Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 062 - S03E15 - Left behind

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#161 ajz

ajz

Szeregowy

• Email
  • 19 postów

Napisano 07.04.2007 - |19:54|

i tak cie nie przekonam, to jest wlasnie ta różnica między teoretykiem żeglarstwa a kimś kto ma z tym styczność od dzieciństwa zarówno w literaturze i praktyce ;)
pozdrawiam i życzę wesołych świąt :)
  • 0

#162 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 07.04.2007 - |23:29|

lodki lodkami... ale mnie cos innego teraz nurtuje...
jak to mozliwe, ze jak dotad nikt nie zwrocil uwagi na scene kiedy Kate przychodzi do nieprzytomnego Jacka - przeciez wokol niego az roi sie od lusek od pociskow! a niby skad?!
  • 0

#163 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 07.04.2007 - |23:57|

lodki lodkami... ale mnie cos innego teraz nurtuje...
jak to mozliwe, ze jak dotad nikt nie zwrocil uwagi na scene kiedy Kate przychodzi do nieprzytomnego Jacka - przeciez wokol niego az roi sie od lusek od pociskow! a niby skad?!

Bardzo ciekawe spostrzeżenie. Mogło być tak, że Inni opuszczali wioskę w pośpiechu i oczywiście zabrali ze sobą broń. Po drodze jednak mogło im się wysypać kilka pocisków. Moja druga teoria to obecność kogoś innego w Othersville, który wykurzył Innych i może wywiązała się krótka wymiana ognia pomiędzy ekipą Bena i tajemniczym "kimś".
  • 0

#164 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 08.04.2007 - |00:03|

to nie byly luski tylko kawalki gruzu czy czegos tam
  • 0

#165 Trufs

Trufs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 08.04.2007 - |00:31|

Dołączona grafika

Jak dla mnie to wyglada bardziej jak jakas porcelana czy cos, podejrzewam ze gdy Jack nawdychal sie gazu to upadl tlukac jakas waze czy cus, ktora pozostawila po sobie widoczne na obrazku odlamki :)
  • 0

#166 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 08.04.2007 - |00:42|

Ajz, coś o żeglarstwie niewatpliwie wiesz, ale Twoja wiedza ogólna pozostawia wiele do zyczenia. Poza tym , z Twojego posta przebija sielankowa wizja - wystarczy wziąśc dobrą ksiązkę do czytania, wygodną poduszkę i uruchomić samoster i proszę - możemy samotnie opłynąc swiat opalając się i wypoczywając - bułka z masłem.
1. Wywrotki - nie będę wnikał czy jacht kilowy da się przewrócić i zatopić - jestem pewien, że się da, bo jeszcze człowiek nie zbudował takiego statku, który jest niezniszczaly i niezatapialny - a wielu próbowało. Jeśli w trakcie sztormu na oceanie zlamie się maszt, to dla samotnego żeglarza jest niemal pewna śmierć - on po prostu nie może popełnić takiego błędu - czytaj: nie może spać w trakcie sztormu...ani używac samosteru.
2. Frachtowce - każdy, kto płynie dookoła świata , musi przepłynąc obok przylądka Dobrej Nadzei w Afryce, akurat tamtędy pływają supertankowce z rejonu zatoki perskiej do Europy i Stanów. Podobnie jest z przylądkiem Horn w Ameryce Południowej, pełno tam frachtowców i kontenerowców z Chin i Japonii płynacych do wschodnich portów w Stanach - są za duże na kanał panamaski. Jeśli sternik śpi, a jacht na samosterze podpłynie za blisko, to po prostu wysoka na kilkadziesiat metrów burta "zgasi" wiatr żaglówce i kaplica. Na silniku się nie ucieknie. Ustępowanie miejsca jednostkom żaglowym ? Szczytna idea, ale nieaktualna - jednostki tej wielkości , płynące z pełną prędkością potrzebują kilku kilometrów, zanim zareagują na wychylenie steru - mogą co najwyżej włączyć ostrzegawczą syrenę.
3. Góry lodowe - zarówno latem , jak i w zimie góry lodowe wokól przylądka Horn są powszednie. W połączeniu z bardzo silnymi wiatrami i wysoką falą czynią to miejsce jednym z najniebezpieczniejszych dla żeglugi na świecie.
  • 0

#167 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 08.04.2007 - |06:24|

Dziwne jest dla mnie, że wrzucając kilka puszek gazu do pomieszczeń, Othersi uciekali w maskach gazowych. Ile tego gazu miałoby być?
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#168 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 08.04.2007 - |06:54|

Może były im potrzebne na później :huh:? Sama nie wiem...
  • 0

#169 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 08.04.2007 - |07:00|

Dziwna sprawa z tymi maskami :huh:
  • 0

#170 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.04.2007 - |08:57|

Też mi sie wydaje, że były im potrzebne na później. Wątpie, że zakłądali je po to by sie ustrzec przed gazem który ulatniał sie w pomieszczeniach. Uciekali w pośpiechu, na świeżym powietrzu a tego gazu nie było, aż tak dużo by mógł zagrozić Othersom. Być może destynacja do której udali sie Othersi znajduja sie za msc które wydziela jakies niebezpieczne gazy, może złoża siarki? no albo może jakiś wirus... kto to wie;)
  • 0

#171 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 08.04.2007 - |10:31|

Z tymi maskami to sprawa jest prosta. Inni to w tej chwili organizacja o charakterze mozna by rzec paramilitarnym. Dostali rozkaz wymarszu i uspienia gazem jeńców. Maski założyli, żeby wyeliminowac jakiekolwiek ryzyko, że ktoś się tego gazu nałyka i opóźni wymarsz, bo nie bedzie w stanie sam iść lub nieść plecaka.
Podobnie było z okrętem podwodnym. Wiedząc gdzie jest Wyspa wystarczyło utrzymywać stały kurs, zeby dopłynąc do brzegu, ale pomimo tego był uzywany sonar do emitowania sygnału kierunkowego - minimalizacja ryzyka.
  • 0

#172 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 08.04.2007 - |11:27|

Kombinujecie z tymi maskami... czy już zapomnieliście, że Tom nosił sztuczną brode? ZApomnieliscie już, dlaczego Inni chodzili w łachmanach? Aby pokazać lostowiczom, że sa oni z dziczy. Teraz, kiedy już Lostowicze wiedzą, że tak nie jest to mają w nosie te przebrania. To samo jest z maskami. Po pierwsze potrzebowali oni maski aby sami nie zostali uśpieni a po drugie chcieli wywrzec wrażenie na Lostowiczach, że sa dobrze zorganizowani oraz, ze maja potrzebny im sprzet. Moim zdaniem przesadzacie, tak samo jak z tym Cerebem czy jak mu tam... "twór Dharmy" pfffu...
  • 0

#173 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 08.04.2007 - |12:07|

Kombinujecie z tymi maskami... czy już zapomnieliście, że Tom nosił sztuczną brode? ZApomnieliscie już, dlaczego Inni chodzili w łachmanach? Aby pokazać lostowiczom, że sa oni z dziczy. Teraz, kiedy już Lostowicze wiedzą, że tak nie jest to mają w nosie te przebrania. To samo jest z maskami. Po pierwsze potrzebowali oni maski aby sami nie zostali uśpieni a po drugie chcieli wywrzec wrażenie na Lostowiczach, że sa dobrze zorganizowani oraz, ze maja potrzebny im sprzet. Moim zdaniem przesadzacie, tak samo jak z tym Cerebem czy jak mu tam... "twór Dharmy" pfffu...

Fakt, Inni co ściemniacze. A co do dymka to pewnie sami twórcy jeszcze nie wiedzą co to jest :sma1:
  • 0

#174 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 08.04.2007 - |12:18|

tutaj nie wyglada to jak odpadki:
Dołączona grafika
ja bym sie jeszcze nad tym mocno zastanowila...
  • 0

#175 Trufs

Trufs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 08.04.2007 - |12:55|

Tu jest pokazane to samo co ja dalem tylko z dalszej perspektywy... nie doszukujcie sie na sile nie wiadomo czego >_<
  • 0

#176 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.04.2007 - |13:45|

Fakt, Inni co ściemniacze. A co do dymka to pewnie sami twórcy jeszcze nie wiedzą co to jest :sma1:

Othersi są ściemniaczami, ale, żeby ściemniać to trzeba mieć przed kim.Wtedy gdy spotkali sie na "granicy" bohaterzy staneli oko w oko, więc Othersi musieli sie zakamuflować. W tym wypadku akcja działa sie szybko Jack, Kate byli zamknięci więc nie koniecznie musieli wszystko dokładnie widzieć. Jak dla mnie maski nie miały podłoża ściemniactwa.
  • 0

#177 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 08.04.2007 - |19:52|

Tu jest pokazane to samo co ja dalem tylko z dalszej perspektywy... nie doszukujcie sie na sile nie wiadomo czego >_<

wlasnie, ze nie, kochanie, obejrzyj sobie odcinek jeszcze raz.
To co pokazales, niby gruzy, to lezalo tuz przy wejsciu, a Jack lezal daaleko od tego.
Plus, te kawalki sa duzo mniejsze niz te twoje.
Obstaje przy teori lusek.
  • 0

#178 tomek

tomek

Szeregowy

• Email
  • 34 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.04.2007 - |20:13|

Gruz to to na pewno nie jest, w każdym bądź razie takowego jeszcze nie widziałem :D Łuski? Być może, ale po co i skąd? Gdy oglądałem po raz pierwszy pomyslałem sobie "kurka, ile ten jack potrafi spalic fajek" :afro:

Użytkownik tomek edytował ten post 08.04.2007 - |20:13|

• 0

#179 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 08.04.2007 - |20:28|

tutaj nie wyglada to jak odpadki:
Dołączona grafika
ja bym sie jeszcze nad tym mocno zastanowila...

(Trufs @ 8.04.2007 |12:55|) *

wlasnie, ze nie, kochanie, obejrzyj sobie odcinek jeszcze raz.
To co pokazales, niby gruzy, to lezalo tuz przy wejsciu, a Jack lezal daaleko od tego.
Plus, te kawalki sa duzo mniejsze niz te twoje.
Obstaje przy teori lusek.

To najzwyklejsza rozbita porcelana. Przyjrzyj się dokładnie, gdyby to były łuski to wszystkie powinny mieć ten sam rozmiar i kształt. Te natomiast są zdecydowanie nieregularne i po prostu na łuski nie wyglądają. Obejrzyj wersję serialu w wiekszej rozdzielczości, tam widać dokładnie.
pozdro.

Użytkownik Marciin88 edytował ten post 08.04.2007 - |20:29|

• 0

#180 desmond_23

desmond_23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 08.04.2007 - |20:50|

Kurczę jak dawno tu nie byłem lol. Odcinek fajny, oceniam 8/10. Akcja z Dymem oczywiście najlepsza. Myślę, że Dym jest sterowany przez grupę tzw. Innych innych, czyli 3 grupe na wyspie(1 grupa-rozbitkowie, 2-inni). Podejrzewam, że niedługo dojdzie do połączenia innych i rozbitków, by walczyć wspólnie przeciwko tej 3 grupie, która steruje dymem. Ekipa othersów zwinęła się z wioski otoczonej słupami, bo myślę, że ta 3 grupa dzięki dymowi ich namierzyła. W 4 sezonie pewnie będzie jatka :D zobaczymy:d to taka moja hipoteza :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych