Skocz do zawartości

Zdjęcie

Błędy w SG-1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
361 odpowiedzi w tym temacie

#161 Tinamou

Tinamou

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.02.2005 - |20:02|

Jaaa mam bład  , tzn moj kolega zauwazyl ,Że w odcinku 8x18 Threads na końcu jak O'neill i Carter łowia to ona nie ma na wędce robaka a Jack ma 

To przyjżyjcie się dobrze widać, że i w wodzie i jak Carter wyciąga spławik to jednak jest ten biedny robak na haczyku

Użytkownik Tinamou edytował ten post 12.02.2005 - |20:08|

• 0
i pomyślec że NFZ zapłaciło 15000 zł za to że wszczepili mi w kręgodsłup coś co może być Goau'ldem ;)

#162 Opacz

Opacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 16.02.2005 - |19:34|

nie wiem czy ktos to zuwazyl ale jak gou'dowie przechodza na ziemie w pilocie serialu to jak niby wracaja skoro nie ma tam DHD a z tego co wiem to wrota dzialaja tylko w jedna strone jezeli sie myle to poprawcie mnie ale to dosc duzy bład gdyby wrota dzialaly w dwie strony to to cale szukanie współzednych ziemi w wersi kinowej nie miałyby sensu :hyhy:
  • 0

#163 Peru

Peru

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 17.02.2005 - |13:55|

BŁĄD.
Otóż, w odcinku 3x21 - crystal skull, minuta 35 sekundy 20 - 24 : widzimy 5 osób idących...drogą. Teraz policzmy, ile osób przeszło przez wrota - Jack, Carter, Teal'c, Daniel (duch), Nicholas (dziadek Daniela). (5)
Daniel, jako duch, nie ma w jakikolwiek sposób kontaktu z otoczeniem (przenika przez materię), a tymczasem, gdy idą drogą, widzimy wyraźnie wszystkie 5 cieni.
Daniel nie powinien mieć cienia!!!
  • 0

#164 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 17.02.2005 - |17:01|

Nie przeczytałem topica, więc nie wiem czy było, ale w oczy rzuca mi się niemożliwa wręcz niekonsekwencja scenarzystów.
2x15 - O'Neill sam buduje ZPM żeby połączyć się z planteką Asgardu poza galaktyką (nie pamiętam w tej chwili jej nazwy). Używa do tego zwykłego, płynnego naquadah ze staffa Teal'ca
Potwierdza to 3x06 - dwie Carterki łączą się poza galaktykę z prośbą o pomoc Asgardu
SGA 1x01 - do otwarcia tunelu poza galaktykę potrzeba ZPM...
Gdzie tu logika?
  • 0
Dołączona grafika

#165 Peru

Peru

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 17.02.2005 - |18:21|

być może różne galaktyki wymagają różnej ilości energii (na jednostkę czasu) -> czyli moc, waty :)
  • 0

#166 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 17.02.2005 - |18:48|

Problem z tym, że Pegazik jest względnie blisko, a Galaktyka Idy (tam gdzie leży homeworld Asgardu Othalla) jest niestety dosyć daleko.
Teoretycznie więc do otwarcia wrót powinienn wystarczyć generator nakłada. W ostatecznym rozrachunku pwenie wystarczyłyby dwa takie generatorki O'Neilla. po kiego grzyba ZPM więc?
  • 0
Dołączona grafika

#167 Opacz

Opacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 18.02.2005 - |19:46|

Dobra skasowali mi posta teraz postaram sie poprawnie go napisac.

W sumie rzecz ujmujac to jakby wziaśc twoja logike to , możnaby podłaczyc kila taki generatorów i juz jestesmy far far away.
Chyba za proste to by było , ale przydałoby sie pobiegac troche po innych galaktykach nie mówie o pegazie.
  • 0

#168 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 22.02.2005 - |11:28|

Generatory to nie bateryjki paluszki nie łączy sie ich szeregowo i równolegle!! :D

Użytkownik wolfkiller edytował ten post 22.02.2005 - |12:36|

• 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#169 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.02.2005 - |14:59|

Generatory to nie bateryjki paluszki nie łączy sie ich szeregowo i równolegle!! :D

Wyświetl post

Nawet jakby je mozna było łączyć to ziemia nie ma ani jednego takiego generatora. Jedyny jaki był został użyty do ratowania ziemi w alternatywnej rzeczywistości. Nie wzieli go ze sobą (swoją drogą to marnotrastwo)
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#170 krogg

krogg

Szeregowy

• Email
  • 14 postów

Napisano 25.02.2005 - |14:15|

Widze, ze najwiecej osob uczepilo sie niemozliwosci posiadania przez Apophisa narecznego urzadzenia aktywujacego wrota (w odcinku 1x01 nie jest pokazane jak te wrota sa aktywowane) ale jakos nikomu nie przeszkadza Lya z Noxow, ktora nie dosc ze w odcinku 1x17 aktywuje wrota jedynie podnaszac rece do gory, to jeszcze aktywujac je w ten sposob unika wytworzenia jakiegokolwiek wiru.

