Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#161 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.05.2006 - |20:27|

Sam byłem swiadkiem odcięcia dłoni i to nie jest tak ze sie zaraz umiera :)
T-Bag trzyma się za rekę powstrzymując krwawienie podobnie jak w zdarzeniu którego swiadkiem byłem, gość pózniej zawinął sobie rękę i zrobił opaske uciskową z zegarka, po 2 godzinach znalazł sie w szpitalu dopiero po tym.

Przedawkowanie morfiny objawia sie spłyceniem oddechu, spowolnieniem czynności serca i zasinieniem właśnie, ciało w dotyku jest chłodne jak u trupa. Jezeli nie wzieła końskiej dawki to smierć z przedawkowania jest powolna. Także jezeli nie ustała całkowicie praca serca to podając stymulanty da się przywrócić do życia.... i nie bedzie to zmartwychwstanie.

O widzę ,że masz chyba coś wspólnego z medycyną ??? :)
Z tego co piszesz w drugim poście to mogę liczyć na obecność Sary w drugim sezonie - mam nadzieję!. :D Bo bardzo ją polubiłem .Ciekawi mnie tylko jak wkomponują jej osobę w nowe ,,plenery" w 2 sezonie chyba ,że wejdzie w komitywę z Veronicą.
A tak a propo ostatniego odcinka to dobrze mówiłem ,że T-bag nie dotrze do samolotu bo Abruzzi nim się zajmie. Nie przypuszczałem tylko ,że i reszta tam nie dotrze. :blink:

Użytkownik biku1 edytował ten post 20.05.2006 - |07:04|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#162 JACKo

JACKo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoS-c

Napisano 20.05.2006 - |02:39|

no na moje oko to ona juz od dawna nie zyla. Tak jak mowisz, byla cala sina a policjanci nawet nie zaczeli akcji reanimacyjnej. Niestety, wspominalem juz o tym, ze sa plotki, jakoby aktorka odtwarzajaca role Sary miala kontrakt na 2 sezon. A to by oznaczalo, ze szykuje sie nam zmartchwychwstanie :bag: :P

Nic nigdy nie wiadomo. Mogła by mieć role w myślach Michaela czy jak zwać te fragmenty z przeszłości ;) A może jako duch będzie go prowadzić co jest troche naciągane :) I pewnie też nie będzie go poszukiwać/ścigać jak już mają ich niedaleko gliny. Ale pewnie przez pare odcinków będzie przykuta do łóżka, o ile nie zrobią na początku 2. sezonu... "mineły 3 miesiące..." bo byłoby to porażką serialu. i mam nadzięję, że nie zamieni się serial w Renegata, czy Drużyne A :) Trzeba będzie wytrwać do końca sierpnia...
  • 0

#163 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.05.2006 - |07:04|

Sądze, że początkowo było tak jak mówisz, ale z biegiem czasu uczucie rozkwitło. Zobacz jak Michael na nią patrzył. Jestem kobietą, wiem co mówię. ;)
Nasz bohater ma na głowie w tej chwili sprawy życia i śmierci, lecz gdy tylko nastanie odpowiedni moment, nie omieszka popatrzeć na Sarę jeszcze raz. :)

Nie wiem. Być może jest tak jak mówisz. Ale mimo wszystko jakoś przez większość serialu nie było mowy o tym, żeby Sara poszła z nim. Owszem na początku Michael "próbował" umówić się z nią gdzieś poza więzieniem. Ale potem już jakoś to zniknęło w serialu.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#164 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 20.05.2006 - |08:22|

Nie wiem. Być może jest tak jak mówisz. Ale mimo wszystko jakoś przez większość serialu nie było mowy o tym, żeby Sara poszła z nim. Owszem na początku Michael "próbował" umówić się z nią gdzieś poza więzieniem. Ale potem już jakoś to zniknęło w serialu.

Zniknęło, gdyż na rozwój tego wątku nie było miejsca. Michael do końca nie wiedział czy Sara zostawi otwarte drzwi. Poza tym wcześniej nawet jej nie mruknął o swoich zamiarach. Choć widać było, że ma ochotę ją włączyć. Przynajmniej ja miałam takie wrażenie. Poza tym myślę, że Scofield jest uczuciowym, wrażliwym, dobrym dżentelmenem. Doskonale wiemy o jego empatii, chęci niesienia pomocy drugiemu człowiekowi. To skłania mnie do twierdzenia, że jest uczciwy w uczuciach i Sara jakby nie patrzeć zawróciła mu w głowie. Przyjdzie czas, że zacznie o niej myśleć, tym bardziej że dowie się co ją spotkało po okazaniu mu pomocy. Nie pozostawi tego bez odwzajemnienia.

Czy możecie mi powiedzieć dlaczego Michael i Lincoln noszą inne nazwiska? Nie załapałam tego w serialu.
  • 0

#165 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 20.05.2006 - |09:18|

Czy możecie mi powiedzieć dlaczego Michael i Lincoln noszą inne nazwiska? Nie załapałam tego w serialu.

Z tego co pamiętam to Michael przyjął nazwisko panieńskie matki.
Ja z kolei nie rozumiem czy takim szantażowali agenci naczelnika więzienia. Czy mój to rozumowania jest prawidłowy: naczelnik miał romans o którym dowiedziała się żona, ale nie wiedziała nic o synu który później został zamordowany?
  • 0

#166 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 20.05.2006 - |09:44|

Ja z kolei nie rozumiem czy takim szantażowali agenci naczelnika więzienia. Czy mój to rozumowania jest prawidłowy: naczelnik miał romans o którym dowiedziała się żona, ale nie wiedziała nic o synu który później został zamordowany?

Tak, zrozumiałam że naczelnik miał romans i z niego syna. Ale nie bardzo zrozumiałam o co chodziło z tym synem. Może ktoś jeszcze coś podpowie.
  • 0

#167 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 20.05.2006 - |10:11|

Przedawkowanie morfiny objawia sie spłyceniem oddechu, spowolnieniem czynności serca i zasinieniem właśnie, ciało w dotyku jest chłodne jak u trupa. Jezeli nie wzieła końskiej dawki to smierć z przedawkowania jest powolna. Także jezeli nie ustała całkowicie praca serca to podając stymulanty da się przywrócić do życia.... i nie bedzie to zmartwychwstanie.

Czyli jednak jest jakaś nadzieja :). To mnie pocieszyłeś :D. Ale nie ma co zbyt na to liczyć, żeby się nie przeliczyć (tylko tak gadam, bo serio to i tak na to liczę ;). polubiłam tą postać), chyba że to, że aktorka grająca Sarę ma kontrakt na drugi sezon jest potwierdzone.

A o tym z naczelnikiem to ja już zapomniałam. Fajnie, że przypomnieliście. Ale też nie wiem jak to dokładnie było.

Michael przyjął nazwisko panieńskie matki chyba dlatego, że jego ojciec odszedł zanim się urodził albo szybko po tym, nie?
  • 0

#168 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.05.2006 - |11:00|

Tak, zrozumiałam że naczelnik miał romans i z niego syna. Ale nie bardzo zrozumiałam o co chodziło z tym synem. Może ktoś jeszcze coś podpowie.

mozliwe ze sie go pozbyl....
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#169 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 20.05.2006 - |17:21|

Z synem było tak: po romansie żona zabroniła mu kontaktu z kochanką, naczelnik wiedząc że ma syna nie mógł sie z nim kontaktować mimo tego że doskonale zdawał sobie sprawę o kłopotach z prawem i narkotykami swego potomka.

Nawiasem mówiąc ciekawe jest to że Michael rozgryzł tę tajemnicę, podobnie jak miejsce ukrywania się Fibonacciego oraz to że Sara była morfinistką. Jestem przekonany że rozpracował też kto stoi za spiskiem. W jednej ze scen z Smanthą mówi jej by dała sobie spokój ze śledztwem ponieważ stoją za tym bardzo wpływowi ludzie.
  • 0

#170 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 21.05.2006 - |10:25|

Nawiasem mówiąc ciekawe jest to że Michael rozgryzł tę tajemnicę, podobnie jak miejsce ukrywania się Fibonacciego oraz to że Sara była morfinistką. Jestem przekonany że rozpracował też kto stoi za spiskiem. W jednej ze scen z Smanthą mówi jej by dała sobie spokój ze śledztwem ponieważ stoją za tym bardzo wpływowi ludzie.

A on wiedział, że Sara brała?
Samanthą czy Veroniką? Tam była jakaś Samantha, która przeprowadzała śledztwo?
  • 0

#171 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 21.05.2006 - |12:18|

W odcinku bodajże 14 - tam gdzie pokazane są przyczyny wylądowania wszystkich w więzieniu - pokazane jest jak Scolfield rozgryzał wszystkie informacje. Trochę się napracował, by dojść do tego wszystkiego. W każdym razie miał wiele możliwości i wykorzystał różne sztuczki, by się dowiedzieć jak wyciągnąć brata.

Użytkownik jack edytował ten post 22.05.2006 - |08:18|

• 0

#172 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 21.05.2006 - |14:51|

Tak, to było. Porozwieszał na ścianie różne wycinki itd. To masz na myśli? Ale o tym, że Sar byla narkomantką też wiedział?
  • 0

#173 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 21.05.2006 - |22:02|

Tak, to było. Porozwieszał na ścianie różne wycinki itd. To masz na myśli? Ale o tym, że Sar byla narkomantką też wiedział?

Tego stwierdzic nie mozemy. Sara byla dosc istotna czescia planu wiec mozliwe ze mogl wiedziec.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#174 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 22.05.2006 - |08:21|

Nie jestem do końca pewny, czy Michael znał prawdę o Sarze i jej przeszłości. Być może rozgryzając różne wątki dokopał się i do tej przeszłości. Choć z początku sezonu - chyba w 1 lub 2 odcinku, gdy poznawał Sarę zdziwił się, że jej ojciec jest gubernatorem. Stąd wniosek, że chyba nie wiedział o niej wszystkiego, albo że wcale się za nią nie zabierał (czyt: nie szukał jakichkolwiek informacji o niej :D )

Użytkownik jack edytował ten post 22.05.2006 - |08:22|

• 0

#175 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 22.05.2006 - |16:24|

Tego stwierdzic nie mozemy. Sara byla dosc istotna czescia planu wiec mozliwe ze mogl wiedziec.

Czyli nie było na ten temat nic konkretnego. Pytałam, bo Małpka napisał:

Nie jestem do końca pewny, czy Michael znał prawdę o Sarze i jej przeszłości. Być może rozgryzając różne wątki dokopał się i do tej przeszłości. Choć z początku sezonu - chyba w 1 lub 2 odcinku, gdy poznawał Sarę zdziwił się, że jej ojciec jest gubernatorem. Stąd wniosek, że chyba nie wiedział o niej wszystkiego, albo że wcale się za nią nie zabierał (czyt: nie szukał jakichkolwiek informacji o niej :D )

Może specjalnie tak sie zachował? Nie mogę teraz sprawdzic jak to było dokładnie. A może faktycznie wcale nie szukał informacji na jej temat. Po co miałby to robić? Liczył na to, że zdobędzie klucz do gabinetu.

Użytkownik Kasia edytował ten post 22.05.2006 - |16:25|

• 0

#176 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 03.06.2006 - |03:52|

Dwójka producentów wykonawczych PB postanowiła sie rozejść i zająć własnymi projektami. I co teraz stanie sie z tym serialem?

http://www.tv.com/st...itional_links;0
  • 0

#177 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 03.06.2006 - |12:14|

Mógłby to ktoś przetłumaczyć, choćby w skrócie?
  • 0

#178 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 03.06.2006 - |12:36|

(...) Choć z początku sezonu - chyba w 1 lub 2 odcinku, gdy poznawał Sarę zdziwił się, że jej ojciec jest gubernatorem. Stąd wniosek, że chyba nie wiedział o niej wszystkiego, albo że wcale się za nią nie zabierał (czyt: nie szukał jakichkolwiek informacji o niej :D )

To zdziwienie było udawane. Na początku pierwszego odcinka widać na ścianie, gdzie Michael ma porozwieszane różne artykuły, informacje o Sarze, a wśród nich określenie "córka gubernatora Tancredi". :)
  • 0
Everything happens for a reason!

#179 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 03.06.2006 - |15:09|

To zdziwienie było udawane. Na początku pierwszego odcinka widać na ścianie, gdzie Michael ma porozwieszane różne artykuły, informacje o Sarze, a wśród nich określenie "córka gubernatora Tancredi". :)

To w takim razie nie zauważyłem tego. Będę musiał zrobić sobie poprawkę :D .

Dwójka producentów wykonawczych PB postanowiła sie rozejść i zająć własnymi projektami. I co teraz stanie sie z tym serialem?

http://www.tv.com/st...itional_links;0

Niestety nie ma już tej informacji. Czy coś więcej wiadomo o tym?

Ps. Znalazłem ale tutaj. Z tego, co zrozumiałem, to chyba będzie drugi sezon :>

Użytkownik jack edytował ten post 03.06.2006 - |15:41|

• 0

#180 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.06.2006 - |22:41|

To są producenci, zawsze można zatrudnić nowych.

:P :> :D

a wracajac do tematu - no ale kto sie podejmie tego majac swiadomosc, ze drugi sezon moze byc o wiele gorszy? pierwszy sezon mial magie, przyciagal do ogladania, a drugi moze byc juz nie tak pasjonujacy. wielu jest zdania ze w drugim sezonie to juz nie bedzie ten sam serial, ze powinien sie skonczyc tylko na pierwszym sezonie i ja sie do tego przylaczam. no ale zobaczymy co wymysla w drugim sezonie :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych