Eureka
Napisano 04.10.2006 - |12:28|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 04.10.2006 - |12:33|
Napisano 04.10.2006 - |18:15|
Jeszcze raz KILL Eureka, SAVE Stargate SG-1
Napisano 07.10.2006 - |09:02|
Viva la Eureka, Viva la BSG, Save SG, Kill other SCI-FI stupid shows:P
A swoja droga do lata jeszcze daleko co zalata dziure po eurece?
Szkoda tylko ze kolejny sezon bedzie mial tez 13 odcinkow gdzie sie podzialy dane czasy gdzie seriale mialy 20-22 odcinki;/
Napisano 09.10.2006 - |01:39|
Dobrze ze jest BSG
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA
Napisano 10.10.2006 - |00:41|
eureka jest moze i glupia, ale wciaga.
mnie najbardziej denerwuje, jak serial ma tylko 1 sezon i pozostaje zbyt wiele watkow niewytlumaczonych.
juz wole marny koniec, ale koniec, niz urwanie w pol zdania.
przyklad: EFC (5ty sezon- cienki, ale jest koniec) a Invasion (skonczyli, kiedy sie zaczelo tak naprawde dopiero rozkrecac)
w eurece sa bohaterowie, do ktorych mozna sie przywiazac (taki henry chociazby, czy oczywisty szeryf). niech ja pociagna jeszcze troszke
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 10.10.2006 - |01:01|
Powyżej widzę tylko jedną wypowiedź o BSG i jest ona pochlebna.. więc "TEŻ" tu w ogóle nijak nie pasuje....BSG tez mnie nie zachwyca, po odcinku 301.
Po pierwsze nie wszyscy, szczególnie w pierszych sezonach widać, jak Daniel uczy się języków innych ludów, potem to spłycili, i dobrze, bo ileż odcinków można oglądać jak ktoś by się tylko uczył jakiegoś języka, a gdzie akcja by była?w SG wszyscy kosmici mowia po angielsku, jakiez to wygodne
"Wyższe rasy" (wężyki też bym tu zaliczył, jak by nie było, mają wiedzę większą niż my) nauczyły się angielskiego by mogły się z nami porozumieć (zobacz pierwsze odcinki z Asgardem...)
zapewne mówisz o Eurecę, to Ci powiem, to co napisałem w poście nr 157 w tym temacie. Eureka ma 2 sezon, jest to już oficjalnie potwierdzone (kolejne 13 godzin emisji)mnie najbardziej denerwuje, jak serial ma tylko 1 sezon i pozostaje zbyt wiele watkow niewytlumaczonych.
Też bym doradzał przeczytać topic o Invasion. Serial nie ma zakończenia, bo kasację dostał już po nakręceniu ostatnich odcinków. Wówczas nikt za bardzo nie brał pod uwagę, opcji że nie będzie dalszych losów. Zaufaj mi, że gdyby w połowie kręcenia wiedzieli, że mają tylko 22 odcinki, to byśmy zobaczyli koniec, a tak mamy urwaną akcję...a Invasion (skonczyli, kiedy sie zaczelo tak naprawde dopiero rozkrecac)
Dobra kończę wywody nocne, idę coś zobaczyć
Użytkownik Toudi edytował ten post 10.10.2006 - |01:01|
Napisano 10.10.2006 - |10:14|
1. slowo "tez" moze odnosic sie do jednej rzeczy, wypowiedzi, itd. jestem nauczycielka z wyksztalcenia. umiem pisac i czytam TEZ Nawiazuje do ostatniego zdania poprzedniego posta. Moze powinnam byla napisac "mnie BSG tez specjalnie nie zachwyca" ? Nie chcialam cie urazic, jesli jestes fanem. TEZ lubie BSG.
2. na poczatku SG-1 moze sie niektorzy uczyli ... ale wybacz, w galaktyce Pegaza wszyscy od razu po angielsku mowili w SG-1 TEZ, i to nawet w 1szym sezonie. kiedy SG-1 przybywaja na Chulak po syna Tealc'a, nie wmowisz mi, ze wszyscy Jaffa tam mieszkajacy szybko przeszli kurs angielskiego metoda sita
3. seriale z 1 sezonem to nie tylko Invasion, bo rowniez Threshold, Jeremiah (ok, 1,5 ) , Kindred the embranced (jescze lata 90te)... nie chce mi sie teraz szukac innych ...
Jako przyklad podalam Invasion, nie Eureke. Bo PRZECZYTALAM, ze bedzie kontynuacja. moze niewlasciwie sformuowalam posta - w takim razie, przepraszam, mea culpa
4. temat o Invasion przeczytalam
5. dlaczego ty mnie nie lubisz? ropuszku !!!!
;D
Użytkownik elam edytował ten post 10.10.2006 - |10:19|
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 17.10.2006 - |11:16|
Moze mi ktos tylko wytłumaczyc w jaki sposób Henry wiedzial ze Kim za chwile zginie? Czyzby on tez sie cofnał w czasie? Nie sadze zeby wiedzial jaki eksperyment sie szykuje w Strefie 5 a co najwazniejsze jakie moga byc jego skutki.
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 17.10.2006 - |13:22|
Moze mi ktos tylko wytłumaczyc w jaki sposób Henry wiedzial ze Kim za chwile zginie? Czyzby on tez sie cofnał w czasie?
Tak. Po smierci Kim sprowadzili Henryego do Eureki zeby zbadal ten wypadek. Odkryl on wtedy w jaki spsoob moze zmienic przeszlosc i uratowac swoja ukochana Kim i to zrobil. Te wlasnie wydarzenia spowodowaly utworzenie alternatywnej przyszlosci z ktorej wrocil Carter i powstrzymal Henryego.
BYlo to wyjasnione w serialu (zebys nie uwazal ze wyssalem to wszytsko z palca ).
Napisano 17.10.2006 - |16:10|
Tak. Po smierci Kim sprowadzili Henryego do Eureki zeby zbadal ten wypadek. Odkryl on wtedy w jaki spsoob moze zmienic przeszlosc i uratowac swoja ukochana Kim i to zrobil. Te wlasnie wydarzenia spowodowaly utworzenie alternatywnej przyszlosci z ktorej wrocil Carter i powstrzymal Henryego.
BYlo to wyjasnione w serialu (zebys nie uwazal ze wyssalem to wszytsko z palca ).
Modes żle mnie zrozumiałes. To co napisałes to da się wysnuć z odcinka Poprostu nie wpadłem na to że Carter powstrzymywał cofniętego już wczesniej w czasie Henrego
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 17.10.2006 - |20:30|
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 24.10.2006 - |15:51|
Napisano 24.10.2006 - |20:33|
ale szkoda że taki serialik ma zastąpić SG1 na SciFiSeria Pierwsza była naprawdę niezła, serial mi się osobiście bardzo spodobał. Czekam z niecierpliwością na drugi sezon.
Napisano 26.10.2006 - |09:06|
Napisano 21.11.2006 - |21:23|
Napisano 22.11.2006 - |09:35|
Napisano 23.11.2006 - |00:37|
Napisano 23.11.2006 - |03:56|
"kiedys lecial na jakims polskim kanale" - to jest chyba jeszcze lepsze. SciFi albo zakupiło go od nas, albo puściło go najpierw w Polsce a potem w USA.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych