Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Wire

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
67 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 08.05.2007 - |20:45|

Na serial natrafiłem przez inne forum o najlepszym serialu o gliniarzach - The Shield. Troche sie zdziwiłem że o serialu nie słyszałem, gdyż leci już od 4 lat, a już HBO dało zielone swiatło dla serii 5. Zawsze sobie ceniłem produkcje HBO (Rzym ,sześć stóp pod ziemią, rodzina soprano) dlatego tym bardziej zdziwiłem sieze o nim nie słyszałem. Dlatego ciekawi mnie opinia innych użytkowników forum, może ktoś oglądał już ten serial??

Narazie mimo iż pare odcinków serialu mam, to jeszcze go nie oglądałem, bo jest 1 problem. Mianowicie nie ma napisów do 7 odcinka 1 serii, a nie lubie oglądać serialu do połowy. Następne odcinki 1 serii juz są przetłumaczone, ale opuszczac odcinka też nie mam ochoty. Dlatego nie kryje że liczę iż moze kogoś ten serial zainteresuje i ktoś przetłumaczy chociaż ten 1 odcinek, zwłaszcza że sa napisy ale po angielsku :/

opis film webu:
Jimmy McNulty (Dominic West) i jego zawodowa partnerka Shakima Greggs (Sonja Sohn) zrobią wszytsko, aby przestępcy odpowiedzieli za swoje zbrodnie. Gdy jeden z miejscowych dealerów narkotykowych zostaję oczyszczony z zarzutów o popełnione morderstwo, Jimmy postanawia działać. Wraz Shakimą, która jest jego jedynym sojusznikiem, wytacza prywatną wojnę narkotykowym baronom. Dwójka nieustraszonych partnerów stojących zawsze po stronie prawa, zrobi wszystko, aby przywódcy podziemnego gangu, jak najszybciej znaleźli się za kratkami.

ocena filmwebu: 9,45/10 (53 głosy)
http://www.filmweb.p...ptions,id=87721
ocena imdb.com: 9.7/10 (2,737 votes)
http://imdb.com/title/tt0306414/

cieszy zwłaszcza ocena na imdb bo na 2 737 głosów taka ocena to sukces.

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |11:53|

• 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#2 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 09.05.2007 - |21:12|

Ja również o serialu słyszałem wiele dobrych słów i jest on przyrównywalny na różnych forach do Shield. Niestety na napisy chyba jednak trzeba będzie długo czekać. Ostatnio zostały zrobione do odcinka pierwszego i miejmy nadzieje że ktoś się pofatyguje i powoli zrobi resztę. Ponoć język w serialu nie jest łatwy dlatego chętnych do tłumaczenia nie jest łatwo znaleźć
  • 0

#3 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 10.05.2007 - |07:57|

leciała pierwsza seria na TVNie swego czasu nawet
  • 0
You are what you believe yourself to be

#4 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 11.05.2007 - |10:45|

Jak ktoś jest zainteresowany serialem to właśnie na napisy.org zostały wstawione napisy do 1x7, co oznacza że można już obejrzeć całą 1 serię po polsku.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#5 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 14.06.2007 - |18:39|

Jestem po obejrzeniu pierwszego sezonu i serial oceniam bardzo wysoko. Moje cierpienia po pierwszych czterech odcinkach zostały wynagrodzone ostatnimi 5 epizodami , które były świetne. Dobra rada nie przestawać oglądać po pierwszych kilku odcinkach tak jak ja miałem zrobić. W wielu miejscach w internecie serial ten jest porównywalny do Shield, jeden sezon The Wire to za mało żebym mógłbym je oceniać. Bardzo fajnie został ukazany w Wire świat przestępców i ich problemy czego nie ma w Shield ( tam tych złych wystarczy w policji :) ) - świetne postacie : Omar , Wallace , Bubbles i wielu innych . To ci zli grają pierwsze skrzypce w Wire .

Drugi sezon od 25 czerwca na TVN-ie
  • 0

#6 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 29.07.2007 - |11:10|

Drugi sezon zaliczony , podobny schemat do pierwszego sezonu , ale ogląda się dalej fajnie. Jak zwykle po wolniejszym początku ostatnie epizody nabierają tempa. Tym razem poznajemy świat dokerów w Baltimore , mamy również akcent polski. Dwóch amerykanów polskiego pochodzenia robi wszystko żeby uprzykrzyć sobie życie - schemat Polaka ukazany idealnie :lol: . Blokowiska i czarne getta handlarzy narkotyków, które były motywem przewodnim w pierwszym sezonie również sie pojawiają . Świetny Omar szkoda że tak mało go widzimy ale nie dało wszystkiego się pomieścić w 12 odcinkach. Polecam serial warty obejrzenia.
  • 0

#7 gabal

gabal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 29.07.2007 - |15:28|

Witam, pierwszy post na forum i od razu duza prośba. Mianowicie nie mogę znaleźć większości napisów (polskich bo angielskie zazwyczaj są) do pierwszej serii The Wire.
Jeśli był by ktoś tak uprzejmy i wrzucił spakowane napisy gdzieś na stronkę lub przesłał na maila (gab@wroclaw.net.pl), był bym bardzo wdzięczny.
  • 0

#8 methodysta

methodysta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30.07.2007 - |05:27|

witam, moj rowniez pierwszy post i od razu pomoge :)

http://rs21.rapidsha...33/The_Wire.rar

milego ogladania
  • 0

#9 gabal

gabal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 30.07.2007 - |10:39|

witam, moj rowniez pierwszy post i od razu pomoge :)

http://rs21.rapidsha...33/The_Wire.rar

milego ogladania

Wielkie dzieki! zostanie Ci to zapamiętane :)
  • 0

#10 hubikz

hubikz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07.09.2007 - |10:01|

A ja wlasnie znalazlem polskie napisy do pierwszego sezonu a do kolejnych nie moge. Moze ktos wrzucic napisy 2-4 sezonu, badz nakierowac gdzie ich szukac.
  • 0

#11 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 16.10.2007 - |13:44|

Sezon 3 najlepszy w mojej ocenie. Jeżeli komuś podobały się dwa pierwsze sezonu na pewno trzecim się nie rozczaruje. Powracamy do starych znajomych z sezonu 1 walka z dragami trwa dalej. Bardzo fajnie wpleciony został wątek polityczny . Na szczęscie nie zapomniano , że tytuł serialu to "podsłuch" i poltyki mamy tu w sam raz. Pomysł z operacją "Hamsterdam" genialny - na początku wyglądało to bardzo zabawnie lecz później nie było już tak wesoło. Mistrzostwem świata jednak było ukazanie relacji pomiędzy Avonem i Stringerem to było genialne. Kilka słow odnośnie zakończenia. Wszystko bardzo ładnie rozwiązane bez zbędnych cliffhangerów ale z furtką na kolejny sezon. Polecam i czekam na opinie.
  • 0

#12 loleN

loleN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 21.11.2007 - |20:41|

Witam, mam problem ze znalezieniem napisow do sezonu 4... poprostu nigdzie ich nie moge znalezc... wiem ze za tlumaczenie 4go sezonu miala sie zabrac jedna osoba ale od miesiency ani nie widac ani nie slychac o napisach. Mam nadzieje, ze znajdzie sie chetna do przetlumaczenia tego sezonu ;/
znalazlem na sieci jedynie angielskie napisy:
http://www.tvsubtitl.../tvshow-72.html
pozdrawiam.
  • 0

#13 Goblin

Goblin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 27.11.2007 - |13:23|

ja juz czekam na 5 sezon, ktory jak dobrze patrzylem ma byc 6 stycznia 2008 takze juz niedlugo. nikomu chyba nie trzeba tlumaczyc ze srial jest znakomity. jesli ktos lubi seriale HBO to polecam "OZ", serial o zyciu w wiezieniu. oczywiscie nie ma nic wspolnego z PB ;)
  • 0

#14 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 28.11.2007 - |17:00|

Kontaktowałem się z autorem napisów do Wire , napisał mi że polskie tłumaczenie do 4 sezonu powstaje więc musimy się uzbroić w cierpliwość.
  • 0

#15 loop

loop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 29.11.2007 - |11:17|

jeżeli ktoś ma, niech podzieli sie proszę napisami do serii 2 i 3.

A serial rzeczywiście świetny.
  • 0

#16 loleN

loleN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 29.11.2007 - |17:56|

http://www.sendspace.com/file/sz6cyo
bardzo prosze.

Co do napisow do 4 sezonu bedzie chyba ciezko szczegolnie ze zamkneli teraz napisy.info.... ;/
  • 0

#17 loop

loop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 29.11.2007 - |20:06|

Dzieki loleN, napisy.info zamkneli ale miejmy nadzieje ze nei zniecheci to do dalszego tlumaczenia.

Pzdrawiam
  • 0

#18 Stylo

Stylo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 01.12.2007 - |09:52|

Serial jest świetny, jeden z moich ulubionych, jednak zatrzymałem się panowie bodajże na 5 odcinku 2 sezonu, akurat ten jeden odcinek został zsynchronizowany przez kogoś kto był nachlany/naćpany czy coś w tym stylu bo tego w ogóle się nie da oglądać, niestety synchro trza przeprowadzić totalnie od początku więc jeśli ktoś ma poprawną synchronizację do tego odcinka lub mógłby się tym zająć (w razie czego bede powoli to robił ale za szybko to na pewno nie będzie, gdyż ogólnie człowiek zabiegany jestem...) byłbym wdzięczny...

PS Dzięki za resztę napisów loleN

Użytkownik Stylo edytował ten post 01.12.2007 - |09:52|

• 0

#19 loleN

loleN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 18.12.2007 - |12:21|

Nasz kochany joozeek z napisy.info stworzyl polskie napisy do dwoch pierwszych odcinkow 4 sezonu ;]

http://napisy.info/S...to=Wi...&tp=&k=
http://napisy.info/S...to=Wi...&tp=&k=

enjoy ;]
  • 0

#20 kiepas96

kiepas96

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11.01.2008 - |10:50|

szukam napisów do sezonu 2, 3, 4 , 5 nigdzie nie mogę znaleźć
pomóżcie