Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Atlantis ma szanse dorownać SG1?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy Atlantis ma szanse dorównać SG1? (405 użytkowników oddało głos)

Czy Atlantis ma szanse dorównać SG1?

1. tak (91 głosów [60.26%])

Procent z głosów: 60.26%

2. nie (53 głosów [35.10%])

Procent z głosów: 35.10%

3. nie wiem (7 głosów [4.64%])

Procent z głosów: 4.64%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#161 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.04.2006 - |08:02|

Cóż wasze zdanie i mam nadzieję, że zmieni się kiedy nadejdzie 3 sezon. Zapewne wszyscy podchodzili do Atlantisa z wielkimi nadziejami, że będzie lepszy od SG1, skutecznie go zastąpi, ale do bliźniaka zawsze trzeba podejść z lekką rezerwą. Wiadomo, że młodszy serial będzie robiony troszkę na siłę, ale mi jakoś to nie przeszkadza. W 2 seoznie tylko Grace Under Pressure nie spełnił moich oczekiwań, a reszta dotarczyła mi rozrywki i nie doszukuję się w nich na siłę błędów.

A jeśli chodzi o scenarzystów to ich skład trochę się różni w obu serialach.

Użytkownik Wraith edytował ten post 06.04.2006 - |18:23|

• 0

#162 Frei

Frei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoBochnia

Napisano 07.04.2006 - |06:08|

Cóż wasze zdanie i mam nadzieję, że zmieni się kiedy nadejdzie 3 sezon. Zapewne wszyscy podchodzili do Atlantisa z wielkimi nadziejami, że będzie lepszy od SG1, skutecznie go zastąpi, ale do bliźniaka zawsze trzeba podejść z lekką rezerwą. Wiadomo, że młodszy serial będzie robiony troszkę na siłę, ale mi jakoś to nie przeszkadza. W 2 seoznie tylko Grace Under Pressure nie spełnił moich oczekiwań, a reszta dotarczyła mi rozrywki i nie doszukuję się w nich na siłę błędów.

Ja uwazalem ze bedzie gorszy jak to czesto bywa :) Ze bedzie to po prostu probazarobienia wiecej kasy i stworza nieppotrzebna kopie :) Jednak po obejrzeniu 2 sezonow jestem mile zaskoczony :)

Użytkownik Frei edytował ten post 07.04.2006 - |06:10|

• 0

#163 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.04.2006 - |15:04|

Pytanie zostało zadane odrobinę tendencyjnie czy SGA ma szansę dorównać SG-1 ... a czemu nie zapytać odwrotnie czy SG-1 ma szansę dorównać SGA ?

Jestem zdeklarowanym fanem wszystkiego co lata w kosmosie ... w SG-1 pierwsze poważne coś co lata i należy do Tauri to Prometeusz w szóstym sezonie !! Podczas gdy w SGA już w drógim pojawia się Dedal :D
Na pierwszą bitwę powietrzno kosmiczną musiałem czekać w SG-1 wiele czasu a w Atlantis mam ją już w drógim sezonie na początku :D

Gra aktorska cóż stara SG-1 ustaliła pewne wzorce i nie można przyrównać SGA do nich ... no ale przyrównując dróżynę SGA do SG-1 aktualną to Shepard moim zdaniem jest bardziej godnym następca O`Neilla niż Mitchel , Sam i Mc`Kay są różni ale oboje są świetni, trochę brak kogoś pokroju Daniela w SGA no ale nie można mieć wszystkiego. Co prawda Dr. Weir nie jest najlepszym dowódcą jakiego widziałem ale za to lekarz z SGA jest rewelacyjny dużo lepszy od panny Landry.

Fabuła SG-1 wyeksplatowała tyle wątków a tu trzeba wpaść na coś nowego fajnego świerzego. Kontynuacje są z regóły trudniejsze od do realizacji od pierwowzorów ...

Ocena końcowa oba serjale są świetne , każdemu zdażają się wpadki, nie wiem na co czekam bardziej na SG-1 01x10 czy na SGA 01x03 ale oba obejże z wielką radością.

--------------------
Punkt widzenia zależy od miejsca patrzenia.

Użytkownik San-Rall edytował ten post 07.04.2006 - |15:06|

• 0

#164 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 08.04.2006 - |00:16|

Ja uwazalem ze bedzie gorszy jak to czesto bywa :) Ze bedzie to po prostu probazarobienia wiecej kasy i stworza nieppotrzebna kopie :) Jednak po obejrzeniu 2 sezonow jestem mile zaskoczony :)

Wszystko co się w filmowym światku kręci na świecie służy zarabianiu kasy.
Nie wiem czym tu można być zaskoczonym. Kasę zarabia SGA średnią i daleką od oczekiwań twórców. Gdyby było ;epsze to zarabiałoby dużo więcej i tego sobie życzmy.
  • 0

#165 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.04.2006 - |06:58|

Według mnie SGA ma szanse dorównać SGC :) i oby tak się stało :)
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#166 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.04.2006 - |11:27|

Wszystko co się w filmowym światku kręci na świecie służy zarabianiu kasy.
Nie wiem czym tu można być zaskoczonym. Kasę zarabia SGA średnią i daleką od oczekiwań twórców. Gdyby było ;epsze to zarabiałoby dużo więcej i tego sobie życzmy.

No nie powiedziałbym, że Atlantis zarabia tak mało kasy. Najlepszym przykładem jest oglądalność, którą
Atlantis tym sezonie miało średnio na poziomie 1,9 i byłao gorsze od najlepszego serialu SCIFI Channel
BSG tylko o 0,1 (BSG średio 2,0) podczas gdy SG-1 miało średio 1,8. A takie wyniki jak na ten kanał, który
nie obejmuje zasięgiem całeych stanów jest naprawdę dobry, czyli zarabia całkiem niezłe pieniądze

dane z portalu http://sajfaj.net

Użytkownik leviathan edytował ten post 08.04.2006 - |11:30|

• 0

#167 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 21.08.2006 - |22:39|

W trzecim sezonie dorównało i przerosło... :clap:
  • 0

#168 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 21.08.2006 - |23:29|

W trzecim sezonie dorównało i przerosło... clap.gif

Obawiam się, że masz rację. Atlantis przewyższyło SG-1, a na dowód tego mamy SG-1 Cancelled, a SGA kontynuowane. Miejmy nadzieję, że SGA godnie zajmie miejsce SG-1!
  • 0

#169 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.08.2006 - |09:14|

LOL To byłoby dziwne gdyby było że SGA byłoby anulowane, a SG-1 kontynuowane.
Log65: Happy camper

#170 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 22.08.2006 - |09:32|

Obawiam się, że masz rację. Atlantis przewyższyło SG-1, a na dowód tego mamy SG-1 Cancelled, a SGA kontynuowane. Miejmy nadzieję, że SGA godnie zajmie miejsce SG-1!

Jaki to dowód? Nie kasują SG1 dlatego, że SGA zrobiło się ciekawsze! Ale dlatego, że spada oglądalność obu seriali i musieli coś zrobić. (bo jakby nic nie zrobili, to i SGA mogłoby ucierpieć). A teraz wiadomość o końcu SG1 pójdzie w Świat, narobi się trochę szumu. Zrobią jakiś ekstra finał SG1 i skupią się na razie na samym SGA.
  • 0
VeeDee

#171 Ra [SG52]

Ra [SG52]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoZ ziemi...Chyba

Napisano 28.01.2007 - |01:04|

Sg-1 ogladam na bieżąco a Sga się zaciąłem na początku 3 sezonu. Uważam, że Sga jest dużo gorsze od Sg-1. Dla mnie Sg-1 ma swój specyficzny klimat, który w 100% mi odpowiada w Sga nie potrafię odnaleźć klimatu. Nie jest zły, ale dla mnie to kolejny zwykły serial o kosmosie. Moim zdaniem Sg-1 jest od samego poczatku rewolucyjny i inny od reszty... Ale to tylko moja opinia ;)
  • 0
STARGATE SG-1

#172 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 28.01.2007 - |09:11|

Jak dla mnie oba seriale są na równi niewyobrażam sobie braku jakiegokolwiek z nich to będzie koszmar
  • 0

#173 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 28.01.2007 - |12:26|

SG1 rzadzi :clap: komentarza brak :bag:
  • 0

#174 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 28.01.2007 - |12:36|

SG-1 rzadzi, ale SG-1 ma juz 10 sezonow, mamy do niego wiec inny stosunek, bardziej sentymentalny,
poza tym 10ty sezon jest naprawde niezly (zwlaszcza w porownaniu z 9tym)
a Atlantis jest mimo wszystko wtornym pomyslem, w dodatku -przynajmniej ja mam takie wrazenie- likwidacja serialu SG-1 namieszala troche w scenariuszu Atlantisa.
Kiedy SG-1 juz definitywnie sie skonczy, wszyscy sie przerzucimy na SGA i juz.
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#175 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 28.01.2007 - |17:02|

Jak dla mnie oba seriale są na równi niewyobrażam sobie braku jakiegokolwiek z nich to będzie koszmar

popieram!!!
zwłaszcza ten koszmar !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#176 bbeettoonn

bbeettoonn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.01.2007 - |19:07|

Moim zdaniem kazdy z tych seriali ma swoj specyficzny "smak"
One uzupelniaja sie wzajemnie co sprawia iz sa jeszcze bardziej wciagajace

Lecz wedlug mnie SG-1 jest mroczniejsze niz SGA.
W SGA jest kolorowo samo miasto jest jasniejsze i takie mozna powiedziac przyjazniejsze dla czlowieka niz wnetrze gory wylane betonem w SG-1 :)

Mozna powiedziec ze Stargate SG-1 to taka Moda na Sukces scifi :) lecz jest w nim fabula i wspaniala akcja ktorej miejmy nadzieje nigdy nie zabraknie...

Ja rowniez nie wyobrazam sobie zycia bez tych seriali...chociaz wiem co byloby gdyby ich zabraklo
Wtedy seriale zyskalyby jeszcze bardziej na waznosci i kazdy zaczalby ogladac je od poczatku az stalyby sie klasyka... :afro:
  • 0

#177 rysiek_1969

rysiek_1969

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 28.01.2007 - |22:29|

Moim zdaniem kazdy z tych seriali ma swoj specyficzny "smak"
One uzupelniaja sie wzajemnie co sprawia iz sa jeszcze bardziej wciagajace

Popieram ! :)
  • 0

#178 Sagat

Sagat

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 30.01.2007 - |12:33|

do tej pory oglądałem tylko sga (wpadło mi przez przypadek w ręce) i z każdą serią coraz lepsze. ale dzięki odkodowaniu hbo na parę dni miałem okazje zaznajomić się z paroma odcinkami pierwowzoru i przyznam, że wciągnęło. no i znowu kolejne gigabajty....
więc mówicie, że Stargate dorównuje Stargate Atlantis? :D

Użytkownik Sagat edytował ten post 30.01.2007 - |12:36|

• 0

#179 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.02.2007 - |11:58|

Moim zdaniem Atlantis nie ma żadnych szans by dorównać SG-1. To tak jakby porównywać Adidasa do Adonisa. Większość odc Atlantisa trzyma się na dostatecznym poziomie, niektóre na poziomie zerowym. Ogólnie to co pokazują nam w Atlantisie jest nierealne, niedorzeczne jak np odc z tą stacją w meteorycie. Statek niezniszczalny wyglądający jak z komiksów ze szklaną kapsułą ( w Sg-1 sama Carter powiedziala że szkło nie ma prawy wytrztmać takich przeciążeń jak w kosmosie). Druga sprawa odcinek z Luciuszem... Stojące zegary wahadłowe w zupełnie innej galaktyce jak i wszystko jak na Ziemi.. Co to ma być. To nie SF tylko bajka. Ale trzeba przyznać że niektóre odcinki są też dobre jak ostatni to jest 19 , 11 sezonu trzeciego. Mimo wszystko lubie ten serial i oglądam go, bo jest ciekawy i jak mówiłem niektóre odcinki nie są złe. Nie ma on szans na dorównanie SG-1.
  • 0

#180 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 03.02.2007 - |13:34|

Szanse ma, byle by tylko scenarzyści się na nim skoncentrowali... Gdybyście nie zauważyli, to jest widoczna korelacja między tymi dwoma produkcjami. SGA zaczęło z dobrze opracowaną linią fabularną i było widać, że chłopaki się postarały (gorzej z scenografią i koncepcją Pradawnych...). W tym czasie SG-1 musiało się solidnie wysilić, by utrzymać poziom w sezonie 8, jednak końcówkę mieli tragiczną (vide "Moebius"). Potem nadszedł sezon 9, który mimo świetnych pomysłów nie był już tym, co kaczki lubią najbardziej. W tym czasie SGA miało wspaniałe wejście 2 sezonu i niezłą linię fabularną, zakończoną całkiem udanie w "Allies". Jednak w tym samym momencie scenarzyści SG-1 doprowadzili ten serial do takiego momentu, gdzie w końcu mogli rozwinąć wątek wojny z Ori na maksa. Odbiło się to wyraźnie na SGA, które spadło na łeb na szyję w porównaniu do SG-1, które osiagnęło szczyty, a SGA ostatnio jest full of zapychacze i głupawe odcinki o mnóstwie nielogiczności i bzdurności. Podejrzewam, że w momencie zakończenia SG-1 SGA będzie miało formę zwyżkową. Świadczą o tym niektóre spoilery, a przede wszystkim radość twórców, którzy oświadcyzli, że wraz z ostatnim odcinkiem 3 serii SGA przed tym serialem otwierają się wspaniałe możliwości rozwoju fabuły. I ja w to wierzę-pamiętajcie, że tak na dobrą sprawę SG-1 rozwinęło się też od końca 3 sezonu i 4 był jednym z najlepszych.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych