Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lost w TVP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
217 odpowiedzi w tym temacie

#161 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 04.02.2006 - |16:01|

Może pytanie nie związane z Lostem, ale jestem ciekaw czy ktoś z was oglądał w ostatni czwartek nowy serial w TVP "Kamienie śmiercie". Ja osobiście nie oglądałem, ale jestem ciekawe czy serial jest równie dobry co go zapowiadali prezenterzy jedynki. Pewnie nie przebije "Losta" ale ciekaw jestem waszych opinii czy w trakcie takiego serialu jak "Lost"[oglądam na bierząco] warto zaczynać oglądać ten serial.
  • 0

#162 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 06.02.2006 - |17:26|

Te kamienie śmierci to naciągane w porównaniu do Losta. Jak niechcący na 1 nacisnąłem to akurat była scena z jakimiś krabami. Taka noramlnie zgroza że pies nawet nie podniósł głowy... :P
  • 0

#163 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 08.04.2006 - |08:58|

W Cannes odbyły się Międzynarodowe Targi Mediów Elektronicznych MIPTV - MILIA, gdzie TVP sprzedaje i kupuje różne produkcjie!

Jedną z pordukcji zakupionych przez TVP jest 2 sezon Lost'a ;]

Użytkownik wojtek edytował ten post 08.04.2006 - |13:02|

• 0

#164 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 08.04.2006 - |09:41|

Coż za wiadomość! Super ! Oby jak najszybciej, ale myśle że nie wcześniej niż we wrześniu-październiku.
  • 0
.

#165 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 08.04.2006 - |17:32|

Coż za wiadomość! Super ! Oby jak najszybciej, ale myśle że nie wcześniej niż we wrześniu-październiku.

I co za różnica? I tak chyba 95% ludzi na tym forum jest już na odcinku 2x18... I podziwiam te 5% za cierpliwość!!!
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#166 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 08.04.2006 - |18:23|

I co za różnica? I tak chyba 95% ludzi na tym forum jest już na odcinku 2x18... I podziwiam te 5% za cierpliwość!!!

Niekoniecznie cierpliwość, wiele osób nie ma możliwości oglądać serialu na komputerze, ja sam dzięki jakiemuś przypadkowi oglądam.. Na tym forum 95% jest po odcinku 2x18 i są na bieżąco. Ale to forum to jakieś ... ( 5000 użytkowników, z czego nie wszyscy oglądają Lost) jakiś 0,01% oglądalności serialu w Polsce... 5 000 000. oglądało każdy odcinek (ostatnie prawie 6 mln) więc wiele osób wciąż chciałoby oglądać serial na TVP. Ja sam wciąż nawracam coraz to nowe osoby na serial, albo znajduje takie, które nie oglądały drugiego sezonu i są bardzo chętne, kiedy mogą wziąć ode mnie płytkę. AXN też nie ma wiele osób. Ku woli przypomnienia, w tym tygodniu na AXN 2x11 The Hunting Party.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#167 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 09.04.2006 - |11:10|

Ja z Lost jestem na bieżąco, ale z miłą chęcią obejrze na TVP 2 sezon.Bardzo się cieszę, że pieniądze za obonament radiowo-telewizyjny nie poszły na marno :)
  • 0
.

#168 Hasan

Hasan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 09.04.2006 - |20:57|

ciekawe czy tvp bedzie 'wyswietlala' znowu po dwa odcinki, czy tym razem pojedynczo... no ale jesli juz zakupili 2 sezon, to czy mozemy sie go spodziewac jeszcze przed wakacjami, czy trzeba poczekac, az Lost skonczy sie na axn ???
  • 0

#169 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 09.04.2006 - |21:07|

ciekawe czy tvp bedzie 'wyswietlala' znowu po dwa odcinki, czy tym razem pojedynczo... no ale jesli juz zakupili 2 sezon, to czy mozemy sie go spodziewac jeszcze przed wakacjami, czy trzeba poczekac, az Lost skonczy sie na axn ???

chyba raczej na to kiedy się skończy w USA... tam się skończy przed wakacjami, więc w Polsce nie puszczą w wakacje, bo wtedy powtórki lecą...
wydaje mi się, że TVP puści LOST'ów dopiero we wrześniu (jak zresztą zapowiadała) :/
  • 0

Dołączona grafika

#170 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 09.04.2006 - |21:17|

zwykle jest tak,że nowe seriale lub ich kontynuacje,puszczane są po wakacjach w przypadku lost na TVP druga seria będzie emitowana we wrześniu lub październiku.Przecież na jedynce już o tym mówili :blink: pamiętam tomasz kamel to powiedział.W wakacje raczej nie wyemitują 2 serii,są powtórki a pozatym mniej osób ogląda TV.
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#171 kleox

kleox

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 09.04.2006 - |23:23|

informacja o tym, że w tvp będzie drugi sezon lost to nic nowego.

ostatnie zdanie w tym artykule z 30 stycznia br. brzmi "W TVP odcinki te będziemy mogli zobaczyć po wakacjach" (chodzi o 2. sezon). nie ma co liczyć na wcześniejszą emisję, a już na pewno nie w polskich kanałach ogólnopolskich w wakacje.
  • 0

#172 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.04.2006 - |23:33|

Heh, ja już dawno temu pisałem mejla do TVP i dostałem konkretną odpowiedź, w której jasno było napisane, że 2 sezon Lost będzie jesienią a kontynuacji Batlestar Galactica na razie nie planują. Gdzieś tu na tym forum można tego mejla znaleźć w temaci bodajże pt. Akcja zbiorowa, ale on już jest w Black Hole.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#173 veN

veN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 10.04.2006 - |14:49|

Moim zdaniem na bierząco jest okolo 50 000 polakow :) co do informacji ze sezon 2 bedzie w tvp nie zdziwilem sie 6mln ogladalnosci 1 sezonu robi wrazenie jak na polskie realia, a teraz moze byc tylko lepiej gdyz w 2 sezonie akcja nabiera rumiencow :D
  • 0

#174 Valorum

Valorum

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 18.05.2006 - |17:12|

Od 13 czerwca we wtorki Jedynka będzie powtarzać pierwszy Sezon Losta:

http://www.tvp.pl/pr...VP1/p0613_1.txt
  • 0

#175 kleox

kleox

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 18.05.2006 - |18:13|

jeśli mówiąc o "klimaciku" masz na myśli głos lektora, bo tylko taka oprócz loga jest różnica w stosunku do tvp, to zdecydowanie się z tobą nie zgadzam.
chyba że masz na myśli porównanie drugiego sezonu z axn do pierwszego z tvp czyli porównanie fabuły.
  • 0

#176 ~~ Sg-1 ~~

~~ Sg-1 ~~

Szeregowy

• Email
  • 36 postów

Napisano 18.05.2006 - |20:08|

Nie wiem jak na AXN bo nie posiadam ale na Tvp pokazywali odcinki wogole bez reklam co jest warte wspomnienia. Sam przyznam, ze zaczolem sie interesowac serialem gdy niechcaco wloczylem 4 odcinek :] Potem juz reszta na kompie sciagnieta i jestem nabiezoco do dzis.

Użytkownik ~~ Sg-1 ~~ edytował ten post 18.05.2006 - |20:09|

• 0

#177 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 18.05.2006 - |23:40|

jeśli mówiąc o "klimaciku" masz na myśli głos lektora, bo tylko taka oprócz loga jest różnica w stosunku do tvp, to zdecydowanie się z tobą nie zgadzam.
chyba że masz na myśli porównanie drugiego sezonu z axn do pierwszego z tvp czyli porównanie fabuły.

Plusy na rzecz TVP 1 :

----> bdb jakość prekazu , lektor profesjonalny , nawet nie irytował

Minusy AXN:

------> tandetny lektor , słaba jakosc prekazu ( kulejący dzwięk )

O to mi chodziło dokładnie ....
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#178 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.05.2006 - |09:06|

Plusy na rzecz TVP 1 :

----> bdb jakość prekazu , lektor profesjonalny , nawet nie irytował

:lol: :lol:
Zwłaszcza ta bardzo dobra jakość przekazu. No chyba że ty masz dostęp do TVP w HDTV być może ;). Lektor osobiście bardziej mi odpowiada ten z AXN, na TVP z kolei momentami było lepsze tłumaczenie. Co do słabego dźwięku na AXN to nie wiem skąd odbierasz ten program ale ja ostatnio robie ripy kartą telewizyjną kuzynowi i wypalam mu odcinki z AXN na płytki i nie słyszałem żeby narzekał on na dźwięk (porównując go do ripów z innych polskich TV bo oczywiście to jakości np. DVD to nie ma sensu porównywać ;) ).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#179 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 19.05.2006 - |15:30|

:lol: :lol:
Zwłaszcza ta bardzo dobra jakość przekazu. No chyba że ty masz dostęp do TVP w HDTV być może ;). Lektor osobiście bardziej mi odpowiada ten z AXN, na TVP z kolei momentami było lepsze tłumaczenie. Co do słabego dźwięku na AXN to nie wiem skąd odbierasz ten program ale ja ostatnio robie ripy kartą telewizyjną kuzynowi i wypalam mu odcinki z AXN na płytki i nie słyszałem żeby narzekał on na dźwięk (porównując go do ripów z innych polskich TV bo oczywiście to jakości np. DVD to nie ma sensu porównywać ;) ).

..........stary , mam AXN w telewizji i można zauważyć iż część seriali przez nich emitowanych , w tym Alias oraz Lost , mają zdecydowanie kulejący dzwięk....... ja tu nie mówię zadnych ripach ..........
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#180 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.05.2006 - |16:31|

..........stary , mam AXN w telewizji i można zauważyć iż część seriali przez nich emitowanych , w tym Alias oraz Lost , mają zdecydowanie kulejący dzwięk....... ja tu nie mówię zadnych ripach ..........

To ja nie wiem skąd ty bierzesz ten AXN, akurat u mnie na LOST dźwięk jest całkiem dobry (jak na polskie standardy, co nie znaczy że mogłoby być lepiej). Gorzej jest np. na CSI: Miami gdzie w tle słychać jakieś trzaski gdy się tego posłucha na lepszych głośnikach.

Użytkownik Pawel edytował ten post 19.05.2006 - |16:42|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych