Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1921 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 22.04.2009 - |13:41|

Wlasnie przed momentem wrocilam z kiosku Zaproponowano mi serial o tytule ,, Swiety''z Rogerem Moorem w roli głownej.

http://www.amercom.com.pl/sz.php

Nie wydadza calosci..

Użytkownik seven of nine edytował ten post 22.04.2009 - |13:49|

• 0

#1922 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 22.04.2009 - |16:11|

Fizycznie dzisiaj widziałem Sezon 2 "Futuramy" za 109 w Satrunie Złotych Tarasach, wydanie jest w normalnych pudełkach DVD jak są wydawane pojedyńcze filmy. Joey nadal w starym boxie. Przekawane jest za "Six Feet Under" w z cenie 109 złotych.
  • 0

#1923 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.04.2009 - |16:32|

Dołączona grafikaDołączona grafika

Wczoraj to oficjalnie potwierdzono podczas Universal's Complet Press Release ,że 28 lipca zobaczymy Battlestar Galactica: The Complete Series.
Pakiet będzie zawierał 20 płyt Blu-ray a wydanie dvd będzie liczyć 25 płyt. Płyty Blu-ray będą w wersji BD-50.
Oprócz tego oczywiście zostanie wydany sam sezon 4.5 aby osoby które kupiły sezon 4.0 mogły dokupić drugi box.
W tej chwili można robić preorder na wydanie Blu-ray "The Complete Series" na amazonie i koszt to 245$ --> http://www.amazon.co...p;link_code=as3
Pamiętać tylko należy zarówno w wypadku wydania dvd jak i BD o Regionach-Strefach.
Jak widać na drugim zdjęciu na środku boxa u góry będzie schowana figurka Centuriona.

A tutaj więcej informacji na temat dodatków i samego wydania BSG "The Complete Series" i sezonu 4.5 ---> http://www.tvshowson...s-Release/11751

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.04.2009 - |16:37|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1924 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.04.2009 - |17:02|

245$? WOW, taniocha można by rzec :D. Myślałem, że będzie 2x drożej!
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1925 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.04.2009 - |17:19|

Na stronie tvshowsondvd i amazon.com podali cenę za wydanie BD to 350 $ a teraz w preorderze jest za 245$.
Tyle, że trzeba zwrócić na jedno uwagę w wypadku Blu-ray ,że to będzie Strefa A czyli w Europie możesz sobie tylko o tym pomarzyć bo jak na razie to nie ma chyba odtwarzaczy BD region free. Więc dopóki tego nie wydadzą w UK to możesz sobie pooglądać, no chyba, że chcesz robić jakieś kombinacje z oglądaniem z kompa.

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.04.2009 - |17:22|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1926 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 22.04.2009 - |18:08|

Jest Manta region-free, ale 600 zł to z deka za dużo za sprzęt, który jest potrzebny tylko do BD, lepiej poczekać, aż Manta rzuci centrum multimedialne z obsługą BD na dysku :)... inaczej człowiek znowu będzie kurde rozmnażał sprzęt, bo każdy będzie do czegoś innego :D
  • 0
Dołączona grafika

#1927 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 22.04.2009 - |18:17|

Imperial zapowiedział drugi sezon "Dynastii Tudorów" na Blu-ray

http://www.imperial-...Tudorow-Sezon-2

A w jednym ze sklepów znalazłem zapowiedź "Zagubionych" też na Blu-ray

http://bluedvd.pl/p/... 1 blu-ray.html
http://bluedvd.pl/p/... 2 blu-ray.html

Użytkownik Inuki edytował ten post 22.04.2009 - |19:45|

• 0

#1928 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.04.2009 - |20:50|

A nie da rady kupić po prostu odtwarzacza Blu-ray u nich? Tj. ściągnąć go ze USA?
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1929 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 22.04.2009 - |21:24|

pewnie, ze można, ale nie mam pojęcia, jakby to wyszło cenowo :D

wymyślą coś w końcu i się skończą problemy :D

LOL jeśli chodzi o LOST na BD - prawie 300 zł i bez gwarancji, że to pełne BD-50? pogięło kogoś :D
  • 0
Dołączona grafika

#1930 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 22.04.2009 - |21:29|

wymyślą coś w końcu i się skończą problemy :D

Też tak myślę i nawet rozważam kupno tego BSG, bez TV i odtwarzacza :] Na razie postoi ładnie na półeczce i poczeka na kolejne zakupy (TV i odtwarzacz :P ). Bez sensu kupować DVD, a potem sprzedawać i kupować BR.
  • 0

->1019<-

#1931 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 22.04.2009 - |21:40|

Też tak myślę i nawet rozważam kupno tego BSG, bez TV i odtwarzacza :] Na razie postoi ładnie na półeczce i poczeka na kolejne zakupy (TV i odtwarzacz tongue.gif ). Bez sensu kupować DVD, a potem sprzedawać i kupować BR.

A ja osobiście jeśli chodzi o płytki zostanę przy DVD i poczekam aż BR umrze śmiercią naturalną :) I tak czekam na technologię po BR, w końcu może przyjdzie coś, co nie będzie irytujące :) - Osobiście bylem zwolennikiem formatu HDDVD - ale był za przyjazny dla użytkownika, więc.. ;)

#1932 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.04.2009 - |21:52|

A ja osobiście jeśli chodzi o płytki zostanę przy DVD i poczekam aż BR umrze śmiercią naturalną :) I tak czekam na technologię po BR, w końcu może przyjdzie coś, co nie będzie irytujące :) -

To poczekasz kolejne 10 lat jak z dvd. Bo teraz firmy muszą coś sobie zarobić $$$ na tym co zainwestowały w Blu-ray.
I nawet mimo tego ,że są już badania i pokazy zabawek z kilkakrotnie większymi rozdzielczościami od dzisiejszego FullHD to NAJPIERW muszą wycisnąć ile się da z BD.
Ale my tu nie o tym mieliśmy tylko o serialach pisać. :D

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1933 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 22.04.2009 - |22:00|

Ale my tu nie o tym mieliśmy tylko o serialach pisać. biggrin.gif

Mały offtop nigdy nie jest zły :P

To poczekasz kolejne 10 lat jak z dvd.

Ale mnie się naprawdę nie śpieszy :) A dla mnie DVD wystarcza - na 17 calach (22 w planach na ten rok), a 10 lat to ja nawet dvd nie używam jeszcze :P więc myślę, że nie będę musiał tak długo czekać na upadek BR. ;)

#1934 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 23.04.2009 - |07:04|

Toudi, bardzo rozsądne podejście, tym bardziej, że większość produkcji jest wciskane na BD na siłę... może ze 2-3 seriale by się dla mnie znalazły na BD, a to za mało, żeby robić rewolucje sprzętową na siłę :D

Wlasnie przed momentem wrocilam z kiosku Zaproponowano mi serial o tytule ,, Swiety''z Rogerem Moorem w roli głownej.

http://www.amercom.com.pl/sz.php

Nie wydadza calosci..

o ile mnie pamięć nie myli, Świętego można kupić w Media Markt w boksie, sezon 1 za około 60 zł
  • 0
Dołączona grafika

#1935 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.04.2009 - |17:11|

o ile mnie pamięć nie myli, Świętego można kupić w Media Markt w boksie, sezon 1 za około 60 zł

A dokładnie za 69 zł.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1936 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 23.04.2009 - |20:52|

Imperial szykuje nam reedycję "Deadwood". Oprócz napisów ma być jeszcze lektor, no i cena jest znośna (89zł). Niestety, pewnie dostaniemy slimy a nie piękny digi-pack, jak w pierwszym wydaniu, ale może wreszcie wydadzą wszystkie 3 sezony ;)

http://punkt44.pl/fi...n_1_(6dvd).html
  • 0

#1937 M@rtinez

M@rtinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 24.04.2009 - |08:42|

Na stronie tvshowsondvd i amazon.com podali cenę za wydanie BD to 350 $ a teraz w preorderze jest za 245$.
Tyle, że trzeba zwrócić na jedno uwagę w wypadku Blu-ray ,że to będzie Strefa A czyli w Europie możesz sobie tylko o tym pomarzyć bo jak na razie to nie ma chyba odtwarzaczy BD region free. Więc dopóki tego nie wydadzą w UK to możesz sobie pooglądać, no chyba, że chcesz robić jakieś kombinacje z oglądaniem z kompa.

ciekawe czy ... kiedykolwiek doczekamy się tego wydania z polskim tekstem za takie wydanie gotów bym dać z 1500 tys a nawet 2000 .. może by popisać do polskiego przedstawiciela hmmm.. nie rozumie nie chcą zarobić .
przy okazji czy ktoś ma jakieś potwierdzone informacje o dacie wydania StarGate SG 1 w Polsce ?
  • 0

#1938 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 24.04.2009 - |10:14|

Po raz kolejny dzwoniłem do Imperiala. I dostałem takie info. W planach mieli wydanie 1 Sezonu w czerwcu 2009 ale nastąpiły jakieś opóźnienia na linii produkcyjnej w stanach i trochę tytułów jest w kolejce opóźnionych i na razie plany przesunięte zostały na lipiec 2009. Ponoć bardzo ostro walczą aby jednak na pewno był to lipiec bo jak się im nie uda w lipcu to następne plany wydań to będzie dopiero wrzesień bo cały sierpień Imperial ma przerwę wakacyjną. Co ciekawe polskie okładki są już ponoć dawno gotowe.

Kolejne info:
W Październiku 2009 będzie wydany Star Trek - ten który będzie teraz w maju w kinach, i z tej okazji będzie również wydany któryś seriali z tego uniwersum. Imperial już wie który ale to na razie tajemnica handlowa i nie chcieli się ze mną podzielić radosną wiadomością
  • 0

#1939 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.04.2009 - |10:25|

i z tej okazji będzie również wydany któryś seriali z tego uniwersum. Imperial już wie który ale to na razie tajemnica handlowa i nie chcieli się ze mną podzielić radosną wiadomością

No to bomba szkoda tylko, że nie wiadomo wciąż który to.
Co do SG-1 to pozostaje poczekać do lipca.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1940 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 24.04.2009 - |11:03|

Imperial już wie który ale to na razie tajemnica handlowa i nie chcieli się ze mną podzielić radosną wiadomością

tajemnica handlowa, dobre sobie, bo oni nie mają monopolu i ktoś ich jeszcze uprzedzi...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych