Smallville
Napisano 11.10.2007 - |18:40|
Zwiastun 7x3 dla chętnych
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.
Napisano 12.10.2007 - |11:39|
PS: Dziś kolejy odcinek Właśnie zaczynam go ściągać! Hehe
Napisano 12.10.2007 - |19:04|
Z odcinka na odcinek coraz gorzej a wpadki scenarzystow i ogolnie coraz nizszy poziom odrzuca mnie od serialu. Oto niektore z nich:
- przechod 3 lasek w 2 minucie. Jakie to "zuzyte" widzielismy to w setkach filmow, dziesiatkach seriali, 3 laski przechodza, wszyscy robia im miejsce, facetom szczeki opadaja a kobiety maja zazdrosne miny. Co wiecej nie tylko widzielismy to juz wiele razy ale praktycznie wszystkie te razy byly duzo lepiej nakrecone niz ta.
- 02:40 w tym momencie juz kazdy czlowiek uzywajacy chociaz ulamka swojego mozgu domyslilby sie ze na conajmniej 66% Kara takze bedzie wystepowac w konkursie ale nie, scenarzysci musieli dac karze ulotke i tym samym totalnie psuc scene. Dostajac ta ulotke kara praktycznie nie miala innego wyjscia niz sie zglosic sie do konkursu inaczej scena z ulotka wygladala by na totalnie idiotyczna.
- 09:10 nie dosc ze Kara w 2 odcinku wyszla na glupia blondynke z kawalow to jej inteligencja zostaje coraz bardziej i bardziej obnizana. Jak mozna strzec sie w kapsule Kriogenicznej? Ja myslalem ze celem stworzenia takiej kapsuly jest wlasnie eliminacja procesu starzenia (albo przynajmniej spowolnienie tego procesu do minimum - przynajmniej 10x dlugosci zycia). Pozatym po co w ogole ona miala ta kapsule? Wyleciala mniej wiecej tak jak Clark, na ziemii jest 18 lat wiec nie mogla leciec zbyt dlugo, prawda?
- 28:10 - 3 lata badan w supertajnym osrodku na temat statku kosmicznego, dna obcych i tylko 300GB danych? Co to 1995? 300Gb w dzisiejszych czasach to sie w standardowych komputerach montuje.
- 31:10 - Clark to chyba najbardziej pechowy kryptonian na ziemii, wszedzie gdzie nie pojdzie i nie walczy tam jest kryptonit
- 33:00 - czy mnie pamiec nie mylio czy w 1 lub 2 sezonie bylo powiedziane ze Ojciec Kal'el'a pracowal wiele lat nad wynalezieniem pojazdu zdolnego przetransportowac kogos z Kryptonu poprzez 23 galaktyki na Ziemie? A teraz co? Zaraz sie okaze ze od kilkusetlat na ziemii istnieje tajne stowarzyszenie kryptonian, ze toczyly sie tutaj wojny kryptonskie i ze tak naprawde co drugi "czlowiek" nie pochodzi z ziemii.
Ogolne slaby odcinek a jedeyn zaskoczeniem jest rodzacy sie watek milosny pomiedzy Kara i Jimmy'm.
Ocena: 4/10
Napisano 12.10.2007 - |19:57|
O właśnie mi się przypomniało że także nie zabardzo podobała mi się rozmowa Klarka z Laną. Jakoś nie był zbyt zdziwiony że ona wie! W każdym bądź razie mam nadieję iż tym azem będą ze sobą dłużej niz dwa odcinki. No i co z treningiem w fortecy??
Napisano 12.10.2007 - |21:31|
703
- 28:10 - 3 lata badan w supertajnym osrodku na temat statku kosmicznego, dna obcych i tylko 300GB danych? Co to 1995? 300Gb w dzisiejszych czasach to sie w standardowych komputerach montuje.
No wiesz, oni na tych kompach chyba seriali nie magazynuja?
300Gb dla dokumentow, tekstu i nawet zdjec to "świat i ludzie!".
To dzieki filmom, muzie i grom obecne dyski musza byc tak pojemne.
Inaczej kazdemu wystarczylby twardziel 20GB z wielkim zapasem.
- 31:10 - Clark to chyba najbardziej pechowy kryptonian na ziemii, wszedzie gdzie nie pojdzie i nie walczy tam jest kryptonit
Tu akurat zgodze sie w 100%.
Takie sytuacje tez sa dla mnie zrecz żałosne.
Napisano 12.10.2007 - |22:58|
Napisano 13.10.2007 - |05:39|
- 09:10 nie dosc ze Kara w 2 odcinku wyszla na glupia blondynke z kawalow to jej inteligencja zostaje coraz bardziej i bardziej obnizana. Jak mozna strzec sie w kapsule Kriogenicznej? Ja myslalem ze celem stworzenia takiej kapsuly jest wlasnie eliminacja procesu starzenia (albo przynajmniej spowolnienie tego procesu do minimum - przynajmniej 10x dlugosci zycia). Pozatym po co w ogole ona miala ta kapsule? Wyleciala mniej wiecej tak jak Clark, na ziemii jest 18 lat wiec nie mogla leciec zbyt dlugo, prawda?
Ona sie w niej raczej nie starzala :/ Sama mowila ze pamieta Kla-Ela jeszcze jak byl malutki...
Chodzilo jej raczej o to ze jest tyle lat w plecy z zyciem ile Clark sobie zyl na ziemi
O właśnie mi się przypomniało że także nie zabardzo podobała mi się rozmowa Klarka z Laną. Jakoś nie był zbyt zdziwiony że ona wie!
Ona wiedziala i on tez wiedzial ze ona wie juz w 6 sezonia
Co do kryptonitu tez sie musze zgodzic.... Nigdy bym sie go tam nie spodziewal :/
Mialem tez nadzieje, ze ta scena na poczatku z Lana to jakis sen ma Clark, mylilem sie - niestety^^
Nic nie poradze ze ta panienka juz mi sie tak strasznie przejadla...
Fajna nutka na koniec dla zainteresowanych -
Morcheeba - Gained The World
Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 13.10.2007 - |05:50|
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 13.10.2007 - |12:24|
"Wasting the best years of my life"Ona sie w niej raczej nie starzala :/ Sama mowila ze pamieta Kla-Ela jeszcze jak byl malutki...
Chodzilo jej raczej o to ze jest tyle lat w plecy z zyciem ile Clark sobie zyl na ziemi
w surowym tlumaczeniu
Tracac najlepsze lata mojego zycia
Przeciez zadnych lat nie stracila, jest w tym samym wieku co gdy weszla do statku a jej "najlepsze lata" sa dopiero PRZED nia .
Napisano 13.10.2007 - |14:02|
Napisano 14.10.2007 - |14:28|
ogolnie 6/10
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 14.10.2007 - |16:12|
Ona wiedziala i on tez wiedzial ze ona wie juz w 6 sezonia
To że ona wiedziała o jego mocach to wiem tylko pytanie skąd on wiedziałże ona wiedziała?? Jakoś nie pamiętam momentu w którym by się tego dowiedział i dlatego byłem zdziwiony widząc że on się nie zdziwił
Napisano 14.10.2007 - |16:57|
To że ona wiedziała o jego mocach to wiem tylko pytanie skąd on wiedziałże ona wiedziała?? Jakoś nie pamiętam momentu w którym by się tego dowiedział i dlatego byłem zdziwiony widząc że on się nie zdziwił
Prosze bardzo - W finale 6 sezonu Lana przychodzi do Clarka do stodoly i mowi mu, ze opuszcza Smallville i Lexa. Clark mowi, ze nie musi tego robic, ze on ja ochroni przed wszyskim i wyjawia jej cala prawde o sobie...
Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 14.10.2007 - |16:57|
Napisano 14.10.2007 - |19:03|
W odcinku 6x16 „Promise”. Lana prosi Chloe żeby poszła po prezent dla Lexa do piwnicy z winami. Jak Chloe weszła tam o Lana zamkła ją i ukryła się. Chloe najpierw dzwoni do Lany, a tak nie odbiera. Później dzwoni do Klarka, ten szybko pojawia się i wyrywa drzwi, bo zamek się zaciął, uwalnia ją i przyspawa je za pomocą termicznego wzroku. To wszystko widzi Lana i tak dowiedziała się ze Clark sie innyTo że ona wiedziała o jego mocach to wiem tylko pytanie skąd on wiedziałże ona wiedziała?? Jakoś nie pamiętam momentu w którym by się tego dowiedział i dlatego byłem zdziwiony widząc że on się nie zdziwił
Napisano 14.10.2007 - |19:54|
Tak to wiem i pamiętam. Poprostu jakoś zapomniało mi się to o czym pisze Soul--->dzięki za przpomnienie!W odcinku 6x16 „Promise”. Lana prosi Chloe żeby poszła po prezent dla Lexa do piwnicy z winami. Jak Chloe weszła tam o Lana zamkła ją i ukryła się. Chloe najpierw dzwoni do Lany, a tak nie odbiera. Później dzwoni do Klarka, ten szybko pojawia się i wyrywa drzwi, bo zamek się zaciął, uwalnia ją i przyspawa je za pomocą termicznego wzroku. To wszystko widzi Lana i tak dowiedziała się ze Clark sie inny
Napisano 14.10.2007 - |21:58|
Napisano 14.10.2007 - |22:43|
Cóż, całkiem dobry odcinek, nie zaskakiwał, ale miło sie go oglądało
Ocena: 7/10
PLUSY:
+ Kara w bikini i scena w której Lana zorientowała się, ze w domu Kentów pęta się jakaś blondyna
+ the last chance dla związku Clarka i Lany. Wolałbym, aby Lany już nie było a Clark zaczął się interesować Lois, ale skoro już jest w Smallville to niech mają wreszcie ten romans oparty na zaufaniu i prawdzie. Wcześniej im się nie udało z tego powodu, że mieli tajemnice przed sobą. Teraz może im się uda.
+ Kara jako obiekt zainteresowania zarówno Jimmy'ego jak i Lexa
+ zdecydowanie końcówka odcinka z muzyczką w tle. Zgadzam się z Soulem
Fajna nutka na koniec dla zainteresowanych -
Morcheeba - Gained The World
MINUSY:
- przewidywalność i jeszcez raz przewidywalność. Wiadomo Kara musiała byc niesforna i robić na złość Clarkowi, musiała wystąpić w tym konkursie, kłótnia między młodymi Kentami, czy pomoc udzielona Jimmemu przez Karę w ostatniej sekundzie
- tak jak zostało już wspomniane, ten wszędobylski kryptonit jest już wkurzajacy. Za niedługo okaże się, że Ziemia zbudowana jest z kryptonitu i wystarczy trochę pogrzebać i się go znajdzie praktycznie wszędzie Panowie scenarzyści, my wszyscy wiemy już, że Clark ma słabość, że nie jest niezniszczalny, ale nie musicie nam tego pokazywać w każdym odcinku!
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 15.10.2007 - |18:33|
Napisano 19.10.2007 - |23:27|
Odcinek duzo lepszy od poprzedniego. Wiele ciekawych informacji. Ładnie to wszystko zrobione. Ocena 8/10
Plusy:
-Kolejny Kryptonianin sie nam pojawil w serialu, co prawda tylko na ten odcinek ale ciekawie bylo. Ładne nawiazanie do poprzedniego odcinka i jego ciekawa historia i cele
- Konflikt Clarka i Kary, no ciekawe komu C powinien wierzyc, ja bym nie wiedzial
- Lana zamienila sie chyba z Lexem osobowoscia.. "Nigdy bym Cie nie oklamala" nastepna scena L. wlacza sobie monitorki i obserwuje Lexa za te 10 milionow (BTW "Dostalam te pieniadze z rozwodu") <lol> nieladnie, nieladnie prawdzi Luthor z niej sie zrobil
Minusy:
A w zasadzie minus. Clark od tak pojawia sie w Daily Planet, dziwnie ze ludzie nie zwrocili uwagi i niezainteresowalo ich to jak nagle w ich miejscu pracy pojawia sie mezczyzna.. A nastepnie znika..
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 19.10.2007 - |23:28|
Napisano 20.10.2007 - |00:25|
-Kolejny Kryptonianin sie nam pojawil w serialu, co prawda tylko na ten odcinek ale ciekawie bylo. Ładne nawiazanie do poprzedniego odcinka i jego ciekawa historia i cele
Wedlug mnie to nie byl Kryptonianin - kule w niego sie powbijaly, jakies tam wlocznie i cos tam jeszcze. Szybko sie nie ruszal i w ogole nie mial mocy...
Byl tylko niesmiertelny - moze z jakiejs innej planety czy cos "moze jakies nosferatu"
"swoja droga superman gra w supermanie, ale nie superman-a "
Hmm... Kara chce zabic Clarka w zemscie za jej rodzine ? Czy moze "marsjanin" ma jakies plany co do niego i buntuje ich przeciwko sobie, kto wie.....
Lex jakby bardziej prawy sie zrobil - ciekawe na jak dlugo....
No i ta nieszczesna Lana :/ o co jej chodzi ? chce zniszczyc Lexa ? troche to dziwne, bo skoro ma tam jakiegos pionka co jej sprzedaje informacje o Lex-ie to pewnie by juz cos na niego miala. (albo teraz jej sie pochrzanilo i ona ma jakas obsesje )
Taki zapobiegliwy itp Lex ma okablowana cala posiadlosc i nic o tym nie wie ?? a moze wie, tylko udaje ? hmm... mozna se pogdybac ^^
I jak ostatnio dla zainteresowanych nutka z konca odcinka -
Missy Higgins - Where I Stood
Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 20.10.2007 - |00:39|
Napisano 20.10.2007 - |09:30|
No fakt odcinek calkiem niezly.
Wedlug mnie to nie byl Kryptonianin - kule w niego sie powbijaly, jakies tam wlocznie i cos tam jeszcze. Szybko sie nie ruszal i w ogole nie mial mocy...
Byl tylko niesmiertelny - moze z jakiejs innej planety czy cos "moze jakies nosferatu"
"swoja droga superman gra w supermanie, ale nie superman-a "
Taki zapobiegliwy itp Lex ma okablowana cala posiadlosc i nic o tym nie wie ?? a moze wie, tylko udaje ? hmm... mozna se pogdybac ^^
Co do Kryptonianina to mozliwe ze niebyl ale ten Mr. czerwone oczy go znał. I w poprzednim odcinku bylo nawiazanie ze na Ziemi moga byc inni.
Co do Lexa. Mi sie wydaje inaczej, nie ma u niego zadnych podsluchow a ni kamer o ktorych by niewiedzial. Poprostu Lana podlaczyla sie do jego systemu za pomoca kogos lub czegos. Wkoncu ma pieniadze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych