Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#1901 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.05.2007 - |09:34|

Obsada do finału:
Naveen Andrews jako Sayid, Henry Ian Cusick jako Desmond, Emilie de Ravin jako Claire, Michael Emerson jako Ben, Matthew Fox jako Jack, Jorge Garcia jako Hurley, Josh Holloway jako Sawyer, Daniel Dae Kim jako Jin, Yunjin Kim jako Sun, Evangeline Lilly jako Kate, Elizabeth Mitchell jako Juliet, Dominic Monaghan jako Charlie, Terry O'Quinn jako Locke,
M.C. Gainey jako Tom, Tania Raymonde jako Alex, Nestor Carbonell jako Richard Alpert, Blake Bashoff jako Karl, Andrew Divoff jako Mikhail, Ariston Greene jako Jason, Sonya Walger jako Penny, Mira Furlan jako Rousseau, Brian Goodman jako Pryce, Marsha Thomason jako Naomi, L. Scott Caldwell jako Rose, Sam Anderson jako Bernard, Lana Parilla jako Greta, Tracy Middendorf jako Bonnie, James Lesure jako Dr. Hamill, Nigel Gibbs jako kierownik zakładu pogrzebowego, Loreni Delgado jako aptekarka, Larry Clarke jako klient oraz Kate Connor jako lekarka.

Retrosy Jacka bez jego starego? Ciekawe...
Pen? Przypłynie na wyspę [znaczy Naomi nie kłamie], tylko nie widze w obsadzie chłopaków ze stacji nasłuchowej...
Btw - jakby miał ktoś namiary na foty aktorów, jak wyglądają nowe osoby z obsady, będę wdzięczna :afro:
Zwłaszcza to: James Lesure jako Dr. Hamill

1. The game-changer involves Jack and someone else.
Może pojawienie się Pen na wyspie zmieni zasady gry?
2. A fan favorite will sacrifice himself for the good of the rest of the Losties.
Chyba Sayid? :sam2:

I z lostpedii - pozwolę sobie skomentować ten jeden:
Katastrofa samolotu Oceanic 815 nie była spowodowana tylko przez Desmonda, który nie wpisał kodu na czas. Prawdopodobnie ważną rolę odegrały też inne czynniki.
Jak w TLE mieliśmy uwięzionego Alvara Hanso, tak mam od pewnego czasu wrażenie, że wyspa też jest "więzieniem" [gadki Bena o Alcatraz - niby do tej "małej" wyspy] - tylko dla kogo? Othersi - oprócz badań - są strażnikami [może nie wszyscy]?
"Carrie" - zdolności Walta - telekineza? Czyżby ten ktoś ściągnął samolot jako "ekipę ratunkową"? A teraz wie, że Naomi nie kłamie, więc "chmury się rozwiały"? [A jednoczesnie "sterowanie" działaniami Łysola?]

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 08.05.2007 - |09:56|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#1902 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 08.05.2007 - |11:03|

Kristin posted something else too...quite weird:

Notice this:
"I'm told that when we see the "game-changer," which the show's writing team is calling "the snake in the mailbox," at the end of the May 23 season finale, we will understand why the show cannot go longer than 48 more episodes."

Źródło: DarkUfo
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#1903 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.05.2007 - |13:59|

U Doc Arzta:
1. Z Jacobem jest tak, jak z Imperatorem w StarWars - dopiero na końcu go zobaczyliśmy.
2. Kto zagra Jacoba? Wymiganie się od odpowiedzi [cytacik poniżej]
EW: Who’s playing this character - someone new, or someone we know?
LINDELOF: We’re not going to answer that.

Jeśli ktoś całkowicie "nowy", to zrobiliby tak jak z DeGrootami :afro: Ukryliby go pod fałszywym imieniem.
Wniosek?
Chyba się nam lista "kandydatów" na Jacoba mocno skróciła:
1. Dlaczego im się jakimś cudem dr. Candle "zgubił" na cast-liście?
2. Hanso - fotka była w którym filmie "Orientation" [a z TLE wiemy, jak wygląda obecnie]
3. Mittelwerk - wiemy z TLE jak wygląda [więc wykombinowanie, jak wyglądał 10-20 lat temu trudne nie jest]

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 08.05.2007 - |14:00|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#1904 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 08.05.2007 - |15:19|

U Doc Arzta:
1. Z Jacobem jest tak, jak z Imperatorem w StarWars - dopiero na końcu go zobaczyliśmy.

Na DarkUfo jest napisane troszkę inaczej:

Z Jacobem jest tak jak z Imperatorem w Star Wars; zobaczymy go w "The Man Behind The Curtain"
---------------------------------------------

2. Mrs. Hawking pojawi się w 4 sezonie
  • 0

#1905 Hela

Hela

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 08.05.2007 - |22:20|

Nieciekawa ta obsada :sam9:

James Lesure

Dołączona grafika

Loreni Delgado

http://images.google...ttp...6lr=&sa=G

Kate Connor

http://images.google...ttp...6lr=&sa=G

Brian Goodman

Dołączona grafika

Tracy Middendorf

Dołączona grafika

Lana Parilla jako Greta

Dołączona grafika
  • 0

#1906 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.05.2007 - |08:52|

Mam wrażenie, że twórcy się niechcący sami podłożyli:

4. Tajemniczy Jacob pojawi się po raz pierwszy w odcinku 'The Man Behind The Curtain', mimo, że na liście gościnnych występów nie ma aktora, który miałby odgrywać jego rolę. Jest to postać tak samo ważna dla mitologii serialu, jak Imperator dla Star Wars.
5. Jacob może byc kimś zupełnie nowym, chociaż niewykluczone, że fani widzieli go już wcześniej.
tłumaczenie oczywiście z chaotica

Kogo nie ma na cast-liście do 03x20, a wiadomo, że będzie na pewno [trailer! i i wywiad u DocArzta]?

EDIT:
Specjalnie z tej okazji zajrzałam na Lostpedię pod "Jacob" - na takie rozwiązanie w teoriach nie stawiał nikt :P

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 09.05.2007 - |09:04|

• 0

#1907 Armageddon89

Armageddon89

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 09.05.2007 - |14:24|

Jacobem może być każdy, chociażby ziomek który dał akta Sawyera Lockowi w 03x19 a na niego pewnie tez nikt nie stawia. Pożyjemy zobaczymy...
  • 0

#1908 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.05.2007 - |14:28|

Jacobem może być każdy, chociażby ziomek który dał akta Sawyera Lockowi w 03x19 a na niego pewnie tez nikt nie stawia. Pożyjemy zobaczymy...

Jesli Jacob jest NIM. Kims wielki i wspanialym, prawdziwym Wodzem Innych, nie moze byc nikim z szeregowych Innych, tym samym to nie Richard. Raczej szukałbym go w retrospekcjach bohaterów.

Ostatecznie, kto powiedział, że Jacob jest człowiekiem. Może to Demon, Idea, Duch, artefakt.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#1909 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 09.05.2007 - |16:39|

Czyli? Bo ja nie mogę tego doczytać, a bardzo jestem tego ciekaw...?

No włąsnie? Bo chyba nie chodzi ci o to, że jest dla serialu Lost tym czym był Imperator w GW ;)

A oto teksty z noweko Sneak Peek'a http://www.dailymoti...20-sneak-peek-2 (ze słuchu więc jak sa błędy prosze poprawiać :) ):

Ben: [zaczyna niewyraźnie, może ktoś zrozumiał?]
Locke: And who might that be? [Więc kto to może być?]
B: His name is Jacob. [Ma na imię Jacob]
L: Ok than, take me to Jacob. [W takim razie zabierz mnie do Jacoba]
B: I can't do that. Where are you going? [Nie moge tego zrobić. Gdzie idziesz?]
L: Hell, Ben if you don't wanna take me maybe someone else will, I'll just go and ask Richard. [Do diabła, Ben jesli ty nie chcesz mnie zabrać to może ktoś inny to zrobi. Pójdę i zapytam Richarda]
B: Why would Richard take you? He doesn't know where Jacob is, he doesn't talk to Jacob. [Dlaczego Richard miałby Cię zabrać? On nie wie gdzie jest Jacob, nie rozmawia z nim]
L: So who talks to? [Więc kto rozmawia?]
B: I do. [Ja]
L: You are the only one who talks to him? [I ty jesteś jedyną osobą, która z nim rozmawia?]
B: That's right. [Tak jest]
L: And no one else knows where he is? [I nikt inny nie wie gdzie on jest?]
B: I was born here, on this island. I'm one of the last that was. Most of these people you see - I brought them here so Jacob talks to me John. He tells me what to do. Trusts me. [Urodziłem się tutaj, na tej wyspie. Jestem jednym z ostatnich, którzy byli. Większość ludzi, których widujesz - ja ich tu sprowadziłem więc Jacob rozmawia ze mną John. On mi mówi co robić. Ufa mi.]
L: And... no one else has ever seen him? [I... nikt inny go nie widział?]
B: That's right. [Tak jest]
L: You know what I think Ben? I think there is no Jacob. I think your people are idiots if they believe you take orders from someone else. You are the man behind the curtain. The wizard (tu nie zrozumiałem). [Wiesz co myślę Ben? Myślę, że Jacob nie istnieje. Myślę, że twoi ludzie to idioci jeśli wierzą ci, że rozkazuje Ci ktoś inny. Ty jesteś człowiekiem zza kurtyny. Czarodziej... .

Druga scenka:

Kate:What are you doing? [Co robicie?]
Sayid: Looking for Juliet [Szukamy Juliet]
K: You won't find her there, she left with Jack. [Nie znajdziecie jej tu, wyszła z Jackiem]
Sayid: She left with Jack? [Z Jackiem?]
K: He took her right after I told him about Naomi. [Zaraz po tym jak powiedziałam mu o Naomi]
Sawyer: Who's Naomi? [Kto to jest Naomi?]
Sayid: And why did you do that Kate? [Dlaczego to zrobiłaś Kate?]
K: Because she's hurt. Because he's a doctor. Because he has a right to know. [Bo jest ranna? Bo on jest lekarzem? Bo ma prawo wiedzieć.]
Sayid: Where is he now? [Gdzie on teraz jest?]
K: I don't know Sayid. [Nie wiem Sayid]
Sayid: Of course you don't. [Jasne]
K: It's maybe the time you tell everybody who's Naomi too. [Moze to odpowiedni moment aby powiedziec tez reszcie o Naomi?]
Sayid: Play her the tape! [Puść jej taśmę!]
K: What tape? [Jaką taśmę?]

Jak widać teoria z tym, że Jacob nie istnieje może mieć jakiś sens.

Po drugie: widać, że Kate sie jednak wygadała czyli jest głupia :P

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 09.05.2007 - |17:22|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#1910 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 09.05.2007 - |17:49|

Większośc z was się oburzyła ,że będą następne 3 serie po 16 odcinków. Ale jak były zapowiedziane 2 po 20 pare odcinków to nie tak wiele ludzi się oburzyło a przecież wychodzi na to samo. Te 4 serie będą miały 48 odcinków a te dwie miały by o 2 mniej lub tyle samo. Więc was nie rozumiem. I do tego ktoś kto porównuje Lost do Mody na sukces, chyba nie wie ,że lost nawet jeszcze nie ma 80 odcinków a Moda na sukces ma więcej niż 5000 więc czy ktoś znajduje podobieństwo ?????
  • 0

#1911 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 09.05.2007 - |18:08|

Większośc z was się oburzyła ,że będą następne 3 serie po 16 odcinków. Ale jak były zapowiedziane 2 po 20 pare odcinków to nie tak wiele ludzi się oburzyło a przecież wychodzi na to samo. Te 4 serie będą miały 48 odcinków a te dwie miały by o 2 mniej lub tyle samo. Więc was nie rozumiem. I do tego ktoś kto porównuje Lost do Mody na sukces, chyba nie wie ,że lost nawet jeszcze nie ma 80 odcinków a Moda na sukces ma więcej niż 5000 więc czy ktoś znajduje podobieństwo ?????

Nie chodzi o ilość odcinków tylko o czas emisji. No sorry, ale czy nie uważasz, że 9 miesięcy czekania na 16 odcinków to zdecydowanie za dużo? A wolelibyśmy 2 sezony dlatego, że na starych zadach (czyli takich jakie były np. w 3 sezonie) czas oczekiwania na kolejny sezon nie byłby taki długi i w dodatku szybciej serial by się zakończył (nie w 2010 roku!)
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#1912 underley

underley

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 09.05.2007 - |20:52|

L: You know what I think Ben? I think there is no Jacob. I think your people are idiots if they believe you take orders from someone else. You are the man behind the curtain. The wizard (tu nie zrozumiałem). [Wiesz co myślę Ben? Myślę, że Jacob nie istnieje. Myślę, że twoi ludzie to idioci jeśli wierzą ci, że rozkazuje Ci ktoś inny. Ty jesteś człowiekiem zza kurtyny. Czarodziej... .

To nawiązanie do "Czarnoksiężnika z Oz"
  • 0

#1913 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 09.05.2007 - |21:43|

ou know what I think Ben? I think there is no Jacob. I think your people are idiots if they believe you take orders from someone else. You are the man behind the curtain. The wizard (tu nie zrozumiałem). [Wiesz co myślę Ben? Myślę, że Jacob nie istnieje. Myślę, że twoi ludzie to idioci jeśli wierzą ci, że rozkazuje Ci ktoś inny. Ty jesteś człowiekiem zza kurtyny. Czarodziej... .

Ben go wymyślił... Człowiek zza kurtyny... no jasne! To takie proste! Czyli siostra Juliet nigdy nie miałe nawrotu choroby!
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#1914 InVer

InVer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 10.05.2007 - |07:26|

Mam wrażenie że kiedyś czytałem że Lock pojawi sięw 4 sezonie....
Macie może jakieś namiary na ten tekst?
Szkoda by było - Lock fajnym bohaterem ... był. Moze jednak "wyspa go uzdrowi".
  • 0

#1915 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 10.05.2007 - |14:12|

IMO koncowka to jest zaskoczenie sezonu poki co... Nikt niegdzie nie obstawial ze
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Lost idzie w dziwna strone.
  • 0

#1916 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 10.05.2007 - |14:55|

Zap2it.com has a largely ignored interview with Damon Lindelof and Carlton Cuse on their website. It's mostly about the announcement of three more seasons of 16 episodes each, but there is some new information about the type of characters who die in the finale:

So you're not going to tell me who dies.

Cuse: Well, at least five people die.

Lindelof: But, you know, not like five major, major characters. But a couple of major characters.

Cuse: I think probably if you're a close viewer of the show you could name all five people.

Źródło: DarkUfo
  • 0

#1917 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 10.05.2007 - |18:28|

Dla najwierniejszych fanów Johna Locke'a możliwe że nie zginął, kończyło się że leżał tam na dole postrzelony, a Ben powiedział
"Miej nadzieje że Jacob Cię uratuje" - może to coś będzie znaczyc .... a może nie ;}
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#1918 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:32|

jest an cast liscie do 21 i 22 nie bedzie umieral przez dwa odcinki
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#1919 Mercenor

Mercenor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 10.05.2007 - |21:30|

Lock żyje... tak mi sie wydaje.

W odcinku wystąpią następujący aktorzy: Naveen Andrews jako Sayid, Henry Ian Cusick jako Desmond, Emilie de Ravin jako Claire, Michael Emerson jako Ben, Matthew Fox jako Jack, Jorge Garcia jako Hurley, Josh Holloway jako Sawyer, Daniel Dae Kim jako Jin, Yunjin Kim jako Sun, Evangeline Lilly jako Kate, Elizabeth Mitchell jako Juliet, Dominic Monaghan jako Charlie, Terry O'Quinn jako Locke, M.C. Gainey jako Tom, Tania Raymonde jako Alex, Nestor Carbonell jako Richard Alpert, Blake Bashoff jako Karl, Andrew Divoff jako Mikhail, Ariston Greene jako Jason, Sonya Walger jako Penny, Mira Furlan jako Rousseau, Brian Goodman jako Pryce, Marsha Thomason jako Naomi, L. Scott Caldwell jako Rose, Sam Anderson jako Bernard, Lana Parilla jako Greta, Tracy Middendorf jako Bonnie, James Lesure jako Dr. Hamill, Nigel Gibbs jako kierownik zakładu pogrzebowego, Loreni Delgado jako aptekarka, Larry Clarke jako klient oraz Kate Connor jako lekarka.

Jeżeli nie będzie retra z wyspy, to oznacza, że lock żyje, jeżeli będą retro z wyspy, to oznacza, że możliwe że zginął.... ^_^ ^_^
Lock musi żyć, to jest najlepsza postać serialu!!!
  • 0

#1920 derson

derson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 10.05.2007 - |21:38|

wydaje mi sie ze ben Jacoba wymyslil dla proby, tzn zaprowdzil Locka do chatki powiedzial o tu jest Jacob, ale Ben sam go nigdy nie widzial, nigdy z nim nie rozmawial, Lock potrafi rozmawiac z Demonem, Ben nie, Ben w ten sposob sprawdzal czy Locke jest special boy, i sie wystraszyl poniewaz faktycznie Locke go uslyszal, nie jestem pewny czy ben chcial zabic locka, ale napewno Ben zrozumial ze locke moze zagrozic jego pozycji w grupie
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych