Poza tym, należy pamiętać iż gdy "nasi bohaterowie" zmieniają czas, starają się zachować tą właściwą linię, czyż nie? A tu, a tu wiedzą że linia nie jest właściwa, że Volcan nie powinien przestać istnieć a jednak ignorują ten fakt. I nikt mi nie powie, że Spock z właściwej linii nie zna przynajmniej 5 sposób na odkręcenie tych wydarzeń i na podróż w czasie...
Tutaj poniekąd muszę przyznać Ci rację; jednak ja mam trochę inne wyjaśnienie tego faktu. Jeżeli palnę jakąś głupotę to nie bić, bo jak już pisałem nie znam Treka na pamięć
Może Spock wie jak zmienić przyszłość, jednak wymagałoby to chyba ponownej podróży w przeszłość, zanim Nero zniszczył USS Kelvin. W filmie ktoś wspomniał (chyba młody Spock), że ich technologia jest mocno zacofana w porównaniu z technologią z przyszłości. Tak więc obecna technologia mogła nie umożliwić podróży w czasie i nie było jak zbudować takiego statku (jeszcze). Wiem, że Kirk w "Powrocie do domu" cofnął się w czasie, ale nie mogę sobie przypomnieć jak to zrobił (ach ta skleroza). Innym wyjaśnieniem może być to, że te zmiany były zbyt duże i nie można było zapobiec stworzeniu alternatywnego wszechświata. Ta "prawdziwa" linia czasowa istniała i może nadal istnieje bo Spock wciąż żyje. Nie wiemy też czy w następnych filmach jakoś tego nie wyprostują? Gdzieś czytałem, że w przypadku osiągnięcia sukcesu tego filmu planowane są dwa następne, które mają być ze sobą powiązane. Ma to być nowa trylogia, więc może nie wszystko stracone?
jeśli rury miały być chłodnicą to wtedy jak najbardziej powinny być długie i pokręcone. I również wtedy nasz szalony mechanik nie musiałby się w nich gotować - szczerze mówiąc nie wiem czemu ktoś wcześniej wziął to za pewnik!!!??? Co prawda to nieco prymitywne urządzenie ale proste i skuteczne więc mogło sobie być. Przypominam też, że wcale nie wiadomo, czy była w nich woda, może jakaś futurystyczna ciecz......- ...
- wygląd maszynowni; przesadzili z tymi rurami
Ale fakt z tymi rurami to przesadzili normalnie jakby to projektował jakiś szalony hydraulik.
....
Dlaczego Scotty powinien się ugotować? Bo z tych rur leciała para, a jak leci para to chyba jest gorąco
Użytkownik Inuki edytował ten post 10.05.2009 - |22:11|