Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 052 - S03E05 - The Cost of Living

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

#161 ZielonoMi

ZielonoMi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 05.11.2006 - |13:19|

Też miałem ten pomysł, gdyz w iększości przypadków demon przybiera postac osoby zmarłej, której ciało znajduje się na wyspie - Christian Shepard, Yemi, Anna-Lucia...

Mam takie samo zdanie.
Tyle że,zastanówmy sie chwilkę:
DLACZEGO WIĘC POJAWIAŁ SIĘ WALT, SKORO ŻYJE?
(edit: ojej chyba było to już rozstrząsane :) )

Tylko jeszcze jedno : Tyle bylo szumu o tę mapę w bunkrze,zawierała naprawde duzo informacji, a teraz bunkra po prostu nie ma, a co za tym idzie,nie ma mapy na ktorej jest okreslone miejsce wszystkich bunkrów!
I wiecie co? Desmond przeciez widział tyle razy tę mape,zna ja pewnie na pamiec,przecież Kelwin kreslił ją przy nim. Dlaczego wiec nie podzieli sie wiedza z rozbitkami? :/

Użytkownik ZielonoMi edytował ten post 05.11.2006 - |13:37|

• 0

#162 reXio

reXio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 05.11.2006 - |13:36|

O ile wczesniejsze odcinki czasami mnie irytowaly i podobaly sie srednio o tyle ostatni podobal mi sie najbardziej i w koncu byla jakas akcja.

Szkoda MrEko. Jedna z najlepszych retrospekcji od poczatku to moment gdy Eko zabija bossa od handlu tymi szczepionkami. Bylo to jakos tak - nic mi nie zrobisz, jestes ksiedzem. Eko - nie masz pojecia kim jestem. I scena jak wychodzi z zakrwawiona twarza i ociekajaca krwia kosa w reku - BRAWO!

Rowniez nie uwazam go za zlego czlowieka - wrecz preciwnie. Moim zdaniem byl dobrym czlowiekiem i nie widze nic zlego w jego postepowaniu!

To ze LOST leci w dol jest normalne po tym co nam oferuja jego tworcy. Jak juz kiedys pisalem - wczesniej LOST byl inny i za to go lubialem, teraz stracil duzo :(

Użytkownik reXio edytował ten post 05.11.2006 - |13:42|

• 0

#163 Mingus

Mingus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 05.11.2006 - |14:22|

Myśle że Daniel jest jedną z innych bo jak taki cwaniak jak Ben dał się złapać w płapkę według mnie oni mieli wszystko zaplanowane razem z Daniel.

To dlaczego Daniel tak bardzo chciala "dostac" Aarona? Tylko bol po stracie corki?

P.S.

Dzis o 16 pierwszy Skypecast Lost

https://skypecasts.s...sts/?setlang=pl

Serdecznie zapraszam :)
  • 0

#164 Mr.UnFriendly

Mr.UnFriendly

Starszy szeregowy

• Email
  • 122 postów

Napisano 05.11.2006 - |14:48|

I wiecie co? Desmond przeciez widział tyle razy tę mape,zna ja pewnie na pamiec,przecież Kelwin kreslił ją przy nim. Dlaczego wiec nie podzieli sie wiedza z rozbitkami? :/

Wcale nie jestem pewien czy widział tą mapę... nie wiadomo czy wiedział jak uruchomić UV... a nie wiem czy Kelvin chciałby mu pokazać mapkę jak kazał mu siedzieć w bunkrze.
  • 0

#165 waral

waral

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 05.11.2006 - |14:50|

A taka mi sie teraz teoria narzucila. :)
Walt pojawial sie w podobnej postaci jak dymek, ktory rzekomo wcielal sie w zmarle osoby.
A wiec..wydaje mi sie ze nadzwyczjane zdolnosci Walta mogly miec cos wspolnego z jakby to nazwac.."kontrolowaniem" dymka, ktory np. mogl spowodowac pojawienie sie Walta w dzungli i tym samym spowodowanie smierci Shannon. :P

to taka teoria moze glupia moze nie ale po "lost" mozna sie przeciez spodziewac wszystkiego :)
  • 0

#166 Nevar

Nevar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 05.11.2006 - |16:55|

Nie uwierzycie... moja Dziewczyna :sma1: zauważyła, że w tym odcinku, w 11 minucie i 28 sekundzie pies wyszczekuje imię: Eko!! :afro: To tak jak ptak wykrzykujący imię Hurley'a w jednym ze wcześniejszych odcinków. Czyż to nie fascynujące? ;)
  • 0

#167 aalleexx

aalleexx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 05.11.2006 - |17:14|

Nie uwierzycie... moja Dziewczyna :sma1: zauważyła, że w tym odcinku, w 11 minucie i 28 sekundzie pies wyszczekuje imię: Eko!! :afro: To tak jak ptak wykrzykujący imię Hurley'a w jednym ze wcześniejszych odcinków. Czyż to nie fascynujące? ;)

Ma dziewczyna wyobrażnie po mojemu to on mówi kaj jest Yemi :D A tak na poważnie to ten ptak był wtedy na wyspie a ten pies to są wspomnienia Eko czli hen hen wstecz chba że pies ma predyspozycje desmonda :D Dobrze że eKo nie nazywa sie apoloniusz bo pies by miał problemy ...

Użytkownik aalleexx edytował ten post 05.11.2006 - |19:14|

• 0

#168 Mr.UnFriendly

Mr.UnFriendly

Starszy szeregowy

• Email
  • 122 postów

Napisano 05.11.2006 - |18:13|

piesz szczekał by wtedy Polo :P

Walt pojawial sie w podobnej postaci jak dymek, ktory rzekomo wcielal sie w zmarle osoby.
A wiec..wydaje mi sie ze nadzwyczjane zdolnosci Walta mogly miec cos wspolnego z jakby to nazwac.."kontrolowaniem" dymka, ktory np. mogl spowodowac pojawienie sie Walta w dzungli i tym samym spowodowanie smierci Shannon. :P

Teoria ciekawa... możliwe nawet że Inni chcieli wykorzystać Walta, aby kontrolował dymek, gdyż na wyspie jest jeszcze ktoś kto ma nad nim kontrolę (np. gość z przepaską na oku) i krzyżuje innym poczynania...

Jeszcze głupsza teroai :D
  • 0

#169 Nevar

Nevar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 05.11.2006 - |18:39|

to taka teoria moze glupia moze nie ale po "lost" mozna sie przeciez spodziewac wszystkiego :)

:clap:

według mnie dymek nie tylko mógł się przeobrazić w Walta ale również w Yemi'ego i w wiele innych postaci (np. w ojca Jacka, czarnego konia, którego widziała Kate oraz Dave'a, który prześladował Hurleya)...

Dziewczyna Nevara

Użytkownik Nevar edytował ten post 05.11.2006 - |18:40|

• 0

#170 IsTHeRoD

IsTHeRoD

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 05.11.2006 - |18:56|

[beeep].. Eko no nie ten film schodzi na psy. Żeby zabić jednego z najciekawszych aktorów w filmie to już przegięcie. Coraz mniej mi sie ten serial podoba. Takie akcie z zaskoczenia wcale nie robią z filmu ciekawszego ... Za sezon 2 może sie okazać ze wymienią całą obsadę lub rozbije się 2 samolot z nowymi "Przyszłymi " trupami ...
Moja ocena 2/10
  • 0

#171 djkonus

djkonus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.11.2006 - |19:09|

Wcale nie jestem pewien czy widział tą mapę... nie wiadomo czy wiedział jak uruchomić UV... a nie wiem czy Kelvin chciałby mu pokazać mapkę jak kazał mu siedzieć w bunkrze.

Jeżeli nie było to pokazane - a nie było, to Desmond nie wie jak ta mapka dokładnie wygląda.
  • 0

#172 Mr.UnFriendly

Mr.UnFriendly

Starszy szeregowy

• Email
  • 122 postów

Napisano 05.11.2006 - |21:08|

Jeśli poruszyliśmy już temat mapy... to wydaje mi się, że Radzinsky albo był jednym z Others albo znał ich sposoby poruszania się po wyspie... gdyż jak wynika z wypowiedzi Kelvina mapę narysował sam, a więc musiał albo:

a) przemieszczać się dość szybko, aby w ciągu 54 minut odnaleźć samodzielnie choćby jeden bunkier (Kelvin prawdopodobnie tego nie potrafił, jak wynika z jego dopisków na mapie)

B) znał wcześniej jakiś plan rozmieszczenia bunkrów.
  • 0

#173 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 05.11.2006 - |21:14|

Jeśli poruszyliśmy już temat mapy... to wydaje mi się, że Radzinsky albo był jednym z Others albo znał ich sposoby poruszania się po wyspie... gdyż jak wynika z wypowiedzi Kelvina mapę narysował sam, a więc musiał albo:

a) przemieszczać się dość szybko, aby w ciągu 54 minut odnaleźć samodzielnie choćby jeden bunkier (Kelvin prawdopodobnie tego nie potrafił, jak wynika z jego dopisków na mapie)

B) znał wcześniej jakiś plan rozmieszczenia bunkrów.

Eee, nie bardzo rozumiem o co chodzi. Kelvin mieszkał w bunkrze z Radzinskim. Kelvin zostaje w bunkrze i wciska przycisk, a jego partner idzie do dzungli szukać bunkrów. Więc czemu ma tylko 54 minuty?
  • 0
The memory remains.

#174 djkonus

djkonus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.11.2006 - |22:04|

Jakby na to nie patrzeć każdy z DHARMY jest chyba jednym z others, no nie :D ??
  • 0

#175 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.11.2006 - |09:38|

---Teoria ciekawa... możliwe nawet że Inni chcieli wykorzystać Walta, aby kontrolował dymek, gdyż na wyspie jest jeszcze ktoś kto ma nad nim kontrolę (np. gość z przepaską na oku) i krzyżuje innym poczynania...---

Też mam podobne zdanie, a Ben wie, gdzie jest uwięziony Jednooki (może to jego brat?).
"Buntownicy" chcieli mieć Walta, by przejąć kontrolę nad Dymkiem-Lostzillą i Bena "wykopać" z całego interesu.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#176 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 06.11.2006 - |14:39|

Z przykrością muszę stwierdzić, że LOST powoli zaczyna się robić shitowy. Po raz pierwszy po zakończeniu odcinka stwierdziłem, że dalsze losy rozbitków zwisają mi nacią od kalafiora. Przeciąganie akcji przez kilka odcinków nie wyjdzie serialowi na dobre. Brakuje suspensu, a większość odcinków ratują ciągle trzymające poziom retrospekcje.

Plusy odcinka:
- Monster (wreszcie)
- Dobre retrospekcje Eko
- Moim zdaniem wcale nie najgorsze wprowadzanie "noł-nejmów", czyli popularnego balastu
- Jednooki (ciekawe, ciekawe...)

Minusy
- Śmierć Eko (mimo wszystko)
- Oprócz powyższego, nie dzieje się nic
- Przeciągane wizje Eko na wyspie
- Plan Bena mający na celu "przekabacenie" Jacka (naciąągaaane)

I żeby nie było - uwielbiam Losta i będę go oglądać, tylko po prostu... to już nie to samo.
  • 0

#177 Shibby69

Shibby69

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 06.11.2006 - |18:18|

wg mnie to byl naprawde udany odcinek... flashbacki z eko dawaly rade szczegolnie te z udzialem tych kolesi od szczepionek i jatki w kosciele :) scena z "piratem" troszke wydaje mi sie smieszna bo ten aktor taki zianiowy ale moze byc ladny jackass z nim w roli glownej :)) ta akcja wkrecania Juliet i Benjamina wymiatajacy, jak pierwszy raz obejzalem tasme razem z jackiem to tak troszke nie zczailem o co im biega ale motyw zmiany leadera Ottersow przedni :)) a tak poza tym Juliet ROX ahhhh ale ona [beeep] ladna :)) motywy z dymkiem mnie nie obchodza... bedzie czas to sie dowiem o co chodzi... pozdro dla wszystkich lostowiczow :P ahoooj
  • 0

#178 ODINisLOST

ODINisLOST

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 06.11.2006 - |18:47|

Siema.....
Niczytałem poprzednich postów ale raczej nikt tutaj tgo nie wrzucił(sory za moje teksty)

Była teoria ,że producenci wymyślil sobie te wyspy na której widzieliśmy Sawyera z Benem.........gdy potrzebowali tego!!!
A tutaj mam dowód.......sam go nie znalazłem(gdzieś na angileskich forach), że one były..i to od dawna

http://img340.images...6/cap0109tm.jpg

Pozdrowienia od stolicy :)
  • 0

#179 kitket

kitket

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoPiotrków Trybunalski

Napisano 06.11.2006 - |20:25|

Ten odcinek naroście dał kolejne tajemnice, powoli odcinki z obozu innych zaczęły mnie nudzić ale ten odcinek pokazał coś nowego tylko te nowe postacie :/ to był zły pomysł
  • 0
4 8 15 16 23 42

#180 waral

waral

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 06.11.2006 - |21:58|

Siema.....
Niczytałem poprzednich postów ale raczej nikt tutaj tgo nie wrzucił(sory za moje teksty)

Była teoria ,że producenci wymyślil sobie te wyspy na której widzieliśmy Sawyera z Benem.........gdy potrzebowali tego!!!
A tutaj mam dowód.......sam go nie znalazłem(gdzieś na angileskich forach), że one były..i to od dawna

http://img340.images...6/cap0109tm.jpg
Pozdrowienia od stolicy :)

Dobre,dobre..jeśli tylko to pochodzi naprawdę z losta. hmm mamy jeszcze jedną alcatrazową wyspę? :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych