Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 40 - S02E20 - Allies

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
174 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (219 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (55 głosów [28.35%])

Procent z głosów: 28.35%

2. 9.5 (46 głosów [23.71%])

Procent z głosów: 23.71%

3. 9 (51 głosów [26.29%])

Procent z głosów: 26.29%

4. 8.5 (12 głosów [6.19%])

Procent z głosów: 6.19%

5. 8 (12 głosów [6.19%])

Procent z głosów: 6.19%

6. 7.5 (6 głosów [3.09%])

Procent z głosów: 3.09%

7. 7 (6 głosów [3.09%])

Procent z głosów: 3.09%

8. 6.5 (1 głosów [0.52%])

Procent z głosów: 0.52%

9. 6 (2 głosów [1.03%])

Procent z głosów: 1.03%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (3 głosów [1.55%])

Procent z głosów: 1.55%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#161 Rosomak

Rosomak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 09.04.2006 - |17:43|

Odemnie dostal ten odcinek 10/10 :)

miodzi :) a te efekty specjalne hoho :)

ale tylko jedna sprawe spaprali...a mianowicieczemu do hol...ry nie zrobili BACKUP-a danch przekazanych od Wraith ... a tym bardziejniewykryli tego wirusika.... LOL

licze ze w trzecim sezonie, pierwszym odcinkuczy moze jakims dalszym jak Wraith doleca do naszej galaktyki, spotkaja sie z statkami Ori ktoreprzylecialy przez SuperWrota :).

Starcie Wraith VS Ori bedzie niesamowite jesli do niego dojdzie bo rownie dobrze Dedak i Orionmoga rozwalicte dwa HS nim gdzie kolwiek doleca.

ale czas pokaze :) do l i p c a

Użytkownik Rosomak edytował ten post 09.04.2006 - |17:46|

• 0

#162 Qrpkk

Qrpkk

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 01.05.2006 - |02:09|

dla mnie wypas ^^
daje 10/10

A co jeśli wraith zawrą sojusz z Ori ??
Jezeli wogole dotra do naszej galaktyki...
Moim zdaniem pokonanie Ori przez wraith byloby kiepskim zakonczeniem :/

Użytkownik Qrpkk edytował ten post 02.05.2006 - |16:56|

• 0
Then did Tilius say to the people of the low plains: "Seek not the wickedness amongst your neighbors, lest it find purchase in your own house".
Book of ORIgin

#163 Cthulhu

Cthulhu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoKórnik

Napisano 09.05.2006 - |07:17|

dla mnie wypas ^^
daje 10/10

A co jeśli wraith zawrą sojusz z Ori ??

raczej nie - Ori potrzebują wyznawców, a Wraith ich zużywają w sposób nieodwracalny... :]

Użytkownik Cthulhu edytował ten post 09.05.2006 - |07:18|

• 0

#164 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 29.06.2006 - |00:06|

Wreszcie obejrzałem 2 sezon w tym i "Allies" :D Odcinek swietny, dużo się dzieje, nawiazania do poprzednich odcinków, chytry plan i ciekawa końcówka z nowym zagrożeniem.

Ocena: 9,5

PLUSY:

+ Hermiod i jego teksty sa powalające :lol: Warte odnotowania, że pojawił się po raz pierwszy w mieście i tam prowadził badania w ktorych "pomagał mu" dr McKay. Oby tylko w 3 sezonie było więcej tego szaraka
+ ogólnie to duże uznanie dla Wraith za pefekcyjny plan wyrolowania Atlantydów i dojście do "wielkiej spiżarni". Niespodziewałem się tego po nich, bo jak na razie to Wraith kojarzą się głównie z bezmózgami ryczącymi na prawo i lewo i strzelającymi gdzie popadnie. Tutaj pokazali, że w obliczu kryzysku stać ich stworzenie dopracowanego i przebiegłego planu
+ w odcinku tym mieliśmy do czynienia z dużą dawką bardzo dobrych efektów specjalnych, dużo statkow kosmicznych i sporej dawki akcji
+ brawa dla scenarzystów, gdyż zostałem zaskoczony zwotem akcji, po którym dowiadujemy się co było prawdziwymi intencjami Wraith i fajne było zauważyć, jak sprytnie można manipulować innymi
+ plus za fajną scenkę dialogu Becketta i Zelenki z Wraith w labolatorium
+ dobre zakończenie odcinka, standardowo napis "To be continued" któy ma nas widzów zostwić czekających w napięciu na 14 lipca. Cóż udało im sie, bo jestem mocno ciekaw, jak poradzą sobie McKay, Ronan i zapewne Sheppard na HS, czy dolecą do Mlecznej Drogi, a jeśli tak to kto ich powita? Czy będzie jakaś konfrontacja z Jaffa, Asgardem czy moze z Tauri? A może z wszechmocnymi Ori? To by byłonaprawdę ciekawe..

MINUSY:

- jakieś takie głupie zachowanie Ronana z tym pistoletem wymierzonym w Wraith. Niefajnie to wygladało i sam Ronan powinien dostać reprymendę od Weir, gdyż stawia na włosu stosunki z nowymi sojusznikami
- kolejny raz Atlantydzi zapominają o bezpieczeństwie :/ Powinni bardzo dokladnie sprawdzać informacje nadsłane im przez Wrait i robić to na superbezpiecznych komputerach
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#165 Mockerre

Mockerre

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 02.07.2006 - |14:38|

1. Mimo wszystko i tak mnie wkurzają te luki skąd te robaki się wzięły i że pradawni nie zauważyli zagrożenia i ich nie załatwili?

No właśnie mnie też to straszliwie drażni. Pradawni mają statki, które mogą podróżować bez wrót, tworzą sieć wrót, natrafiają na iratus bug'a, a później przez ile - tysiące, miliony? - lat, nie zdają sobie sprawe z rosnącej potęgi Wraith?
Miałem nadzieję, że
SPOILER
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Okaże się, że to Asuranie stworzyli Wraith, aby użyć ich przeciwko Lantianom, ale chyba się na to nie zanosi :|

Użytkownik Mockerre edytował ten post 02.07.2006 - |14:48|

• 0

#166 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 12.07.2006 - |08:34|

Odcinek bardzo dobry, Wraith wkońcu okazali się przebiegli a nie tylko bezmózgimi wysysaczami życia ich plan był bardzo chytry i podstępny.
Hermiod jest jedyny ktory bardziej jest przemądrząły od MacKeya, którego nieraz zagioł swoim tekstem :clap:
Już nie mogę się doczekać 3 serii i rozwiązania tego problemu :huh:

Daje 10
  • 0

#167 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 18.09.2006 - |13:31|

Zakonczenie sezonu jak zawsze najlepsze.Dycha dla odcinka.Mozna by sie rozwodzic nad naiwnoscia SGA ale oni zawsze sa zbyt ufni.Zoaczymy jakie dalsze losy czekaja druzyne Shepparda i cala ekspedycje w nastepnym sezonie.
  • 0

#168 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.12.2006 - |20:55|

Bywały lepsze zakończenia sezonu,zarówno w Atlantis jak i SG-1.Czegoś tutaj brakowało,może i Wraith sprytnie wykorzystali naiwność Weir,jednak ich sprytny plan nie wypalił do końca.Sheppardowi udało się polecieć na gapę i tak naprawdę kolejny odcinek można uznać za finałowy :]

Note 7
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#169 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 06.03.2007 - |12:35|

9,5/10

Najpierw przeczytałem spoilery a potem oglądałem, więc spodziewałem się czegoś dużo gorszego.
Fajny wątek, fajna scena z Zelenką i Becketem i Wraith, jak przemykaja się pod ścianą i mówią łagodnie.
Fajna mina Wraith, który patrzy na nich jak na dochądzącego na rożnie kurczaka.

Dziwi mnie tylko, że Dedal nie używa prawie myśliwców w żadnej walce poprzednio, niby prawdą jest, że przy dużym stężeniu Darthów mają nikłe szanse, ale czasem Darthów też nie widzę.
  • 0

#170 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 06.03.2007 - |15:53|

Darty są zawsze, inaczej mogibysmy ich załatwić kilkoma nukami ;)
  • 0

#171 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 10.06.2007 - |22:21|

Swietny odcinek, dalbym maksa, ale na forum Sg-1 gdzies na 15 odcinku "niemadry" czlowiek rzucil spoilerem i nie bylo takiego napiecia :( Daje 9.
Az dziw ze dali sie nasi tak zrobic - jak dzieci. I przeciez odbierali dane na izolowane kompy to jak niby "bug" sciagnal dane z bazy atlantis? A ile bylo zrobic backupy tego co przeslali na DVD-R? ;) Prawa autorskie czy co ? ;)
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#172 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 12.09.2007 - |00:55|

kolejny świetny odcinek trzymający w napięciu. ciekawy motyw sojuszu z Wraith, choc troche naiwny jak w przypadku Genii... :huh: znowu mamy viruska...i jeszcze do tego w spray'u :P niezłe cwaniaki z tych Wraith, ale ich 'dzielenie sie' jednak daje nadzieje na dobre skutki w walce
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#173 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 28.09.2007 - |12:51|

powalajacy odcinek - sojusz z Wraith - scenariuszowe miodzio. dodatkowo efekty specjalne, masz stary znajomy Michael. i znów całe Atlantis daję sie wyrolowac jak małe dziecko.. ale do tego już chyba trzeba się przyzwyczaić.
9/10
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#174 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.08.2008 - |16:01|

Jak na finał to duża część odcinka moim zdaniem jednak zbytnio przegadana bez większej ilości akcji. Dopiero pod koniec niezły zwrot akcji... ale to jednak trochę za mało.

Ocena: 8/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#175 freyr

freyr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • Miastołódź

Napisano 14.02.2009 - |22:48|

odcinek świetny ale to ciągła naiwnośc w nawiazywaniu sojuszy staje nudna i upierdliwa...ile razy można się nabrać - Genai, rebelia a teraz wright...o ile pamiętam w sg1 jakoś tak nie ufali wrogom i jesli dochodzilo do jakiegoś porozumienia to zawsze mieli jakąś niespodziankę dla "sojusznika"...

a co do wirusów w systemach to rzeczywiście mogliby zainstalować kasperkiego albo nortona :P :P :P :P

a zapomnialabym hermiod wymiata :lol: :lol:

Użytkownik freyr edytował ten post 14.02.2009 - |23:12|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych