Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 74 – S04E14 – Harmony

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 74 – S04E14 – Harmony (149 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (5 głosów [4.10%])

Procent z głosów: 4.10%

2. 9.5 (5 głosów [4.10%])

Procent z głosów: 4.10%

3. 9 (10 głosów [8.20%])

Procent z głosów: 8.20%

4. 8.5 (11 głosów [9.02%])

Procent z głosów: 9.02%

5. 8 (21 głosów [17.21%])

Procent z głosów: 17.21%

6. 7.5 (6 głosów [4.92%])

Procent z głosów: 4.92%

7. 7 (18 głosów [14.75%])

Procent z głosów: 14.75%

8. 6.5 (6 głosów [4.92%])

Procent z głosów: 4.92%

9. 6 (11 głosów [9.02%])

Procent z głosów: 9.02%

10. 5.5 (2 głosów [1.64%])

Procent z głosów: 1.64%

11. 5 (9 głosów [7.38%])

Procent z głosów: 7.38%

12. 4.5 (2 głosów [1.64%])

13. 4 (7 głosów [5.74%])

Procent z głosów: 5.74%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

15. 3 (2 głosów [1.64%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (2 głosów [1.64%])

20. 0.5 (4 głosów [3.28%])

Procent z głosów: 3.28%

21. 0 (1 głosów [0.82%])

Procent z głosów: 0.82%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.06.2007 - |17:09|

Pułkownik Sheppard i Dr. McKay odwiedzają jedną ze swoich ulubionych planet gdzie świętują długotrwałe partnerstwo z tą społecznością. Goszczeni są przez dwie piękne i urocze księżniczki o imionach Flora i Mardola. Przy pałacowych strażnikach podziękowały im za ratujące życie leki, informację o zbliżających się Wraith i za ich dobroć. Obaj wyraźnie zostali zauroczeni.
Podczas szykowania się do powrotu obie podeszły pytając o przysługę. Przedstawiają im ich młodszą siostrę o imieniu Harmony. Podczas gdy jej matka Królowa niedawno umarła to ona została przeznaczona na jej następczynię. Jednak zanim przejmie władzę musi przejść niebezpieczną podróż i test polegający na całodniowej wyprawie po lesie do Świątyni Laros’a. I mimo że nikt nie może towarzyszyć w tej podróży siostry proszą McKay’a i Sheppard’a by broniły Harmony przed niebezpieczeństwami.
Ziemianie z radością wykonują polecenie i udają się do lasu wraz z dziewczyną o bardzo silnej woli. Nie trwało długo zanim napotkali na niebezpieczeństwo w postaci kontyngentu oddziału żołnierzy Genii którzy chcą przeszkodzić w przejęciu władzy przez Harmony. Udaje im się odeprzeć pierwszy atak, jednak ciągle musza się poruszać by zachować życie Harmony. Okazuje się jednak że Genii działają na zlecenie jednej z sióstr.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 06.09.2007 - |20:22|

Log65: Happy camper

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.01.2008 - |11:12|

pozwolę sobie na kilka słów przed snem :)

zapychacz + wieśniaki - prawie wszystkie efekty specjalne (no raz małe drony namalowali :P)
duży plus za Genii duży minus za ich postawę - gdzie ci Genii z poprzednich sezonów? Naprawdę zabicie Kolya pozbawiło ich wszelkiej porządnej strategi?

fajne drony tylko brakło mi technobełkotu o nich, znaczy się niby testowali ale po co? jak? w jakim celu? co one potrafią? :/ no rodney choć troch mógł się popisać, a nie tylko że dwa lata tego szukali...

a i duży plus za końcowy obraz, bardzo duży plus...

#3 Lathspell

Lathspell

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26.01.2008 - |11:13|

odcinek bardzo słaby, cieżko doszukać sie jakiś plusów

zapchajdzióra konkretna daje 4 tylko dlatego że to stargate ;p
  • 0

#4 dryzga

dryzga

Szeregowy

• Email
  • 25 postów

Napisano 26.01.2008 - |11:19|

Potwierdzam odcinek w HDTV, jest prawdziwy zgrany z SFI CHANLE HD wygląda na ta ze SFI ruszyło w HD
  • 0

#5 rabus

rabus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26.01.2008 - |11:44|

Odcinek trochę jakby na siłę upakowany z braku laku + brakuje im chyba aktorów, że ciągle się Ci sami przewijają (Harmony). Ale bądź co bądź jak kolega wyżej napisał, za piękny obraz na samym końcu to gratulacje :), po prostu sztuka sama w sobie.
  • 0

#6 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 26.01.2008 - |11:54|

dla mnie odcinek bardzo dobry; 8.5/10; fajny humorek; fraza "znowu wieśniacy" powoli zaczyna mi wpływać na nerwy ;);

jak zrozumiałem, że Pradawni testowali tam nową broń-drony właśnie; co by znaczyło, że drony zostały wynalezione w Pegazie; w takim razie musiała istnieć jakaś wymiana informacji z Pradawnymi w naszej galaktyce, skoro placówka na Antarktydzie miała drony; chyba, że to rzeczywiście jakiś nowy rodzaj coś a la drona osobista, zmieści się w każdej kieszeni :lol: ;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#7 DJ_Sooflet

DJ_Sooflet

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów

Napisano 26.01.2008 - |11:55|

Ocena: 4,5

Zastanawiam się już kiedy anulują ten serial....

Niby ma być piąty sezon, ale kto ich tam wie.

Jeżeli dalej Atlantis ma być taką wioską i bezmózgowiem, to lepiej niech to zCANCELują i wyprodukują jakiś nowy serial.

Nie widzę świetlanej przyszlości przed Stargate Atlantis...

Użytkownik DJ_Sooflet edytował ten post 26.01.2008 - |11:57|

• 0

#8 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 26.01.2008 - |12:23|

wnoszę o odblokowywanie tematów nad ranem; chciałam coś napisać o 5, to zablokowane :<

generalnie rzecz biorąc nędza niewarta czekania na emisję do 4 i znoszenia reklam w stylu 'chcesz schudnąć 50 kg w miesiąc?? kup nasz super-proszek-na-odchudzanie'. nienawidzę wieśniaków mieszkających w zamkach; już kiedyś był w sga taki ep -- z miastem siostrzanym atlantis, the tower chyba się zwał. naczy się miło wiedzieć, że pozostałości technologii pradawnych mają wpływ na całe cywilizacje [srotfl], niemniej jednak czasem cywilizacje te można określić jednym słowem: nędza.

ep dostaje 5 za najnormalniejszych ludzi w galaktyce pegaza -- genii -- którzy podejmą się każdego zadania, jeśli w grę wchodzi bomba atomowa, kasa lub odpowiednio powycinane ciało. ten tytułowy dzieciak był momentami żenujący.
aa, i pocieszył mnie zwiastun następnego epa -- no nareszcie coś się ma dziać :>.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#9 River

River

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 26.01.2008 - |13:03|

najfajniejsze w tym odcinku było tylko to
Dołączona grafika :P
  • 0

#10 SunTzu

SunTzu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 26.01.2008 - |14:34|

mi się odcinek bardzo podał.....

świetny klimat
humor

wszystko co mogło być jest:) jedynie to mi się nie podobała gra królowej.... taka sztuczna mi się wydawała.
  • 0

#11 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 26.01.2008 - |16:44|

Po poprzednim dosyć słabym odcinku, tym razem naprawdę sporo lepiej. Mnie tam niczyja gra aktorska nie raziła. Podobało mi się stopniowanie napięcia w odcinku, to że ten odcinek w stosunku do poprzedniego miał fabułę, która naprawdę wyglądała jak fabuła i w dodatku nie raziła sporymi błędami. Nawet humor jakiś taki śmieszniejszy ;)
Daję 8.5.
  • 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#12 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 26.01.2008 - |16:47|

druga połowa sezonu idzie nieźle :]
Może w wyniku starjku scenarzystów w USA kilku słabszych też z SGA zastrajkowało wiec ich wymienili.
A co do odcinka. Tak jak przewidywano wiesniacy byli.
Niestety narzekać nawet nie mam szczególnie na co, jedyne znalezione bugi wynikaja z samej konwencji SG nie z błędów scenariusza.
Genii jak już ktoś powiedział są chyba jedynymi normalnymi ludzmi w pegazie.
Obraz genialny, a gra królowej była do tego stopnia sztuczna że wydaje mi sie że tak właśnie miało być.
A juz znalazlem bug'a. Czy to normalne że wynajęci fachowcy mówią ofierze kto ich wynajmuje?
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#13 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 26.01.2008 - |18:55|

Co wy z tymi scenarzystami, co to za banialuki. Scenariusze zostały zrobione na długo przed strajkiem, to raz. Dwa-kiedy strajk się zaczął, wszystkie odcinki SGA były już nakręcone.Trzy-żaden scenarzysta nie należy to Writers Guild of America, tylko co najwyżej Writers Guild of Canada.

Ludzie narzekają, a przecież tak naprawdę nie ma na co. Świetny odcinek zrobiony dla jaj i wcale nie taki pusty-pusty by bł, gdyby bestia się pokazała, skasowała Genii i odeszła, nie byłoby żadnych pozostałosci po pradawnych i wszystko by się tak skończyło. A tak to mamy ważną informację-pradawni rozwijali dalej technologię dron (raczej wątpię, by dorny powstały w Pegazie, choć to kusząca myśl. Raczej testowano możliwości tej technologii i jej miniaturyzację-te drony były maciupkie)

Odcinek miał fantastyczne dialogi i żarty sytuacyjne. Najlepszy cytat to chyba: "Oh...Ha-ha-ha" McKeya a z sytuacyjnych-obraz na końcu. Skonałem ze śmiechu.

Zabawne jest to, że zawsze na jakiejś obcej planecie walną jakiś ideał amerykańskiej piękności-co kraj ma najlepszego. Szkoda, że wpisują się zaledwie w polską średnią.Biedni amerykanie ;)

Nie mam się o do czego przyczepić, może tylko do tego, że faktycznie to wyjątkowy brak profesjonalizmu z strony genii-wypaplać się przed wrogiem, kto ich zatrudnił.

Co do aktorstwa tej małe dziewczynki-chyba nigdy nie spotkaliście takiego bachora, więc nie wiecie, o co chodzi. Niestety to nie sztuczna gra aktorska, to sama prawda :rolleyes:

I jedna końcowa uwaga-naprawdę pocieszne było to, gdy Harmony groziła Rodneyowi. Ktoś powinien napisać na ten temat wiersz "Królowa oraz Niszczyciel Światów" o ludzkiej pysze i braku pohamowania, wydumanemu pojęciu własnej wartości, he he he ;) Jakby nie było Rodney jednym paluszkiem (aktywującym) rozwalał już całe systemy, a tu jakiś bachor na niego naskakuje :lol:

W pełnej harmonii z własnym sumieniem mogę wystawić 7 i tak robię.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#14 dix

dix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWu-wu-a

Napisano 26.01.2008 - |19:04|

bez przesady nie kazdy odcinek musi miec wielkie kosmiczne bitwy , szeregi ginacych W , wybuchy planet etc . Milo sie ogladalo , pare fajnych tekstow 6.5
  • 0

#15 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 26.01.2008 - |19:17|

Po kilku dobry odcinakach nadszedl czas na cos gorszego. Mozna sie bylo tego spodziewac. Zaczelo sie tragicznie ale potem sie troche rozkrecilo. Ogolnie nuda, wszystko to juz bylo. Sam odcinek zasluguje na 2pkt natomiast za koncowke z obrazem dostanie 4/10

EDit. Zmieniam swoja ocene tego odcinka na 1/10

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 03.03.2008 - |03:02|

• 0

#16 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.01.2008 - |19:32|

Podobnie jak Zet. Dla mnie tylko niewielki procencik jest tutaj udany. Odcinek nudny. Prawie jakbym oglądał telenowelę umieszoną w osiemnastym wieku.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#17 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 26.01.2008 - |19:34|

(raczej wątpię, by dorny powstały w Pegazie, choć to kusząca myśl. Raczej testowano możliwości tej technologii i jej miniaturyzację-te drony były maciupkie)

gdyby drony powstały w Pegazie np. podczas wojny z Wraith(i to powstały w późniejszym okresie) to byłby kolejny element wyjaśniający przegraną z Wraith; problem IMHO, tak jak napisałem, powyżej tylko z dronami w naszej galaktyce;

na marginesie wydawało mi się, że takiemu właśnie pomysłowi(z dronami stworzonymi w Pegazie) byś Sakramentos przyklasnął;

Użytkownik inwe edytował ten post 26.01.2008 - |19:35|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#18 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 26.01.2008 - |19:35|

Obejrzałem równolegle pykając w Traviana.... 5/10. Za humor.

To chyba jeden z najtańszych odcinków? ;)
  • 0

#19 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.01.2008 - |19:38|

Odcinek lepszy niż ostatni. 6/10
Fabuła była tym razem konkretna, dostaliśmy też informacje o dronach (te bardziej przypominały pierwowzory z Lost City Sg-1- oczywiście uważam je za ciekawsze niż późniejsze ich przedstawienie)

Trochę humoru, lekko i przyjemnie. Tradycyjnie musiało się trafić jakieś odwołanie do komiksów- ech, od ponad roku serwują ten typ tekstów.

Przynajmniej w odróżnieniu od poprzedniego epizodu ten miał ręce i nogi i resztę części na miejscu. Ot historyjka jaka zawsze trafi się w SG.

Po tym czekam aż strefa 51 opracuje pistolet na drony, chociaż granat miałby ciekawszą wymowę. :rolleyes:
  • 0

#20 Casper

Casper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 26.01.2008 - |20:03|

"zapychacz"

1/10 za nudny odcinek (Sheppard naprawdę nie powinien być tak łatwo uwodzony przez kobiety)

10/10 za ten obraz na końcu

suma sumarów 5/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych