Seriale - co nas czeka?
Napisano 01.06.2004 - |21:40|
-Oczywiscie Atlantis, ale czy dorowna SG1 ?
-Czekam niecierpliwie na Battlestar Gallaktica - po obejzeniu pilota to moze byc hit
- Ministerial zamykajacy Farscapa ( buuuuu)
Moze wiecie co bedzie sie dzialo w najblizszej przyszlosci z serialami SF ( jakies nowe serie)
Napisano 01.06.2004 - |21:49|
Poprawka skączył się . A mini seria to zupełnie inna bajka .Farscape sie konczy
A tego to nawet i najstarsi gurale nie wiedzą . Ale na pewno coś bedzie , bo na świecie jest zbyt dużo fanów SF , aby tak ich sobie pozostawć . Ktoś zawsze bedzie zabiegał o nasze serca (i portweleMoze wiecie co bedzie sie dzialo w najblizszej przyszlosci z serialami SF ( jakies nowe serie)
Napisano 02.06.2004 - |17:06|
Napisano 02.06.2004 - |17:31|
Ridley Scott robi w tej chwili serial. Premiera we wrześniu. Niestety tematycznie jest na "topie" czyli wilkołaki i inne o dziwnym jadłospisie ssaki. Dawka SF też ma być.
Ciekawie zapowiada się natomiast "1000 Days". Serial o żołnierzach z niedalekiej przyszłośći, którzy za "podrasowanie" zdolności płacą szybszym wykończeniem organizmu. Umierają po dokładnie 1000 dniach. A walczą ze współczesnym im złem
We wrześniu ma się też pojawić "spin-off" do "Kronik Riddicka", czyli naszego przyjemniaczka z "Black Pitch". Tytuł serialu "Krya". Historia Alexy Davalos i jej poszukiwaniach mentora wraz z grupą najemników.
Napisano 02.06.2004 - |17:33|
Napisano 05.06.2004 - |09:19|
Napisano 05.06.2004 - |09:27|
I ja Czekam na dokladnie to samo...Mam nadzieje ze sie doczekamja czekam na jakis serial osadzony w świecie banylon 5 - ale kto wie kiedy to nastąpi, chyba nikt nie wie
Babylon 5 jest swietnym serialem i podobni jak SG1 ma Atlantis tak B5 powinien miec kontynuacje w innym serialu o podobnej tematyce
Pozdrowionka
Napisano 18.06.2004 - |22:35|
a mi wlasnie wpadlo w rece cos takiego
5 Days to Midnight
link do imdb
nowe ale jeszcze nie mialem czasu widziec
poki co obejrzalem pierwszy odcinek i musze powiedziec, ze o ile temat oklepany,
czyli wiemy (a moze nie
Jak ogladalem to tak ladnie po polnocy, to mozna sie nawet przestraszyc
Zadne zombie poki co nie lataja, wiec przesady nie ma!
Jak na razie polecam
Użytkownik drizzt edytował ten post 23.06.2004 - |15:10|
Napisano 30.06.2004 - |12:05|
ma on byc o ludziach ktorzy zagineli kilka, kilkanascie lub nawet kilkadziesiat lat temu
a teraz powrocili w liczbie 4400 (dlatego chyba taki tytul
Zapowiada sie ciekawie
Serial rusza w USA 11 lipca
Oto link do imdb
a to adres oficjalnej strony: www.the4400.com
Napisano 02.08.2004 - |03:51|
A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.
Napisano 19.08.2004 - |19:16|
Update : znalazłem opis :
"Nowe odcinki popularnego w latach 70. serialu "Battlestar Galactica". Akcja "Battlestar Galactica" rozgrywa się w świecie przyszłości, w czasach, kiedy ludzie tocza wojnę z Imperium Cylońskim. "Galactica" to nazwa jedynego ziemskiego statku bojowego, który wyszedł cało z niszczącej wojny. Na jego pokładzie grupka ocalałych ludzi poszukuje nowego miejsca do zamieszkania... "
Jak pamietam ten film był dość słaby, mimo,że powstał niealeko Star Wars. Ale błędem była jak zwykle scenografia, ubiory... Brak mu było naturalności SW.
Rayden
He is my Shield and my Force. "
Napisano 19.08.2004 - |19:54|
Napisano 14.09.2004 - |14:16|
Info znalazłem na Onecie:
"David Goyer, David Heyman i Bragi Schut pracują nad nowym serialem telewizyjnym, który miałby opowiadać o inwazji Obcych.
Odpowiedzialny za scenariusze serii o Bladzie oraz obrazu "Batman - Początek" Goyer wraz z Heymanem - producentem filmowych adaptacji "Harry'ego Pottera" i Schutem pracują nad nowym programem dla sieci CBS. Jak na razie projekt nosi tytuł "Threshold", a jego pilotowy odcinek ma opowiadać o odpowiedzi rządu na groźbę najazdu Obcych.
Z kamerą pierwszego odcinka ma stanąć Goyer, który jest również producentem wykonawczym serii. Bragi jest jego scenarzystą. Heyman natomiast wystąpi jako drugi producent wykonawczy projektu. "
link do wiadomości
Napisano 05.10.2005 - |18:43|
Threshold - 2 odc
Surface - 2 odc
Supernatural - 2 odc
Invasion - 1 odc
i to mój prywatny ranking:
the winner is....
1. Threshold
2. Supernatural
3. Surface
4. Invasion
Użytkownik slaweeek edytował ten post 05.10.2005 - |18:46|
Napisano 05.10.2005 - |19:42|
2. Threshold(2)
3.Surface(1)
4.Invsion (1)
5.Night Stalker (1 odc)
:afro:

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Gość_jooboo_*
Napisano 06.10.2005 - |01:56|
Threshold - 4
Surface - 3
Invasion - 2
Supernatural - 3
Night Stalker - 1
Mój ranking:
1.Surface
2.Invasion
3.Threshold
4.Supernatural
Co do Night Stalkera, to nie oceniam, bo był tylko pilot, ale jeśli utrzyma poziom, to miejsce 1 lub 2. Przy okazji z nowości najbardziej pasuje mi My name is Earl , ale to nie jest SF. Jeśłi natomiast policzyć WSZYSTKIE seriale (mniej lub bardziej SF), które są w tym momencie wyświetlane, to ranking wygląda tak:
1.Lost
2.Medium
3.Surface
4.Invasion
5.Threshold
6.Supernatural
update
Obejrzałem właśnie drugi odcinek Night Stalkera i upewniłem się co do tego, że jest to REWELACJA. Pisałem wyżej, że nie będę oceniał po obejrzeniu samego pilota, ale teraz widziałem 2 odcinki i poprawiony ranking wygląda następująco:
1.Night Stalker (bezapelacyjnie)
2.Surface
3.Invasion
4.Threshold
5.Supernatural
Numery 2 i 3 być może zamienią się miejscami, ponieważ Invasion wyraźnie nabiera rozpędu.
Użytkownik jooboo edytował ten post 08.10.2005 - |02:22|
Napisano 06.10.2005 - |10:33|
1. Threshold - 3 odcinki
2. Surface - 2 odcink
3. Night Stalker - 1 odcinek
4. Invasion - 1 odcinek
5. Supernatural - 3 odcinki
6. Ghost Whisperer - 1 odcinek
Ale i tak z nowych seriali najbardziej podoba mi się Rome (ale to nie sci fi).
Skoro już kolega jooboo zrobil liste wszystkich seriali (nie tylko tych nowych) to ja też pójdę jego śladem i moja lista seriali wygląda tak:
1. Lost
2. The 4400
3. Medium
4. Smallville
5. Threshold
6. Surface
7. Night Stalker
8. Invasion
9. Supernatural
10. Ghost Whisperer
No i gdyby dalej było emitowane to wysko było by Point Pleasant.
Ogólnie jak widać bardziej lubie te seriale które już od jakiegoś czasu są emitowane od nowości ale to być może dlatego że nowe seriale dopiero niedawno wystartowały i jeszcze za mało odcinków widziałem żeby sobie wyrobić na ich temat jakieś konkretniejsze zdanie.
Użytkownik Pawel edytował ten post 06.10.2005 - |10:33|
Gość_sawyer_*
Napisano 06.10.2005 - |10:52|
1. Prison Break
2. Invasion
3. Weeds
3. Threshold
4. Surface
nie robilem rozgraniczenia sf/inne i tak prison break przebija wszystko.
Napisano 07.10.2005 - |04:03|
Threshold - 4
Surface - 3
Invasion - 1
Supernatural - 2
Night Stalker - 0 nie widziałem i nie wiem gdzie to wykopaliście w necie...
Mój ranking:
1.Threshold
2.Surface
3.Invasion
Poza skalą (w negatywnym sensie) - Supernatural jako kompletny niewypał. Precyzyjniej to tematyka horrorów, a nie SciFi, to mnie całkiem nie intereuje i już - może dlatego przesadzam z oceną. Wydaje misę też, że SUpernatural wychodzi poza konwencję forum jako horror familijny, a nie serial Sci Fi!
Napisano 07.10.2005 - |22:29|
mysle ze troche przesadzasz, serial bądź co bądź mozna podciągnąć pod sci-fi...Poza skalą (w negatywnym sensie) - Supernatural jako kompletny niewypał. Precyzyjniej to tematyka horrorów, a nie SciFi, to mnie całkiem nie intereuje i już - może dlatego przesadzam z oceną. Wydaje misę też, że SUpernatural wychodzi poza konwencję forum jako horror familijny, a nie serial Sci Fi!
a co się tyczy mnie... narazie oglądam 4 seriale (raczej 3 bo the 4400 ma teraz przerwe), na wiecej niestety czasu brakuje....
1. Lost
2. 4400
3. Threshold
4. Supernatural
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »