- Świetna scena, gdy Ari ściga się z Adamem po przedmieściach swoim nowym Ferrari, a w tle leci kawałek Klaxons - Atlantis To Interzone :]
- Cały późniejszy pojedynek Ari vs. Adam, od wysyłania sobie toreb z kupami, przez rozpowszechnianie nagich fotek dziewczyn rywala i kończąc na bitchslapie :] Ari rządzi!
- Vince stoi na skraju bankructwa i musi chwytać się każdej okazji. Ląduje więc na Super Słodkiej 16 u rozpuszczonej, puszczalskiej panny, której rodzice mają za dużo kasy :] (200tys dolców piechotą nie chodzi). Całą imprezę niespodziewanie kończy lekko spity Drama ;)

6/6 Brawo! Więcej takich poproszę.
  • 0

#16 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.09.2008 - |12:20|

5x04

Niezły odcinek. Może nie tak dobry jak poprzedni, ale trzyma poziom. Akcja trochę zwolniła i wszystko toczy się wokół scenariusza, który Eric próbuje sprzedać. Z jednej strony chce dostać za niego jak najlepszą ofertę, a z drugiej stara się, aby Vince, któremu się ostatnio nie za dobrze wiedzie, dostał w nim główna rolę.
Na plus:
- Puszczony przez chwilę kawałek Lullaby mojego ulubionego zespołu The Cure ;)
- Gościnny występ Whoopi Goldberg w wywiadzie z Dramą
- Cały wątek Dramy zapijającego swoje smutki po stracie dziewczyny, co ewentualnie doprowadza go do więzienia :]
- I fajna końcówka. Już wszystko miało być pięknie, ale tu nagle...

Ocena 4+/6
  • 0

#17 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.10.2008 - |13:11|

5x05

Bardzo "specjalny" odcinek. ;) Chyba najlepszy w tym sezonie, bo dawno się tak na Entourage nie uśmiałem.

Cały epizod skupia się na grzybowym tripie, na który wybrał się Vince z ekipą, aby odnaleźć odpowiedź na pytanie czy Vince powinien zagrać w pewnym filmie :] Pojechali więc na jakieś pustkowie, zjedli dużo magicznych grzybków i bum. Wynikło z tego wiele świetnych momentów, np. Ari gubiący się na pustyni, szukając zasięgu i jego rozmowy z Lloydem. Wkręt Ericka lub gay party w domu Ariego pod jego nieobecność. Po prostu miód!

Sezon na razie na bardzo wysokim poziomie.

Ocena 5+/6
  • 0

#18 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 06.10.2008 - |18:41|

Popieram przedmówcę odcinek naprawdę dobry i bardzo śmieszny pewnie kolejne Emmy dla Jeremego Pivena.

HBO podjęło decyzję o produkcji 6 sezonu:)
źrudełko
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#19 wankus

wankus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 09.10.2008 - |09:51|

hej,

ja rowniez naleze do tego nielicznego grona wielbicieli entourage.
ogladam to na foxlife, ale tam dopiero skonczyla sie 2ga seria wiec korzystajac z dobrodziejstw netu zapodalem 3ci i 4ty sezon.

niestety nie moge znalezc napisow do tego 3ciego i 4tego sezonu - na napisy.info koncza sie na 3x11 czy jakos tak.
gdzie mam szukac? :)

dzieki
  • 0

#20 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 09.10.2008 - |10:19|

hej,

ja rowniez naleze do tego nielicznego grona wielbicieli entourage.
ogladam to na foxlife, ale tam dopiero skonczyla sie 2ga seria wiec korzystajac z dobrodziejstw netu zapodalem 3ci i 4ty sezon.

niestety nie moge znalezc napisow do tego 3ciego i 4tego sezonu - na napisy.info koncza sie na 3x11 czy jakos tak.
gdzie mam szukac? :)

dzieki

Są jeszcze tylko dwa miejsca gdzie mogą być te napisy, albo na napisy24.pl albo można je znaleźć za pomocą programu napiprojekt.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych