Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Unit

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
288 odpowiedzi w tym temacie

#161 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 22.06.2007 - |12:00|

http://www.tvshowson...cfm?NewsID=7522
okładka :) do października sobie odświeżę serial :)

znów Brown ma być użyty przeciwko Jonasowi.

Mnie się wydaje, że tu Brown będzie już agentem wewnątrz CIA... Myślę, że Jednostka wiedziała co się świeci i na końcu się już do tego przygotowali... znaczy się wówczas co zaczęli uciekać...

#162 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.07.2007 - |14:54|

Czy będzie 3 Sezon ?
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#163 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.07.2007 - |19:27|

Masz to jak w banku, że będzie 3 sezon.
  • 0

#164 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.09.2007 - |19:57|

serialu jeszcze sobie nie odświeżyłem, ale 3x01 już widziałem...
no i oczywiście następuje wyjaśnienie systuacji (nie do końca, ale już coś wiemy)
wiemy o czyjej stronie jest Brown (cóż za szok :P) i niestety wiemy kto jest kretem... żona (domyślcie kto...)

wiemy że trójka na zewnątrz jest już na progu rozwiazania sytuacji, za to Dirt Diver i Hammer Head mają niezbyt ciekawą systuację w pace... choć chyba Hammer Head udaje że się złamał...

za to Grey - bez brody... fuj brzydal... ;)

No a poza tym serial nadal utrzymuje poziom, troche strzelania, trochę biegania i w miarę ciekawa historia (pomijajac oczywiście głupotę żon z bazy)

#165 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.09.2007 - |12:34|

No 3 sezon rzeczywiscie zapowiada sie niezle!!! Juz sie nie moge doczekac kolejnego odcinka. Sporo w nim akcji i licze ze w kolejnych bedzie jej jeszcze wiecej. Odwiedź moją stronę :rolleyes: ZAPOMNIALEM a tak w ogole to jak oceniacie nową muzyke?? Wydaje mi sie ze teraz wstep jest lepszy.

Użytkownik -=Dirt Diver=- edytował ten post 27.09.2007 - |12:57|

• 0
Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.
- Dolores Ibarruri Gomez

Jest zgoda tylko na jednego userbara .
Regulamin --> Profil użytkownika:
punkt b.
*dozwolone jest umieszczenie 1 user bannera o wielkości 350x19 pix i rozmiarze 15KB (.jpg .gif .png itp.)

#166 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 27.09.2007 - |14:36|

@-=Dirt Diver=-

zdecydowanie wolałem starą czołówkę; ta nowa zupełnie nie przypadła mi do gustu;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#167 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.09.2007 - |14:43|

czołówkę zmienili na gorsze... ale w końcu należy też zwrócić uwagę, że zmienił się status jednostki z legalnej na "piracką" ;)

#168 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.09.2007 - |22:17|

No musze powiedziec ze wielu ludziom sie nie podoba. Przeczytalem dopiero co kilka komentarzy na yahoo i ludzie z innych krajow stwierdzili to samo co Wy. Wiec pewnie macie racje. Chociaz mi sie podobalo :D
  • 0
- Dolores Ibarruri Gomez

punkt b.
*dozwolone jest umieszczenie 1 user bannera o wielkości 350x19 pix i rozmiarze 15KB (.jpg .gif .png itp.)

#169 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 28.09.2007 - |15:46|

Kij z czołówką, chociaż faktycznie nie jest ona specjalna, ale ważne że unit zaczął z wysokiego pułapu nowy sezon. Za żadnym serialem tak nie tęskniłem jak właśnie za tym.

Użytkownik waski edytował ten post 28.09.2007 - |15:47|

• 0

#170 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.09.2007 - |17:11|

I wlasnie to jest wkurzajace w serialach ze trzeba na nie tyle czekac :D Ale czasami warto :D
  • 0
- Dolores Ibarruri Gomez

punkt b.

#171 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 30.09.2007 - |10:50|

Odcinek nie byl jeszcze taki zly :)
  • 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

#172 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.10.2007 - |20:21|

No musze powiedziec ze 2 odcinek tez zrobil na mnie wrazenie. Ciekawe co sie bedzie dzialo dalej.
  • 0
- Dolores Ibarruri Gomez

punkt b.

#173 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 04.10.2007 - |15:42|

Ja ten serial chomikowałem przez dwa pełne sezony, aż w końcu się zabrałem za niego. Teraz mogę o nim powiedzieć że jest to moja główna serialowa pozycja, uwielbiam ten serial, jak mało który. :rolleyes:

Użytkownik waski edytował ten post 04.10.2007 - |15:43|

• 0

#174 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 04.10.2007 - |17:46|

po s3e01 powiem że zmiana formy The Unit wyszła serialowi na dobre.
Jeśli tylko historia będzie trzymała się kupy, a kupa nas w napięciu to będzie ekstra.

Nowe The Unit jestem na TAK
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#175 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.10.2007 - |14:56|

Jesli caly sezon trzymalby sie ciagle tego samego tematu to bylo by jak z Prison Break czyli nuda nuda i nuda a do tego 3 sezon prisona to prawie kopia 1 z malymi zmianami. Wiec po 2 odcinku 3 sezonu The Unit ciesze sie ze nastapi zmiana tematu.
  • 0
- Dolores Ibarruri Gomez

punkt b.

#176 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.10.2007 - |15:03|

zmiana zmianą, no ale już wyjaśnili sytuację, więc najprawdopodobniej 3x03 to będzie powrót to starego stylu (choć kto wie)...
może trochę "soldier of fortune" się przyda...
byle tylko zbyt się nie rozczulali nad sprawami żon... błagam tego jak najmniej (w sumie tylko Kim tam jako tako lubię)

#177 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.10.2007 - |15:20|

No masz racje. Motyw zon tez mnie troche drazni. A blondyna to nie tylko drazni ale &^#$&@%&@#$&( :D

Użytkownik -=Dirt Diver=- edytował ten post 06.10.2007 - |15:20|

• 0
- Dolores Ibarruri Gomez

punkt b.

#178 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 13.10.2007 - |16:44|

Imperial-cinepix wypuścił u nas pierwszy sezon na DVD i cena jest nawet przyzwoita od 105 do 120 zł( takie zróżnicowane ceny widziałem na różnych sklepach), wiadomo że jest niższa bo pierwszy sezon miał tylko 13 odcinków, ale dla fanów myślę że nie będzie miało to znaczenia. Nawet postarali się o dźwięk DD 5.1 polski, a to jest bardzo duzo jak na polskie warunki, gdzie wytwórnie olewają takie rzeczy.

Dane płyty:
format obrazu: 1.78:1 - 16x9 FF
język: angielski 5.1, polski 5.1, hiszpański 5.1
napisy: angielski, polski, hiszpański, chorwacki, grecki, portugalski, rumuński, słoweński, turecki
lektor: Polski lektor
  • 0

#179 -=Dirt Diver=-

-=Dirt Diver=-

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.10.2007 - |15:40|

W szoku jestem o_O
  • 0
- Dolores Ibarruri Gomez

punkt b.

#180 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 21.10.2007 - |10:43|

Wreszcie znalazłem czas na obejrzenie obu odcinków 3 sezonu - Pandemonium i musze powiedzieć, że nowy sezon zaczął się świetnie. Rewelacja! Dużo polityki, dużo tajnych operacji, dużo akcji :)

PLUSY:

+ Marianna :D Bardzo fajnie wiedzieć jeszcze raz tę pannę a co ciekawsze okazuje się, że to własnie z powodu jej zachowania postanowiono rozwiązać Jednostkę. Zrzuciła winę na Jonasa, a teraz on musi uciekać.
+ jednak pan Brown jest po stronie Jonasa i reszty Jednostki. Na końcu 2 sezonu już myślałem, że będzie grał zdrajcę, tym samym obróci się przeciwko swoim dawnym kumplom
+ scenka wybuchu bomby w samochodzi na początku 3x01 - badzo dynamiczna i efektowna. Ukazuje też, jak bardzo zależy pewnym ludziom na zniszcezniu Jednostki
+ to, że cała ta kacja ma wymiar polityczny, ukierunkoany na aktualną sytucję polityczną w USA i międzynarodową to można było się spodziewać, ale mimo to i tak bardzo dobrze to wyszło. Wiadomo, za akcją stoją neokonserwatyści którzy nadal chcą zachować wpływy w Białym Domu po listopadzie 2008, a wygrana przez Demokratycznego prezydenta wyborów oznaczać będzie załagodzenie polityki antyterrorystycznej. Bardzo fajne było w odcinku to, że odniesiono się do aktualnego tematu tajnych więzień amerykańskich w Europie Wschodniej (choć nie wymieniono Polski i lotniska w Szymanach ;)
+ sceny przesłuchań Macka

MINUSY:

- daremna czołówka :( Kompletnie nie rozumiem po co zmieniać coś, co sprawdzało się znakomicie.
- pani Ryan okazała się kretem, który dla swoich osobistych celów jest w stanie pomóc zniszczyć Jednostkę, jak i jej szefa, czyli jej męża
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych