Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Trek Voyager

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
162 odpowiedzi w tym temacie

#161 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.09.2010 - |18:19|

Jak można sprawdzić sobie np tu http://forum.gwrota....showtopic=13936, cały serial był robiony w formacie 4:3, jeśli gdzieś jest obraz 16:9 to będzie pewno przycięty przez stację w trakcie nadawania powtórek.

#162 Marx red

Marx red

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoOstrówki

Napisano 08.10.2010 - |15:40|

Dzięki za pomoc. Oszczędzi mi to poszukiwań.
  • 0
Dołączona grafika
fanatyczny wyznawca SGU

#163 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.05.2014 - |19:43|

W sumie nie chwaliłem się do tej pory, ale od dłuższego czasu powoli oglądam ST. Kiedyś widziałem, ale to za dzieciaka i jedyne co pamiętałem to kilka charakterystycznych odcinków. Mam już za sobą ENT, TNG i DS9. Teraz przerabiam VOY i dzisiaj obejrzałem "distant origin". Odcinek mną nieźle wstrząsnął, dlatego postanowiłem się trochę wypowiedzieć. Wiadomo, że w ST zawsze było dużo ciekawych i aktualnych tematów, ale ten był szczególnie ciekawy ze względu na to, że dotyczy tego co decyduje o postępie, lub jego braku. Ktoś powie, że jest to krytyka postawy kreacjonistów, ale w zasadzie to nie tylko, ponieważ środowiska naukowe często są jeszcze bardziej konserwatywne, niż najstarsi konserwatywni górale. Aż mi się przypomniał świetny film "Einstein i Eddington", w którym to Einstein musi stawić czoła rzeczywistości kreowanej przez elity naukowego betonu. 

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych