Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 040 - S02E16 - The Whole Truthe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
270 odpowiedzi w tym temacie

#161 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 26.03.2006 - |21:07|

Tak, tak "kleox" wątek "baloniarza" był zapowiedzią tego co bedzie sie działo przez kolejnych kilka odcinków.A nie całą prawdą o nim i jego zamiarach wobec rozbitków.
Dobranoc ...
  • 0
.

#162 amst

amst

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 26.03.2006 - |22:21|

bezpłodność może powodować np. jedzenie męsa reknia a Jin jako syn rybaka mógł mieć takie w jadłospisie - to bardziej OT i brednie niż jakakolwiek teoria ale tak sobie piszę...
A co do Whole Truth - to pewnie nie tylko fak ciąży ale także tego, że to nie Sun a Jin nie może mieć dzieci jest tym "Whole"...
Może chodzi też o nasze "odczucia" nt. Henry'ego w tym odcinku - ze to własnie jest whole truth?
  • 0

#163 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 26.03.2006 - |22:27|

bezpłodność może powodować np. jedzenie męsa reknia a Jin jako syn rybaka mógł mieć takie w jadłospisie - to bardziej OT i brednie niż jakakolwiek teoria ale tak sobie piszę...
A co do Whole Truth - to pewnie nie tylko fak ciąży ale także tego, że to nie Sun a Jin nie może mieć dzieci jest tym "Whole"...
Może chodzi też o nasze "odczucia" nt. Henry'ego w tym odcinku - ze to własnie jest whole truth?

tytuły odcinków to czesto to co ktos mowi:
2x16 Jack do Sun "The Whole Truth"
2x14 Rousseau do Sayida "One Of Them" i tam inni też to mowili
2x13 The Long Con Sawyer do Cassidy
a inne mają inne znaczenie. Co do tej bezpłodności. Myślę, że żeby dowiedzieć się wszystkiego , naprawdę całą prawdę o ciązy sun, trzeba bedzie poczekac do jej kolejnych wspomnien
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#164 kleox

kleox

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 26.03.2006 - |22:48|

taka zależność między tytułami rzeczywiście była, ale nie tyle miała inne znaczenie, co WIELE znaczeń, np. "wielki przekręt" w retrospekcji i przekręt z przejęciem broni na wyspie, ale wtedy po obejrzeniu odcinka było to oczywiste.

a założenie, że ktoś po obejrzeniu odcinka miałby jeszcze nie znać prawdziwego znaczenia tytułu (bo sprawa z gale'em nie została do końca wyjaśniona) jest chyba nieco na wyrost.
  • 0

#165 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 27.03.2006 - |04:42|

Ten tytuł właściwie nie pasuje do tego odcinka. Jedyną prawdą jaka ujawniono to to, że niezgoda rujnuje, a zgoda buduje.

Sun nie powiedziała całej prawdy. Jin nigdy się nie dowie, że to on był bezpłodny. A czy dziecko jest jego to nie wiem. Ale lepiej było by przyjać, że jest, bo jak nie to zrobi się z tego M jak Mdłość.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#166 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 27.03.2006 - |04:45|

Sun nie powiedziała całej prawdy. Jin nigdy się nie dowie, że to on był bezpłodny. A czy dziecko jest jego to nie wiem. Ale lepiej było by przyjać, że jest, bo jak nie to zrobi się z tego M jak Mdłość.

A wlasnie ze powiedziala(a nam pokazala:)
I to wlasnie tych wyznan sie tyczyl tytul.
A co do ciazy to moze byc faktycznie jakis cud albo....powraca teoria ze katastrofa samolotu byla upozorowana a lostowiczow sciagnieto na wyspe(lockowi oddali nogi ,sun zaplodnili itp)
  • 0

#167 szczurek

szczurek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • MiastoWleń

Napisano 27.03.2006 - |07:08|

Boone

Hmm... jezeli by znalezli to wszystko, jezeliby odkopali grób a tam by ktoś był to raczej jednak zona HEnryego. Bo nie sadze zeby inni mordowali kogos tylko po to zeby go wsadzic do grobu.

Nie chodzi mi o to ze Henry mogl tam zakopac kogos innego, on pewnie zakopal tam swoja zmarla zone, a othersi go zwerbowali i zrobili mu pranie mozgu tak zeby nic nie pamietal po tym wydarzeniu!!

piotrekoonpl

zwerbowali michaela ???

Heh. To nie tak mialo zabrzmiec :) . Uzylem troche zlego slowa. Chodzilo mi o to ze othersi porwali Michaela, i nie wiemy czy wroci czy nie bo mogli, jak sadze mogli naszprycowac go czyms takim jak Clair zeby mozg mu sie zmiekczyl i zeby przeszedl na "tamta strone mocy" :) .
  • 0

#168 Qrczak

Qrczak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27.03.2006 - |09:34|

Witam

Ktoś kto chce wiedzieć (mniej wiecej oczywiście) czy znajda balon i grób żony baloniarza może sobie pooglądać foty promujace ten odcinek: http://www.lost-medi...ails&album=1006

A tak swoja drogą to czy laska Locka z jego życia przed wyspą to nie jest żona Ala Bundiego? :-)

Sami zobaczcie: http://www.lost-medi...bum=1006&pos=11

i teraz to: http://www.bundyology.com/bpeg.html

Chyba podobne, co?

Pozdro
  • 0

#169 Elyah

Elyah

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27.03.2006 - |10:07|

>>> 34:21 <<<

Znak zakazu uzywania sygnalow dzwiekowych stoi po lewej stronie jezdni? W ujeciu widac ruch prawostronny a droga nie jest jednokierunkowa. Moze to jakis blad, a moze podwojne ostrzezenie zeby nie ploszyc ryb ;) (kanal/rzeka)
  • 0

#170 nadika

nadika

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 27.03.2006 - |10:22|

michaela jeszcze chyba nie złapali. błąka się gdzieś po lesie i dziczeje.

co do dziewczyny Locka to też mi się wydaje że to Peg Bundy :)
  • 0

#171 GIZIU

GIZIU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.03.2006 - |10:29|

co do dziewczyny Locka to też mi się wydaje że to Peg Bundy :)

To jest Peggy Bundy. Od razu wiedziałem jak tylko ją zobaczyłem. Nie wiadomo co z Michael'em. Mam nadzieję że go zobaczymy jeszcze w II sezonie, wraz z Walt'em.
  • 0

#172 nadika

nadika

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 27.03.2006 - |10:35|

razem z Waltem raczej nie. ale w 3 sezonie kto wie :)
  • 0

#173 gregul

gregul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 27.03.2006 - |11:18|

moze w koncu ktos zapyta Henry'ego "“What did one snowman say to the other snowman?”, na przyklad w nastepnym odcinku - pewnie Henry przylecial balonem aby zmienic desmonda

odpowiedz na to znał hurley i jako jedyny miał związek z liczbami, wiec moze na niego czekał Desmond
tu jest sporo ciekawych rzeczy zapraszam:
http://lostpedia.com/wiki/Main_Page

Użytkownik gregul edytował ten post 27.03.2006 - |13:32|

• 0

#174 polakko

polakko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 27.03.2006 - |11:28|

ja jestem skłonny przypuszczać że lostowicze podejmą jakieś zdecydowane działania dopiero kiedy... Hurley'owi skończy się żarcie.
pamiętacie jak na początku do przycisnęło to był zdecydowany samotnie przeszukać wyspę... jak skończą mu się zapasy zachomikowane z bunkra to pewnie podejmie jakieś konkretne kroki... znjadzie np. kolejny bunkier ze spiżarią :rolleyes:
  • 0

#175 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 27.03.2006 - |11:35|

mysle ze hurley sie podlamie,ale te zapasy sie nieskoncza tak predko skoro ten naukowiec z station 3 troche tam mieszkal i mu wystarczylo wiec sporo tego tam jest a wiec hurley ma pochowane po jungli zapasy a swoja droga to troche nie fair
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#176 Qrczak

Qrczak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27.03.2006 - |12:41|

A może po drugiej stronie wyspy, tam gdzie są Inni jest sklep Biedronki i dlatego Inni nie chca tam widzieć lostowiczów, bo sa tak wygłodniali, że istnieje podejrzenie iż wykupią wszystkie konserwy z mielonką wieprzową.
  • 0

#177 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.03.2006 - |14:20|

UWAGA!!!!

Przed momentem usunalem z tego topicu 70 (siedemdziesiat!) kompletnie bezsensownych postow!! Opamietajcie sie ludzie, bo bedzie z Wami zle (do zbanowania konta wlacznie!!).

Pozdrawiam
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#178 eneldo

eneldo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 27.03.2006 - |14:31|

moim zdaniem Michael już jest z waltem
podczas ostatniej ich rozmowy przez "sieć" Walt pisze: musisz przyjść... /dalej urwane/
sądzę, że walt powiedział michaelowi gdzie jest i michael poszedł w konkretne miejsce,
nie struga wariata i nie biega z bronią po dzungli.
  • 0

#179 ZielonoMi

ZielonoMi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 27.03.2006 - |14:32|

moze juz ktos o tym pisał ale:
Henry uczy sie wpływac na rozbitków. Popenił bład przy Sayidzie. Bezuczuciowo wyrazal sie o smierci zony. Nieprzekonujaco.
W rozmowie z Anna jakby celowo chcac wzbudzic wspóczucie powiedział:"Tam pochowałem MOJĄ ŻONĘ"<---sayid powiedział mu ze pamietałby gdzie pochował zone,pamietałby kazdy ruch łopaty,etc.
Henry wiec juz bardzo delikatnie waży słowa.
Sprytnie załatwił Locke'a i Jacka(ass'a) :D Gdy wywiad wróci z balonem,beda go bronic jak lwy.
Ajj wreszcie wszyscy wreszcie uwierzymy i wszystko da nam do zrozumienia ze Gale jest nasz chłop i w ogóle positive.
A potem nie uwierzymy jak taki fajny koles moze byc jednak other. Tak sadze. Scenarzysci przeciez po to sa zeby nam odpowiednio namieszac w głowie a potem trzasnac nas z calej sily jakas absurdalna informacja jak wielkimi debowymi drzwiami( z mosiężna kołatka zeby bardziej bolało :hyhy: )

(jak ja to lubie :) )
  • 0

#180 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 27.03.2006 - |14:33|

Sun nie powieziała całej prawdy. Jin nigdy się nie dowie, że to on był bezpłodny. A czy dziecko jest jego to nie wiem. Ale lepiej było by przyjać, że jest, bo jak nie to zrobi się z tego M jak Mdłość.

Jak nie... Przecież wspomnienie Sun, gdzie widzimy lekarza, mowiacego jej cala prawde to czas w którym ona na wyspie mowi mu o tym ze jest bezplodny. a potem mowi, ze nigdy nie byla z innym mezczyzna.

Boone
Nie chodzi mi o to ze Henry mogl tam zakopac kogos innego, on pewnie zakopal tam swoja zmarla zone, a othersi go zwerbowali i zrobili mu pranie mozgu tak zeby nic nie pamietal po tym wydarzeniu!!.

Hmm... wiesz, to naprawdę ,dobra teoria i myślę, że tak właśnie może być. JEdnak osobiście wole te teorie gdzie Henry jest złym othersem od zawsze :D

>>> 34:21 <<<

Znak zakazu uzywania sygnalow dzwiekowych stoi po lewej stronie jezdni? W ujeciu widac ruch prawostronny a droga nie jest jednokierunkowa. Moze to jakis blad, a moze podwojne ostrzezenie zeby nie ploszyc ryb ;) (kanal/rzeka)

W ogóle ta scena z podjeżdżaniem doktora Sun do Sun jest przedziwna. Samochód nie ma rejestracji, teraz coś o znaku... jakieś błędy w tworzeniu tej sceny, wielki fotomontaż albo zamierzony cel od Dharmy :D

To jest Peggy Bundy. Od razu wiedziałem jak tylko ją zobaczyłem. Nie wiadomo co z Michael'em. Mam nadzieję że go zobaczymy jeszcze w II sezonie, wraz z Walt'em.

Podobno Michael wróci, ale nie wiem czy z Waltem. Może. Musimy czekać :D A co do Peggy... zmieniła się od tej roli :D

moze w koncu ktos zapyta Henry'ego "“What did one snowman say to the other snowman?”, na przyklad w nastepnym odcinku - pewnie Henry przylecial balonem aby zmienic desmonda

Wątpie. Gdyby był jego zmiennikiem to powinien wiedzieć o co chodzi w bunkrze. A on raczej nie za bardzo.

mysle ze hurley sie podlamie,ale te zapasy sie nieskoncza tak predko skoro ten naukowiec z station 3 troche tam mieszkal i mu wystarczylo wiec sporo tego tam jest a wiec hurley ma pochowane po jungli zapasy a swoja droga to troche nie fair

Wystarczało na długo. W 2x04 Hurley mówi, że jeden facet mógłby jeść trzy posiłki dziennie przez najbliższe trzy miesiące.

A może po drugiej stronie wyspy, tam gdzie są Inni jest sklep Biedronki i dlatego Inni nie chca tam widzieć lostowiczów, bo sa tak wygłodniali, że istnieje podejrzenie iż wykupią wszystkie konserwy z mielonką wieprzową.

Ja nie wiem właśnie skąd oni mają jedzenie, bo żeby z drzew to wątpie. W Biedronkę też. U mnie w miescie nie ma zadnej Biedronki a co dopiero na wyspie :D
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych