Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial wart polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#161 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 01.02.2007 - |13:29|

Sleeper Cell - Supernatural - Medium - DEXTER

MOD: a dlaczego?

Użytkownik Toudi edytował ten post 01.02.2007 - |14:20|

• 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

#162 Matek

Matek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.04.2007 - |10:36|

Z fajnych krotkich miniserii polecam The Lost Room - serial bardzo dobry, jakby producenci szli szlakiem innych seriali to mogliby zrobic z tego dluuugiego tasiemca. A tak zrobili 3 super zgrabne odcinki i koniec :-) Serial jest o tajemniczych przedmiotach ktore maja dziwne zdolnosci, a skad one sie na ziemi wziely... Bóg jeden raczy wiedziec!
  • 0

#163 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 23.04.2007 - |18:47|

Też polecam zdecydowanie Lost Room'a. Dawno mnie nic tak nie wciągnelo. Wprawdziem mozna miec dziwne wrażenie po obejżeniu pierwszego odcinka ( przyzwyczajenie się do takich rzeczy jak zabójczy długopis lub usypiajacy pilniczek naprawde nie jest łatwe ;) ) ale w drugim juz się wszystko fajnie ogląda.Są zagadki jest akcja, nieoczekiwane jej zwroty , swietna gra aktorów (moi ulubiency to własciciel grzebienia i własciciel biletu).Pozatym zakonczenie jest otwarte i moim zdniem niema nic na przeszkodzie by kiedys pociągneli to dalej (tymbardziej że napisy do tego są zatytulowne 1x1 1x2 i 1x3 chociaż to akurat może nic nie znaczyć.)

Ktoś napisał że tylko 3 odcinki ale nie dodal że po 80-85 min. czyli wsumie tak jakby 6 zwykłych :)
  • 0

#164 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.04.2007 - |02:05|

Tez dolaczam sie do kolegow i polecam Lost Room. Oglada sie calkiem przyjemnie, glowna postac znazna z Six Feet Under (to dla fanow tego serialu, do ktorych tez naleze), bardzo ciekawa fabula, bardzo dobra gra i niebanalne zakonczenie :D

Użytkownik matlas edytował ten post 25.04.2007 - |02:06|

• 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#165 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 05.05.2007 - |22:07|

DEXTER - super serial. Od razu widać że całe 12 odcinków było doskonale przemyślane. Zero przeciągnięć, super fabuła, nic tylko polecić. A ja biorę się wkrótce za The Lost Room , bo z tego co piszecie to chyba warto :)
  • 0

#166 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 10.05.2007 - |22:05|

kurcze, wszyscy polecaja Dextera, trzebaby obczaic co to za fenomen... poszlo 12 odcinkow w jeden weekend i juz sie nie moge doczekac zapowiedzianej drugiej serii, mam nadzieje, ze rownie dopracowanej i wciagajacej! co tu duzo mowic - dolaczam sie do peanow i polecam, wystarczy pierwsze 10 minut i ten serial kazdego porwie :D
  • 0

#167 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.05.2007 - |22:20|

wystarczy pierwsze 10 minut i ten serial kazdego porwie :D

Ze nie lubie takich uogulnien to napisze ze mnie Dexter po 1 odcinku odrzucil i teraz plytka z tym serialem czeka gdzies na dnie moich zbiorow czekajac na kolejna zime (a raczej epoke lodowcowa ;) ).

A serial ktory chcialbym wam polecic to ... uwaga ... Buffy The Vampire Slayer.
Pewnie wiekszosc z was slyszala o tym serialu i ma nieciekawe zdanie o nim, jednak naprawde nalezy dac mu szanse. Pierwszy 3 sezony sa prowadzone w lekkim tonie, dla nastolatkow. Czwarty sezon juz zaczyna sie powazniej akcja dziac ale dopiero od 5 sezonu serial wkracza na "glebokie wody". W kolejnym 6 i 7 sezonie mamy nie tylko nieprzewidywalna fabule glowna ale takze dramat w pelnej krasie okropiony tu i tam smiesznymi scenami.

Użytkownik Modes edytował ten post 10.05.2007 - |22:25|

• 0

#168 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 11.05.2007 - |14:18|

Ze nie lubie takich uogulnien to napisze ze mnie Dexter po 1 odcinku odrzucil i teraz plytka z tym serialem czeka gdzies na dnie moich zbiorow czekajac na kolejna zime (a raczej epoke lodowcowa ;) ).

ja po 1 odcinku nie byłem zachwycony, ale oglądałem dalej. na prawdę wciągnąłem się dopiero po 4 odcinku. dalej było tylko lepiej i nie mogłem się doczekać kiedy zasiądę do kolejnego.

oprócz Dextera muszę koniecznie polecić The Lost Room. serial tak mnie wciągnął, że po pierwszym odcinku wziąłem się od razu za drugi. nie było tam po prostu czasu na nudę i co najważniejsze nie czułem niechęci do głównego bohatera co czasami mi się zdarza :P
  • 0

#169 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 13.05.2007 - |02:22|

ruda_xf: A co dokladnie jest w The Triangle co nakierowalo cie na SG i Andromede? Bo ja naprawde nie moge sie domyslec. Szczerze juz predzej przyszedlby mi do glowy Kubus Puchatek niz andromeda :o

Bez przesady z misiem uszatkiem. Andromeda to dziwne skojarzenie, ale ciągle ze świata SciFi, a miś już nie za bardzo. Chyba, że nie obejrzałem wszystkich produkcji z misiem i coś przeoczyłem :aniolek: ?

Co do Dextera i peanów o nim w tym wątku to może warto wrzucić opinię przeciwną?
Moim zdaniem to chłam jakich mało i serial nie wart 5 minut.
Opiera się na wątku krojenia i zarzynania ludzi, patroszeniu ich nożami i innymi zbliżonymi narzędziami, pochodnymi tasaka i piły domowej.
Poza tym to dramat o nieszczęśliwej rodzinie 2 braci, którym się nie ułożyło z powodu traumatycznych przeżyć z dzieciństwa.
Ogółem prymitywizm w treści, szokująca forma. Całość ratuje się doskonałą grą 2-3 aktorów i specyficznym klimatem. Niemniej to jednak mistrrzostwo świata w sprzedaży niczego w świetnym i uwielbianym przez mających kłopoty z osbowością ludzi opakowaniu doskonałego, psychopatycznego zabójcy.
A SciFi to w tym tyle ile w Psach czy Killerze.
Jak ktoś chce obejrzeć ok. 12 odcinków w klimacie Nagi Instynkt, ale bez sharon stone i lectera to dobrze trafił i się ubawi.
  • 0

#170 Bruce

Bruce

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 15.05.2007 - |22:40|

Co do Dextera i peanów o nim w tym wątku to może warto wrzucić opinię przeciwną?
Moim zdaniem to chłam jakich mało i serial nie wart 5 minut.
Opiera się na wątku krojenia i zarzynania ludzi, patroszeniu ich nożami i innymi zbliżonymi narzędziami, pochodnymi tasaka i piły domowej.
Poza tym to dramat o nieszczęśliwej rodzinie 2 braci, którym się nie ułożyło z powodu traumatycznych przeżyć z dzieciństwa.
Ogółem prymitywizm w treści, szokująca forma. Całość ratuje się doskonałą grą 2-3 aktorów i specyficznym klimatem. Niemniej to jednak mistrrzostwo świata w sprzedaży niczego w świetnym i uwielbianym przez mających kłopoty z osbowością ludzi opakowaniu doskonałego, psychopatycznego zabójcy.

aha.. czyli.. podsumowując, też polecam Dexter'a :P
Nie widziałem w nim na początku przyszłości, i nawet powiem że jakieś pierwsze 3 odcinki
oglądałem z nudów. Ale potem było coraz ciekawszy, a nawet czasami śmieszny.
W powyższej wypowiedzi do jednego się PRAWIE zgadzam.. "Moim zdaniem to chłam jakich mało"
Moim zdaniem to serial jakich mało.
  • 0

#171 jakoobek

jakoobek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 28.05.2007 - |22:31|

Witam!
Zakładanie nowego tematu nie ma sensu - ten wydaje się być idealny. Mimo poszukiwań na forum, nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Mam dużo wolnego czasu do zagospodarowania i rozglądam się za serialem, który byłby idealną pożywką dla zjadacza Lostów, Jerycha, the 4400, Heroesów, Kyle XY, 24 godzin (Futurama, The Simpsons, Family Guy....). Nie straszna mi duża ilość sezonów itp. Coś, w czym fantastyka, nie jest nazbyt nachalnie prezentowana (tak więc całe dziedzictwo Hatak odpada;)). Macie jakieś pomysły?

Użytkownik jakoobek edytował ten post 28.05.2007 - |22:33|

• 0

#172 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 07.07.2007 - |10:31|

POLECAM BARDZO:

Twin Peaks 10/10
Zdecydowanie serial wszechczasów. Kręcony w 1990-1991 nadal utrzymuje poziom i wytrzymuje konkurencję z dzisiejszymi 'hitami'. Serial kryminalny z lekką dozą fantastyki. Charyzmatyczny agent FBI Dale Cooper bada sprawę mordestwa Laury Palmer. Okazuje się, że zagadka wcale nie jest prosta, a maczały w niej siły... no właśnie - co to było? Duchy? Moce piekielne? Esenscja ludzkiego zła? W serialu dużo jest fantastyki i symboliki, sporo też akcji i humoru. Wciąga i fascynuje jak żaden inny. Oprócz serialu powstał też film "Fire Walk With Me", ale ostrzegam - jest w klimacie zupełnie inny od serialu, chociaż też IMO świetny.
(30 odcinków - pilot + 2 sezony (1+7+22) - serial dostał cancela po 2. sezonie

Robin of Sherwood 9/10
Produkcja nieco starawa (pilota nakręcono w 1983, ostatni odcinek w 1986), ale i tak jak najbardziej godna polecenia. Wymieszanie losów Robina z wierzeniami sredniowiecznych Anglików i ludów celtyckich było strzałem w dziesiątkę. Zdaniem wielu, w tym i moim, najlepszy Robin w historii. Serial klimatyczny, pełen mistycyzmu i nawiązań do albiońskich bóstw, zaś całości dopełnia cudowna muzyka zespołu Clanad. Serial z sezonu na sezon coraz lepszy.
(27 odcinków, 3 sezony 6+7+13) - po 3. sezonie dostał cancela

Rome 9/10
Zreazlizowana z ogromnym rozmachem historia Titusa Pullo i Lucjusza Weroniusza na tle wydarzeń w starożytnym Rzymie takich jak ostatnie miesiące władzy Juliusza Cezara (pierwszy sezon) i dojście Oktawiana Augusta na tron (drugi sezon). Serial historyczny, historia może co poniektórym kojarzyć się z nudą, ale skojarzenie, zapewniam, mylne. Barwne postacie i ciekawe scenariusze odcinków sprawiają, że na nudę nie ma miejsca!
(22 odcinki, 2 sezony 12+10) - serial zakończony

Lost 10/10
- Jeśli cokolwiek może zdetronizować TP w roli serialu wszechczasów, to tylko Lost. Serial opowiadający historię rozbitków próbujących rozwikłać zagadkę tajemniczej wyspy fascynuje nie tyle historią, którą przedstawia, co sposobem opowiedzenia tej historii. Historia jest opowiedziana 'od środka'. Główny wątek wydaje się być ledwie tłem dla tego, co działo się na wyspie przed przybyciem na nią bohaterów. Historię przeszłości, zarówno wyspy, jak i rozbitków przed katastrofą, poznajemy z retrospekcji. Autorzy stopniowo odsłaniają karty, dając odpowiedzi na kolejne pytania. Serial niesamowicie przemyślany i skonstruowany w fenomenalny sposób.
(na razie 3 sezony, 72 odcinki 25+24+23) - serial w produkcji

Dexter 8/10
Opowieść o 'dobrym' seryjnym zabójcy nie razi ani troszkę naiwnością, jaką mamy w innych tego typu produkcjach. Solidny serial kryminalny z ciekawie opowiedzianą historią. Nawet jeśli wydaje się, że tego typu historie gdzieś już widzieliśmy, to jednak jest to przedstawione w tak ciekawy i unikalny sposób, że nie sposób tego serialu pominąć w moim mini-przeglądzie seriali kultowych.
(1 sezon - 12 odcinków; będzie też i drugi, ale będzie opowiadał inną historię; każdy sezon jest zamkniętą całością) - serial w produkcji

Six Feet Under 10/10
Serial obyczajowy... ale za to jaki! Nic nie ma wspólnego ze szmirami w stylu "Dynastii" czy "Mody na Sukces". Świetnie wyreżyserowany, świetnie napisany, świetnie zagrany. No i dobrze przemyślany. Historia rodziny prowadzjącej zakład pogrzebowy, ich prywatnych i zawodowych problemów jest dobrym tłem dla głębokich przemyśleń nad naszym życiem. Serial porusza wiele tabu, szczególnie może razić niektórych przedstawienie homoseksualnego związku dwójki bohaterów. Nowatorstwo, dobry scenariusz i świetna realizacja to główne atuty tego serialu. Czego więcej chcieć?
5 sezonów - 63 odcinki (13+13+13+12+12) - serial z zakończeniem

Inne obejrzane przeze mnie w ostanim czasie seriale
Jeremiah - Summa sumarum, nawet dobry, można obejrzeć, może nawet komuś się spodobać chociaż jakoś tak super-gorąco nie polecam, bo rewelacja to nie jest. Idealnie nadawałby się na popołudniówkę Polsatu.
Jericho - porażka. Spartolili fajny pomysł i stworzyli takie nie-wiadomo co.
Prison Break - pierwszy sezon dobry, ale bez rewelacji. Drugi, niestety, dno i metr mułu
Battlestar Galactica - jestem po pierwszym sezonie, fajnie się ogląda i jak skończę wszystko, zapewne wystawię wysoką ocenę!
IT Crowd - brytyjski serial komediowy, nie bardzo tu pasuje, ale mi się akurat tak spodobał, że ściągnąłem cały sezon. Brytyjski humor w pełnym wydaniu!

Użytkownik Haes edytował ten post 07.07.2007 - |10:49|

• 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#173 Vorgoth

Vorgoth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoKłaj - o ile ktokolwiek

Napisano 09.07.2007 - |00:58|

Polecam serial Doctor Who. Jest naprawdę warty obejrzenia. Zwłaszcza serie 28 (nazywana drugą) i 29 (nazywana trzecią) z 2006 i 2007 roku.
  • 0

#174 Klatus

Klatus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 17.07.2007 - |10:38|

Bardzo ciekawie zapowiada się serial "Greek". Jak dotąd pojawił się tylko pilot, bardzo dobry pilot. Bardzo liczę na to, że Grupa Hatak zainteresuje się tą produkcją. Jak na razie na napisy24.pl jest wśród seriali, których ludzie poszukują ;)
  • 0

#175 picek

picek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25.07.2007 - |11:42|

Ja polecam popularny na zachodzie (a w naszej Polandii niestety nie) świetny serial 'Boston Legal' (telewizji ABC). Serial prawniczy z świetnym poczuciem humoru. Scenariusz pisali geniusze, świetne sprawy i genialne aktorstwo (2 nagrody Emmy, w tym roku nominacja na najlepszy serial i dla aktora).

Nie chcę się rozpisywać bo serial zauważyli recenzenci celuloidu:
http://celuloid.com/?p=39
  • 0

#176 Bartiju

Bartiju

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28.07.2007 - |11:04|

witam co polecam hmm..
to normalne ze SG1
później The Dresdener Files szkoda ze tylko jest 1 sezon :( i ogólnie dziwnie sie zakończył wiec daje 5/10
W jeden dzień zobaczyłem cały 1 sezon DEXTER'a wypas i nic więcej teraz czekam na drugą serie tez fajnie sie zapowiada 10/10
no i teraz oglądam Battlestar Galactica fajnie sie zapowiada mocne 8/10
i jeszcze jeden :)
Kyle XY jeśli chcesz oglądać spokojny serial :)
no to tyle będzie :)

Użytkownik Bartiju edytował ten post 28.07.2007 - |11:09|

• 0

#177 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 28.07.2007 - |14:23|

później The Dresdener Files szkoda ze tylko jest 1 sezon i ogólnie dziwnie sie zakończył wiec daje 5/10

NIe tylko 1 sezon ale jak narazie jeden sezon.

Ps. Gdyby ktos niemogl odszyfrowac gry slow chodzi o to ze Dresden bedzie mial 2 sezon.
  • 0

#178 Drusek

Drusek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 01.08.2007 - |20:57|

Chyba juz pisalem cos w tym temacie ale ostatnio ogladam serial The Shield. Jestem juz na 5-tym sezonie a ogladam gdzies miesiac wiec w miare szybko idzie ;) . Serial jest super, naprawde polecam. Serial opowiada o grupie uderzeniowej dzialajacej na jednym z posterunków na obrzezach Los Angeles, ktora to nie zawsze dziala zgodnie z prawem..
  • 0

#179 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 09.08.2007 - |12:25|

Ja polecam takie seriale wraz z moją oceną:

1. Supernatural
Ocena: 10/10
Opis: Fajny i przyjemny serial, polecam wszystkim fanom sił nadprzyrodzonych (demony, duchy, stwory, opętania).

2. Alias
Ocena: 8/10
Opis: Dosyć ciekawy serial ,ale niekiedy naciągany np. pierwsze odcinki.

3. CSI: LV, NY, Miami
Ocena: 9/10
Opis: 9 dlatego ,że niektóre odcinki są nudniejsze. Ale i tak polecam!!!

4. Numb3rs
Opis: Tak samo jak CSI.

5. Sleeper Cell (uśpiona komórka)
Opis: Ciekawie się go ogląda, ale za mało akcji jak dla mnie.

6. Stargate
Ocena: 11/10
Opis: Nic dodać, nic ując :D

7. Kompania braci
Opis: Super! Szkoda ,że tak mało odcinków. Dla fanów tego serialu polecam także przeczytać książke na której podstawie powstał ten serial.

8. Dead zone
Opis: Ciekawy serial, tylko czegoś mi w nim brakuje.

9. Czterej pancerni i pies
Opis: No coments!!

10. Strażnik Texasu
Opis: :D

------------------------------------------------
Pewnie się dziwicie dlaczego nie ma tutaj żadnych "hitów" typu: Lost, skazany na śmierć, dexter itp. Zaskocze was dla mnie te seriale to jest "total shit".

Losta oglądnełem cały 1 i połowe 2 sezonu i..... stwierdziłem ,że szkoda dalej oglądnoąć, wieje nudą przez całe odcinki, no w niektórych co nieco się działo ale i tak to nic. Pomysł dobry, wykonanie schrzanili.

Skazany już lepszy ale także jakiś taki, nic wemnie nie wzbudził, skończyłem na połowie I sezonu.

Dexter...... O WIELE ZA DUŻO PRZEKLEŃSTW!!!!! Spoko mogą sobie przeklnąć kilka razy, ale żeby co drugie zdanie?! Skończyłem na połowie 1....... odcinka (pilota).
  • 0

#180 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 15.08.2007 - |13:33|

co do Dextera ... przeklenstw troche jest. ale nie wszyscy przeklinaja - glownie siostra Dextera, taki ma styl, to dodaje serialowi realizmu.
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych