Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1861 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 05.04.2009 - |15:59|

Ja 3. Sezon "Trawki" kupiełem za 49 w Punkt44.
  • 0

#1862 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 05.04.2009 - |16:14|

Co do "Chirurgów", to to pomyłka na bank jest i z pewnością jest to wznowienie, bo długi czas w tym sklepie mieli "nakład wyczerpany".

Swoją droga byłem wczoraj w MM w Głogowie i naprawdę świetnie wyposażony jest. Seriali jest od zatrzęsienia i wszystko w dużych ilościach. Były wszystkie sezony m.in. "Alias", "Z Archiwum X", "Rodziny Soprano", "Przyjaciół", "6 stóp pod ziemią", "Lost", "Prison Break", "Chirurdzy"; no po prostu raj dla maniaków :P Nawet "Carnivale", "Supernatural" (w BOX-ie!), "Buffy" i "Angel" też było :lol: Ceny trochę wysokie ale nie aż tak tragicznie; ja wziąłem "Odwróconych" za 39zł :lol: W ogóle to pojechałem tam z zamiarem kupna trzeciego sezonu "Skazanego", ale jak zobaczyłem to wydanie to ogłupiałem. Imperial zapakował po dwie płyty w dwa slimy i teraz ten BOX jest nawet cieńszy od zwykłego pudełka DVD :huh: Z poprzednimi dwoma sezonami wygląda to tragicznie :angry: Z tego zdumienia aż podziękowałem i teraz modlę się o jakieś porządne wydanie zbiorcze przy okazji 4 sezonu, bo nie chcę mieć czegoś takiego na półce :( Rozumiem teraz biku1 Twoje nerwy przy "Aliasie" i "Zagubionych"; jedynie chyba tylko "Chirurdzy" maja w miarę równy grzbiet i grubość. "Alias" poukładany obok siebie tez wygląda tragicznie; numery sezonów na zupełnie innych wysokościach, tytuł na każdym sezonie wygląda inaczej, no i te napisy "zestaw 6-dyskowy"; szkoda gadać. Czemu inne kraje mają takie wypaśne grzbiety a my takie gówna? Tak naprawdę to chyba tylko Galapagos trzyma się jakichś standardów i u nich naprawdę fajnie to wygląda. Szkoda, że tylko u nich :(

Użytkownik Inuki edytował ten post 05.04.2009 - |16:15|

• 0

#1863 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.04.2009 - |17:32|

Ja 3. Sezon "Trawki" kupiełem za 49 w Punkt44.

Tyle, że teraz mają po 69,90 zł. Ale ja tego nie śledzę bo to serial nie z mojego kręgu zainteresowań.

Tak naprawdę to chyba tylko Galapagos trzyma się jakichś standardów i u nich naprawdę fajnie to wygląda. Szkoda, że tylko u nich :(

Ta, pewnie to dlatego tak rzadko coś wydają z seriali i tyle trzeba czekać bo pracują nad okładkami. ;) I nie mają przez to czasu na tłumaczenie dodatków i dołożenie lektora jak to obecnie Immperial ma w standardzie.
Swoją drogą to Galapagos też ma boskie pomysły bo mi zrypali całe wydanie "Gilmore Girls" gdzie sezony 1-6 są identyczne a ostatni 7 sezon mam w o połowę cieńszym boxie. :angry:

Ech porobiło się tych wydań w końcu trzeba będzie się zabrać za powstawianie opisów. :)

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.04.2009 - |17:33|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1864 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 05.04.2009 - |20:01|

A we Włoszech kolejne po "The X-Files" i "Stargate" kioskowe wydanie serialu, tym razem padło na "Buffy TVS". Oczywiście wydawaniem zajmuję się De Agostini. Tutaj link: http://www.deagostin...uffy/index.html
  • 0

#1865 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.04.2009 - |14:18|

A u nas kolejne kioskowe wydanie srialu. Tym razem to Gotowe na wszystko (książka z płytą dvd) z miesięcznikiem VITA.
Dołączona grafika
Pierwsza część (odc. 1-3) od 23.04.2009 w kiskach po 9.98 zł., kolejne za 19.98 zł

Ja raczej nie skorzystam, wolę oryginalne boxowe wydania.
  • 0

#1866 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 07.04.2009 - |18:52|

Drugi sezon "Dynastii Tudorów" ma się ukazać 26 maja :lol:

http://www.imperial-...on-2/discs/2585

Nie wiem co Wy o tym sądzicie, ale dla mnie ta okładka jest po prostu [beeep]ista :P Żeby tylko Imperial przygotował polską okładkę właśnie z tej wersji. Chodziaż z drugiej strony to pewnie dostaniemy taką jaką dałem poniżej. Trochę szkoda, że w Europie nie ma wersji UNCUT bo serial jest naprawdę zajefajny :P Fakt, że w pierwszym sezonie są spore przekłamania historyczne, ale w drugim już dosyć trzymają się historii (no chyba, że coś mi umknęło). Nie ukrywam, że bardzo cieszę się na tą zapowiedź i już koryguję mój plan zakupowy. Oby tylko Imperial nic nie majstrował przy wydaniu i wydał sezon drugi w ten sam sposób co pierwszy. No i żeby grzbiety się ładnie układały bo inaczej to brzydkie słowa polecą w kilkunastu mailach do pewnej firmy :P :lol:

http://astore.amazon...tail/B001D40U66
  • 0

#1867 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 09.04.2009 - |12:15|

Kolejne dwa seriale (z tych starszych) Kroniki Braciszka Cadfael’a [Kompletny serial – 13 odcinków] (z Derekiem Jacobi w roli głównej) i SPRAWY INSPEKTORA MORSE’A [(SEZON 1]

Kroniki Braciszka Cadfael’a
Trzy wydania indywidualne, każde zawierające 2 płyty DVD:
DVD1&2: Odcinki 1-5
DVD3&4: Odcinki 6-9
DVD5&6: Odcinki 10-13

Dołączona grafika

Czas trwania: 13 x 75 minut | Gatunek: Serial Kryminalny | Obraz: PAL 4:3 | Dźwięk: Dolby 2.0

SPRAWY INSPEKTORA MORSE’A (SEZON 1) 3 x DVD
Każdy film ukaże się na osobnym DVD. (Premiera: kwiecień 2009)
Ponadto cały sezon zostanie wydany w formie boksu (wrzesień 2009)

Dołączona grafika

Czas trwania: 3 x 110 minut | Gatunek: Serial Kryminalny | Obraz: PAL 4:3 | Dźwięk: Dolby 2.0
  • 0

#1868 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 11.04.2009 - |10:11|

To nie serial, nawet nie wiem, czy wydanie dobre, ale może kogoś zainteresuje promocja merlina na filmy Star Trek.

#1869 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.04.2009 - |13:14|

To nie serial, nawet nie wiem, czy wydanie dobre, ale może kogoś zainteresuje promocja merlina na filmy Star Trek.

W MM "Star Treki" widziałem już po 19,90zł, więc w merlinie nie za bardzo się opłaca ;)
  • 0

#1870 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 11.04.2009 - |13:59|

A u nas kolejne kioskowe wydanie srialu. Tym razem to Gotowe na wszystko (książka z płytą dvd) z miesięcznikiem VITA.
Dołączona grafika
Pierwsza część (odc. 1-3) od 23.04.2009 w kiskach po 9.98 zł., kolejne za 19.98 zł

Ja raczej nie skorzystam, wolę oryginalne boxowe wydania.

Przepraszam,ale zadam glupie pytanie. :angry: Prosze mi powiedziec , ktory sposob wyjdzie taniej: kupowanie kioskowego wydania, czy w boxie? ;)

Użytkownik seven of nine edytował ten post 11.04.2009 - |14:00|

• 0

#1871 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.04.2009 - |14:25|

Przepraszam,ale zadam glupie pytanie. :angry: Prosze mi powiedziec , ktory sposob wyjdzie taniej: kupowanie kioskowego wydania, czy w boxie? ;)

Za każde 3 odcinki 20 zł chcą w kiosku... 80 zł za sezon jest w empiku, bez liczenia wiadome, że w boxie :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1872 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.04.2009 - |16:30|

Za każde 3 odcinki 20 zł chcą w kiosku... 80 zł za sezon jest w empiku, bez liczenia wiadome, że w boxie :D.

No i na 99% w gazecie nie wydadzą reszty :lol:
  • 0

#1873 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.04.2009 - |21:14|

Exactly. Nie wspominając już o tym, że tą kolekcję trzeba by latami zbierać, bo 3 odcinki co miesiąc to trochę mało...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1874 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.04.2009 - |11:31|

Zarejestrowałem się głównie dla Iron Mana 2DVD za 48zł (korona chodzi po 0.16). Nie wiem czy dobrze dane podałem.
Jeśli Zemia to kraj to nie ma problemu.

I jak wyszło coś z tych czeskich zakupów ? Podobno przesłanie drogo wychodzi ?

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1875 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 13.04.2009 - |17:13|

Exactly. Nie wspominając już o tym, że tą kolekcję trzeba by latami zbierać, bo 3 odcinki co miesiąc to trochę mało...

A nie 2 razy na miesiac?
  • 0

#1876 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 13.04.2009 - |17:21|

I jak wyszło coś z tych czeskich zakupów ? Podobno przesłanie drogo wychodzi ?

Jakoś nie miałem kiedy tego zrobić. Z moich obliczeń wynika że:

1. ceny mają takie same jak u nas, z wysyłką coś około 90-100 (mogę się mylić)
2. to wydanie na Allegro można mieć za 60zł z wysyłką
3. na Amazonie wezmę puszkę 2DVD (jest spora szansa że angielskie wydanie ma polskie napisy w dodatkach, tak jest z Die Hard 4), na Allegro nasze wydanie i taniej wyjdzie jak w czechach

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.04.2009 - |17:40|

• 0

#1877 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.04.2009 - |17:43|

Znaczy się uparłeś się na metalboxa. ;)
Ja to sobie odpuściłem i za jakieś 58 zł mam 2 płytowe wydanie Iron Mana z pl napisami.

Ciekawiło, mnie czy właśnie ktoś się w końcu zdecydował na zakupy u Czechów, bo z tego co Toudi liczył to właśnie przesłanie u nich wychodziło kosmiczne , nawet droższe chyba niż z UK czy AU. LOL

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.04.2009 - |17:49|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1878 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 13.04.2009 - |17:53|

Ja to sobie odpuściłem i za jakieś 58 zł mam 2 płytowe wydanie Iron Mana z pl napisami.

Można wiedzieć skąd masz swoje wydanie? Może sobie daruję i skuszę się na zwykłe wydanie.
Generalnie u nich się nie opłaca. Ceny dokładnie takie same jak u nas plus wysyłka w stylu Amazon.us. Nie ma szans na promocje w stylu Alien 9DVD za 75 zł jak na Amazonie.uk.
  • 0

#1879 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.04.2009 - |18:18|

4 pozycja od góry http://www.allegro.p...r...-search&p=1 i do tego dokupujesz w sklepie pudełko na 2 płytki za jakieś 2 zł i masz 2 płytowe wydanie tyle ,że w plastikowym pudełku.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1880 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 14.04.2009 - |13:09|

Drugi sezon "Dr House" jest już fizycznie dostępny :lol: Poniżej macie potwierdzenie, a ja jutro wybiorę się do Empiku zobaczyć czy są dodatki ;)

http://allegro.pl/it...j_od_1_pln.html

PS. Od czwartku drugi sezon "House'a" dostępny w MM w Głogowie za 79,90zł :D

Użytkownik Inuki edytował ten post 14.04.2009 - |14:12|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych