Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#1781 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 25.02.2009 - |18:11|

Według ostatnich wieśći od Imperiala ALIAS sezon 5 będzie jednak na 5 płytach dvd
Dołączona grafika

Oto fragment maila od nich :
"Odkryj jak zakończy się podróż, którą Sydney rozpoczęła pięć lat temu oglądając wszystkie fenomenalnie ekscytujące odcinki finałowego, piątego sezonu! Ta sensacyjna, 5-dyskowa kompilacja wzbogacona o godziny tajnych dodatków odkryje przed Tobą wszystkie sekrety i tajniki świata Agentki o stu twarzach! Nie czekaj! Już dziś skompletuj swoją kolekcję i zabierz do domu finałowy rozdział sagi ALIAS"

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Już niedługo w Polsce
SIMPSONOWIE sezon 1 - 3 dvd (polski lektor, polskie napisy).

U naszych czeskich sąsiadów premiera - 25.05.2009, więc u nas pewnie też wkrótce.
http://www.filmcity....emplatesDir=dvd

Dynastia Tudorów sezon 2 - 3 dvd (polski lektor, polskie napisy).
Czechy - od 08.06.2009

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 26.02.2009 - |21:32|

• 0

#1782 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.02.2009 - |22:28|

Chyba tak. Bo we październiku jak uzupełniałem GITS-a i jak zapytałem się w IDG , to dowiedziałem się ze nie mają , ani nie planują dodruku . .......Zresztą, po przejrzeniu stronki IDG nigdzie nie ma informacji o okazjonalnym dodruku .

Hm skoro nie robią wznowienia na dvd to może już się zastanawiają nad tym [tak wiem ,że to film ale daję specjalnie tutaj, gdzie był rozmowa o tym serialu] "Ghost in the Shell 2.0 Blu-ray Box" ---> http://www.yesasia.c...-0-en/info.html

Dołączona grafika

To nie jest "Ghost in the Shell 2: Innocence" tylko odrestaurowana wersja filmu "Ghost in the Shell" z 1995 roku z poprawioną ścieżką dźwiękową, dodano 3D visual effects. Oprocz tego mamy jeszcze dołączony oryginalny film bez poprawek.
Ciekawe czy seriale też tak przerobią. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.02.2009 - |22:36|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#1783 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 26.02.2009 - |00:13|

Już niedługo w Polsce
SIMPSONOWIE sezon 1 - 3 dvd (polski lektor, polskie napisy).

U naszych czeskich sąsiadów premiera - 25.05.2009, więc u nas pewnie też wkrótce.

z jednej strony to bardzo dobra wiadomość i wkońcu sie doczekamy wydania na dvd ale z drugiej strony to jest kilka ale
mam nadzieje ze cena bedzie niższa niz podana na tej czeskiej stronie bo to wyjdzie na złotówki jakies 110 złoty :/ a 1 sezon ma przeciez juz ponad 20 lat i płacic ponad 100 zł za 13 odcinków sprzed 20 lat to troche przesada
drugą wadą jest to ze przynajmniej mnie 1 sezon simpsonów nie powala i mozna go obejrzec raczej z sentymentu i jezeli jest sie ich dużym fanem, serial rozkręca sie dopiero w pozniejszych sezonach a w 1 sezonie mamy tez np bardzo uboga w porównaniu do dzisiejszych odcinków technike animacji która moze zrazic wielu podczas ogladania....

i za 100 złoty to powinni sprzedawac np box z sezonami 1-3...
bo policzyc 100 zł za sezon razy 20....
hm z tej perspektywy box przyjaciół to taniocha ;]

Użytkownik unnamed edytował ten post 26.02.2009 - |00:15|

• 0

#1784 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.02.2009 - |08:17|

Patrząc na ceny pierwszych sezonów Futuramy, nie liczyłbym, że w przypadku Simpsonów będzie inaczej.

#1785 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.02.2009 - |09:05|

Co do "Simpsonów" to zapowiadają to dłużej niż wydane już "Z Archiwum X" (pierwsza zapowiedź "X-Files" była chyba w 2004r.) :lol:

Cena mim zdaniem poniżej 100zł nie spadnie, bo to Imperial jest. Pewnie dostaniemy też dubbing, który był na TV Puls, bo podobno mieli oni wykupione wszystkie sezony i dubbing do nich też podobno gotowy był (jest). No i najważniejsze; jeżeli Imperial zachowa politykę wydawniczą i będzie wydawał 1 sezon na rok (albo i rzadziej, tak jak np. M.A.S.H.), to zanim dostaniemy wszystko ja będę już miał jakieś 45 lat :P No i pewnie przerwą to w połowie bo wyjdzie jakiś Super-Ultra Blu-ray i zaczną wydawać od nowa na tym właśnie nośniku ;) Tak więc mówiąc krótko: ja podziękuję, no chyba, że zachowają takie tempo jak z "Alias", albo "Grey's Anatomy", ale w to wątpię bo to seriale z innej wytwórni :(

Użytkownik Inuki edytował ten post 26.02.2009 - |09:06|

• 0

#1786 Klorel

Klorel

Organizator

• VIP
  • 195 postów

Napisano 26.02.2009 - |11:11|

Co prawda nie jest to zapowiedź naszego rodzimego wydania serialu, ale pomyślałem, że warto o tym wspomnieć :rolleyes: .

Otóż angielski Amazon już dzisiaj przyjmuje "preorder'y" na 2 sezon 'Terminator: Kroniki Sarah Connor', który według ich zapowiedzi ma być dostępny w R2 już :blink: 24 sierpnia tego roku KLIK

Załączony plik  TTSCC_S02_Cover.jpg   105,82 KB   16 Ilość pobrań

Cena, jak dla mnie oczywiście, na Amazonie na razie nie powala (przy obecnym kursie funta wręcz odstrasza), ale zastanawia mnie co innego. Mianowicie skąd oni wzięli tę okładkę, bo nigdzie w necie nie widziałem jeszcze nawet żadnej wersji choćby tymczasowej okładki do 2 sezonu, a oni już mają :unsure: ?
Rozumiem, że może dystrybutor, czy jakoś tam, ale chyba chociażby na TVShowsOnDVD.com pojawiłby się jakiś workart gdyby już go mieli, jak myślicie?

W każdym razie teraz tylko pozostaje czekać na zapowiedź od Galapagos, bo mam nadzieję, że staną na wyskości zadania i wydadzą go niedługo po premierze w UK także i u nas.
  • 0
CO CIĘ NIE ZABIJE, TO CIĘ WZMOCNI.

#1787 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.02.2009 - |11:28|

Mianowicie skąd oni wzięli tę okładkę, bo nigdzie w necie nie widziałem jeszcze nawet żadnej wersji choćby tymczasowej okładki do 2 sezonu, a oni już mają :unsure: ?
Rozumiem, że może dystrybutor, czy jakoś tam, ale chyba chociażby na TVShowsOnDVD.com pojawiłby się jakiś workart gdyby już go mieli, jak myślicie?

Ja już taki obrazek gdzieś widziałem :mellow: Głowy nie dam, ale to jest chyba jedna z reklam reklamujących serial i pewnie robi w Amazonie za "okładkę zastępczą", bo nawet "sezon 2" tam nie pisze ;)
  • 0

#1788 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.02.2009 - |12:35|

Otóż angielski Amazon już dzisiaj przyjmuje "preorder'y" na 2 sezon 'Terminator: Kroniki Sarah Connor', który według ich zapowiedzi ma być dostępny w R2 już :blink: 24 sierpnia tego roku
W każdym razie teraz tylko pozostaje czekać na zapowiedź od Galapagos, bo mam nadzieję, że staną na wyskości zadania i wydadzą go niedługo po premierze w UK także i u nas.

Dokładnie to samo "wydanie+okładka" jest już w tym czeskim czy tam węgierskim sklepie który był dawany kilka postów wyżej odnośnie innego serialu.

Co jak co ale trzeba im przyznać, że się z tym serialem spieszą bo ..... poziom jego jaki teraz jest każdy widzi więc pewnie chcą skasować za niego póki jeszcze ktos go pamięta. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1789 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 26.02.2009 - |15:48|

No i kolejny box GM Distribution (Amercom). Po Monku, Columbo i Drużynie A, przyszła kolej na wydanie Pogoda dla Bogaczy - sezon 1 (6 dvd)
http://merlin.pl/Pog...t/2,648833.html
Dołączona grafika

Ciekawe czy tu również poprzestaną na pierwszej serii?

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 26.02.2009 - |15:49|

• 0

#1790 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.02.2009 - |19:09|

A mnie tak tera uderzyło, że tę Pogodę dla Bogaczy to wydał kolega mojej warszawskiej friend :D nigdy nie padła nazwa Amercom, ale swego czasu Ewcia mówiła, że oni jechali do Francji na jakieś targi, gdzie mieli szukać właśnie tytułów do wydania z cyklu "stare seriale"... a na święta sprezentowali Ewci właśnie Pogodę dla Bogaczy, jako ich wydanie

będę w sobotę w WAW to przemagluję i wyciągnę info
  • 0
Dołączona grafika

#1791 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 26.02.2009 - |22:27|

Ciekawe jak długo będziemy czekać na Wołanie o pomoc (Rescue Me!) sezon 1 (3 dvd) od Imperiala.

Możemy wnioskować chyba,że jeszcze w tym roku zostanie ten sezon wydany, skoro na Węgrzech premierę miał 23.02.2009 (z lektorem i napisami PL)
Dołączona grafika
http://www.xpress.hu...502509825324110
http://www.netpiac.h...termek_id=26618

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 27.02.2009 - |13:26|

• 0

#1792 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 01.03.2009 - |16:14|

Spory promołszyn na:
Carnivale - Sezon 1 (6 DVD)
Carnivale - Sezon 2 (6 DVD).

#1793 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.03.2009 - |12:40|

Amazon.uk ma w ofercie Tudorów s02:

http://www.amazon.co...VEJBMADWV4YBCR5

Nawet biorąc pod uwagę kurs funta cena w złotych wypada przyzwoicie. Tylko nie pisze czy są polskie napisy. Pewnie nie nie ma.
  • 0

#1794 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.03.2009 - |16:59|

Tylko nie pisze czy są polskie napisy. Pewnie nie nie ma.

Nie ma.

Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.03.2009 - |17:00|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#1795 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.03.2009 - |18:21|

Nawet Amazon.de posiada wersję bez napisów PL.
Cóż, pozostaje mieć nadzieję że i ten sezon zostanie u nas wydany w podobnej cenie jak sezon pierwszy.
  • 0

#1796 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 02.03.2009 - |18:55|

Nawet Amazon.de posiada wersję bez napisów PL.
Cóż, pozostaje mieć nadzieję że i ten sezon zostanie u nas wydany w podobnej cenie jak sezon pierwszy.

Nadzieja matką głupich, ale szczerze mówiąc też na to liczę :D. Oby wszyscy zeszli do takich cen to byłoby fajnie.

I one more thing. Mógłby ktoś napisać do Galapagos co z Supernatural? Bardzo proszę, bo na moje maile (wysyłałem chyba już z 5 różnych kont) nie odpowiadają, nieważne czy napiszę im grzecznie na 500 słów, czy w 2 zdaniach typu "k****a, kiedy będzie to SN? Bo jak nie w przyszłym miechu to was zaje**** itd.", cały czas milczą, może wam się poszczęści...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#1797 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 02.03.2009 - |20:47|

Zakupilem dzisiaj w MM Studio 60 (99zł). Jak na razie obejrzalem tylko pierwszy odcinek, ale musze powiedziec, że jestem zawiedziony polskim wydaniem. Napsiy sa co najwyzej ubogie, moze polowa tekstow jest przetlumaczona, takze bez dobrej znajomosci jezyka ang. nie ma co podchodzic do tego wydania wg mnie (ogolnie oddana jest fabula, jednak zarty to co najwyzej niektore).

Oczywiscie przy obecnym kursie dolara i tak nie oplaca sie tego zamawiac z amazona, ale ja zaluje ze nie kupilem tego serialu w stanach, bo polskie napisy, na ktore liczylem, nie sa nic warte.

Plus, ze w ogole zostalo wydane, jednak wiekszy minus za brak lektora i ubogie napisy.

O dodatkach sie nie wypowiem bo nie sprawdzalem.
  • 0

#1798 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 03.03.2009 - |18:06|

I one more thing. Mógłby ktoś napisać do Galapagos co z Supernatural? Bardzo proszę, bo na moje maile (wysyłałem chyba już z 5 różnych kont) nie odpowiadają, nieważne czy napiszę im grzecznie na 500 słów, czy w 2 zdaniach typu "k****a, kiedy będzie to SN? Bo jak nie w przyszłym miechu to was zaje**** itd.", cały czas milczą, może wam się poszczęści...

Ja pisałem do Galapagos już kilka razy z pytaniem o "Supernatural" i "Nikitę" ale do dzisiaj nie dostałem odpowiedzi. Ostatniego maila wysłałem dokładnie tydzień temu :(
  • 0

#1799 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 04.03.2009 - |14:38|

Coś, na co czekałem już od dawna, czyli Spider-Man - Sezon 2:
http://merlin.pl/Spi...t/2,644339.html

15 zł taniej niż sezon 1 :D.

Odebrałem go dzisiaj z merlina i układ graficzny okładki z 1 sezonu nie został wiernie utrzymany (typowo polskie) i otrzymałem gorszej jakości pudełko. Poza tym wydanie jest porównywalne z poprzednim.

Użytkownik johnass edytował ten post 04.03.2009 - |14:39|

#1800 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.03.2009 - |19:53|

Coś, na co czekałem już od dawna, czyli Spider-Man - Sezon 2:
http://merlin.pl/Spi...t/2,644339.html

15 zł taniej niż sezon 1 :D.

Odebrałem go dzisiaj z merlina i układ graficzny okładki z 1 sezonu nie został wiernie utrzymany (typowo polskie) i otrzymałem gorszej jakości pudełko. Poza tym wydanie jest porównywalne z poprzednim.

Wpadlem, żeby własnie o tym napisać :/. Odebrałem dziś w empiku i też nie jestem do końca zadowolony... Do tamtego się bardziej przyłożyli. Ale nie wiem, co za bałwany tam pracuja, że nie widzą, że okładka nie pasuje do tej z pierwszego sezonu, normalnie brak słów. Ale najlepsze jest to, że tekst z tyłu nawet korekty nie przeszedł! Pojawił się tak rzucający się w oczy błąd, że głowa mała - "...był ŚWIATKIEM...".
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych