Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1881 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 14.04.2009 - |18:15|

A nie 2 razy na miesiac?

A u nas kolejne kioskowe wydanie srialu. Tym razem to Gotowe na wszystko (książka z płytą dvd) z miesięcznikiem VITA.

Użytkownik Rydzu_SSJ edytował ten post 14.04.2009 - |18:16|

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1882 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.04.2009 - |15:33|

Jest już tym razem półoficjalne potwierdzenie o wydaniu 28 lipca Battlestar Galactica: The Complete Series zarówno na dvd jak i Blu-rayu choć sam Universal tego jeszcze nie ogłosił.
W wydanej na dvd "Caprice" jest trailer z reklamą tego wydania i z niego to pochodzi ten zrzut jak i inne, dodatkowo trailer ten można zobaczyć na Hulu, więcej ---> http://www.tvshowson...te-Series/11699

Dołączona grafika

Do wydania będzie dołączona również widoczna na zdjęciu figurka Centuriona.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1883 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 15.04.2009 - |17:21|

Jest już tym razem półoficjalne potwierdzenie o wydaniu 28 lipca Battlestar Galactica: The Complete Series zarówno na dvd jak i Blu-rayu choć sam Universal tego jeszcze nie ogłosił.
W wydanej na dvd "Caprice" jest trailer z reklamą tego wydania i z niego to pochodzi ten zrzut jak i inne, dodatkowo trailer ten można zobaczyć na Hulu, więcej ---> http://www.tvshowson...te-Series/11699

U nas wydania Blu-ray raczej się nie doczekamy (DVD pewnie tez nie :P ), więc będzie trzeba pomyśleć o jakichś zakupach zagranicznych i podszkoleniu się z englisza :lol: Swoją drogą to mnie trochę smuci fakt, że będzie to wydanie "The Complete Series", bo pewnie będzie trochę kosztowało. No ale liczę, że pojedyncze sezony też się ukażą i że nie będą ich dzielić na 2.0, 2.5, itd :lol: A tak na marginesie: czy coś z BSG wyszło już na Blu-ray?

Wracając do naszej kochanej Polski; byłem dzisiaj w Empiku wybadać jak wygląda sprawa z drugim sezonem "Dr House". Ku mojemu zdziwieniu na półce było jakieś 30 sztuk serialu :blink: Chyba na dużą sprzedaż liczą :lol: Cena 109zł, no ale to przecież Empik :P Według danych z pudełka mamy angielską i polską ścieżkę dźwiękową w DD 5.1, no i polskie napisy. Na pudełku jest też napisane, że wydanie ZAWIERA materiały dodatkowe: Wieczór z Housem; Humor z planu, To chyba toczeń, Na wesoło - Ukochany syn & Sen sprawiedliwej (niekoniecznie podane w tej kolejności). Jak dam radę, to jutro wybiorę się chyba do Głogowa skorzystać z tej promocji 79,90zł i obadam co i jak. Jeżeli wszystko będzie tak jak pisze, a dodatki będą po polsku, to TIM będzie miał u mnie dużego plusa i chyba będzie to jedno z najlepszych wydań dostępnych na naszym rynku. Super jakość za normalna cenę :lol:

Użytkownik Inuki edytował ten post 15.04.2009 - |17:23|

• 0

#1884 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.04.2009 - |17:32|

Swoją drogą to mnie trochę smuci fakt, że będzie to wydanie "The Complete Series", bo pewnie będzie trochę kosztowało. No ale liczę, że pojedyncze sezony też się ukażą i że nie będą ich dzielić na 2.0, 2.5, itd :lol: A tak na marginesie: czy coś z BSG wyszło już na Blu-ray?

Inuki ale jaki problem z tym complet ? :) [jak dla mnie to właśnie najciekawsze wydanie, aż się zastanawiam czy nie sprzedać swoich pojedynczych sezonów by kupić to wydanie]
Przecież obecnie są do dostania pojedyncze sezony i jak dobrze pamiętam z tego artykułu to chyba w czerwcu wyjdzie ostatni czyli tzw 4.5.
Tu zaznaczam, że mówimy o wydaniu USA bo tam dzielili sezony 2 i 4 na połowy w wydaniach box. Natomiast w Europie dopiero sezon 4 został wydany w dwóch osobnych boxach.
Tak więc z kupnem na dvd pojedynczych sezonów nie ma problemu.
Natomiast co do wydania Blu-ray to dotąd nic nie wyszło z BSG, wcześniej wyszedł tylko sezon 1 ale na hd-dvd którego już nie ma.
Tak więc to będzie premiera BSG w wydaniu BR, a czy potem będą do dostania osobno sezony w tym formacie ........ hm powiem jedno $$$ więc obstawiam, że prędzej czy później będą. :)

Użytkownik biku1 edytował ten post 15.04.2009 - |17:33|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1885 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 15.04.2009 - |18:58|

Inuki ale jaki problem z tym complet ? :) [jak dla mnie to właśnie najciekawsze wydanie, aż się zastanawiam czy nie sprzedać swoich pojedynczych sezonów by kupić to wydanie]

Finansowy problem jest :lol: Na chwilę obecną wolałbym kupować sobie pojedyncze sezony bo na "Complete" musiałbym długo oszczędzać. No chyba że na jakiś czas przestałbym kupować bieżące wydania, to szybciej by się kaska uzbierała :P W przypadku BSG wydania DVD mnie jakoś nie interesują (no chyba, że wydaliby u nas w PL, to wtedy trzeba by wspomóc rynek ;) ). Jeżeli miałbym kupować z USA albo UK, to tylko Blu-ray. Ostatnio wsiąkłem w jakość HD i staram się większość filmów łykać tylko na Blu-ray. Mam jednak nadzieję, że Universal poprawi jakość w stosunku do HD-DVD. Miałem okazję widzieć pierwszy sezon na HD-DVD i momentami zbierałem szczękę z podłogi. Ogólnie jednak wydanie HD-DVD było przeciętne; jedynie sceny w kosmosie powalały prawdziwa HD-jakością i porządnym nasyceniem kolorów. Reszta była trochę wyblakła i bardzo ziarnista :( Jak dla mnie nie był to zamysł twórców, bo wydanie DVD już takiego mocnego ziarna nie posiadało. Wydanie HD-DVD to takie 7/10 jak dla mnie, ale i tak w wielu miejscach było lepsze od DVD. Oby Blu-ray to było 10/10 :lol: Trzeba będzie trochę poczekać i zobaczyć jak będzie wyglądała sytuacja w Europie. BSG jest jednym z tych seriali, którego trochę wstyd nie mieć na półeczce, więc prędzej czy później się w niego zaopatrzę ;) Teraz poluję na 7-płytową edycję "Star Trek" na Blu-ray, ale tutaj muszę wynaleźć polskie napisy, bo rodzina tego wymaga :lol: Nasz "kochany" Imperial niestety postanowił wywalić z polskiego wydania płytę z dodatkami, co mi się bardzo nie podoba <_< Z trylogią "X-Men" zrobił to samo; zamiast 6 płyt dostaniemy 3 <_< Zawsze chciałem wspierać polski rynek filmowy, ale nie mam tez zamiaru dawać się robić w ciula; porządne wydania ("House", Chirurdzy, itd.) jak najbardziej mam zamiar kupować, no ale za takie okrojone to ja podziękuję ;) Ostatnio chciałem kupić sobie "Iron Man" na Blu-ray, ale poszedłem do sklepu i za cenę 109zł była edycja jednopłytowa. Trochę się wnerwiłem i zamówiłem sobie 2-płytową na Allegro za 89zł z wysyłką :lol: Dodam, że druga płyta z dodatkami jest CAŁKOWICIE przetłumaczona na polski ;) Tak więc "kochany" Imperial niech się buja <_<

PS.
Wiecie co właśnie zauważyłem na stronie Imperiala? W planach mają spin-off "Chirurgów" czyli "Prywatna praktyka" (Private Practice). Serial ma się ukazać 16 czerwca :lol: Chyba nawet "Star Trek" trochę poczeka w kolejce do kupna ^_^

http://www.imperial-...raktyka-Sezon-1

Użytkownik Inuki edytował ten post 15.04.2009 - |19:11|

• 0

#1886 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.04.2009 - |20:20|

W końcu jest Complete Series :D. I też na BD od razu kupię, a co! Tylko mam nadzieję, że będą boxy takie same jak mają DVD... nie wiem co za [beeep] wymyślił te niebieskie pudełka na BluRay... Wystarczy dać logo, nie? A tak to pięknie to nie wygląda...
  • 0
Dołączona grafika

#1887 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 15.04.2009 - |20:32|

W końcu jest Complete Series :D. I też na BD od razu kupię, a co! Tylko mam nadzieję, że będą boxy takie same jak mają DVD... nie wiem co za [beeep] wymyślił te niebieskie pudełka na BluRay... Wystarczy dać logo, nie? A tak to pięknie to nie wygląda...

A to już kwestia gustu i raczej nie licz, że będą pudełka od DVD ;) Ja osobiście bardzo lubię pudełka na Blu-ray, bo są mniejsze, cieńsze i zajmują dużo mniej miejsca na półce :P
  • 0

#1888 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 15.04.2009 - |21:49|

A tak wygląda polska okładka 2. Sezonu "Dynastii Tudorów":
Dołączona grafika

Użytkownik boscorelli edytował ten post 15.04.2009 - |21:50|

• 0

#1889 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.04.2009 - |22:04|

A to już kwestia gustu i raczej nie licz, że będą pudełka od DVD ;) Ja osobiście bardzo lubię pudełka na Blu-ray, bo są mniejsze, cieńsze i zajmują dużo mniej miejsca na półce :P

Mniejsze? Tak. Cieńsze? Tak. Mniej miejsca na półce? Tak. Ale czemu do cholery one muszą być takie oczoj**bne-niebieskie? Mimo wszystko liczę, że będą jakieś w miare normalne.
  • 0
Dołączona grafika

#1890 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 16.04.2009 - |00:27|

Przy napalaniu się complete series BSG na BD z USA nie zapominajcie, że większość tych kultowych - topowych seriali ma regionik A, więc jestem prawie pewna, że i w tym przypadku BD będzie A, a na razie odtwarzaczy DB region free jest jak na lekarstwo... chociaż może komuś zrobią prezent :)

ja np. zamierzam nabyć w przyszłości complete series Losta na BD, House'a i może jeszcze coś się trafi z tych kręconych odpowiednią technologią... ale wcześniej trzeba się zaopatrzyć w coś, co to odtworzy :D Najlepszym rozwiązaniem byłoby centrum multimedialne ze wsparciem dla plików BD na dysku... tak jak w tej chwili jest w przypadku płyt DVD, w ogóle nie używam odtwarzacza DVD, płyty zgrywam sobie na pendrive i odtwarzam z pena, jest pełna obsługa IFO, więc odtwarza się całe menu, epy, dodatki, audio i suby... a płyta nie jest katowana w napędzie i region przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie :D

swoją drogą czytałam na innym forum, że u nas większość płyt BD to są ściemy jednowarstwowe, a nie pełne BD-50... to, co w USA wydawane jest na BD-50, to u nas wyłazi na BD-25 :|
  • 0
Dołączona grafika

#1891 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 16.04.2009 - |08:55|

W porównaniu z wami mam totalne tyły. Właśnie z Amazona.uk jedzie do mnie Kompania Braci 6DVD. Niby nic ale zapłaciłem około 75zł. U nas pow. 150zł.

Drobna rzecz a cieszy.
  • 0

#1892 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 16.04.2009 - |09:36|

No dokładnie, ja zawsze przed zakupem robię rozeznanie, po co przepłacać. Prawidłowe działanie godne naśladowania :D Tylko u mnie działalność zwykle sprowadza się do przejrzenia amazonów i eBayów, bo polski rynek niestety nie ma dla mnie nic do zaoferowania - za drogo i nie te seriale, które mnie interesują :D

Użytkownik SliderOh edytował ten post 16.04.2009 - |09:36|

• 0
Dołączona grafika

#1893 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 16.04.2009 - |17:14|

PS. Od czwartku drugi sezon "House'a" dostępny w MM w Głogowie za 79,90zł :D

Wracając do naszej kochanej Polski; byłem dzisiaj w Empiku wybadać jak wygląda sprawa z drugim sezonem "Dr House". (...) Cena 109zł, no ale to przecież Empik :P

A w Satrunie robią łaskę i jest po 99,90 zł. ;)

#1894 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 16.04.2009 - |19:07|

PS. Od czwartku drugi sezon "House'a" dostępny w MM w Głogowie za 79,90zł :D

Wracając do naszej kochanej Polski; byłem dzisiaj w Empiku wybadać jak wygląda sprawa z drugim sezonem "Dr House". (...) Cena 109zł, no ale to przecież Empik :P

A w Satrunie robią łaskę i jest po 99,90 zł. ;)

w MM we Wrocławiu tez po 79,90
  • 0

#1895 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 16.04.2009 - |19:23|

No dobra, wizyta w Głogowie zaliczona i drugi sezon "Dr House" kupiony :lol: Cena 79,90zł i jakieś 10 sztuk na półce ;)

Jutro wstawię dokładny opis i fotki na kolekcjonerdvd.pl ale juz teraz mogę powiedzieć, że wydanie jest pierwsza klasa :lol:

Oprócz oryginalnej ścieżki dźwiękowej w DD 5.1 mamy też polskiego lektora w DD 5.1 i polskie napisy. Jakość obrazu bardzo dobra. Na piątej płycie znajdują się dodatki, które posiadają polskie napisy, więc jest bardzo dobrze :lol: Tłumaczeniu przyjrzę się jutro; jednak na okładce znalazłem mały błąd. W opisie jednego odcinka zamiast "doktor Cuddy" jest "doktora Cuddy'ego" :blink: Ktoś chyba tutaj nie odróżnia chłopców od dziewczynek ;) Oby takiej gafy nie zrobili w serialu <_< Ja tam chyba wyślę maila do TIM z pochwałą jakąś za takie fajne wydanie, może się wezmą do roboty i w tym roku zobaczymy również sezon trzeci? Fajnie by było ;)
  • 0

#1896 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 16.04.2009 - |20:35|

Przy napalaniu się complete series BSG na BD z USA nie zapominajcie, że większość tych kultowych - topowych seriali ma regionik A, więc jestem prawie pewna, że i w tym przypadku BD będzie A, a na razie odtwarzaczy DB region free jest jak na lekarstwo... chociaż może komuś zrobią prezent :)

Jestem tego świadom :D, ale myślę w ten sposób: zanim wydadzą -> zanim uzbieram kasę -> zanim zdecyduje się na zakup -> zanim paczka przyjdzie -> to już regiony na płytach BD nie będą zmorą dla odtwarzaczy i ich użytkowników :D.
  • 0
Dołączona grafika

#1897 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 16.04.2009 - |21:28|

Imperial-CinePix wyda w 16 Czerwca 1. Sezon "Prywatnej Praktyki". Link: http://www.imperial-...raktyka-Sezon-1

Użytkownik boscorelli edytował ten post 16.04.2009 - |21:28|

• 0

#1898 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.04.2009 - |21:34|

ale myślę w ten sposób: zanim wydadzą -> zanim uzbieram kasę -> zanim zdecyduje się na zakup -> zanim paczka przyjdzie -> to już regiony na płytach BD nie będą zmorą dla odtwarzaczy i ich użytkowników :D.

Rydzu hi hi w takim razie zanim Ty się za to zabierzesz to spece od robienia $$$ już dawno zrezygnują z Blu-raya i będą wciskać kolejny cudny bajerancki format byle wyciągnąć od nas więcej kasy.
Zresztą Japończycy już maja kolejnego następcę HD o kilka razy wyższej rozdzielczości niż obecny HD i powoli przymierzają się do wprowadzenia u siebie. :P

Imperial-CinePix wyda w 16 Czerwca 1. Sezon "Prywatnej Praktyki"

Ale to już było kilka postów wyżej. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 16.04.2009 - |21:40|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1899 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 17.04.2009 - |06:20|

Ostatnio wsiąkłem w jakość HD i staram się większość filmów łykać tylko na Blu-ray. Mam jednak nadzieję, że Universal poprawi jakość w stosunku do HD-DVD. Miałem okazję widzieć pierwszy sezon na HD-DVD i momentami zbierałem szczękę z podłogi. Ogólnie jednak wydanie HD-DVD było przeciętne; jedynie sceny w kosmosie powalały prawdziwa HD-jakością i porządnym nasyceniem kolorów. Reszta była trochę wyblakła i bardzo ziarnista :( Jak dla mnie nie był to zamysł twórców, bo wydanie DVD już takiego mocnego ziarna nie posiadało. Wydanie HD-DVD to takie 7/10 jak dla mnie, ale i tak w wielu miejscach było lepsze od DVD. Oby Blu-ray to było 10/10

Oglądam sobie serial (dopiero teraz!) w wersji 720p, zgrywanej z Universal HDTV, każdy odcinek waży ok. 2 GB. Cóż, ziarnistość często dawało się zauważyć - to czasy sprzed kamer HD. Podobnie oglądając starsze produkcja wydane na Blue-Ray, widać pewną "ekstrapolację obrazu". Wydaje mi się, że BSG na blue-rayu będzie wyglądać świetnie, ale tylko świetnie. Analogicznie do wydań staroci na DVD, które powstały przed epoką DVD. Więc miniseria, sezon 1 i 2 będzie zawsze ciut niekomfortowy dla każdego HD maniaka.
Co do nasycenia kolorów - są chyba OK. Szczególnie sceny na Kobolu w drugim sezonie. Trawka jest zielona, góry majestatycznie piękne a kosmos... jak kosmos. Szary i wyblakły :)
  • 0

#1900 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 17.04.2009 - |15:21|

w MM we Wrocławiu tez po 79,90

A w jednym z warszawskich MM jak w Saturnie - 99,90 zł (a pod tą ceną stara -109,90 ;)).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych