Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 047 - S02E23 - Live Together, Die Alone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
818 odpowiedzi w tym temacie

#161 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 26.05.2006 - |14:53|

"Co do tego elektromagnesu i latających żeczy czy to nie dziwne, że krzyżyk Eko swobodnie dyndał mu na szyi zamiast być przyciągany?"

Poniewaz jego krzyzyk jest zrobiony z aluminium lub z innego materialu niepodatnego na elektromagnetyzm :P

jednak we wczesniejszym odcinku go przyciagnelo ................

jesli chodzi o podwodny bunkier, i kabel podmorski to proponuje obejrzec 3 czesciowy film Triangle :)

a tak na marginesie to kiedys kable ciagnieto na dnie oceanu :) chodzby telegraficzne i telefoniczne i nie wiem czy teraz tez czesciowo tak nie jest ..........
  • 0

#162 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 26.05.2006 - |14:56|

Teraz sa satelity i jedyne co ciagnie sie po dnie oceanu do rurociagi, a w dalekiej przyszlosci tunel transatlantycki :hyhy:

edit// Mozecie powiedziec kto napisal teorie o tym, ze przycisk sluzyl do rozladowywania magnesu? Chce mu osobiscie pogratulowac :)

Użytkownik NIKON edytował ten post 26.05.2006 - |15:06|

• 0

#163 Eniac

Eniac

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 26.05.2006 - |15:13|

Jak dla mnie to sprawa końcówki, była tak masakrycznie oczywista, że szkoda słów, nie wiem skąd wzieły się jakieś teorie o nadjanikach w łodzi czy książkach... śmeich poprostu i żal :| Naszczęście juz BrinX mnie wyprzedziłw napisaniu o co chodzi.

Teraz sprawa dotycząca bunkrów. Jak dla mnie nie mylił się ani Desmond, ani Locke. Obydwa bunkry były swoistym eksperymetem psychologicznym. Łabędź miał na celu sprawdzić jak długo człowiek będzie w stanie wciskać ten przycisk, aż w końcu pewnego dnia osłabnie i załamie się, nie będzie miał już siły dłużej go wpisywać po czym wiedząc, że jest jeszcze jedno wyjście z całej sytuacji aby uratować świat, pójdzie i wszystko "wysadzi" i tu okarze się, że była jednak w tym wszystkim nutka kłamstwa, gdyż po przekręceniu kluczyka elektromagnes wyładuje się na stałe i nic innego się nie stanie, wszystko przetrwa i nic nie wybuchnie i okaże się że przez ten cały czas wystarczyło przekręcić kluczyk, aby to przerwać, aby już nie było konieczności wpisywania kodu. Moja teoria. Choć zdaje mi się, że jednak mogą być jakieś konsekwencje tego, że elektromagens wyłąduje się na stałe np. Locke przestanie chodzić, choć jak pisałem, to tylko przypuszczenia.

Jeszcze strona http://widmoregroup.com/

Jest dla mnie 100% że strona jest stworzona przez twórców serialu, wystarczy wejść do Corporate i już od razu widać, znajomą twarz Ojca Locke... Ciekawi mnie dział Projects... szczególnie Project Sparta, który jest zahasłowany, bardzo ciekawe. Na pewno można gdzieś znaleźć wskazówki dotyczące tego jak się tam dostać.
  • 0

#164 lucaa_rules

lucaa_rules

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOpole

Napisano 26.05.2006 - |15:19|

no to po finale :)
byłabym bardziej zaskoczona tym co się stało z samolotem, gdyby nie to ze wczoraj przez przypadek jeden z użytkowników kanału lost wygadał się w oknie głownym co sie stało grrrr, rynce mi opadły :(:(
ale nie zapomne chyba nigdy wyrazu twarzy Locke'a gdy mówi do Eko "pomyliłem się", normalnie myślałam że padnę ;) swoją drogą dobrze ze nie wcisnęli przycisku i pokazały się hieroglify bo już sie bałam ze Des przekabaci Locke'a i nigdy sie nie dowiem o co chodzi z tym buttonem
co do miny jacka, hmmm nigdy nie zwracałam uwagi na jakies najazdy kamery i inne takie efekty specjalne, ale tego nie dalo się nie zauważyc, mialam wrażenie ze Jack zaraz wstanie i powie: "To ja jestem Alvar Hanso" :D
no i ta końcówka z Pen hmmmmm dziwne to zarazem ale ciekawe starsznie, skad wiedziala gdzie szukać ?? a może to nie desmonda szukała, ach ta niepewność, a na wyjaśnienie znowu muśze czekać do rozpocząecia nowego roku akademickiego ;)
no i niech Majkel sobie płynie, niech nawet doplynie do tej stacji na arktyce czy cuś, nie moge na niego patrzeć, najbardziej irytująca postać ever :P
  • 0

#165 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 26.05.2006 - |15:20|

Myślę, że wypuszczenie Michaela i Walta to podstęp :P Jeden z wieeelu... Walt jest im potrzebny - Michael nie wróci na wyspę bo nie dożyje. Stary Bambus jest chory - znaki na rękach i czole stają się coraz wyraźniejsze - ma kłopoty z oddychaniem. Dotąd myślałem, że to blizny, ale kiedy w 2x23-24 kamera dokładnie pokazała bliznę na jego ręce i to jak oddychał zrozumiałem, że na bank coś jest nie tak. Michael umrze, Walta przejmą ci co są na 3 2 5 i Inni będą mieli 4 osoby do badań.
  • 0

#166 Seph

Seph

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 26.05.2006 - |15:21|

Po pierwsze to witam jako nowa postac na forum ;) a teraz do rzeczy.

- po dnie oceanow nadal ciagnie sie duzo kabli :> chociazby komunikacyjne ;) a co do kabla na wyspie jak dla mnie to zasilanie czegos.
- co do miny jacka, hmm moze mina ludzi w sobie zakochanych ktorzy sie zegnaja ;)
- co do charliego to moze schrzanil gdzie pieprz rosnie i z szoku po wybuchowego nic nie zauwazyl
- co do namiaru 325 to mam dwie teorie. Moze na tym namiarze kompas nie klamie bo linie pola + i -sie tam niweluja. Druga ze to zapowiedz ze w odcinku 3x25 sie wszystko wyjasni i nadejdzie tam pomoc.
- co do samolotu to moze mial awarie nawigacji i zlecial z kursu a potem to juz impuls EMP i spadamy
- do do dziewczyny desmonda to mysle ze ona szukala wyspy, anomali, czegos takiego, a ze jest tam je chlopak to jeden z kolejnych przypadkow na to jaki ten swiat jest maly ;) i to mi sie zawsze podoba, jak sie to wszystko w tym serialu laczy
- co do nogi, ja stawiam na atlandyte
- co do tego wrozbity w australi to dla mnie znaczace sa jego slowa, ze rozne miejsca na swiecie maja rozna energie lecznicza i wplywania na ludzi i wyspa to jest taki mega punkt, i moze wykorzystanie tej energi chciala opanowac Darma a ze sie im nie udalo to ja tamowali, ograniczali i moze ta lecznicza energie szuka dziewczyna desmonda.
- intryguje mnie podobienstwo naukowca z krainy lodu z jackiem

W odcinku rozczarowalo mnie tylko jedno. Sama koncowka, Jakos nie wprowadzila we mnie mega cisnienia na nastepny odcinek, w drugim sezonie byly lepsze odcinki po ktorych az sie chcialo krzyczec ja chce juz czwartek a tu jakos tak mniej, ale ogolnie super odcinek.
  • 0

#167 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 26.05.2006 - |15:48|

W odcinku rozczarowalo mnie tylko jedno. Sama koncowka, Jakos nie wprowadzila we mnie mega cisnienia na nastepny odcinek, w drugim sezonie byly lepsze odcinki po ktorych az sie chcialo krzyczec ja chce juz czwartek a tu jakos tak mniej, ale ogolnie super odcinek.

a tutaj akurat tworcy wywiazali sie z obietnic. W jednym z oficjalnych podcastow stwierdzili, ze zostali zalani lawina narzekan po finale 1 sezonu, ktory zakonczyli w najgorszym dla widza momencie i obiecali, ze drugi raz nam takiej kilkumiesiecznej katorgii nie zgotuja. I zle nie bylo, poza tym widac wyraznie, w ktora strone pojdzie 3 sezon. Poznamy baze, plan dzialania, zamierzenia i byc moze historie Othersow, a wszystko dzieki temu, ze bedziemy miec trzech bardzo waznych i ciekawych lostowiczow na terytorium wroga ;) Akcja bedzie podzielona na to, co sie dzieje wsrod pozostalych rozbitkow i na to, jak radza sobie pojmani Kate, Jack i Saywer (swoja droga, trojkacik milosny:D). A do tego flashbacki...
  • 0

#168 Pock

Pock

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 26.05.2006 - |15:54|

Co do teori odwrócenia pola magnetycznego na ziemi - nie jest to zjawisko nowe działo się tak już wiele razy w historii ziemi i napewno się jeszcze zdarzy więc żadnego kataklizmu nie będzie a to że zaniknie jest fizycznie niemozliwe wynika to z masy naszej planety i składu jądra dla informacji nie wszystkie planety posiadaja magnetosferę Mars jej nie posiada na ta chwilę ale posiadał do czasu kiedy jądro tej planety nie zastygło a zastygło bo mars ma mnięjszą mase od tzw krytycznej poniżej której kiedyś jądro planety zastyga nam to nie grozi ale zmiana biegunów owszem i to niedłógo bo względem wyliczeń te zjawisko już jest opóznione.
  • 0

#169 Hasan

Hasan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 26.05.2006 - |15:57|

pewnie Lock znowu trafi na wózek.

o ile jeszcze zyje ;)

co do miny jacka, hmm moze mina ludzi w sobie zakochanych ktorzy sie zegnaja

mi sie wydaje, ze Jack wlasnie o tym planie mowil, moze powiedzial tez o nim Katei Hurley'owi...
dla mnie odcinek 8/10 - zapowiadal sie na lepszy, ale w sumie i tak nie byl az taki zly ;)
  • 0

#170 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 26.05.2006 - |16:02|

o ile jeszcze zyje ;)
mi sie wydaje, ze Jack wlasnie o tym planie mowil, moze powiedzial tez o nim Katei Hurley'owi...
dla mnie odcinek 8/10 - zapowiadal sie na lepszy, ale w sumie i tak nie byl az taki zly ;)

w sumie możesz miec racje ... Jack przecież powiedział że nie przyprowadziłby ich tutaj gdyby nie miał planu ... na to Sawyer : Jakiego Planu ... ?? ... i dalsza akcja nie została pokazana ... :hyhy:
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#171 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 26.05.2006 - |16:06|

Wcale nie jest jeszcze opoznione. Przebiegunowanie wg. Patrick'a Geryl'a, ktore opisuje w ksiazce "Proroctwo Oriona na rok 2012" ma nastapic 23. grudnia wlasnie w roku 2012. Polecam kazdemu ta ksiazke. Argumentacja jest bardzo przekonywujaca. A dla Man of Faith polecam ta strone: http://www.projekt-c...tart/index.html
  • 0

#172 Jizo

Jizo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoKrarko

Napisano 26.05.2006 - |16:06|

Hmmm, zastanawiam sie czy komiks Walt, po Hiszpansku, nie ma czegos wspolnego z tymi klientami w stacji badawczej. Moze ten komiks nie znalazl sie tam przypadkowo....
  • 0

#173 Brus

Brus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 26.05.2006 - |16:07|

Wszyscy stawiacie pytanie:Co sie stało z bunkrem? To jasne!Nie zobaczymy już Desmonda,Locka i Eko
bo przecierz Swan został wysadzony.Pozdrawiam! B)
  • 0

#174 xl1027

xl1027

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 26.05.2006 - |16:07|

najbardziej zaintrygowały mnie ruiny po drugiej stronie wyspy a w szczególności ta gigantyczna stopa; w tej proporcji cały posąg musiał być ogromny; wydaje mi się że teoria o atlantydzie jest w takiej sytuacji najbardziej prawdopodobna;
-wyspa znajduje się w stosunkowo niewielkiej odległości od antarktydy ( gdzie lokalizowana jest atlantyda) co wskazuje ze może była to jakaś kolonia albo miejsce kultu atlantydów zapewne nieprzypadkowo wybrana zarówno przez nich jak i przez Dharme; jest na Ziemii trochę takich miejsc które wybierane były na miejsca kultu słońca itp. właśnie ze względu na ich energetyczne właściwości
  • 0

#175 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 26.05.2006 - |16:10|

Wszyscy stawiacie pytanie:Co sie stało z bunkrem? To jasne!Nie zobaczymy już Desmonda,Locka i Eko
bo przecierz Swan został wysadzony.Pozdrawiam! B)

Widziales gdzies slup ognia lub dymu na niebie?
  • 0

#176 olorin669

olorin669

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 26.05.2006 - |16:14|

Co do teori odwrócenia pola magnetycznego na ziemi - nie jest to zjawisko nowe działo się tak już wiele razy w historii ziemi i napewno się jeszcze zdarzy więc żadnego kataklizmu nie będzie

Kataklizmu to pewnie nie będzie, z tym ze nie wiadomo jak taki proces wpłytnie na żywe organizmy w tym nas.

a to że zaniknie jest fizycznie niemozliwe ........

a to ciekawe, od dłuższego czasu badania natężenia pola magnetycznego wykazują że systematycznie ono maleje. Jesli rzeczywiście dojdzie do odwrócenia biegunów magnetycznych (a pewnie tak będzie) to nastąpi taka chwila (?) (jak długa tego nikt pewnie nie potrafi powiedzieć), kiedy natężenie na obu biegunach spadnie do zera, poczym ponownie zacznie roznąć, ale już w przeciwnych kierunkach. W tym czasie Ziemia będzie pozbawiona magnetosfery.

Użytkownik olorin669 edytował ten post 26.05.2006 - |16:14|

• 0

#177 Casefikis

Casefikis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoSiedlce

Napisano 26.05.2006 - |16:34|

a to ciekawe, od dłuższego czasu badania natężenia pola magnetycznego wykazują że systematycznie ono maleje. Jesli rzeczywiście dojdzie do odwrócenia biegunów magnetycznych (a pewnie tak będzie) to nastąpi taka chwila (?) (jak długa tego nikt pewnie nie potrafi powiedzieć), kiedy natężenie na obu biegunach spadnie do zera, poczym ponownie zacznie roznąć, ale już w przeciwnych kierunkach. W tym czasie Ziemia będzie pozbawiona magnetosfery.

Dojdzie i to już niedługo, a dokładnie o 11:11 czasu Greenwich 21 grudnia 2012. Z tą datą powiązane jest między innymi słynne Proroctwo Oriona.

Link do wikipedii

Ewa May o roku 2012
  • 0

#178 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 26.05.2006 - |16:34|

-wyspa znajduje się w stosunkowo niewielkiej odległości od antarktydy ( gdzie lokalizowana jest atlantyda)

Atlantyda (jak sama nazwa wskazuje) lokalizowana jest na Atlantyku.
Więc przestańcie ciągle chrzanić o Antartydzie.
Poza tym wyspa leży w okolicach równika, a więc żadne tam "stosunkowo niewielka odległość od Antartydy".
Wystarczy jeden rzut oka na mapę, ale komu by się chciało...

PS
A i jeszcze jedno:
bieguny Ziemi nie popkrywaja sie z biegunami magnetycznymi więc twierdzenia o oczywistej lokalizacji stacji portugalczykow na Antarktydzie sa tez przesadzone. Rownie dobrze może to byc stacja w Andach, Alpach, Pirenejach lub Himalajach.

Użytkownik psjodko edytował ten post 26.05.2006 - |16:42|

::. GRUPA TARDIS .::

#179 crosis

crosis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 26.05.2006 - |16:48|

Jakby była niedaleko Antarktydy to klimat by mieli trochę inny ;)
  • 0

#180 xl1027

xl1027

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 26.05.2006 - |17:08|

RPA czy Australia też leżą STOSUNKOWO niedaleko Antarktydy a klimat maja wspaniały
- skąd wniosek że wyspa leży koło równika? przecież po awarii systemu samolot zboczył z kursu na południe
- umiejscowienie Atlantydy na Atlantyku to tylko jedna z teorii i chyba najmniej prawdopodobna i radze się nie sugerować nazwą bo ten co ją wymyslił sam niewiedział gdzie leży Atlantyda zaś co do Antarktyki to odsyłam do lektury innych teorii zanim ktoś zacznie krytykować
- ja mówię tylko że powiązanie wątku Losta i Atlantydy jeżeli to okaże się prawdą to byłby ciekawy pomysł
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych