Odcinek 065 - S03E18 - D.O.C.
Napisano 27.04.2007 - |04:17|
Samolot spadł przypadkowo (stąd zaskoczenie wszytstkich). Potem Inni mając łódź podowdną wydobyli kawałki wraku które wpadły do morza w pobliżu wyspy (płytko było). Mieli czarną skrzynkę. Odtransportowali te resztki z dala od wyspy (nie wiem ile trzeba km, ale pewnie mniej niż 100). Trochę trupów tam zostało... Zatopili wszystko. I katastrofa gotowa. Nikt na wyspę nie trafi, a ponadto jest kupa kobiet chętnych do zapłodnienia.
Thank you and Nestle!
Napisano 27.04.2007 - |05:44|
PS. Szkoda, że to ma być serial SF. Gdyby nie "dymek" to pewnie wszystkie zjawiska na wyspie dało by się wytłumaczyć anomaliami "fizycznymi", halucynacjami i zbiegami okoliczności.
Napisano 27.04.2007 - |06:42|
A co do czarnego dymu - owszem, na siłę, ale da się to wytłumaczyć naukowo. Była już kiedyś gdzieś dyskusja na ten temat, nawet na wikipedii polskiej jest napisane co nieco o tej technice. Ale niestety nie pamiętam jak się ona nazywała, także Ci nie napiszę... Ale myślę, że ktoś z userów na pewno wie
Użytkownik Giuseppe edytował ten post 27.04.2007 - |06:43|
Napisano 27.04.2007 - |07:01|
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 27.04.2007 - |07:03|
Najprawdopodobniej - mina Jacka bedzie bezcenna - jak obejrzy obrażenia Naomi, gdy ekipa wróci na plażę.
2. Naomi się nie przedstawiała, że tak ma na imię, ale od czego jest cast lista?
Skoro "nie jest sama" - ile jeszcze osób zobaczymy? Robi się coraz ciekawiej - a estetyka się podniosła - spadochroniarka jest po prostu bardzo ładną dziewczyną [chyba zaczynają miec dość blondynek w serialu].
3. Tekst o tym, że Othersi są z Młodziezy Wszechpolskiej bądź LPR - odpowiadam dowcipnisiom - no to mamy rozwiązaną tajemnice Jacoba, panowie - to Father Thadeo from Toruń
Na poważnie - problem ewentualnej aborcji u Sun by ratowac jej życie - W USA mają podobną dyskusję na ten temat, jak my ostatnimi czasy "burze sejmowo-konstytucyjne", a prawo w tym zakresie jeszcze bardziej pokręcone niż nasze [np. dopuszczalność aborcji 9-miesięcznego płodu!]
4. Pomysły, że to czyściec, to już dawno zostały oficjalnie "spuszczone do kosza" przez producentów w wywiadach i podcastach. Może się co najwyżej okazać, że na wyspie mamy [lub np. mieliśmy do implozji Łabędzia] 2004 rok, a w "realu" poza wyspą jest już 2007 rok.
Takie s-f chyba by było do przyjęcia, a nie skoki w inny wymiar
Napisano 27.04.2007 - |07:09|
telefon: ciekawy model - nie znalazłem podobnego na rynku, telefony satelitarne mają obecnie możliwosci telefonów GSM sprzed kilku lat, takich kolorowych zabawek z bajerami nie znalazłem, nawet wśród prototypów - jak do tej pory mieli sprzęty istniejące.
Dlaczego Penelopa miałaby wiązać zaginięcie Desmonda z katastrofą samolotu?
To że odnaleziono wrak - wcale nie znaczy że odnaleziono prawdziwy wrak, napewno wielu osobom zależy żeby wyspa nie została odnaleziona, np. przez przypadek podzas operacji poszukiwawczej.
Po portugalsku spadochroniarka powiedziala (nie pisze Naomi, bo to imię oficjalnie w serialu nie wystąpiło jeszcze, co do cast list - pojawiają się fałszywe w internecie) że nie jest sama... Michaił pewnie poszedł szukać drugiej osoby, lub rzeczy ktore ta druga jeśli będzie martwa miałaby przy sobie.
Inni bardzo szybko się poruszają po wyspie - grupka przy spadochroniarce była 8 godzin pieszo od obozu. Michaił pojawił się kilka sekund po racy.... ma ktos pomysł w jaki sposób oni mają takie tempo?
Nie sądzę żeby przypadkowo był tuż obok... to byłoby bez sensu biorąc pod uwagę wielkość wyspy.
Ktoś napisał o tym że Sun została przed bunkrem a Julka wróciła do niego że Sun dała się nabrać... tego nie wiemy - dowiemy się pewnie w następnym odcinku. Sun zmieniła wyraz twarzy kiedy Juliet weszła przez drzwi. Myslę że poszła za nią...
Co takiego ma Ben, że Juliet pracuje chętnie dla niego mimo że go nienawidzi....Bo możliwości powrotu do domu już nie ma...
--
Trzeba pamiętać że lost nie jest zakwalifikowany przez producentów jako serial przygodowy ale jako SF, więc można siespodziewać wszystkeigo, mam tylko nadzieję ze to bedzie logiczne i naukowo wytłumaczalne.
Użytkownik InVer edytował ten post 27.04.2007 - |07:18|
Napisano 27.04.2007 - |07:11|
4. Pomysły, że to czyściec, to już dawno zostały oficjalnie "spuszczone do kosza" przez producentów w wywiadach i podcastach. Może się co najwyżej okazać, że na wyspie mamy [lub np. mieliśmy do implozji Łabędzia] 2004 rok, a w "realu" poza wyspą jest już 2007 rok.
Takie s-f chyba by było do przyjęcia, a nie skoki w inny wymiar
ja nigdzie nie czytałem aby twórcy potwierdzali że nie ma żadnych wymiarów .. a jeśli nawet gdzieś napisali lub wypowiedzieli się w wywiadzie to czy trzeba im od razu wierzyć ?
a może wkurzyli się, że odkryliśmy my widzowie główną tajemnice ( inny wymiar ) i oni teraz próbują to zatuszować
Napisano 27.04.2007 - |07:56|
Napisano 27.04.2007 - |08:10|
Mówię, najprostrzy sposób to zabranie kawałków wraku i rzucenie ich gdzie indziej.
Co do teorii czyśćca to była ona dementowana wiele razy w wywiadach podczas emisji premierowej serii pierwszej, podczas serii drugiej i ostatnio tydzień czy dwa później. W USA mają takie durne przepisy, że jakby przeszło takie kłamstwo w serialu to zaraz by się znalazło ileśtam osób chcących odszkodowania za uraz psychiczny jaki te kłamstwo na nich wywołało. Więc darujcie sobie raz na zawsze te teorie o czyśćcu.
A jeżeli masz dość gotówki to możesz telefon satelitarny zrobić sobie na zamówienie - to nie jest problem. Ale wtedy cena leci w kosmos.
I racja, Penny nie miała żadnej przesłanki odnośnie powiązania Desa z 815. Spadochroniarka pewnie wie o 815 tylko tyle ile zobaczyła w CNN.
Napisano 27.04.2007 - |08:11|
Zaawansowana teoria z "innymi wymiarami" jest raczej "wyższą szkołą jazdy", więc serial byłby s-f dla maniaków fizyki, a nie dla szerokiego odbiorcy - czyli 12 mln ludzi [z poziomem od profesora uniwersytetu po gosposię domową]... Więc to nie może być na "zbyt wysokich lotach", bo to muszą "przełknąć" [w miarę bezboleśnie] wszyscy... [zajrzyj sobie do działu "Teorie" i poszukaj teorię Kentaro Washio, wywaloną rzekomo z forum ABC - nie chcę robić offtopa]
Jakies "skoki w czasie" - mogą się pojawić, co powyżej zasygnalizował InVer - analizując telefonik "pani spadochroniarki" :afro: zbyt nowoczesny?
Patrząc na retrosa z ostatniego odcinka - chyba pomalutku kończą im się pomysły :sam2:
A wtedy - [jeśli mamy serial s-f] skoki w czasie są niewykluczone dla uatrakcyjnienia fabuły [bo zaczyna wiac nudą]- skoro w "realu" mamy 2007 rok, to zabawa w TLE z zeszłorocznego lata nie jest spoilerem, a przeszłością - więc możemy się spodziewać niezłej jazdy, jak się serial z tym zacznie zazębiac [bo nazwa Mittelos Bioscience nie jest wtedy jedynie anagramem od Lost Time - jak jesteś ciekawy, zajrzyj na english lostpedię, do Mittelos/Teorie]. A wtedy wszystko staje się jasne - ekipa Naomi wcale nie szuka Desa [skąd Penny miałaby przesłanki, by wiązać zaginięcie Desa z wyspą], oni szukają wyspy!
@lord_hellfire
Kwestią tu chyba nie jest cena, tylko stopień zaawansowania technologicznego - po prostu - wg częsci oglądających telefon Naomi jest zbyt nowoczesny jak na 2004 rok. Na 2007 - już prędzej.
EDTI:
Zajrzyj na forum lostpedii bądź do DarkUfo - widziałam wątki na ten temat.
Kim jest Michaił???
Michaił nie nalezy do Dharmy [na pewno?], ale czy na pewno jest Othersem? Bo wygląda, że sobie siedział we Flame i miał w nosie, że ekipa Bena potrzebuje lekarza, zwłaszcza po tym jak zginął Ethan. Dlaczego nie dołączył do Othersów, skoro jego chałupy już nie ma? O co tu chodzi?
A w odróżnieniu od reszty Othersów, aż tak bardzo bić się nie potrafi [czyli bardziej lekarz, niz żołnierz?].
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 27.04.2007 - |08:35|
Napisano 27.04.2007 - |08:27|
Napisano 27.04.2007 - |08:47|
Napisano 27.04.2007 - |08:56|
@Azazell
Zaawansowana teoria z "innymi wymiarami" jest raczej "wyższą szkołą jazdy", więc serial byłby s-f dla maniaków fizyki, a nie dla szerokiego odbiorcy - czyli 12 mln ludzi [z poziomem od profesora uniwersytetu po gosposię domową]... Więc to nie może być na "zbyt wysokich lotach", bo to muszą "przełknąć" [w miarę bezboleśnie] wszyscy... [zajrzyj sobie do działu "Teorie" i poszukaj teorię Kentaro Washio, wywaloną rzekomo z forum ABC - nie chcę robić offtopa]
no tak pewnie masz rację
---------
patrząc na ten kończący się Sezon 3 i ilość niewyjaśnionych zagadek nie jestem już pewny czy serial faktycznie się zakończy na 5 Sezonie
i nie zdziwię się, że któryś sezon będzie pokazywał większość czasu co się dzieje po za wyspą.
Użytkownik Azazell edytował ten post 27.04.2007 - |08:58|
Napisano 27.04.2007 - |09:41|
Wyspa nie tylko ożywia i uzdrawia, ale też panom poprawia fryzury

Michaił - nie dość, że "zmartwychwstał", to jeszcze mu włoski odrosły
@Azazell
nie spojleruji nie zdziwię się, że któryś sezon będzie pokazywał większość czasu co się dzieje po za wyspą.
Jeśli nie ma "przeskoków czasowych" to co napisałeś - będzie spoilerem
Jeśli są "przeskoki czasowe" - i np. mamy 2007 rok - nie ma przeszkód by połączyć Lost z TLE, a to by trochę ułatwiło robotę producentom, bo by nie musieli kręcić niektórych odcinków gnioto-zapychaczy "na siłę".
Wtedy Naomi należy do jakiejś "jednostki specjalnej" szukającej wyspy [a Pen niech się lepiej na wyspę nie wybiera] :afro:
Choć - moim prywatnym zdaniem - odcinek w całości "poza wyspą" mógłby być porażką.
Napisano 27.04.2007 - |09:55|
Napisano 27.04.2007 - |10:01|
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 27.04.2007 - |10:05|
Na tym zdjęciu to są przecież dwaj różni faceci.
Dokładniej to jeden w dwóch różnych charakteryzacjach
Ekhm, to którego widzieliśmy w "Perle"???
Napisano 27.04.2007 - |10:09|
Obejrzałam. To jest dubler. Obejrzyj scenę jak się przedzierają przez krzaki. "Prawdziwy" Bakinin jest dopiero wtedy jak mu Jin na plecy skacze.
Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 27.04.2007 - |10:17|
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 27.04.2007 - |10:31|
Troszkę mnie tylko dziwi wykorzystanie dublera/dublerów w takiej scenie... W samych scenach walki - rozumiem, ale łażenie po krzakach???
Czasem "wpadki" się okazują celowe, za kilka[naście] odcinków :afro:
Coś za dużo zaczyna się pojawiac poważnych wpadek w serialu
Dobra, dośc nabijania się z realizatorów i wyszukiwania "dziwnych" scenek.
EDIT:
Kto wysłał Naomi? Pen? Stary Widmore? Dharma? Hanso?
Mam nadzieję, że wyjaśnią to w najbliższych odcinkach, a nie sezonie 10
Czy może Des stoi przed najtrudniejszym wyborem - uratować Charliego czy spowodować pojawienie się Pen [i ratunek dla siebie oraz Rozitków]?
Kto/Co wywołuje wizje Desa?
Jak "siły wyspy" [jakkolwiek je rozumieć] to OK, jak Othersi - to... Pen, przybywając na wyspę, znalazłaby się w dużym niebezpieczeństwie... Chociaż z drugiej strony - stary Widmore miałby wtedy solidną motywację do "poruszenia nieba i ziemi" by ją odnaleźć [a serial nabrałby wreszcie tempa].
@Jellyeater
"Oddychający" trup Michaiła w "Par Avion" też od razu zakwalifikowaliśmy jako wpadkę - i co? [No bo Ethan tez oddychał, a grzecznie leży w ziemi].
W "DOC" zombie z łatą na oku ratuje Naomi :afro:
A jak ktoś nie czyta spojlerów, to miał po odcinku szczękę na podłodze.
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 27.04.2007 - |11:07|
Napisano 27.04.2007 - |10:55|
I jak ma Wam się LOSt nie podobać, jeżeli Was wszystko dziwi? Po prostu macie zdziwienie we krwi.W samych scenach walki - rozumiem, ale łazenie po krzakach???
Tajemnicza_Wyspa -> byłaś kiedyś w gęstszym lesie? A próbowałaś tam biegać? Ja bym nie ryzwykował. Można się w najlpeszym razie nieźle podrapać. A w najgorszym stracić oko. Podrapany aktor z podbitym okiem jest ciężki do harakteryzacji. Łatwiej wziąć dublera.
Ostatni moment powinien wyglądać tak:
- Kim jesteś?
- Jestem Hugo jakiś tam. Pasażer lotu 815.
- Jesteś pasażerką.
- Oh!
I końcówka. Dopiero było by zabawnie i tajemniczo. Aż by się mózg lasował.
Thank you and Nestle!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »