Skocz do zawartości

Zdjęcie

Battlestar Galactica: Razor - 2-godzinny film

• Zamknięty Temat jest zamknięty
59 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rob18

Rob18

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 20.05.2007 - |19:56|

"A two-hour Battlestar Galactica special that tells the story of the Battlestar Pegasus several months prior to it finding the Galactica."

http://www.imdb.com/title/tt0991178/

Panowiecie co myslicie ? Nareszcie powrót Bestii :) Poprostu zapowiada sie fajny film.
  • 0

#2 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 20.05.2007 - |20:33|

hmmmmm

bardzo cikawe fajnie jak by bylo to w polowie czasu czekania na kolejny sezon. taka mala rodzyneczka w oczekiwaniu :)
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#3 Kristof128

Kristof128

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 20.05.2007 - |21:06|

Powiem ze chyba najlepszy pomysl jaki mogl byc na taki filmik, w zasadzie nie musial ktos ogladac serialu a spokojnie bedzie mogl obejrzec filmik, a dla starych wyjadaczy bedzie to ciekawe dopelnienie. Brawo dla twórców BSG!

Użytkownik Kristof128 edytował ten post 20.05.2007 - |21:06|

• 0
W oczekiwaniu na 2009 rok...
4.5 BSG....

#4 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 20.05.2007 - |21:18|

jesli nas tak zaskakuja to co bedzie w kolejnym sezonie oj zapowiada sie cos extra. :)
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#5 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.05.2007 - |06:07|

Taaaak... o Pegasusie a nazwa Battlestar Galactica...
  • 0

Dołączona grafika

#6 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 21.05.2007 - |09:46|

Rzeczywiście, może być to coś naprawdę ciekawego dla nas, zapalonych fanów... ale BSG.. a raczej BSP bez Adamy, Tigha, Roslin, Starbuck, Apollo et consortes jako glownych postaci... czy to bedzie to samo? ;)
Niemniej jednak czekam z neicierpliwością :)

Użytkownik MidMad edytował ten post 21.05.2007 - |09:47|

• 0

#7 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.05.2007 - |09:48|

Załoga Pegasusa wg mnie prezentowała się jak najbardziej obiecująco ciekawie. Wg mnie jest to idealny materiał na mroczny film pełen kontrowersji. Po prostu ideał. Możliwości samych twórców już znamy, więc nie ma co się obawiać.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 21.05.2007 - |09:49|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#8 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.05.2007 - |15:42|

Rzeczywiście, może być to coś naprawdę ciekawego dla nas, zapalonych fanów... ale BSG.. a raczej BSP bez Adamy, Tigha, Roslin, Starbuck, Apollo et consortes jako glownych postaci... czy to bedzie to samo? wink.gif
Niemniej jednak czekam z neicierpliwością smile.gif

To nie jest Galactica tylko Pegasus więc niech będzie inne. Mi się tam podobał Pegasus, grałem w beyond the red line mod z Pegasusową muzyką i dla mnie ten Battlestar ma oddzielny klimat, pamiętajmy o tym, że Galactica miała być muzeum.
  • 0

Dołączona grafika

#9 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.05.2007 - |11:46|

Idealny wybór na mroczny, nie poprawny politycznie film najlepiej KINOWY :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#10 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 26.05.2007 - |12:18|

dokladnie

film pelen sprzecznosci by byl bo na Pegasusie nie bylo miejsca na rozwazanie czy sie robi dobrze czy nie to byla w pelni liniowa jednostka czyli albo wykonujesz ozkaz albo idziesz do piachu uuuuu tutaj w proznie
:)

wydaje mi sie ze normalnie w BSG adama tez powinien miec wieksza wladze. to jest wojna.

ale wracajac do Pegasusa, bedzie napewno fajny ze wzgledu ze jednostka ta caly czas walczyla.
:)
  • 0

#11 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 27.05.2007 - |23:00|

ooo, ja czekam na panią admirał, kopię szóstki [ginę?] i inżyniera -- geez, pegasus to historia sama w sobie i świetny pomysł na film
czekam, czekam ;>
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#12 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.05.2007 - |23:06|

Wiecie, sprawdziłem sobie starsze newsy... i z tego co mi na razie wiadomo, to Razor to roboczy tytuł pierwszego odcinka sezonu 4 a nie filmu na jesień...
ale to się okaże jak zaczną wypływać konkretne informacje...

#13 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 28.05.2007 - |11:40|

może ktoś to gdzieś dawał, w każdym razie wydaje się odpowiednim umieszczenie tego w tym temacie:

http://www.sidesexpr...ar galactica#sr

wygląda na to, że 4 sezon-sezon zaczną od 4x03, a razor otrzyma numerację 4x01/02
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#14 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.06.2007 - |15:50|

Wreszcie udostępniono pierwszy teaser (bardzo krótki) z odcinka 4x01-02 "Razor" (ten pokazany na All Access Event). Do pobrania na tej stronie:

http://www.bsg.cz/

Pełny trailer zostanie wyemitowany podczas premiery drugiego sezonu serialu "Eureka".
  • 0

#15 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 16.07.2007 - |10:04|

No to sytuacja się klaruje, SciFi Channel przedstawia plan co do Razor'a :)

In anticipation of the premiere of SCI FI's stunning two-hour event, Battlestar Galactica: Razor, the Channel will whet viewers' appetites with an eight-week series of exclusive 2-3 minute mini-sodes. Premiering in October on SCI FI during primetime, these promotional shorts will lead into the November 24 premiere of Razor, a special extended episode that will provide a backdrop to events that will take place in the rest of season four of Galactica. Written by Michael Taylor, and directed by Wayne Rose and Felix Alcala, these shorts will provide a sneak peek into the original Cylon War, when a young pilot named William Adama (Nico Cortez) discovers a dangerous Cylon weapon that will come back to haunt him and his crew 40 years later. Filmed as part of the extended episode, the mini-sodes will be included in the unrated Universal Home Video release of Razor. They will also be available on SCIFI.COM after their on-air debuts. Battlestar Galactica: Razor will tell the story of Lee Adama's (Jamie Bamber) first mission as commander of the Battlestar Pegasus and will reveal the story of how Admiral Cain (Michelle Forbes) served her ship during the original Cylon attack on the Colonies.

Czyli premiera 24 listopada 2007, do tego kampania promocyjna z 2-3 minutowymi mini-sodes rozpoczynająca się w październiku.
Do tego jeszcze mamu kilka informacji o fabule: Razor opowiada historię pierwszej misji Lee Adama'y jako dowódcy Pegasusa oraz przedstawia jak admirał Cain kierowała działaniami statku w czasie ataku Cylonów na 12 kolonii.
  • 0
Master of possimpible ;)

#16 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 16.07.2007 - |10:43|

No, no - wygląda to całkiem ciekawie... Przed nami najważniejsze: usiąść i czekać na listopad. Eh.
  • 0

#17 Megowski

Megowski

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.07.2007 - |13:05|

Ehhh... aż dziw bierze że wytrzymałem tyle bez BSG ;]
  • 0

#18 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.07.2007 - |18:29|

Przed nami najważniejsze: usiąść i czekać na listopad. Eh.

Ehhh... aż dziw bierze że wytrzymałem tyle bez BSG ;]

A wcześniej będziemy mieli wydanie dvd 3 sezonu BSG już 3 września i na pewno będzie co ogladać oczekując na Razora.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#19 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 31.07.2007 - |01:10|

Nie zapominajmy, że w wydaniu 3 sezonu będzie dodatkowy odcinek o tym, co się działo przed 3x01.

Czyli premiera 24 listopada 2007, do tego kampania promocyjna z 2-3 minutowymi mini-sodes rozpoczynająca się w październiku.
Do tego jeszcze mamu kilka informacji o fabule: Razor opowiada historię pierwszej misji Lee Adama'y jako dowódcy Pegasusa oraz przedstawia jak admirał Cain kierowała działaniami statku w czasie ataku Cylonów na 12 kolonii.

Nie wiem jak dla innych ale dla mnie będzie wartościowe zobaczyć spowrotem Admiral Cain i nawet Lee na pierwszej misjii w Pegasusie. Ma być podobno wprowadzona nowa postać z Pegasusa, nie mówię już jaka, ale ten dwugodzinny filmik będzie dobry, żeby ją wprowadzić.
  • 0

Dołączona grafika

#20 Weldox

Weldox

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 01.08.2007 - |10:45|

Zapowiada się ciekawie :) Już nie moge się doczekać ;) Byle do listopada !
EDIT: Ciekawe jak się "wybroni" BSG bez głównych aktorów ;)

Użytkownik Weldox edytował ten post 01.08.2007 - |10:50|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych