Dziwia mnie wypowiedzi, ze Dave istnieje. Przeciez od poczatku odcinka wiadomo ze nie istnieje (dla mnie to iz pojawil sie w takim samym - szpitalnym - stroju bylo wystarczajacym argumentem), a kazda kolejnca scena nas o tym uswiadamia. Jak juz ktos napisal Dave to wytwor wyobrazni Hugo, becacy jego przeciwienstwem i po czesci tym czym Hurley chcialby byc.
Ciekawi mnie samolot na obrazie u doktora. Jezeli ktos go nie widzi (tez go na poczatku nie widzialem bo to niemozliwe przy moich normalnych ustawieniach brightnessa i gammy) to trzeba wejsc do ustawien karty graficznej i mocno rozjasnic obraz na chwile. Samolot spadajacy na wyspe widac bardzo wyraznie.
Moim zdaniem jest to zwykly Easter Egg.. cos dla fanow takich jak my, ktorzy nie tylko tego szukaja, ale i proboja podpiac jakies logiczne wytlumaczenia, teorie. Nie mowie ze doktor na pewno nie jest w zaden sposob zwiazany z wyspa, ale bardzo w to watpie. Po prostu autorzy chca zebysmy tak mysleli
Libby po tym odcinku stala sie bardzo ciekawa.. ale na dobra sprawe zamiast odpowiedzi dostalismy tylko sterte pytan Goraco czekam na odcinek z jej retro
edit1: kilka slow o Henrym. Stalo sie oczywiste ze jest w mniejszym lub wiekszym stopniu Others (tzn jest od poczatku lub zostal zwerbowany). Mowie i Zeke, mowie o NIM, boi sie JEGO - dla mnie to wystarczy. Nie znamy niestety jeszcze jego dokladnych zamiarow, jego misji i tego czy specjalnie dal sie zlapac czy nie. Moje zdanie jest takie ze Henry nie nalezal do Others od poczatku, ale ze na wyspie go znalezli i zwerbowali. Dlatego jest pionkiem - przyneta, wyslana do naszych bohaterow. W pulapke wpadl wiec specjalnie, skoro tak bardzo boi sie JEGO, to wolal wykonac ta ciezka (i jak sie okazalo niepozbawiona bolu) misje niz miec z NIM do czynienia Jest jeszcze jeden bardzo wazny argument: FHG powiedzial: "Nie jestem zly", a Ethan mowil do Claire "Nie jestesmy zli" czy cos w tym stylu. Niestety nie archiwizuje odcinkow wiec nie moge tego sprawdzic,
Użytkownik JeRemY edytował ten post 08.04.2006 - |11:00|