To co mnie najbardziej denerwuje w SG-1 to nawet nie powszechnie uzywany angielski, bo chyba tylko w Farscape i moze jeszcze w Treku powszechnosc "korzystania" z tego jezyka przez wszytskich zostala dobrze wyjasniona, ale to ze najtajniejszy projekt w historii ludzkosci jest zabezpieczony jak pierwsze lepsze laboratorium wojskowe o nieszczegolnie istotnym znaczniu. Do bazy mozna sie dostac rownie latwo przez wrota jak i z Ziemi. Procedury bezpieczenstwa to cos o czym w SGC chyba nie slyszano, a w kazdym razie sa one wprowadzane dopiero po zaliczeniu kilku wpadek i wciaz daleko im do doskonalosci. Jak dla mnie powracajace przez wrota druzyny SG-x w pomieszczniu wrot powinny miec kontakt jedynie ze sterylnie ubranymi lekarzami, a przy wejsciu do gory z zewnatrz powinien znajdowac sie ktos poza jednym zolnierzem ze skanerem linii papilarnych. Jak dla mnie serialowe uproszczenia ida tutaj za daleko, zwlaszcza ze nawet scisle przestrzeganie procedur bezpieczenstwa wcale nie musialoby uchronic SGC przed niebezpieczenstwami i akcja serialu moim zdaniem na ich pokazaniu od czasu do czasu zyskalaby a nie stracila
  • 0

#171 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 25.02.2005 - |22:04|

I masz rację Krogg i jej nie masz :).
Masz bo wieksze zabezpieczenia mają sklepy spożywcze.
nie masz bo było by cholernie nudno patrzeć jak każdy przechodzący przez wrota mus przejść 3 miesięczną kwarantanne, rewizję osobistą(mowa tu o gumowych aż po łokieć rękawicach) i inne równie fascynujące badania, no i te wpadki w ochronie są ciekawe, uczymy sie na błędacvh :)
pozdrawiam !!

Użytkownik wolfkiller edytował ten post 25.02.2005 - |22:16|

• 0

#172 krogg

krogg

Szeregowy

• Email
  • 14 postów

Napisano 25.02.2005 - |23:52|

I masz racje i jej nie masz ;-)
Zabezpieczenie przy wrotach moglyby zostac pokazane dokladniej tylko w jednym odcinku, a pozniej tylko general Hammond zamiast witac naszych bohaterow przy wrotach krzyczalby do nich z dyzurki : "Po badaniach przyjdzcie do mnie zdac raport"
Zagrozen i tak nie udaloby by sie uniknac bo nasza technika nie jest w stanie wykryc szybko wszytskich niebzepieczenstw.
Mozna by tez zrobic odcinek o jakiejs grupie anty-rzadowej, ktora probuje dostac sie do bazy i zniszczyc wrota (chocby Kinsey mogl ich naslac) ale akcja konczy sie totalna klapa wlasnie ze wzgledu na to, ze baza jest zabezpieczona lepiej niz Fort Knox.

Moim zdaniem serial zyskalby na realizmie i jeszcze lepiej by sie go ogladalo, ale pewnie to tylko moje zdanie :-) Mnie by zreszta ucieszylo wiecej watkow z tajnymi organizacjami wrogimi SGC i przeciwnikiem na miare Bestera z Babylon 5 bo ani Kinsey ani Maybourne takimi przeciwnikami nie sa. Inna sprawa, ze moze na sile probuje szukac w SG-1 tego co wciagalo mnie w moim ulubionym serialu ;-) Jesli potraktowac SG-1 z duzym przymruzeniem oka , co z reguly czynie, to ten serial sie bardzo milo oglada, ale wtedy chyba nie ma co roztrzasac bledow w mechanice wrot tylko nalezy szukac ewidentnych wpadek w serialu jak podany w tym watku sytuacja z rozmowa SGC z SG1 przez zamkniete wrota
  • 0

#173 pele21

pele21

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoBYTOM

Napisano 26.02.2005 - |00:28|

To kontynuacja temtu z archiwum. Link prowadzacy do tematu na starym forum Tutaj
Przypaczcie się odcinkowi 2x07 Message in a Bottle, a szczególnie scenie kiedy zacina się winda którą jedzie Sam. Wyświetlacz pokazuje że zatrzymała się na 22 piętrze podczas gdy Daniel otwiera ją na 28 - czyżby teleportacja  :D

Wyświetl post

• 0

#174 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 26.02.2005 - |09:29|

Co do zapiezpieczeniach wrot dotyczacych ziemi to może sa spacjalnie pełne niedociągnięć, żeby nikt nie zwracał uwagi na cały kompleks. Gdyby przed wejściem do SGC znajdowało się 5 tys. żołnierzy 4 wyrzutnie rakiet, 30 czołgów i 6 km pola minowego to wszystko wydawało by się trochę podejrzane, a tak niezainteresowani myślą, że to nic innego jak zwykła baza wojskowa :)
  • 0
Stargate SG-1: The Alliance

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#175 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 26.02.2005 - |10:34|

A ja znalazlem taka ciekawostke.
W ostatnich odcinkach na Ziemi maja skoczka do podrozy w czasie.
Wszystko fajnie ale dlaczego w tym skoczku na konsoli do wyboru sa symbole z naszej galaktyki ? a nie z galaktyki pegaza (czyt. smieszne kropeczki) :)
Dla mnie to jakies niedopatrzenie :)
  • 0
Fear is the mind killer
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

"Nou ani anquietas"

#176 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.02.2005 - |22:35|

A ja znalazlem taka ciekawostke.
W ostatnich odcinkach na Ziemi maja skoczka do podrozy w czasie.
Wszystko fajnie ale dlaczego w tym skoczku na konsoli do wyboru sa symbole z naszej galaktyki ? a nie z galaktyki pegaza (czyt. smieszne kropeczki) :)
Dla mnie to jakies niedopatrzenie :)

Wyświetl post

to akurat chyba nie jest nie dopatrzenie
Pradawni zdecydowali się zniszczyć skoczka z galaktyki pegaza, wieć jeśli zbudował go jeszcze raz w naszej galaktyce to z naszymi symbolami.

#177 Pharaoh

Pharaoh

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 21.06.2005 - |17:20|

DHD - dziwi mnie fakt ze po znalezieniu 2 wrot nie uzywaja tego. Dlaczego? Przeciez jest lepsze od tego komputera co to go zbudowali. Co przebudowac cala gore musza czy jak.

z tego co pamiętam, to ZPM tego DHD było na wyczerpaniu, a poza tym jest jeszcze kwestia przesłony, którą itak trzeba zamykać i otwierać czytnikiem dłoni
  • 0

#178 Miniak

Miniak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • Miastopomorze

Napisano 27.06.2005 - |14:53|

Witam,
To mój pierwszy post na forum
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
Jeśli w którymś momenice naruszam netetykietę to z góry przeraszam.

Wracając do tematu:
Mnie rzucił się jeden błąd w odcinku 4 sezonu o tytule "PRODIGY" po wykładzie kadekta twierdzi, że jest błąd w obliczeniach a potem Sam rozmawia z wykładowcą i mówi że faktycznie jest błąd i pokazuje na dwie zmienne między którymi jest ZNAK DODAWANIA i mówi, że powinny być odwrotnie!.

Poza tym wkurzające jest gdy w kolejnych odcinkach pokazują się te same osoby w różnych rolach.

Mimo wszystko uważąn Stargate za najlepszy serial ..... po nim długo długo nic
Pozdrawiam
Miniak

BTW obejrzałem: SG1 -cały SGA cały , BATTLESTAR GALACTICA (nowy) FARSCAPE (połowę), ROSSWEL-całe, SMALVILE (2 sezony)
  • 0

#179 TBH

TBH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 27.06.2005 - |20:10|

pokazuje na dwie zmienne między którymi jest ZNAK DODAWANIA i mówi, że powinny być odwrotnie!.

przykro mi, ale jestes w bledzie.

ona pokazuje ze pomylila licznik z mianownikiem.
  • 0

Ludzie mają władzę, szkoda, że nie nad samym sobą

#180 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 30.06.2005 - |21:23|

Co do skoczka to mam jeszcze prostrze wytłumaczeniena przyszłość gdyby komuś wpadło do głowy przyjexhać na ziemię skoczkiem z Atlantis. Npo więc skoczek komunikuje się z DHD czy wrotami i wyświetla na konsoli odpowiednie znaczki czy to kropki czy znaczki i to właściwe dla wrót bo jak dobrze pamietam to na rożnych wrotaxh są różne znaczki w obrębie tej samej galaktyki.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych