Skocz do zawartości

Zdjęcie

Eureka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
345 odpowiedzi w tym temacie

#161 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 04.10.2006 - |12:28|

BARDZO dobry odcinek na koniec sezonu; mnóstwo info o artefakcie; 10/10; dobrze się zapowiada 2 sezon; szkoda, że nie było cliffhangera na koniec :/ ;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#162 GARBI

GARBI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 04.10.2006 - |12:33|

moja siostra chodzi wlasnie do 2 gimnazjum i jej znajomi rowniez powoli przekonuja sie do Eureki. Ten serial jest uniwersalny , gdyz trafia do odbiorcow w roznym przedziale wiekowym. I moze o to chodzi by stworzyc serial wytwarzajacy pozytywna energię, wywolujacy cien usmiechu. Liczy sie ciekawa fabuła<choc nieprawdopodobne wydarzenia przyjmuje z dystansem:P> oraz orginalnosc. Tworcy Eureki powinni pomyslec jedynie nad czyms co spowoduje ze seria 2 nie straci klimatu poprzedniej a zyska nowy urok<musza sie poglowic troche>. Eureka to nie Prison Break na ktory czekam z niecierpliwoscia graniczaca z obledem. Wczoraj np wrocilem z uczelni zmeczony i rozgoryczonay postawa jednego wykladowcy! i Eureka oraz "Friemds" pozwolily mi sie maksymalnie odprezyc. Z tegoz powodu podobne produkcje sa potrzebne:)
  • 0

#163 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 04.10.2006 - |18:15|

Skończyło się, w sumie bez rewelacji, ale na tle kilku poprzednich tandetnych odcinków finał wyglądał całkiem dobrze. Tak czy inaczej, podtrzymuję to, co pisałem kiedyś KILL Eureka, SAVE Stargate SG-1. Serial naprawdę jest niewiele wart, tylko idea była niezła, bo reszta do za dużo odgrzewanych staroci w nowym ubranku. Dla młodych niech będzie coś innego a'la Jezioro Marzeń czy coś takiego, a za parę lat dorosną do Sci-Fi na poziomie, a nie taki wprowadzacz bez ładu i składu, wszystkiego po trochu, czyli w sumie wielkie NIC, dobrze że już się skończyło, bo to była równia pochyła, za 10 miesięcy oby zaczął się drugi i ostatni sezon, bo tu nie ma za bardzo pomysłu na cokolwiek.
Jeszcze raz KILL Eureka, SAVE Stargate SG-1 :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#164 Borsuk

Borsuk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 07.10.2006 - |09:02|

Ja raczej stworze swoje wlasne haslo:D
Viva la Eureka, Viva la BSG, Save SG, Kill other SCI-FI stupid shows:P
A swoja droga do lata jeszcze daleko co zalata dziure po eurece?
Szkoda tylko ze kolejny sezon bedzie mial tez 13 odcinkow gdzie sie podzialy dane czasy gdzie seriale mialy 20-22 odcinki;/
  • 0

#165 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 09.10.2006 - |01:39|

Licze ze Eureka pociagnie jeszcze jakis czas.Nie jest to moze rewelacja ale milo sie oglada.Kwiatek masz racje ze duzo tu staroci ale co mamy w SG-1?Ciagle tak naprawde to samo.Kotlet odgrzewany na sile przez pare dobrych lat.SG1 pownno sie juz skonczyc dawno temu (8 sezon),ustapic miejsca innym serialom.Eureka powinna skonczyc sie na 2 sezonie bo widac ze nie maja pomyslu na watek przewodni.
Dobrze ze jest BSG ;)
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#166 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 10.10.2006 - |00:41|

BSG tez mnie nie zachwyca, po odcinku 301. :) Eureka dobra jest na odprezenie, z piwkiem i chipsami. do wiekszosci seriali mozna by sie przyczepic - w SG wszyscy kosmici mowia po angielsku, jakiez to wygodne :)
eureka jest moze i glupia, ale wciaga.
mnie najbardziej denerwuje, jak serial ma tylko 1 sezon i pozostaje zbyt wiele watkow niewytlumaczonych.
juz wole marny koniec, ale koniec, niz urwanie w pol zdania.
przyklad: EFC (5ty sezon- cienki, ale jest koniec) a Invasion (skonczyli, kiedy sie zaczelo tak naprawde dopiero rozkrecac)

w eurece sa bohaterowie, do ktorych mozna sie przywiazac (taki henry chociazby, czy oczywisty szeryf). niech ja pociagna jeszcze troszke :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#167 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.10.2006 - |01:01|

elam ty tylko widzę piszesz, a w ogóle nic nie czytasz... przerażasz mnie. Więc pokolei:

BSG tez mnie nie zachwyca, po odcinku 301.

Powyżej widzę tylko jedną wypowiedź o BSG i jest ona pochlebna.. więc "TEŻ" tu w ogóle nijak nie pasuje....

w SG wszyscy kosmici mowia po angielsku, jakiez to wygodne

Po pierwsze nie wszyscy, szczególnie w pierszych sezonach widać, jak Daniel uczy się języków innych ludów, potem to spłycili, i dobrze, bo ileż odcinków można oglądać jak ktoś by się tylko uczył jakiegoś języka, a gdzie akcja by była?
"Wyższe rasy" (wężyki też bym tu zaliczył, jak by nie było, mają wiedzę większą niż my) nauczyły się angielskiego by mogły się z nami porozumieć (zobacz pierwsze odcinki z Asgardem...)

mnie najbardziej denerwuje, jak serial ma tylko 1 sezon i pozostaje zbyt wiele watkow niewytlumaczonych.

zapewne mówisz o Eurecę, to Ci powiem, to co napisałem w poście nr 157 w tym temacie. Eureka ma 2 sezon, jest to już oficjalnie potwierdzone (kolejne 13 godzin emisji)

a Invasion (skonczyli, kiedy sie zaczelo tak naprawde dopiero rozkrecac)

Też bym doradzał przeczytać topic o Invasion. Serial nie ma zakończenia, bo kasację dostał już po nakręceniu ostatnich odcinków. Wówczas nikt za bardzo nie brał pod uwagę, opcji że nie będzie dalszych losów. Zaufaj mi, że gdyby w połowie kręcenia wiedzieli, że mają tylko 22 odcinki, to byśmy zobaczyli koniec, a tak mamy urwaną akcję...

Dobra kończę wywody nocne, idę coś zobaczyć :)

Użytkownik Toudi edytował ten post 10.10.2006 - |01:01|

#168 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 10.10.2006 - |10:14|

Toudi... sorki, ale :
1. slowo "tez" moze odnosic sie do jednej rzeczy, wypowiedzi, itd. jestem nauczycielka z wyksztalcenia. umiem pisac i czytam TEZ :) Nawiazuje do ostatniego zdania poprzedniego posta. Moze powinnam byla napisac "mnie BSG tez specjalnie nie zachwyca" ? Nie chcialam cie urazic, jesli jestes fanem. TEZ lubie BSG. :)
2. na poczatku SG-1 moze sie niektorzy uczyli ... ale wybacz, w galaktyce Pegaza wszyscy od razu po angielsku mowili :) w SG-1 TEZ, i to nawet w 1szym sezonie. kiedy SG-1 przybywaja na Chulak po syna Tealc'a, nie wmowisz mi, ze wszyscy Jaffa tam mieszkajacy szybko przeszli kurs angielskiego metoda sita :)
3. seriale z 1 sezonem to nie tylko Invasion, bo rowniez Threshold, Jeremiah (ok, 1,5 :) ) , Kindred the embranced (jescze lata 90te)... nie chce mi sie teraz szukac innych ...
Jako przyklad podalam Invasion, nie Eureke. Bo PRZECZYTALAM, ze bedzie kontynuacja. :) moze niewlasciwie sformuowalam posta - w takim razie, przepraszam, mea culpa :)
4. temat o Invasion przeczytalam

5. dlaczego ty mnie nie lubisz? ropuszku !!!! :(

;D

Użytkownik elam edytował ten post 10.10.2006 - |10:19|

• 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#169 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 17.10.2006 - |11:16|

W końcu udało mi sie obejrzeć wszytskie odcinki. Ostatni byl chyba najlepszy. Przynajmniej najwiecej ujawnil ze wszystkich. Czyżby za Konsorcjum stał Stark? To by pasowało do niego. Niby o niczym nie wie (wszczepienie tego procka) a z drugiej strony idealny ruch by nie polączyć go w zaden sposób w Beverly. No i Carter - cofnąl sie jakby do poczatku a w głowie ma 4 lata wspomnien które teraz sa nieprawdziwe.

Moze mi ktos tylko wytłumaczyc w jaki sposób Henry wiedzial ze Kim za chwile zginie? Czyzby on tez sie cofnał w czasie? Nie sadze zeby wiedzial jaki eksperyment sie szykuje w Strefie 5 a co najwazniejsze jakie moga byc jego skutki.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#170 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.10.2006 - |13:22|

Moze mi ktos tylko wytłumaczyc w jaki sposób Henry wiedzial ze Kim za chwile zginie? Czyzby on tez sie cofnał w czasie?

Tak. Po smierci Kim sprowadzili Henryego do Eureki zeby zbadal ten wypadek. Odkryl on wtedy w jaki spsoob moze zmienic przeszlosc i uratowac swoja ukochana Kim i to zrobil. Te wlasnie wydarzenia spowodowaly utworzenie alternatywnej przyszlosci z ktorej wrocil Carter i powstrzymal Henryego.
BYlo to wyjasnione w serialu (zebys nie uwazal ze wyssalem to wszytsko z palca ;) ).
  • 0

#171 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 17.10.2006 - |16:10|

Tak. Po smierci Kim sprowadzili Henryego do Eureki zeby zbadal ten wypadek. Odkryl on wtedy w jaki spsoob moze zmienic przeszlosc i uratowac swoja ukochana Kim i to zrobil. Te wlasnie wydarzenia spowodowaly utworzenie alternatywnej przyszlosci z ktorej wrocil Carter i powstrzymal Henryego.
BYlo to wyjasnione w serialu (zebys nie uwazal ze wyssalem to wszytsko z palca ;) ).

Modes żle mnie zrozumiałes. To co napisałes to da się wysnuć z odcinka :) Poprostu nie wpadłem na to że Carter powstrzymywał cofniętego już wczesniej w czasie Henrego :)
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#172 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 17.10.2006 - |20:30|

ogolnie serial bardzo fajny...taki typowo wakacyjny, zeby sie troszke "rozerwac". finalowy odciek rzeczywiscie duzo wnosi, aczkolwiek spodziewalem sie czegos innego, ale nie bede narzekac :P czekam na drugi sezon ;)
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#173 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 24.10.2006 - |15:51|

Seria Pierwsza była naprawdę niezła, serial mi się osobiście bardzo spodobał. Czekam z niecierpliwością na drugi sezon.
  • 0
Dołączona grafika

#174 darek71

darek71

Szeregowy

• Email
  • 21 postów
  • MiastoKraków/Wiśniowa

Napisano 24.10.2006 - |20:33|

Seria Pierwsza była naprawdę niezła, serial mi się osobiście bardzo spodobał. Czekam z niecierpliwością na drugi sezon.

ale szkoda że taki serialik ma zastąpić SG1 na SciFi
  • 0

#175 MaX

MaX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 26.10.2006 - |09:06|

A ktos wie kiedy bedzie 2 sezon ?
  • 0

#176 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.10.2006 - |09:22|

za rok
  • 0

#177 ScifiLover

ScifiLover

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 21.11.2006 - |21:23|

Musze przyznac ze serial dosc ciekawy z niecierpliwoscia czekam na kolejny sezon.Nie jest to moze najlepszy nastepca SG1 choc z 2 strony ostatnia seria SG1 to totalne dno.Dobrze ze juz sie konczy bo wydaje mi sie ze ma zbyt duzy wplyw na SGA ktore od paru odcinkow tez sie robi nudne (praktycznie urwali motyw Atlantisu i jego tajemnic).W zamian dostalismy kolejna porcje jak ze juz nudnej walki z replikatorami guldami i innymi świnstwami z ktorymi walczy SG1...... :censored: moze kolejny sezon wniesie cos nowego (mam taka nadzieje) :)
  • 0

#178 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 22.11.2006 - |09:35|

Ale co to za brednie że Eureka to serial, który ma zastąpić SG1. Gdyby tak było to byłby ten serial emitowany dopiero od przyszłego sezonu w miejsce SG1. A tak jest to po prostu kolejny serial s-f na kanale wyspecjalizowanym w tym gatunku. W międzyczasie ma pojawić się jeszcze jeden serial s-f na Sci Fi Channel i co też będziecie narzekać że kolejny serial, który zastępuje SG1 ;)?
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#179 Bishat

Bishat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 23.11.2006 - |00:37|

Mnie sie podobal ten serial , chyba kiedys lecial na jakims polskim kanale - albo mi sie wydawalo.Ciekawe czy w drugim sezonie nasz szeryf sie w koncu orzeni :)
  • 0

#180 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.11.2006 - |03:56|

Orzeni - i w tym momencie ręce mi opadły, zainstaluj sobie Firefoxa 2.0 sprawdza pisownie na bieżąco. Mi się bardzo przydaje.

"kiedys lecial na jakims polskim kanale" - to jest chyba jeszcze lepsze. SciFi albo zakupiło go od nas, albo puściło go najpierw w Polsce a potem w USA. ;)
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych