Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 067 - S03E20 - The Man Behind the Curtain

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
623 odpowiedzi w tym temacie

#161 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.05.2007 - |19:57|

@Mr.UnFriendly
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#162 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.05.2007 - |19:57|

Nie wydaje mi sie, zeby to bylo marnowanie czasu. W koncu Juliet udowodnila, ze da sie uratowac ciezarne kobiety.

Juliet udowodniła, że da sie uratować cięzarne kobiety? kiedy? mi sie zdawało, że ona była zrezygnowana bo żadna akcja ratowania kobiet w ciąży nie kończyła sie powodzeniem.
  • 0

#163 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 10.05.2007 - |19:58|

nie nie nie...

• 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#164 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.05.2007 - |19:59|

Juliet udowodniła, że da sie uratować cięzarne kobiety? kiedy? mi sie zdawało, że ona była zrezygnowana bo żadna akcja ratowania kobiet w ciąży nie kończyła sie powodzeniem.

Tak, udało jej się to tylko ze swoją siostrą stąd stała się tak cenna dla innych. Niestety na wyspie chyba wszystkie ciężarne kobiety umierały.
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

#165 wyczes

wyczes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:00|

Ale nie uratowała żadnej ciężarnej kobiety na Wyspie.
  • 0

#166 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.05.2007 - |20:01|

Tak, udało jej się to tylko ze swoją siostrą stąd stała się tak cenna dla innych. Niestety na wyspie chyba wszystkie ciężarne kobiety umierały.

Tak, tak Juliet udało sie z jej siostrą, ale miałem na myśli wydarzenia które działy sie na wyspie.
  • 0

#167 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:04|

heh, zaczynajac od najwazniejszego:

Mam pytanie fundamentalne. Skąd Rysiek bierze kredkę do oczu? :)

przyjrzyjcie sie uwaznie - to raczej nie kredka, mi sie wydaje, ze facet ma po prostu najcudowniejsze, najgestsze, najczarniejsze rzesy na swiecie i przez to wyglada jak umalowany :P w kazdym razie tez chce takie :D

ogolnie, to chyba dostalismy spory zarys historii DHARMY i chyba wszyscy zapomnieli o jednym waznym elemencie, ktory kiedys zaprzatal wszystkie umysly - THE INCIDENT, o ktorym mowil w filmie dr Marvin Candle - jestem prawie pewna, ze film powstal przed przybyciem Bena na wyspe, bo przeciezinaczej Marvin wygladal by o wiele starzej(tzn, jesli nagralby to po czystce). jestem prawie pewna, ze druzyna Richarda(albo chociaz jej czesc), to wlasnie efekt lub sprawcy incydentu, czyli pierwotna Dharma, o czym ich nastepcy niekoniecznie musieli wiedziec. Moze po prostu nie byli dostatecznie zabezpieczeni przed wyspa, ktora jakos na nich wplynela, moza przed nimi tez ktos byl i sie zintegrowali, stad tak powznze zabezpieczenia wsrod "nastepcow"(dlatego ultradzwieki a nie siatka ;)). moglo to tez miec jakis zwiazek z ich badaniami. czarny dym to ich wytwor, dlatego sie go nie boja i laza swobodnie po dzungli(jednak grozi nowym przybyszom, takim jak Juliet)

Jacob zdecydowanie nie zachwycil, tworcy poszli na latwizne, rzucili nam ochlapek, z ktorego niewiele wynika, mam nadzieje, ze szybko podadza wiecej informacji na jego temat, a nie tylko polsekundowe ujecie profilu, w dodatku niewyraznego i zacienionego :/

No i na pewno wroca do Anne, moze nawet bedzie z tym zwiazane wyjasnienie, dlaczego kobiety na wyspie umieraja w ciazy?

jeszcze jedna sprawa:

10. Dlaczego Kate nie pyta się czy Juliet jest pewna jej ciąży?

juz przy okazji D.O.C. pojawila sie opinia, ze Juliet mialaby posiadac taka informacje - niby skad?? kate powinna jak najszybciej skorzystac z zapasow testow ciazowych swojego chlopaka, gdyby Juliet cos wiedziala(tylko SKAD?!) to nie potzrebowalaby probek...
  • 0

#168 ris

ris

Starszy szeregowy

• LAMER
  • 93 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:05|

Sprawdziła się moja teoria :afro: Jack ma plan!
  • 0

#169 moffet

moffet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:07|

A ja słyszałem, że

• 0

#170 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 10.05.2007 - |20:09|

juz przy okazji D.O.C. pojawila sie opinia, ze Juliet mialaby posiadac taka informacje - niby skad?? kate powinna jak najszybciej skorzystac z zapasow testow ciazowych swojego chlopaka, gdyby Juliet cos wiedziala(tylko SKAD?!) to nie potzrebowalaby probek...

Hmmm.... mysle, ze jej chlopak nie bedzie super szczesliwy, jak sie okaze, ze wynik jest pozytywny. Choc wtedy pewnie by sie okazalo, jak to z James;em naprawde jest. Bo wtedy rozpoczalby sie wyscig z czasem, zeby ratowac Kate.

A Claire?? I to, co Juliet jej wstrzyknela?? Mi sie wydaje, ze ona moze uratowac kobiety w ciazy. Uratuje i Sun i Kate. W koncu po to zostala zwerbowana, by ratowac zycie ludzkie.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#171 Wicuch

Wicuch

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów
  • MiastoWrocLOVE

Napisano 10.05.2007 - |20:10|

biedny Benjamin. nie dość, że całe życie ojciec wmawiał mu, że zabił swoją matkę, to pewnie jeszcze każda śmierć ciężarnej kobiety na wyspie mu o tym przypominała :(

zaciekawiła mnie ta wypowiedź ale inaczej niż pozostałych forumowiczów.

skoro wyspa spełnia marzenia, to co jak Ben ma właśnie takie podświadome życzenie? by niczym Herod nie dopuścić do narodzin człowieka który odbierze mu panowanie nad wyspą? był niedoceniany przez ojca dla którego nie liczyła się jego edukacja tylko kasa, zapominał o jego urodzinach, obwiniał o śmierć matki?
Ben za wszelką cenę chce być poważany, mieć jakąś realną władzę a przecież Lock czy Jacob tą władzę są w stanie mu odebrać.

naciągane?
  • 0

#172 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.05.2007 - |20:12|

Hmmm.... mysle, ze jej chlopak nie bedzie super szczesliwy, jak sie okaze, ze wynik jest pozytywny. Choc wtedy pewnie by sie okazalo, jak to z James;em naprawde jest. Bo wtedy rozpoczalby sie wyscig z czasem, zeby ratowac Kate.

A Claire?? I to, co Juliet jej wstrzyknela?? Mi sie wydaje, ze ona moze uratowac kobiety w ciazy. Uratuje i Sun i Kate. W koncu po to zostala zwerbowana, by ratowac zycie ludzkie.

To co wstrzyknęła Claire to była sciemia, znaczy sie ta akcja była ściemą, po to by Lostowicze zaufali Juliett. A co do Kate, to jest duze prawdopodobieństwo, że jest w ciąży. Mężczyźni mają 5 razy wiecej plemników na wyspie niż faceci w świecie zew (swoją drogą niezły arsenał;D). Tak więc procent na to, że Sawyer bedzie szczęsliwym/nieszczęśliwym tatusiem jest duży.
  • 0

#173 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.05.2007 - |20:14|

Pora żeby wreszcie jej "dar" (jak to okreslił Richard w odcinku "Not in Portland") się ujawnił i Juliett udało się uratowac kobiety w ciąży. Pierwszą powinna być Sun :) Sun zostanie uratowana pod koniec LOSTA i zobaczymy jak to się przyczyni do zakończenia serialu, może otworzy sie portal do innego, lepszego świata gdzie nikt nie umiera itd :P
  • 0

#174 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 10.05.2007 - |20:15|

To co wstrzyknęła Claire to była sciemia, znaczy sie ta akcja była ściemą, po to by Lostowicze zaufali Juliett. A co do Kate, to jest duze prawdopodobieństwo, że jest w ciąży. Mężczyźni mają 5 razy wiecej plemników na wyspie niż faceci w świecie zew (swoją drogą niezły arsenał;D). Tak więc procent na to, że Sawyer bedzie szczęsliwym/nieszczęśliwym tatusiem jest duży.

Sadze, ze arsenal James'a jest i tak niezly :P

A tak swoja droga sam Ben powiedzial, ze cos tam wstrzykneli Claire po to, by w odpowiednim momencie sie to uaktywnilo. Czyli wlasnie w momencie, kiedy Jack Juliett wrocili do obozu. I wlasnie po to, by rozbitkowie mogli zaufac Juliett.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#175 lord_hellfire

lord_hellfire

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:27|

Claire to był inny przypadek. Ona nie zaszła w ciąży na wyspie, ale poza wyspą, dlatego udało się jej przeżyć.

Mam inną teorię odnośnie choroby ciężarnych.
Jeżeli dziewczyna Bena przeżyła czystkę, a skoro nie widzieliśmy ciała to możemy przypuszczać że wciąż żyje, to Ben może chcieć ją (ocenzurowane) Ale ona może wciąż pamiętać o czystce i nie chce (ocenzurowane) tylko chce (ocenzurowane) Bena. Ben za to nie chce być (ocenzurowane) ale wciąż nie może zapomnieć Annie. Dlatego właśnie trzyma ciągle ze sobą figurę.

I wątpię aby Locke bał się że na wyspie może się urodzić ktoś kto by mógł mu odebrać władzę. Raczej wolałby mieć samowystarczalne w kwestii przyrostu naturalnego społeczeństwo. Spośród dzieci by mógł znaleźć sobie następcę który by prezjął władzę po jego śmierci, a jak by spróbował wcześniej, to wtedy.. no cóż - czadzik, ogrodzenie, misie - coś by się zorganizowało. No chyba że jego podświadomość psychopaty tak działa.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 10.05.2007 - |20:38|

• 0

#176 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 10.05.2007 - |20:29|

I wątpię aby Locke bał się że na wyspie (...)

Chyba Ben?
  • 0

#177 amst

amst

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:32|

Czy ktoś zarejestrował treść szeptów które słyszał Ben zanim pojawił się Richard?
I jeszcze jedno - może Richard jest tak dawno na wyspie jak Czarna Skała? Jego ubiór w "pierwszej wersji" wygląda nieco piracko - nie sądzicie?

Rousseau musiała zajść w ciąże poza wyspą - bo żyje więc raczej nie jest możliwe, że to Annie - chyba, że wyjechała na miodowy miesiąc żeby zaciążyć.

Warto też zauważyć że skoro Othersi na początku udawali "nisko cywilizowanych" przebierając się to może przebrania pochodziły z zasobów Richarda i "hostiles".
  • 0

#178 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:33|

a czy w odcinkach o rekrutacji Juliet , Riczard i Iten się tytułowali jako pracownicy DHARMA ? Bo nie pamiętam.

Nie ale w prezentacji pokazanej Juliet był napis Mittelos Bioscience.

ps. ten pies na obrazie to buldog :lol:

Czy w tych słojach w domku Jacoba była krew???
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#179 wyczes

wyczes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 10.05.2007 - |20:34|

Dokładnie.Wcześniej napisałem o ubiorze Richarda,gdy spotkał młodego Bena.Wygląda własnie troche straoświecko.
  • 0

#180 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.05.2007 - |20:38|

Czy ktoś zarejestrował treść szeptów które słyszał Ben zanim pojawił się Richard?
I jeszcze jedno - może Richard jest tak dawno na wyspie jak Czarna Skała? Jego ubiór w "pierwszej wersji" wygląda nieco piracko - nie sądzicie?

Rousseau musiała zajść w ciąże poza wyspą - bo żyje więc raczej nie jest możliwe, że to Annie - chyba, że wyjechała na miodowy miesiąc żeby zaciążyć.

Warto też zauważyć że skoro Othersi na początku udawali "nisko cywilizowanych" przebierając się to może przebrania pochodziły z zasobów Richarda i "hostiles".

Być może te ciuszki miał właśnie z Czarnej skały, ale na pirata mi raczej nie wygląda;)
Natomiast jeśli chodzi o Rousseau. Alex to dziecko Rousseua i Bena tak? więc jesli sie nie myle to w tej chwili czegoś tu nie rozumiem. Dziecko musiało zostać poczęta na wyspie, to jakim cudem Rousseu żyje??

@lord_hellfire
gadasz by nie spamowac o piłce a sam to robisz. I druga sprawa miej człowieku troche szacunku do innych, chyba, że nie wiesz jak sie pisze nazwy klubów... koniec tematu
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych