Odcinek 066 - S03E19 - The Brig
Napisano 04.05.2007 - |11:53|
Napisano 04.05.2007 - |12:18|
Moim zdanie to co wygadał Kate Jackowi można uważać za przeciek kontrolowany.Nie była pokazana rozmowa Sayida z kate ale mogło paść takie coś"Teraz idż do Jacka i powiedu mu o tym i od tej pory będziemy się jemu przyglądać?"
też uwzględniam taką ewentualność
ciekawi mnie jedna sprawa. Locke powiedział w tym odcinku jak byli w czarnej skale że trupy to byli ludzie przywozeni do pracy w kopalniach. co to moze znaczyc. tylko to ze ta wyspa jest niewidoczna od momentu pojawiena sie Dharmy
myśle że wyspa cały czas była niewidoczna a statek mogł być statkiem wyworzącym wieźniów do Australii (nie jestem dobra z historii ale o ile dobrze pamietam to zwozili ich jakos na poczatku XIX wieku). A że nasza wyspa ponoć jest gdzieś w pobliżu to zboczył z kursu i tam wylądował.
Harry Solomon
Napisano 04.05.2007 - |12:34|
I tutaj,wbrew niemałej liczbie malkontentówi wybrzydzaczy ,chciałbym jeszcze raz podziękować twórcom serialu,że stworzyli coś tak niezwykłego,niegłupiego,nieprzewidywalnego,o czym możemy tak długo rozprawiać,pogłębiać naszą wiedzę z różnych dziedzin nawet dość luźno związanych z filmem,że potrafili u nas wzbudzić ciekawość i ją podtrzymać przez 3 lata.A to naprawdę duża sztuka.
A że z serialami nie jest łatwo,przekonali się twórcy DYLEMATU 5,stworzyli żenadę.Nawet nie próbuję sobie wyobrazić,czy są u nas ludzie zdolni zrobić coś w stylu i na poziomie LOST.
Jeszcze nie czytałe poprzednich 6 stron tego wątku,ale dwa razy w tym odcinku jest kierowanie naszej uwagi do świata alternatywnego ,w jakim żyją nasi bohaterowie-nie Czyściec,ojciec Locke'a sugeruje od razu Piekło
Odsyłam do topiku Tajemnice Wyspy,jest tam coś o teorii jakiegoś naukowca.....
pzdr
Napisano 04.05.2007 - |12:56|
Napisano 04.05.2007 - |13:14|
Wiedza to z pewnoscia Henry Gale i jego balon oraz Desmond i jego jacht.1. na wyspę można dostać się tylko łodzią podwodną - to wiemy
Napisano 04.05.2007 - |13:21|
Napisano 04.05.2007 - |13:32|
Ale czy ta panna, której John pomagał rozstawiać namiot to nie jest ta babeczka, która pomogła Kate i którą Sawyer wysadził w powietrze na parę złotych?
Napisano 04.05.2007 - |13:34|
Odcinek jak cały serial super :clap:
o co może chodzić w tej rozmowie
Sayid :Widziałeś jej helikopter?
Desmond :Nie.
Naomi :Sądzisz, że kłamię.
Sayid :Zakładam, że nie masz żadnego sposobu skomunikowania się ze statkiem?
Naomi :Jak się nazywałeś? Sayid.
Sayid :Tak.
Naomi :Przypomnij mnie, żebym cię nie ratowała, Sayid.
o co moze jej chodzic ?!
Napisano 04.05.2007 - |13:40|
Jak chcesz analizowac popdaj porządny transkrypt po angielsku.Witam wszystkich na tym forum.
Odcinek jak cały serial super :clap:
o co może chodzić w tej rozmowie
Sayid :Widziałeś jej helikopter?
Desmond :Nie.
Naomi :Sądzisz, że kłamię.
Sayid :Zakładam, że nie masz żadnego sposobu skomunikowania się ze statkiem?
Naomi :Jak się nazywałeś? Sayid.
Sayid :Tak.
Naomi :Przypomnij mnie, żebym cię nie ratowała, Sayid.
o co moze jej chodzic ?!
Genesis
Napisano 04.05.2007 - |13:43|
Jak chcesz analizowac popdaj porządny transkrypt po angielsku.
niestety nie znam dobrze ang, a to co napisalem tak bylo w napisach
Napisano 04.05.2007 - |13:52|
Mówimy o bezpiecznym i świadomym dostaniu się na wyspę a nie przez przypadek :afro:Wiedza to z pewnoscia Henry Gale i jego balon oraz Desmond i jego jacht.
Napisano 04.05.2007 - |13:54|
Ale czy ta panna, której John pomagał rozstawiać namiot to nie jest ta babeczka, która pomogła Kate i którą Sawyer wysadził w powietrze na parę złotych?
nie to zupełnie inna postać ... ale wydaje mi się, że już ją gdzieś widziałem .. ogólnie znana aktorka napewno będzię z nią więcej scen
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 04.05.2007 - |13:55|
Trochę mi zeszło zanim przeczytałem cały ten wątek Trzeci sezon zbliża się ku końcowi i tak naprawdę to jest jeszcze sporo zagadek do wyjaśnienia. Chciałbym odrazu zaznaczyć, że nie czytam spojlerów bo nie zamierzam sobie psuć przyjemności z oglądania tego serialu.
Ale do rzeczy. Jak już wiemy, Jack jest spokrewniony z Claire. Ciekawi mnie jak wypadnie konfrontacja Sawyera z Juliet i Jackiem i co ten zrobi gdy się dowie co ona zrobiła Claire...
Druga sprawa to ten telefon satelitarny, który trzyma Sayid (24min44sek filmu). Jeśli to jest telefon satelitarny to powinien działać w każdym miejscu na Ziemi. Skoro coś zakłóca sygnał (co potwierdza sam Sayid po włączeniu urządzenia) to dlaczego na ekranie pokazuje się mapa Ziemi pokazująca ich położenie w okolicach zachodniego wybrzeża USA...?
To zdaje się jedna ze stewardes samolotu którym lecieli?Oglądam Lost od pierwszej serii, ale nie zagłębiam się w każdy szczegół odcinku, stąd moze, poniektórym me pytanie wyda się laickie.
Użytkownik Ruggiero edytował ten post 04.05.2007 - |13:59|
Napisano 04.05.2007 - |13:58|
Jak chcesz analizowac popdaj porządny transkrypt po angielsku.
Sayid :Did you actually seem her helicopter?
Desmond :No.
Naomi :You think i'm lying, mate?
Sayid :I take it you have no means|whatsoever Of communicating|with that freighter of yours?
Naomi :What was your name? Sayid?
Sayid :Yes.
Naomi :Remind me not to rescue you,|sayid.
Napisano 04.05.2007 - |14:36|
Faktycznie. Ale myślę, że Jack dowie się tego w jakimś odpowiednim momencie, a nie na plaży przy jedzeniu karczku Swoją drogą, ciekawe jak by zareagował...Jedno mnie zastanawia niby INNI wszystko wiedzą o rozbitkach i mają akta ... to dlaczego Julliet nie powie Jack`owi, że Claire to jego siostra ? .. niby twórcy mogą się obronić tym, że Julka nie wie .. ale jak Jacka więzili to chyba powinna dokładnie zapoznać się z życiem Jack`a
Naomi mówiła, że wystartowała ze statku, także problem rozwiązany.otoz to.
wydaje mi sie ze ta wyspa jest gdzies blisko ladu, nie moze byc daleko bo smiglowce nie sa przystosowane do dalekich lotow (chyba ).
Locke pomagał Cindy - stewardessie z lotu 815.Oglądam Lost od pierwszej serii, ale nie zagłębiam się w każdy szczegół odcinku, stąd moze, poniektórym me pytanie wyda się laickie.
To zdanie pewnie pochodzi z angielskich napisów, jednak zawiera błąd ortograficzny. Powinno być: "Have you actually seen her helicopter?" lub "Did you actually see her helicopter?"Sayid :Did you actually seem her helicopter?
Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 04.05.2007 - |14:38|
Zapraszam do Lublina
Napisano 04.05.2007 - |14:37|
What's your name?
Naomi. Naomi Dorrit.
Naomi, from where exactly|did you take off?
A ship... freighter...
About 80 nautical miles west of here.
I'm part of a search and recovery team.
You told my friends the wreckage|of flight 815 was discovered.
Did you mean the partial wreckage?
No. They found the entire plane|off the coast of Bali,
in an ocean trench 4 miles deep.
They sent down cameras in these|little robots to survey the wreck.
The bodies were all there.
Well, obviously we're not dead.
Obviously.
So if you weren't looking for us,
then who were you looking for?
Him.
Desmond?
My company was hired by a woman|named Penelope Widmore.
I don't know why.|I never met her.
She gave us a set of coordinates.
We've been conducting a differential|G.P.S. grid search ever since.
You knew about the island?
Island?
We were given coordinates|in the middle of the bloody ocean.
We thought it was a fool's errand|till three days ago.
I was flying back for the ship,|when all of a sudden
the clouds cleared,|and I saw land.
The instruments started spinning.
I realized I was going down,
so I grabbed my chute,|and I bailed.
Did you actually see her helicopter?
No.
You think I'm lying, mate?
I take it you have no means whatsoever
of communicating|with that freighter of yours?
What was your name? Sayid?
Yes.
Remind me not to rescue you, Sayid.
Napisano 04.05.2007 - |14:41|
Wyspa wypłynęła i to w tak pechowym momencie że statek był nad nią.Z Czarną Skałą to jest o tyle dziwna sprawa, że znajduje się ona na środku wyspy. Tak jakby wyspa była kiedyś pod wodą.
Na 7 km? Wątpię, aczkolwiek coś tam jest kwestia czy potrafi to jeszcze jeść zwłoki. Ale przecież wrak jest nietkinęty. Ryby nie wpłyną.Woda jest tam za zimna dla bakterii, aby mogły same rozłożyć martwe zwierzę (tutaj człowieka). Ale są inne ryby, skorupiaki, które zajmują się czyszczeniem dna. Jakie?? To zależy gdzie spadli
A co ma do rozkładu temperatura wody i głebokość ? Jesli chcesz zatrzymac rozkład i zmumifikowac zwłoki, to musisz je umieścić w suchym miejscu. Tu masz tego dokładną odwrotność. I wg tego co przeczytałem w archiwum medycyny sadowej, rozkład zwłok ludzkich w wodzie jest szybszy, niż na lądzie, ponieważ organizm ludzki szybciej się wychładza.
Ale nie w wodzie o temperaturze 2 stopnie. Czemu niby przechowujemy żarcie w lodówce? By sie nei rozkłądało. To ma tempeartura do psucia.
Większosć osób u mnie znudziła sie LOST mimo iż to oni mnie wciągnęli w to bagno.tak długo rozprawiać,pogłębiać naszą wiedzę z różnych dziedzin nawet dość luźno związanych z filmem,że potrafili u nas wzbudzić ciekawość i ją podtrzymać przez 3 lata.
Z tym się zgadzam. Widziałem minutę dylematu i stwierdzam, że to najgorsze guano pod słońcem. Nie dorasta LOST do pięt.A że z serialami nie jest łatwo,przekonali się twórcy DYLEMATU 5,stworzyli żenadę.Nawet nie próbuję sobie wyobrazić,czy są u nas ludzie zdolni zrobić coś w stylu i na poziomie LOST.
O to że był dla niej niemiły.o co moze jej chodzic ?!
Użytkownik Jellyeater edytował ten post 04.05.2007 - |14:45|
Thank you and Nestle!
Napisano 04.05.2007 - |14:43|
Zwykła utarczka słowna. Sayid podchodzi to jej słów z rezerwą i to jej się nie podoba.You think I'm lying, mate?
I take it you have no means whatsoever
of communicating|with that freighter of yours?
What was your name? Sayid?
Yes.
Remind me not to rescue you, Sayid.
Genesis
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych