Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lost - jeszcze 3 sezony i 48 odcinków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 07.05.2007 - |22:04|

Stephen McPherson, szef ABC Entertainment, ogłosił dzisiaj, co następuje:
- koniec Losta będzie miał miejsce w sezonie 2009-2010
- będą 3 sezony, każdy po 16 odcinków emitowanych bez przerw

To główne inormacje, resztę proszę sobie przedłumaczyć:

ABC GIVES VIEWERS 48 MORE ORIGINAL EPISODES OF THE HIT DRAMA "LOST," CULMINATING IN AN EXCITING SERIES CONCLUSION

Episodes Will Air Uninterrupted Over Three Seasons

Starting with the 2007-08 season, ABC will begin airing the 48 remaining original episodes of the hit drama "Lost," it was announced today by Stephen McPherson, president, ABC Entertainment. The episodes will air uninterrupted over three seasons (16 episodes each season), with the series concluding in 2009-10 with a highly anticipated and shocking finale.

"In considering the powerful storytelling of 'Lost,' we felt this was the only way to give it a proper creative conclusion," said McPherson. "I always said that we would allow the series to grow and give viewers the most compelling hour possible. And, due to the unique nature of the series, we knew it would require an end date to keep the integrity and strength of the show consistent throughout, and to give the audience the payoff they deserve. "

"Additionally," said McPherson, "having Damon Lindelof and Carlton Cuse signed on to complete the journey of this show was critical to me and the network. Damon and Carlton have tremendous talent, and we're thrilled that they'll be with the show throughout its run."

"This is a bold and unprecedented move for ABC," said Lindelof and Cuse, executive producers. "The show would not be what it is without the vision and support we've received from Steve McPherson, Mark Pedowitz and everyone at ABC and ABC TV Studios. We always envisioned 'Lost' as a show with a beginning, middle and end. By officially announcing exactly when that ending will be, the audience will now have the security of knowing that the story will play out as we've intended."

"Lost" premiered September 22, 2004 and soon became the most talked-about new show of the season, with a never-before-seen storyline that spawned water-cooler talk and blogs galore. In its premiere season "Lost" was the No. 1 scripted series on Wednesday night with Total Viewers and Adults 18-49. On average "Lost" delivered the highest Adult 18-49 rating for any 8:00 p.m. drama on any network in seven years.

For the second season in a row, "Lost" stood as the No. 1 scripted TV program on Wednesday night during the season in Total Viewers and Adults 18-49. It also ranked No.1 in its hour among Total Viewers and Adults 18-49 (tied w/Fox), regularly competing with Fox's "American Idol" results show during its first half-hour. Despite the "Idol" competition, "Lost" retained nearly all of its overall viewers from the same point the previous season, and actually grew 11% with Adults 18-49. The sophomore ABC drama was the No.1 scripted program on the evening among Adults 18-49 in all 22 of its original telecasts, and qualified as ABC's most-watched series in the time period in nine years.

"Lost" has ranked No. 1 in its time period with Adults 18-49 for the third season in a row, and is the No. 1 10:00 p.m. series on any network with Adults 18-49. It is the most recorded show on TV, gaining 18% more Total Viewers through "time-shifted" (TiVo/DVR) viewing. On average in its

10 o'clock time period, Nielsen reports 2.1 million additional viewers watch the show after its live broadcast. On top of Nielsen's reported numbers, millions more viewers watch "Lost" episodes through "place-shifted" viewing via streaming replays on ABC.com, iPod downloads and DVDs.

"Lost" has garnered numerous awards, including six Emmy Awards, a Golden Globe, a Screen Actors Guild Award, a Writers Guild of America Award, a Producers Guild Award, an NAACP Image Award, a Prism Award and two ALMA Awards, just to name a few.

About Lost

After Oceanic Air flight 815 tore apart in mid-air and crashed on a Pacific island, its survivors were forced to find inner strength they never knew they had in order to survive. But they discovered that the island holds many secrets, including a mysterious smoke monster, polar bears, a strange French woman and another group of island residents known as "The Others." The survivors have also found signs of those who came to the island before them, including a 19th century sailing ship called The Black Rock, the remains of an ancient statue, as well as bunkers belonging to the Dharma Initiative -- a group of scientific researchers who inhabited the island in the recent past.

The band of friends, family, enemies and strangers must continue to work together against the cruel weather and harsh terrain if they want to stay alive. But as they have discovered during their 70-plus days on the island, danger and mystery loom behind every corner, and those they thought could be trusted may turn against them. Even heroes have secrets.

"Lost" stars Naveen Andrews as Sayid, Henry Ian Cusick as Desmond, Emilie de Ravin as Claire, Michael Emerson as Ben, Matthew Fox as Jack, Jorge Garcia as Hurley, Josh Holloway as Sawyer, Daniel Dae Kim as Jin, Yunjin Kim as Sun, Evangeline Lilly as Kate, Elizabeth Mitchell as Juliet, Dominic Monaghan as Charlie and Terry O'Quinn as Locke.

"Lost" was created by Jeffrey Lieber and J.J. Abrams & Damon Lindelof. Abrams, Lindelof, Bryan Burk, Jack Bender, Jeff Pinkner and Carlton Cuse serve as executive producers. "Lost," which is filmed entirely on location in Hawaii, is from ABC Television Studio.

• 0
Master of possimpible ;)

#2 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 08.05.2007 - |01:37|

To nie może być prawdą. Powiedzcie, że że to nie jest prawda.
Żyłęm dłuższy czas w przekonaniu, że będzie równo 5 sezonów. Że w 4 sezonie ruiny i mitologia wyspy wejdzie na plan główny, a 5 to będzie jeden wielki i nieustający finał. Kto ma siłę, czas i chcęć czekać jeszcze dodatkowy rok na wyjaśnienie, zapewne dość głupawe kluczowych zagadek? No szkoda gadać.
5 sezonów to był sensowny maks. Rozciąganie tego dalej to głupota i samobójstwo. Jedynie co miałoby sens to tylko 4 sezony i mocny, dwugodzinny film na koniec, a 5 sezonów to aboslutny maks.
Przygnębiony jestem tymi newsami.
  • 0

#3 wwf

wwf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 08.05.2007 - |05:45|

No jak dla mnie 16 odcinków z tak długimi przerwami zabije ten serial. Oglądałem pare razy odcinek na abc i już samo oglądanie z reklamami zabija emocje, a tutaj nagle dostaniemy 9 miesięcy przerwy. Wydaje mi się że tylko po to aby dopracować scenariusz. Sprawy zaszły tak daleko że już się nie da napisać odcinka w 2,3 tygodnie. Trzeba zacząć szukać jak to wszystko wyjaśnić w nie banalny sposób.
  • 0

#4 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.05.2007 - |09:41|

Jak dla mnie dotychczasowy plan był bardziej sensowny, w 4 sezonie rozstrzygnięcie na wyspie, troche elementów "spoza wyspy", na 5 sezon [prawdopodobnie krótszy] wynosimy się już poza wyspę i przyspieszamy akcję [ewentualnie wrzucamy wątki z TLE].
Finał - wszyscy zbierają szczęki z podłogi [po sensownym dołączeniu wątków z TLE, można by było wycisnąć z tego pełnometrażowy film].
Teraz - może wyjść mega-chała :sam8: Najgorsze będa te 8-9 miesięczne przerwy :sam8:
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#5 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 08.05.2007 - |10:20|

Zamiast 2 sezony po 24, zrobią trzy po 16 :) Ach, ta komercja... Dobrze, że przynajmniej wiadomo, że serial się kiedyś skończy.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 08.05.2007 - |10:20|

• 0
VeeDee

#6 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.05.2007 - |13:11|

Jest to zarazem dobro i zła wiadomość.

Pozytywy:
+ Ustalono koniec w czas. Pozwoli to twórcą ustalić zakończenie, ogólby przebieg historii i jej "kamienie milowe" bez konieczności nadmiernego przedłużania lub nagłego i neinaturalnego kończenia.
+ 48 epzodów, jeśłi zachowają dotychczasowy styl przełoży się na około dwóch meisiecy. Dodając do tego trzy meisiące, które juz upłyneły daje to 5 miesięcy. Czas realistyczny, w czasie którego zachowują trwałośc ubrania, buty i nie zaczynają się jeszcze psuc zeby.
+ 16 epizodowe 3 sezony pozwolą wydzielić dominujące motywy dla kazdego sezonu. Zmieni się także dynamika serialu i będzie mnij zapychaczy.

Negatywy:
- Okres oczekiwania pomiędzy sezonami będzie nie do zneisienia
- Trzy szesnato odcinkowe sezony na DVD beda droższe niż 2 24-ro odcinkowe
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#7 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 08.05.2007 - |19:28|

bardziej mi się podobała opcja 2x24 + ewentualnie film. 3x16 też bym przełknął gdyby nie te 9 miesięczne przerwy. grają na czas i tyle :/
  • 0

#8 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 08.05.2007 - |19:37|

bardziej mi się podobała opcja 2x24 + ewentualnie film. 3x16 też bym przełknął gdyby nie te 9 miesięczne przerwy. grają na czas i tyle :/

No właśnie. A co dziwne, to czas jest ich największym wrogiem. Takie seriale jak Lost nie mają większych szans w rozłożeniu na kilka lat.

Użytkownik korowiow edytował ten post 08.05.2007 - |19:38|

• 0

#9 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.05.2007 - |19:01|

No właśnie. A co dziwne, to czas jest ich największym wrogiem. Takie seriale jak Lost nie mają większych szans w rozłożeniu na kilka lat.

Jak dotychczas decyzje manadzerow z ABC na temat Lost byly niezbyt fortunne. W szczegolnosci przesuniecie na 10 wieczorem. To bylo jednak podyktowane ucieczka od konkurencji Idola. Z drugiej strony jednak, napewno maja oni doskonale rozeznanie rynku, duze lepsze niz my i kieruja sie racjonalnymi przeslankami.

Wedlug informacji serial bedzie nadawany od lutego do maja, czyli znow sie zbiegnie z Idolem, Surivor, Amazing Race i innymi hitami. zapowiadaja jednak przesuniecie emisji na inny czas. Pewnie wczesniejsza godzine, ale moze i inny dzien.

Polecam ciekawy wywiad:

http://www.ew.com/ew...0038202,00.html

Użytkownik Jonasz edytował ten post 09.05.2007 - |19:35|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#10 Odnaleziony

Odnaleziony

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów
  • Miastoz wyspy...

Napisano 14.05.2007 - |23:34|

dla mnie taka przerwa w oglądaniu czegoś całkowicie wybija z rytmu... nie wiem, czy to dobre z marketingowego punktu widzenia (pewnie dobre, skoro tak zrobili), aczkolwiek dla mnie osobiście tak złożony fabularnie serial jak LOST nie powinien być tak rozwlekany w czasie. Kto w 2010 bedzie np. dokladnie pamietal co bylo w 2 sezonie!? Kto będzie pamiętał jakie zagadki z kilku ostatnich epizodów np. sezonu 2 powinny zostać rozwiązane? Absurd... Emocje opadają i podejrzewam, że za 3 lata mogę mieć trochę zwis na LOST :( a szkoda. I to są właśnie rzeczy, których się obawiałem - idiotyczne dla widza przeciąganie serialu połączone z wielomiesięcznymi przerwami w emisji. Dla mnie jedyny plus to taki, że będą mieli dużo czasu na przemyślenie fabuły... I już nawet stwierdziłem, że ta kinówka byłaby bardzo dobra, to teraz na nią też się nie zanosi, tylko na serial 6 sezonowy.... no cóż... stało się... oby nie przeciągali zagadek typu: czym jest wyspa do 2010, bo naprawdę nie wiem, kto się tego w końcu będzie chciał dowiedzieć po takim czasie :blink:
  • 0

#11 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 14.05.2007 - |23:37|

dla mnie taka przerwa w oglądaniu czegoś całkowicie wybija z rytmu... nie wiem, czy to dobre z marketingowego punktu widzenia (pewnie dobre, skoro tak zrobili), aczkolwiek dla mnie osobiście tak złożony fabularnie serial jak LOST nie powinien być tak rozwlekany w czasie. Kto w 2010 bedzie np. dokladnie pamietal co bylo w 2 sezonie!? Kto będzie pamiętał jakie zagadki z kilku ostatnich epizodów np. sezonu 2 powinny zostać rozwiązane? Absurd... Emocje opadają i podejrzewam, że za 3 lata mogę mieć trochę zwis na LOST :( a szkoda. I to są właśnie rzeczy, których się obawiałem - idiotyczne dla widza przeciąganie serialu połączone z wielomiesięcznymi przerwami w emisji. Dla mnie jedyny plus to taki, że będą mieli dużo czasu na przemyślenie fabuły... I już nawet stwierdziłem, że ta kinówka byłaby bardzo dobra, to teraz na nią też się nie zanosi, tylko na serial 6 sezonowy.... no cóż... stało się... oby nie przeciągali zagadek typu: czym jest wyspa do 2010, bo naprawdę nie wiem, kto się tego w końcu będzie chciał dowiedzieć po takim czasie :blink:

Najgorzej jak im oglądalność poleci na łeb na szyję i zakończą serial po 4 sezzonie :( Ale tak chyba się nie stanie skoro umowa już podpisana z ABC ?
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#12 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 14.05.2007 - |23:43|

Należy wątpić czy w 2010 roku ktokolwiek będzie pamiętał pierwsze 1-2 sezony, oczywiście poza jakąś wąską garstką fanatyków.
Może o to właśnie chodzi, żeby dać widzom zapomnieć i wtedy będzie łatwiej wcisnąć jakiś kit w stylu, że wszystko to jednak jest czyściec albo coś równie taniego etc... Cokolwiek za kilka lat wymyślą, to może być łatwiej widzom wcisnąć kit, bo kogo to będzie wtedy interesować jak dziś i kto będzie realnie pamiętał pierwsze sezony? A kaska będzie lecieć, lecieć... Coraz mniej, ale będzie. Głupie i szybjkie zakończenie mogłoby przecież zaszkodzić sprzedaży serialu do wielu krajów, gdzie sporo frajerów da znowu nową kaskę, kaskę...

Dla mnie najgorsze jest to, że niechce mi się teraz w ogóle oglądać na myśl, że cokolwiek nie usłyszę w zapowiedziach, jakich to sensacji nie naobiecują twórcy, to i tak skoro jest jeszcze 3 sezony przed nami, to przecież nic naprawdę ważnego nam nie wyjawią. Jakiekolwiek sensacje będą w 3-5 sezonie, to będą li tylko cząstkowymi sensacyjkami, w dodatku zapewne obliczonymi na otumanienie i skierowanie widza na niewłaściwy trop... Eh/

Użytkownik Gaj edytował ten post 14.05.2007 - |23:47|

• 0

#13 ganima

ganima

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 16.05.2007 - |09:54|

Dla mnie pod każdym względem to zła wiadomość. Mam czekać do 2010 na rozwiązanie wszystkich wątpliwości i zagadek? Nie, mowy nie ma. I nie wiem co twórcy serialu mogliby wymyślić żeby zatrzymać ludzi przed telewizorami jeszcze przez ponad 2 lata. Przy takiej konkurencji wróżę im porażkę. Jak zyski będą malały, widownia się wykruszy, to obetną serial w jakimś głupim momencie i koniec.
  • 0

#14 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.05.2007 - |11:59|

Dla mnie pod każdym względem to zła wiadomość. Mam czekać do 2010 na rozwiązanie wszystkich wątpliwości i zagadek? Nie, mowy nie ma. I nie wiem co twórcy serialu mogliby wymyślić żeby zatrzymać ludzi przed telewizorami jeszcze przez ponad 2 lata. Przy takiej konkurencji wróżę im porażkę. Jak zyski będą malały, widownia się wykruszy, to obetną serial w jakimś głupim momencie i koniec.

Tego się właśnie najbardziej obawiam :(

Ale ponoć twórcy mówią, że najważniejsze zagadki mają się wyjaśnić duzo wczesniej niż w 2010 roku.
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#15 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 16.05.2007 - |15:20|

Nie to jest przesada. Lost powinien trwać 4 sezony, ew. 5 sezon miałby np. 3 części po 2 godziny(takie ostateczne zakończenie). To jest głupota robić sezony po 16 odcinków i takie długie przerwy między nimi. Ale całkowitym niewypałem będzie zakończenie w 2010 roku. Przecież to będzie trwało tyle czasu jak jakaś telenowela. Pewnie ostatni sezon będzie oglądało 10% oglądalności 1 sezonu. Dla mnie przeciąganie do 2010 jest całkowicie bezsensowne.
  • 0

#16 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.05.2007 - |15:52|

Jeśli będzie 10%, to masz moją gwarancje, że go zdejmą zanim się skończy. To jest staja ogólnokrtajowa i nie moze ona sobie pozwolić na taką oglądalność jak stacja w kablówce.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#17 Curacao

Curacao

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoToruń,Polska

Napisano 16.05.2007 - |16:33|

Też byłem zły nie tyle, że będzie jeszcze 48 odcinków, ale dlatego, że sezony będą miały po 16 odcników i na każdy trzeba będzie czekać 8,9 miesięcy.
Ale nie jest źle, myślę, że dzięki temu rozwiązaniu odcinki będą po prostu lepsze, producenci będą mogli już teraz zaplanować sobie zarys wszystkich tych 48 odników, będzie mniej i lepsze zapychacze.
Ilu to ludzi narzekało jeszcze przed 3 sezonem, a potem w czasie przerwy zimowej, jaki to słaby jest ten lost, rezyserowie nie maja juz pomyslow, 3 sezon bedzie niewypalem... a tymczasem 3 sezon (przynajmniej 2 polowa) jest lepsza od drugiego i wcale nie sądzę, żeby 4 sezon moałby być gorszy.
Jestem optymistą, ale mam ku temu powody -ostatnie odcniki LOST były tak dobre, ze dawno juz nie bylo porownywalnych.
  • 0
-Why do you find it so hard to believe?
-Why do you find it so easy?

#18 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 21.05.2007 - |04:54|

Mam pomysł 4 sezony po 12 odcinków. Albo 6 sezonów po 8. Albo 48 sezonów po jednym odcinku. Ale był by wypas. Czemu oni na to nie wpadli?
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#19 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 21.05.2007 - |23:27|

Ja ostatnio spoglądam na fenomen tworzenia się coraz większej liczby sezonów z etycznego punktu widzenia. Wyobrażacie sobie, ile osób nie doczeka końca losta? Ilu wiernych fanów zginie/umrze, zostanie kalekami/znajdzie się w śpiączce/wyjedzie w odległe zakątki świata etc. nie poznawszy wyjaśnienia zagadki? Ilu miłośników serialu z przyczyn losowych nie będzie w stanie obejrzeć go do końca? Ale oczywiście w epoce dehumanizacji i wszechpotężnych statystyk odsetek ten nie będzie miał żadnego znaczenia. Kilka lat to naprawdę bardzo dużo i spójrzmy prawdzie w oczy - część z nas prawdopodobnie przedwcześnie zakończy swoją przygodę z Lostem wbrew swojej woli. Dlatego też chciałbym bardzo, aby Lost trwał możliwie krótko, abyśmy wszyscy mogli nacieszyć się (lub ponarzekać) jego zakończeniem.
  • 0

#20 titos2k

titos2k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 22.05.2007 - |17:31|

no ja skończę studia i wraz z tym skończy mi się szybki internet i czas wolny....
całe szczęście że moja dziewczyna lubi LOSTów [prisona nie kuma] to może we wspólnym już mieszkaniu serial LOST będzie cotygodniowym czasem 'z rodziną' :bag:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych