Użytkownik Luk@ edytował ten post 10.05.2007 - |18:33|
Richard Alpert
Napisano 10.05.2007 - |18:32|
Napisano 10.05.2007 - |19:30|
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 10.05.2007 - |19:50|
Ale nie wydaje się rdzennym mieszkańcem wyspy, jest zbyt "amerykański" jak ktoś już na tym forum zauważył.
Napisano 10.05.2007 - |19:54|
Napisano 10.05.2007 - |20:09|
Też popieram teorię, że należał do Dharmy, może pracował przy budowaniu bunkrów, itd? Widać odłączył się bardzo wcześnie, kto wie co go do tego nakłoniło?
Kwestia wieku... jedna z większych zagadek tej postaci, znaczy największa Może tak jak Locke może chodzic, to Richard się zwyzcajnie nie starzeje, albo urodził sie 29 lutego... trudno powiedzieć.
Czy ma 4 palce? Raczej nie.
Czy wie o Jacobie? Znaczy... czy widział go? Albo z nim rozmawiał? Logicznym wydawać by się mogło, że tak było w końcu jest na wyspie dłużej od Bena i pewnie lepiej zna jej tajemnice...
Czekamy na jego retrospekcje
Zapraszam do Lublina
Napisano 10.05.2007 - |20:17|
Napisano 10.05.2007 - |20:25|
Zapraszam do Lublina
Napisano 10.05.2007 - |20:41|
Rzeczywiście, retro Richarda mogłoby być bardzo ciekawe, napewno ciekawsze niż Jacka, choć niewiadomo co szykują scenarzyści na ost podwójny epizod 3 sezonu.Zamiast tretrospekcji Jacka w finale, powinni dac richarda... no najbidniej w 4x01 by sie przydały... ale to trzebaby czekać 9 miesiecy
Napisano 10.05.2007 - |20:42|
Napisano 10.05.2007 - |20:45|
Nigdzie chyba nie bylo powiedziane, ze Richard byl czescia Dharmy. Ale ciekawsze jest to kim sa ludzie, ktorzy wraz z Benem i Richardem dokonali czystki... Podoba mi sie teoria, ze Richard jest z BlackRock. Jego ubranie z flashbacku moze sklaniac do takiego myslenia.
No nigdzie nie było powiedziane, że Richard pochodzi z Dharmy, ale to teoria i póki co bardzo prawdopodobna. Równie dobrze może sie okazać, że Richard i spółka są piratami z Black Rock. Na chwile obecną wszystko jest możliwe.
Napisano 10.05.2007 - |20:50|
Troche ten amerykański akcent temu przeczy, ale mogł się nauczyć przez lataNo nigdzie nie było powiedziane, że Richard pochodzi z Dharmy, ale to teoria i póki co bardzo prawdopodobna. Równie dobrze może sie okazać, że Richard i spółka są piratami z Black Rock. Na chwile obecną wszystko jest możliwe.
Zapraszam do Lublina
Napisano 11.05.2007 - |03:22|
No nigdzie nie było powiedziane, że Richard pochodzi z Dharmy, ale to teoria i póki co bardzo prawdopodobna. Równie dobrze może sie okazać, że Richard i spółka są piratami z Black Rock. Na chwile obecną wszystko jest możliwe.
No właśnie. I nawet końcowka 3 sezonu by się ładnie zgrała z trzecią odsłoną "Piratów z Karaibów" (Potem powstanie część czwarta - klątwa Black Rock
Napisano 11.05.2007 - |10:51|
Real-life Dr. Richard Alpert (a.k.a. Ram Dass) is a noted psychologist and Hindu spiritualist. In 1963 he was dismissed from Harvard University for his research (in collaboration with Timothy Leary, Aldous Huxley, Allen Ginsberg and others) into psilocybin, LSD-25, and other psychedelic chemicals. Later he traveled to India where he was given his Hindu spiritual name "Ram Dass" which translates as "Servant of God". (lostpedia)
no i to powitanie na oficjalnej stronie Ram Dass:
Namaste and Welcome to RamDass.org
Napisano 11.05.2007 - |10:57|
A może on wcale nie jest z pierwotnych mieszkańców wyspy, tylko go kiedyś z Dharmy wywalili?
Sprawdziłam ten "eyeliner", rzeczywiście, wygląda na naturalny - no to mamy gwarancję, ze nam za "naście" odcinków wcisną, że to ewidentnie przedstawiciel obcej rasy
EDIT:
Jeszcze pare takich odcinków jak ostatni i w fan-clubach Jacka/Sawyera zostanie garstka osób :afro:
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 11.05.2007 - |11:01|
Napisano 11.05.2007 - |11:13|
No to w takim razie mamy "przegięcie" w drugą stronę - eksperymenty z psychotropami [przedtem mieliśmy "łagodnych" filozofów i literatów] na wyspie
A może on wcale nie jest z pierwotnych mieszkańców wyspy, tylko go kiedyś z Dharmy wywalili?
Sprawdziłam ten "eyeliner", rzeczywiście, wygląda na naturalny - no to mamy gwarancję, ze nam za "naście" odcinków wcisną, że to ewidentnie przedstawiciel obcej rasy
EDIT:
Jeszcze pare takich odcinków jak ostatni i w fan-clubach Jacka/Sawyera zostanie garstka osób :afro:
No ja bardziej sie skłaniam ku teorii, że Richard jest buntownikiem z Dharmy. No ale po ostatnich analizach na forum, można sugerować, że jest piratem;D hehe
No ja już dawno wystąpiłem z fan clubu Jacka;p Teraz dla mnie wiodą prym Richard, Desmond no i mimo wszystko Ben z Lockiem;)
Napisano 11.05.2007 - |14:09|
Hmmm scena spotkania z mlodym Benem bardzo mnie nurtuje, chociaz moznaby zalozyc ze Ben mial wtedy powiedzmy 14 lat, a Richard 25 lat, wiec teraz w chwili obecnej to ze wygladaja jakby byli w podobnym wieku nie jest az tak razace...
Napisano 11.05.2007 - |14:22|
Dokadnie tak. Richard jest starszy od Bena maksymalnie o 15 lat starszy. Twórcy nie bardzo się tymi wiekowymi realiami przejmują i w końcu nie to to chodzi. Zobaczcie na Bena w zcasie czystki. Musiało to być więcej niz szsnaście lat temu (nie było jeszcze Alex), co oznacza, że Ben miał wtedy około 25-28 lat, a wyglądał dużo starzej. Informacja jaka nam pzrekazano jest taka ze Alpert jest starszy od Bena o co najmneij 10 lat. Reszta podpada pod Zasade Nieistotnosci.Jego staranny wyglad jest spowodowany tym, ze po prostu musi dobrze wygladac - zwiazane jest to z jego zajeciem (werbowanie ludzi w swiecie zew)
Hmmm scena spotkania z mlodym Benem bardzo mnie nurtuje, chociaz moznaby zalozyc ze Ben mial wtedy powiedzmy 14 lat, a Richard 25 lat, wiec teraz w chwili obecnej to ze wygladaja jakby byli w podobnym wieku nie jest az tak razace...
Genesis
Napisano 11.05.2007 - |15:03|
Dokadnie tak. Richard jest starszy od Bena maksymalnie o 15 lat starszy. Twórcy nie bardzo się tymi wiekowymi realiami przejmują i w końcu nie to to chodzi. Zobaczcie na Bena w zcasie czystki. Musiało to być więcej niz szsnaście lat temu (nie było jeszcze Alex), co oznacza, że Ben miał wtedy około 25-28 lat, a wyglądał dużo starzej. Informacja jaka nam pzrekazano jest taka ze Alpert jest starszy od Bena o co najmneij 10 lat. Reszta podpada pod Zasade Nieistotnosci.
Sugerujesz, że wygląd Alperta w czasie spotkania z małym Benem a z Alpertem "teraz" jest spowodowany niedbałością w charakteryzacji?
Napisano 11.05.2007 - |15:32|
Nie sugeruję lecz twierdzę, ze tak jest.Sugerujesz, że wygląd Alperta w czasie spotkania z małym Benem a z Alpertem "teraz" jest spowodowany niedbałością w charakteryzacji?
Genesis
Napisano 11.05.2007 - |15:56|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych