Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1901 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.04.2009 - |18:05|

A w jednym z warszawskich MM jak w Saturnie - 99,90 zł

LOL jakby nie było Saturn i MM to jedna firma tylko dwa różne szyldy [oddzielne spółki] w Metro Group --> http://www.metrogrou..._l10/index.html ;)
Więc w sumie dziwne bywają aż takie rozbieżności cenowe od 79 do 99zł no ale to ich sprawa a wybór klienta.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1902 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 17.04.2009 - |18:26|

Więc w sumie dziwne bywają aż takie rozbieżności cenowe od 79 do 99zł no ale to ich sprawa a wybór klienta.

Ceny między Saturnami i MM różnią się, a jeszcze w różnych miastach są inne promocje (kiedyś np. Babel był w niektórych miastach w MM po 20 zł, a w moim za 50 ;)).
Akurat uważają, że warszawiakom 20 zł na House'ie różnicy nie zrobi. :P

Użytkownik johnass edytował ten post 17.04.2009 - |18:28|

#1903 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 17.04.2009 - |19:09|

3. Sezony "Lost" na OceanDVD za 89 PLN za box, i także kilka innych seriali.
  • 0

#1904 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 17.04.2009 - |19:26|

3. Sezony "Lost" na OceanDVD za 89 PLN za box, i także kilka innych seriali.

W MM też są w takiej cenie. Podobne jest z PB i Trawką.
Ciekawa jest oferta na Kompanię Braci - 119,00 zł, chociaż może kiedyś jeszcze bardziej zejdą z ceny. ;)

#1905 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.04.2009 - |12:39|

Sezon 4 Losta też powinni przecenić.
W specyfikacji mamy podane komentarze audio [do kilku odcinków] - brak, ścieżki audio podane 5 a mamy tylko 4, do tego napisów powinno być 16 a jest 19 ścieżek z czego zdaje się, że 3 ostatnie są puste. No chyba ,że to mają być "napisowe" komentarze audio tyle, że może jest w literkach z 1 zdanie na cały odcinek bo z tego co przeleciałem to przez cały odcinek są puste te linie napisów.

Jak ktoś ma ochotę to niech napisze do Imperiala z pytaniem co jest grane , bo mi to akurat lotto.

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.04.2009 - |12:40|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1906 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 18.04.2009 - |13:05|

Sezon 4 Losta też powinni przecenić.

Za Losta powinni kasę oddawać. :P Jak zobaczyłem, jak wydali 4 sezon, mogłem podjąć tylko jedną decyzję - muszę sprzedać sezony 1-3 i czekać na porządne complete series. Może kiedyś się doczekam. ;)

Użytkownik johnass edytował ten post 18.04.2009 - |13:56|

#1907 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 18.04.2009 - |18:02|

Ciekawe jak będzie wyglądać u nas okładka Terminator - TSCC Season 2

Znalazłem okładkę z USA i trochę różni się on od tej co u czechów jest w zapowiedziach.
Moim zdaniem jest bardzo dobra, ciekawe czy i tym razem okładki amerykańska i europejska będą się różniły?

Dołączona grafika

Pewnie wkrótce wydadzą complete series box skoro serial kończy się na drugim sezonie.

Może jeszcze w tym roku Galapagos/Warner wyda Terminator - TSCC Season 2 w Polsce

Galapagos w tym roku planuje wydanie sezonów 11-13 ER( Ostry Dyżur).
A u Niemców można będzie już od 24.04.2009 kupić wydanie ER season 14 po raz pierwszy nie tylko z napisami pl ale i polskim lektorem DD 2.0 (zastanawiam się czy to nie jakiś bląd z tym lektorem, nigdy nie mieliśmy ER z lektorem )
http://www.video.de/...res/123989.html
http://www.amazon.de...XD8MKXZCSVHEQ5F
http://www.cinefacts...son-14-dvd.html

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 18.04.2009 - |18:24|

• 0

#1908 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.04.2009 - |19:02|

Może jeszcze w tym roku Galapagos/Warner wyda Terminator - TSCC Season 2 w Polsce

Raczej na pewno w tym roku. Podobno już pracują nad polską wersja a premiera ma być jakoś w październiku ;)

Ja tam czekam teraz na drugi sezon "Nikity"; podobno amerykańce jakieś problemy robią tak jak z "Supernatural", ale mam nadzieję, że w koncu wydadzą pozostałe sezony. Szkoda by było skonczyć na jednym sezonie :(
  • 0

#1909 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.04.2009 - |19:45|

Ja tam czekam teraz na drugi sezon "Nikity"; podobno amerykańce jakieś problemy robią tak jak z "Supernatural", ale mam nadzieję, że w koncu wydadzą pozostałe sezony. Szkoda by było skonczyć na jednym sezonie :(

Jak robią takie problemy jak z SN to zapomnij o wydaniu Nikity :D
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1910 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.04.2009 - |19:53|

Jak robią takie problemy jak z SN to zapomnij o wydaniu Nikity :D

Umiesz pocieszyć :lol: Ja tam liczę, że "Nikitę" akurat wydadzą bo to serial sensacyjny jest a u nas takie mają wzięcie ;) No i już wiekowy też jest a WB pewnie będzie chciał trochę grosza jeszcze z niego wycisnąć ;) Zresztą z "Chuckiem" też taka sama sytuacja jest; tylko "Terminator" dostał akceptację z USA z tego co mi wiadomo.

Użytkownik Inuki edytował ten post 18.04.2009 - |19:54|

• 0

#1911 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 19.04.2009 - |08:42|

a tymczasem na amazon.com można już zaplanować wydanie worka kasy, nie wszystkie pozycje mają już potwierdzoną datę wydania, ale można już wrzucić do koszyka:

1. Reaper s2
2. Eureka 3.0
3. Psych s3
4. Castle s1
5. Supernatural s4
6. Chuck s2
7. House s5
8. Lost s5

a z tych, które w moim koszyku się nie znalazły:

9. One Tree Hill s6
10. Fringe s1
11. BSG complete series na BD (250$), na DVD (196$)
12. The Sarah Connors Chronicles s2
13. SGA s5 (pomijam tylko dlatego, że czekam na complete series :D)

cena BD za BSG nie jest aż tak przesadzona, jak kurs dolca jeszcze ciut by spadł, to dałoby się przeżyć, oczywiście to są 4 sezony plus te jakieś filmowe cuda, więc z deka strach pomyśleć, ile by chcieli za takie SG-1 z 10 sezonami...LOL... ale myślę, że taki Lost ze swoimi 6 sezonami (w tym 3 krótszymi), to się pewnie zamknie w 300$ za complete series na BD
  • 0
Dołączona grafika

#1912 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 19.04.2009 - |15:23|

Poniżej obiecany link do fotek drugiego sezonu "Dr House" ;)

http://kolekcjonerdv...MD,sezon_2.html
  • 0

#1913 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 20.04.2009 - |18:34|

Wiecie może czy nasze polskie wydania SMALLVILLE Galapagos również przepakował w te plastikowe cieńsze boxy, tak jak inne seriale?

Zamierzałem sobie kupić sezon 4 , ale nie wiem jak będą wyglądać na półce, ze zdjęć widać chyba,że jednak teraz również i ten serial jest przepakowany do tych cieńszych pudełek.
Dołączona grafika Dołączona grafika

Z tego co wiem to kiedyś było w takim dużym boxie jak teraz mamy np ANGEL czyli każda płyta w oddzielnym cienkim opakowaniu, jak z tym jest teraz?

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 20.04.2009 - |18:38|

• 0

#1914 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 20.04.2009 - |19:12|

Ja widziałem przepakowane, w te zbiorcze w cenie 119 PLN, ale można trafić jeszcze na stare wydania, a także na te nowe bez kartonowego boxu.
  • 0

#1915 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.04.2009 - |20:12|

Ja widziałem przepakowane, w te zbiorcze w cenie 119 PLN, ale można trafić jeszcze na stare wydania, a także na te nowe bez kartonowego boxu.

Ja tak szczerze to nie kapuję czemu Galapagos przepakował "Smallville"? Serialu nie mają zamiaru kontynuować, więc po co robią sobie dodatkowe koszty?
  • 0

#1916 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.04.2009 - |21:35|

Żeby wyciągnąć kasę, jak zwykle.
  • 0
Dołączona grafika

#1917 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 21.04.2009 - |17:22|

Żeby wyciągnąć kasę, jak zwykle.

A może coś ruszyło w sprawie kolejnych sezonów i stąd to przepakowanie? Podobno authoring "Smallville" i "Supernatural" miał być robiony w Polsce. Problemem było "tylko" WHV, które jakoś nie może dostarczyć do niego materiałów :angry: Podobno Galapagos cały czas walczy o wydanie tych seriali, bo ludzie wciąż się pytają co i jak. No i oglądalność na TVN też jest ponoć zadowalająca. Dziwna ta Polska jest :(
  • 0

#1918 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 21.04.2009 - |20:48|

A może coś ruszyło w sprawie kolejnych sezonów i stąd to przepakowanie?

Oby :D. Ale tak naprawdę to wątpię w to...

Podobno authoring "Smallville" i "Supernatural" miał być robiony

Co do Smallville to o niczym takim mi nie wiadomo... Galapagos nie ma w planach wydania kolejnych (i brakującego 2-go) sezonów Smallville, bo nie jak powiedzili "nie wiedzą, czy seria znajdzie odbiorców ze względu na nikłą popularność w PL". A co SN to ciągle walczą z tym authoringiem, problem w tym, że ta walka już 2 lata trwa...
  • 0
Dołączona grafika

#1919 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 21.04.2009 - |21:03|

Co do Smallville to o niczym takim mi nie wiadomo... Galapagos nie ma w planach wydania kolejnych (i brakującego 2-go) sezonów Smallville, bo nie jak powiedzili "nie wiedzą, czy seria znajdzie odbiorców ze względu na nikłą popularność w PL". A co SN to ciągle walczą z tym authoringiem, problem w tym, że ta walka już 2 lata trwa...

A mi napisali jakiś czas temu, że być może istnieje szansa na wydanie "Smallville" i "Supernatural" w 2009 roku, jednak wszystko zależy od WHV. W każdym razie Galapagos chyba chce wydać kolejne sezony tych seriali, problemem są Amerykańce :angry: A "Smallville" ma wzięcie w Polsce; świadczyć może o tym też to przepakowywanie, bo w końcu gdyby serial się nie sprzedawał, to po co robić wznowienia? Napisałem maila do Galapagos; może będzie już wiadomo coś nowego?
  • 0

#1920 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 21.04.2009 - |21:32|

A mi napisali jakiś czas temu, że być może istnieje szansa na wydanie "Smallville" i "Supernatural" w 2009 roku, jednak wszystko zależy od WHV. W każdym razie Galapagos chyba chce wydać kolejne sezony tych seriali, problemem są Amerykańce :angry: A "Smallville" ma wzięcie w Polsce; świadczyć może o tym też to przepakowywanie, bo w końcu gdyby serial się nie sprzedawał, to po co robić wznowienia? Napisałem maila do Galapagos; może będzie już wiadomo coś nowego?

Na maile nie odpowiadają, przynajmniej mi... Jak z nimi rozmawiałem przez telefon (jakiś miech temu) to powiedzieli że SN jest w przygotowaniu natomiast SV nie mają zamiaru... Ale oby cokolwiek z tego wydali w końcu...

A wiecie może czy przepakowali sezon 1 Joeya?
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych