Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 194 - S09E20 - Camelot

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
324 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (280 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (107 głosów [43.50%])

Procent z głosów: 43.50%

2. 9.5 (58 głosów [23.58%])

Procent z głosów: 23.58%

3. 9 (41 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

4. 8.5 (9 głosów [3.66%])

Procent z głosów: 3.66%

5. 8 (8 głosów [3.25%])

Procent z głosów: 3.25%

6. 7.5 (3 głosów [1.22%])

Procent z głosów: 1.22%

7. 7 (11 głosów [4.47%])

Procent z głosów: 4.47%

8. 6.5 (1 głosów [0.41%])

Procent z głosów: 0.41%

9. 6 (1 głosów [0.41%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (3 głosów [1.22%])

Procent z głosów: 1.22%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (1 głosów [0.41%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (1 głosów [0.41%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.41%])

21. 0 (1 głosów [0.41%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#161 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.03.2006 - |22:03|

Ciekawy jestem kiedy będzie spotkanie na szczycie - Wraith , Ori i Sg1 .

Obi - bez przesady, az tak daleko nie wybiegajmy w przyszlosc :P
chyba ze masz spojlery z sezonu 14 :P
  • 0

#162 Nino

Nino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 13.03.2006 - |23:32|

Więc tak... wymyśliłem jeden z możliwych wariantów na wygranie tej bitwy :) A minowicie... Carter żyje przy wrotach... Wrota się wyłączają i ona majstruje przy kryształach aktywując je jeszcze raz... A statki Ori zmiata wir :hyhy: TAki z superwrót powinien wystarczyć i przynajmniej uszkodzić jakiś statek. Oczywiście wrota się muszą wpierw wyłączyć, a jak są zasilane przez osobliwość, to to się może nigdy nie stać (TAk a propo, gdzie ta osobliwość??? Widzał ją ktoś? :blink: )
  • 0

#163 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.03.2006 - |23:42|

po pierwsze - superwrota moga byc stale aktywne :)
po drugie - wir z uruchamianych wrot niszczy wszystko, a nie tylko uszkadza :)
po trzecie - ogladnij jeszcze raz odcinek 9x06 to sie dowiesz cos na temat osobliwosci :)
  • 0

#164 wenus525

wenus525

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 14.03.2006 - |05:38|

ludzie nie czytacie spoilerów tylko sami coś dedukujecie

staki ori przetrwają fakt
sam przetrwa fakt
cała sg1 reszta też fakt
przegramy tą bitwe wiadome
wratih nie powiedział innym wiadome bo dwa statki matki w zupełności wystarczą a jeśli nie -to cała flota wraith nie wystarczy .... to są dwa statki na których jest McKay i który jak słyszeliście hakował ich systemy a nie sądzę żeby wratih uważali żeby byli do tego zdolni. poza tym nie widziałem spoilerów SGA wiadome nie można do końca im wierzyć ale często przedstawiają główne wątki z których łatwo się domyślamy co się stanie

furlingowie nie wiem ale nie zniósł bym kolejnej rasy podobnej do ludzi różniącej sie jednym genem
  • 0

#165 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.03.2006 - |11:24|

6. Daniel i Michel biegli do doku ... cos musimy zrobic ..

TYLKO MITCHEL BIEGL DO DOKU!!, Daniel zostal na mostku Korelova.
  • 0

#166 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.03.2006 - |11:50|

mitchell nawet chyba nie dobiegl do doku jak dobrze pamietam :)
watpie aby statki ori zawrocily wiec albo pojawi sie flota asgardu i jaffa ktorzy wypuszcza mysliwce (w koncu :P ) albo nie ma sensu nawet myslec co bedzie tylko trzeba czekac do wakacji :(
  • 0

#167 Kita

Kita

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 14.03.2006 - |14:30|

Odcinek swietny jednak po przemysleniach doszedłem do kilku wnioskow..
Dlaczego na Odysey nie zainstalowano wyrzutni dron jezeli tyle ich zdobyto na atlantis jestem ciekaw jak by sie sprawdziły przeciwko statkom Ori.
Bardzo by mi sie spodobało gdyby kilka statkow Baala właczyło sie do walki.
Co do dziesiatego sezonu chciałbym zeby wrócił watek gigantów i dziadka daniela moze tutaj powinni szukac sojusznikow.

Użytkownik Kita edytował ten post 14.03.2006 - |14:31|

• 0

#168 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 14.03.2006 - |14:59|

Dlaczego na Odysey nie zainstalowano wyrzutni dron jezeli tyle ich zdobyto na atlantis

Na Atlantis nie "zdobyto" żadnych dron. Magazyny Atlantis były puste.
Drony przewieziono z bliźniaczego miasta Atlantis ale sa potrzebne do obrony Atlantis własnie.
Do zasilania dron potrzebny jest ZPM. A tego jak wiemy nie mamy zbyt dużo ?

::. GRUPA TARDIS .::

#169 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.03.2006 - |15:05|

psjodko: Akurat do wystrzelenia dron potrzebujemy tylko Generaotr naquadah II generacji, a tych mamy dosc duzo.
Ale technologia dron jak i krzesla jest dla nas nadal zagadka tak wiec jeslimielibysmy strzelac z dron to musielibysmy CALA placowke pradawnych umiescic na statku, a to by byl duzy statek wtedy :P
  • 0

#170 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.03.2006 - |15:36|

ludzie, drony są wystrzeliwane ze skoczków, więc ani ZPM ani krzesło ani generator naquadah II nie jest potrzebny

generator jest potrzebny do obsługi Krzesła.

Same drony potrezebują bardzo mało energi, bo skoczki ładowane są przez gneratory pierwszgo typu.

problemem jest ich kontrola, bo wytrzelić to je można i tak z miejsca, Pilot SGA.

#171 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 14.03.2006 - |15:59|

ludzie, drony są wystrzeliwane ze skoczków, więc ani ZPM ani krzesło ani generator naquadah II nie jest potrzebny

generator jest potrzebny do obsługi Krzesła.

Same drony potrezebują bardzo mało energi, bo skoczki ładowane są przez gneratory pierwszgo typu.

problemem jest ich kontrola, bo wytrzelić to je można i tak z miejsca, Pilot SGA.

Ja uważam za pewnik że energia do dron jest przesyłana przez tunel podprzestrzenny. Wiec tylko drony zasilone przez ZPM mogą zniszczyć statek ORI. Drony zasilone przez nasz reaktor będą miały tylko tyle energii do dyspozycji ile wytwarza nasz reaktor. Ja stawiam na to że będzie potrzebny ZPM:)
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#172 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.03.2006 - |16:05|

Toudi: Tak, ale niektorzy sugerowali tutaj pomysl aby wystrzeliwac drony z Naszych ziemskich okretow. Niestety nie znamy technologii umozliwiajacej nam strzelanie dronami wiec jedyny relny pomysl to placowka na okrecie (albo rozwalenie skoczka i wrzucenie calego systemu do nowego okretu).

michal_zxc: W SGA 120 drony byly wystrzeliwane z krzesla na Atlantydzie zasilanego Generatorem Naquadah II generacji.
  • 0

#173 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 14.03.2006 - |17:02|

michal_zxc: W SGA 120 drony byly wystrzeliwane z krzesla na Atlantydzie zasilanego Generatorem Naquadah II generacji.

No tak ale ja nie pisałem o tym ile energii potrzeba by drona oderwała się od ziemi:) Chodzi mi oto że drona przed uderzeniem w cel pobiera energię (energia jest przesyłana podprzestrzenią) potrzebną na zniszczenie danego obiektu. Drony zasilone przez nasze reaktory lub baterie skoczka mają dość energii by zniszczyć myśliwce wraith ale na pewno nie wystarczy energii by przebić się przez osłony statków ORI (osłona pobiera energię potrzebną na odparcie ataku a więc drona musi pobrać więcej energii na atak niż osłona ma do dyspozycji na odparcie ataku – wtedy drona przebija osłonę).
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#174 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.03.2006 - |17:05|

No tak ale ja nie pisałem o tym ile energii potrzeba by drona oderwała się od ziemi:) Chodzi mi oto że drona przed uderzeniem w cel pobiera energię (energia jest przesyłana podprzestrzenią) potrzebną na zniszczenie danego obiektu. Drony zasilone przez nasze reaktory lub baterie skoczka mają dość energii by zniszczyć myśliwce wraith ale na pewno nie wystarczy energii by przebić się przez osłony statków ORI (osłona pobiera energię potrzebną na odparcie ataku a więc drona musi pobrać więcej energii na atak niż osłona ma do dyspozycji na odparcie ataku – wtedy drona przebija osłonę).

1. twoje teorie dotyczace zasilania drony sa wyssane z palca, nigdzie nie bylo napisane jak drona dziala.
2. Wysylanie energi przez podprzestrzen? Daj spokoj, raczej niemozliwe.
3. W SG1 (8 seria) 1 drona ze szkoczka przebila tarcze Ha'taka i zniszczyla go calkowicie (1 drona!!).
  • 0

#175 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 14.03.2006 - |17:22|

W innym temacie dyskutowaliśmy o dronach i z tego co pamiętam ktoś wysnuł taka teorie i tyle, moim zdaniem jest to bez sensu gdyż zbyt łatwo można zakłócić działanie takiej broni ( to tak jakby wystrzelić rakietę a potem starać się jej dostarczyć odpowiednia ilość ładunków wybuchowych). ZPM potrzebowali dlatego ze nie mieli by czasu eksperymentować z innymi źródłami energii i ich podłączeniem.
  • 0

#176 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 14.03.2006 - |17:57|

Było bardzo dobrze, ale nie rewelacyjnie, 9.5 można jednak dać. Miło czasem patrzeć jak dostajemy w dupę i to nie tylko my, ale i Jaffa (Ci to już wogóle jeden strzał Ori - jeden Hatak mniej) oraz Asgard.
Widać, że Ori czują się bardzo pewnie, duże, wolne statki strzelające tylko do przodu, wniosek jesteśmy najlepsi nikt nam nic nie może zrobić i na razie niestety tak to wygląda.
Rosyjskie 304 przeszło do historii, ale pewnie Ci co mieli przeżyć to gdzieś się odnajdą, ach ta teleportacja.
Końcówka SG-1 bije SGA na głowę (zaraz oglądam BSG to może się okazać, że tam będzie jeszcze lepiej) naprawdę nie wiadomo jak dadzą radę, czy uciekną i będą kombinować, a w tymczasie Ori zaczną rozwalać różne planety, czy może jednak Vala coś zamiesza, bo innej opcji na razie nie widać.

A co niby Vala ma namieszać? Chyba zauważyłeś, że w tej ostatniej scenie zdaje się, że akurat zaczęła rodzić...

A tak przy okazji, Claudia w grudniu urodziła synka :D

Użytkownik Kalliope edytował ten post 14.03.2006 - |18:17|

• 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#177 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.03.2006 - |21:45|

Rosyjskie 304 przeszło do historii

no ja wlasnie gotow jestem sie zalozyc (nie na kase :P ) ze to amerykanski 304 sie rozpadl :)
na ruskim byl daniel i mitchell wiec nie mogli ich zabic a na amerykanskim nie bylo nikogo bo teal'c byl na ktoryms ha'taku a carter se fruwala :P
  • 0

#178 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 14.03.2006 - |21:55|

Na bank to rosyjski się rozpadł... Oddysey będzie sobie latać na pewno nie ma bata... Odcinek wypaśny. Okrąglutka 10-teczka :)
  • 0

#179 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 14.03.2006 - |22:43|

odcinek b dobry .
Te statki Ori ciezko bedzie rozwalic. Zakladajac ze Ori sa tak samo rozwinieci jak Pradawni , ale i moze lepiej maja rozwinieta technologie wojenna ( rasa agresywna). Statki moga byc zasilane przez ZPM lub cos w tym rodzaju. A w atlantis ile tarcze wytrzymaly atak Wraith a zpm nie byl "pelny".
Merlin mial maszyne czasu, wiec mzoe wiedzial ze bedziemy dostawac po [beeep]e. Wyciagniecie miecza pewnie cos uwlaczylo jakis "plan awaryjny"??
to moje domysly.
Zobaczymy jak to sie wyjasni z apare miechow hehe
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#180 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 15.03.2006 - |09:22|

Merlin mial maszyne czasu