Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przyszłość Farka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
207 odpowiedzi w tym temacie

#161 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 29.06.2005 - |22:04|

Po obejrzeniu całości muszę stwierdzić, że jest to stanowczo mój drugi ulubiony serial (zaraz po SG  :D ), chociaż.... zaczynam oglądac od nowa po raz drugi i coś mi się wydaje, że ta kolejność mi się zamieni... (a nie myślałem, że to w ogóle możliwe  :D )

W każdym razie stanowczo i zdecydowanie twierdzę, że V sezon być powinien, musi i w ogóle nie ma dyskusji  :)

jednak po przeglądnięciu różnych for i przeczytaniu sporej ilości info na różnych różniastych portalach (głównie angielskojęzycznych - bo jakoś poza tym nie znalazłem za bardzo ciekawych, polskich  portali o Farscape - aż niewiarygodne !) niestety chyba fatalistycznie przyznam rację, iż pewnie klasycznego sezonu (tj odcinków po 40 ileś tam minut) to pewnie nie będzie, ewentualnie, może, gdyby itp. pojawi się kiedyś film kinowy.

I tu jest właśnie problem - powinien być serial  :/ - zgadzam się z kilkoma przedmówcami, że film to już nie będzie to - choćby nie wiem jak świetne pomysły mieli producenci, to będzie to co najwyżej ok 2 godz. - a co głębszego można w tym czasie wyrazić - pewnie będzie naprawdę niezły (PKW był), ale i tak będzie to takie... obejście się smakiem. Założę się, że wielka część fanów miała by po nim wielki nedosyt. Tym bardziej, że ewentualny film kinowy byłby pewnie (a może nie...) definitywnym zakończeniem historii Farscape.
Swoją drogą ciekawe, że na SG znajdują kasę, a na Farsacape nie ? :huh: - na obu serialach zarobiliby kupę kasy....

To naprawdę doskonały serial i ma wielki potencjał, a film kinowy może go trochę popsuć - ileś odcinków byłoby za to wskazane, można by rozwinąć wiele wątków, a i nowych pomysłów pewnie by nie zabrakło.

Ergo - powinna być kontynuacja serialowa Farscape - miliony tego oczekują  :D  :D

Wyświetl post

Film kinowy jest JEDNĄ z możliwych opcji i najbardziej prawdopodobną po ewentualnym sukcesie kasowym "Serenity" (premiera w USA na jesieni), kinowej wersji serialu "Firefly", twórcy "Farscape" bacznie obserwują, jak "Serenity" sobie poradzi, bo od tego będzie w dużej mierze zależało, czy znajdą się sponsorzy chętni wyłożyć kasę na kinowy "Farscape".

Drugą możliwą i też bardzo prawdopodobną opcją jest kolejny mini-serial. Prawdę mówiąc wątków znalazłoby się wiele, Hyneria, Nebari Prime - chętnie bym znowu zobaczyła brata Chiany, Nerri'ego i dowiedziała się czegoś więcej o nebaryjskim ruchu oporu.

Na kontynuację w formie pełnego serialu nie mamy co liczyć, to jest wiadome, chyba żeby spin-off... ale serialu bez Claudii i Ben'a ja sobie absolutnie nie mogę wyobrazić :unsure: Ben, jak wiesz, dołączył na cały sezon do obsady SG-1, Claudia też tam będzie w pierwszych 6-ciu odcinkach, tak że jak na razie praktycznie wszyscy są zajęci czymś innym... Jako ciekawostkę powiem, że PKW też o mały włos, a mogłoby nie dojść do skutku, bo termin jego kręcenia trochę nabruździł Claudii w życiu prywatnym (akurat w tym czasie wychodziła za mąż i musieli przełożyć na później miesiąc miodowy, powinniśmy docenić to poświęcenie :D ), z tego co słyszałam, to wcale nie była zbyt happy, jak Brian Henson praktycznie postawił ją pod ścianą, że kręcą mini "teraz albo nigdy". No, ale myślę, że tegoroczny Saturn, którego WRESZCIE zdobyła w kategorii NAJLEPSZEJ AKTORKI TELEWIZYJNEJ (wcześniej 4-krotnie była nominowana!) właśnie za PKW przynajmniej troszeczkę zrekompensował jej ten przesunięty miesiąc miodowy :D

Co do znajdowania kasy na SG-1, a na "Farscape" z trudem... SG-1 jest w posiadaniu MGM, czyli jednej z największych wytwórni filmowych. "Farscape" to Jim Henson Company, mała, niezależna firma, Hallmark Entertainment, ktory jest współproducentem w porównaniu z MGM też nie jest sporym koncernem. Wystarczył moment kryzysu finansowego z jednej strony, żeby wszystko się posypało :(

Co do forum... zapraszam do polskiej sekcji na Frell Me Dead Forum: http://www.watchfars...7526#post707526 - im więcej, tym weselej! :)
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#162 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 30.06.2005 - |10:53|

Prawdopodobny obrót sprawy bedzie taki, że jak chwyci Serenity to bedziemy mieli film kinowy, jak nie to pewnie miniserie.

Co do skasowania Farscape to po częsci przyczyną tego były kłopoty finansowe. Jim Henson Company żle zainwestowali kase i nie miał pieniędzy na sfinansowanie 5 seoznu, a druga sprawa to Farscape jest po pierwsze zbyt trudny dla głupiego amerykańskiego widza, co objawiało sie brakiem napływu nowych widzów, po drugie Farscape nie jest politycznie poprawny.... i w ten sposób skasowano najbardziej oryginalny, ambitny i zarazem najlepszy serial sci-fi w histori....
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#163 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 30.06.2005 - |11:05|

Prawdopodobny obrót sprawy bedzie taki, że jak chwyci Serenity to bedziemy mieli film kinowy, jak nie to pewnie miniserie.

Co do skasowania Farscape to po częsci przyczyną tego były kłopoty finansowe. Jim Henson Company żle zainwestowali kase i nie miał pieniędzy na sfinansowanie 5 seoznu, a druga sprawa to Farscape jest po pierwsze zbyt trudny dla głupiego amerykańskiego widza, co objawiało sie brakiem napływu nowych widzów, po drugie Farscape nie jest politycznie poprawny.... i w ten sposób skasowano najbardziej oryginalny, ambitny i zarazem najlepszy serial sci-fi w histori....

Wyświetl post

Nie tyle Jim Henson Company źle zainwestowali kasę, ile ich ówcześni WŁAŚCICIELE, niemiecka firma EM-TV z Monachium (naprawdę nie cierpię tych Szwabów!) była na skraju bankructwa i w momencie, jak SciFi Channel stwierdził, że nie ma kasy na wszystkie 22 odcinki 5-go sezonu, chcieli 13, ale na to z kolei Brian Henson nie chciał się zgodzić, a potem już było za późno, to Niemiaszki z radością umyli łapki i też się wycofali. To, co Brian Henson wspólnie z rodzeństwem odkupili później od EM-TV to praktycznie były już szczątki Jim Henson Company, gwałt na żywym organizmie :censored: :censored: :censored: A Muppety, jak wiecie, poszły do Disney'a, tak jak chciał tego już dawno św. pamięci Jim Henson, z tym że Brian oczywiście zarezerwował sobie prawo na 5 lat bodajże współudziału i kontroli nad wszystkimi projektami Disney'a z udziałem Kermita, Miss Piggy i spólki. To tak na marginesie :)
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

#164 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 18.07.2005 - |22:21|

Mam nadzieję, że to nie off-top, ale mam pytanie; co to jest SERENITY? W Google wyskakuje jakiś film, cytuję: "futuristic action-adventure". Tylko za diabła nie wiem co to ma wspólnego z Farkiem?
  • 0

#165 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 23.07.2005 - |21:46|

O ile się nie mylę tak nazywa się pilot Firefly. Ale co to ma wspólnego z Farkiem to ja nie wiem :P.
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#166 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 24.07.2005 - |13:03|

Mam nadzieję, że to nie off-top, ale mam pytanie; co to jest SERENITY? W Google wyskakuje jakiś film, cytuję: "futuristic action-adventure". Tylko za diabła nie wiem co to ma wspólnego z Farkiem?

Wyświetl post

SERENITY to będzie film kinowy, który ma być w założeniu kontynuacją serialu Firefly. Jeżeli film odniesie sukces to bardziej prawdopodobny będzie film kinowy Farscape, a może i coś więcej :)
  • 0

#167 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.07.2005 - |13:27|

SERENITY to będzie film kinowy, który ma być w założeniu kontynuacją serialu Firefly. Jeżeli film odniesie sukces to bardziej prawdopodobny będzie film kinowy Farscape, a może i coś więcej :)

Wyświetl post

A co ma wspólnego, kontynuacja serialu Firefly (pod postacią filmu), z kontynuacją Farscape?
  • 0

->1019<-

#168 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 24.07.2005 - |13:47|

Ma to wspólnego ze sponsarzy Fara chcą zobaczyć czy przeniesienie serialu na duży ekran przełoży sie na gotówke.
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#169 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 24.07.2005 - |20:57|

Ma to wspólnego ze sponsarzy Fara chcą zobaczyć czy przeniesienie serialu na duży ekran przełoży sie na gotówke.

Wyświetl post

Potencjallni sponsorzy...
BTW, producenci "Serenity" dobrze zrobili przekładając premierę filmu na jesień (miało być wcześniej, ale zbiegłoby się w czasie z premierą 3-ciej części Gwiezdnych Wojen), trailerek wygląda ciekawie, sama się chętnie na to wybiorę do kina, zakładając oczywiście optymistyczny wariant, że "Serenity" trafi do Polski...
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

Dołączona grafika

#170 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 26.07.2005 - |01:06|

Przyznam, że oglądając SG-1 nie sposób nie poczuć żalu za czymś co odeszło. Oglądanie naszej Aeryn jako Vali czy Browdera jako pułkownika wzbudza refleksje, że w Farku w swoich rolach byli znacznie lepsi. Bardzo mi tego szkoda i nie mogę pojąć jak tak dobry serial nie może być kontynuowany. Nawet kinówka to tylko ochłap. PKW był tak przeładowany treścią, że momentami trzeszczał w szwach. Ewidentnie konieczny jest 5ty sezon i to minimum 12 odcinków, anjlepiej pełny.
Wszystko inne to tylko substytut. Dobre i tyle jeśli cokolwiek jeszcze makręcą. Ale wszyscy chyba wiemy, że tylko 5ty sezon byłby tym na co wszyscy widzowie Farscape czekają. Póki co OK. Dopingujemy FireFly i idźmy nań do kin. Ostatecznie FireFly to też b. dobry produkt... a jak ma pomóc Farkowi to tym bardziej cza to wesprzeć.
  • 0

#171 craytec

craytec

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 30.07.2005 - |00:29|

Wlasnie jestem po 8 sezonach Stargate SG-1 i po 2 odcinkach sezonu 9.
Jak wiadomo mamy tam tandem Bower&Black. Powiem szczerze strasznie ciezko mi sie na serduszku zrobilo ,kiedy Bowder=Michael mowi "Pewnego razu daleko,daleko " chcialbym zeby dokonczyl byl sobie astronauta John Crichton. To tak cholernie boli ogladac Claudie&Bowdera i wiedziec ze to nie jest 5 sezon Farscape. Ogladac i wiedziec ze nie pojawi sie Rygel,Chiana,Ka Dargo...No i kiks Bowedera przy Tealc (scena testu pradawnych ,kiedy Telc wywala caly magazynek p-90 w sciane" TO BYL John Crichton !!!! ,az mi lezka w oku stanela...Ogolnie jak ogladam sezon 9 starsrajta to widze Aeryn Sun,Johna Crichtona i czekam ,kiedy pojawi sie Scorpius.. Dlatego bede ogladal dalej Stargate SG1 , ale Farscape to unikat . Jeden,jedyny w swoim rodzaju ....
  • 0

#172 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 30.07.2005 - |11:52|

Dla mnie jest to duzy minus, jesli aktor w kilku, roznych filmach gra tak samo. O ile co do Bowera, nie mam wrazenia, ze ogladam Crichtona z Farscape, to w przypadku pani Black, niestety mam takie wrazenie ( Aery).

gulus
  • 0

#173 razo

razo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoSilesia

Napisano 09.08.2005 - |18:04|

Dla mnie jest to duzy minus, jesli aktor w kilku, roznych filmach gra tak samo. O ile co do Bowera, nie mam wrazenia, ze ogladam Crichtona z Farscape, to w przypadku pani Black, niestety mam takie wrazenie ( Aery).

gulus

Wyświetl post

Jestem wprost przeciwnego zdania :) Gdyby Ben i Claudia nie wystąpili w sg-1 to nigdy bym nie trafił na Farka. Bardzo mi się spodobali w stargate i przez to zabrałem sie za oglądanie Farka. No i nie żałuje. Poprostu świetny serial !! No i mam teraz zajęcie na wolne wakacyjne niestety ostatnio deszczowe wieczory :)
  • 0

#174 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 23.08.2005 - |15:16|

gulus

Wyświetl post

To ciekawe bo moim zdaniem Aeryn to zupełnie inna Klaudia niż ta znanan nam jako Vala. Vala vs Aeryn to jakby inna osoba. Natomiast Ben jest w miarę podobny. No, ale każdy może jakoś inaczej to postrzegać...
  • 0

#175 Tru Psajko

Tru Psajko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 17.09.2005 - |16:46|

tak czy inaczej jak zrobią kinówkę to w polsce raczej jej nie obejrzymy... w niemczech może, czy anglii prędzej...
tak, czy inaczej - gdziekolwiek by nie wyświetlali ja się tam wybiorę i na seans założę pieluchę ;>
  • 0

#176 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 18.09.2005 - |00:36|

tak czy inaczej jak zrobią kinówkę to w polsce raczej jej nie obejrzymy... w niemczech może, czy anglii prędzej...
tak, czy inaczej - gdziekolwiek by nie wyświetlali ja się tam wybiorę i na seans założę pieluchę ;>

Wyświetl post

FS:Peacekeeper Wars tez sie pewnie u nas nie spodziewales? ;)
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#177 Tru Psajko

Tru Psajko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 19.09.2005 - |18:32|

FS:Peacekeeper Wars tez sie pewnie u nas nie spodziewales? ;)

Wyświetl post

no niestety się mylisz... wiedziałem, że hallmark wpsółpracuje przy tworzeniu PW, więc szanse na to były i to dość duże
gorzej jednak niestety będzie z tą kinówką, bo jak nie ma problemu by wcisnąć na antenę 3 godziny i to na stację, która praktycznie non-stop sypie powtórkami, tak wpasowanie takiej produkcji do polskich kin wg mnie napotka duży opór, a może nawet będzie niemożliwe
a swoją drogą mnie to holera strzelała jak słyszałem lektora. Jah bless piractwo internetowe za danie możliwości ściągnięcia tego z sieci ;P ...także farscape tylko w oryginale, a jeśli będzie możliwość obejżenia tego w kinie to chodźby mi płacili kupę hajsu za obejżenie tego na kompie - nie da rady ;>
  • 0

#178 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 21.09.2005 - |02:00|

NIe,to ze HM nie pusci kinowki to sie zgadzam. Chodzi mi o to,iz PW tez malo kto sie spodziewal zobaczyc po polsku w tv a jednak.
Wiec nie trac nadziei manos!;)
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#179 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 27.09.2005 - |10:31|

Wyświetl post

A ja myślę, że na polskie ekrany kinowe też zawita, oczywiście jak zrobią kinówkę. A tak przy okazji, "Serenity" ma polską premierę 2 grudnia, na Stopklatce wczoraj znalazłam tę informację :)

no niestety się mylisz... wiedziałem, że hallmark wpsółpracuje przy tworzeniu PW, więc szanse na to były i to dość duże
gorzej jednak niestety będzie z tą kinówką, bo jak nie ma problemu by wcisnąć na antenę 3 godziny i to na stację, która praktycznie non-stop sypie powtórkami, tak wpasowanie takiej produkcji do polskich kin wg mnie napotka duży opór, a może nawet będzie niemożliwe
a swoją drogą mnie to holera strzelała jak słyszałem lektora. Jah bless piractwo internetowe za danie możliwości ściągnięcia tego z sieci ;P ...także farscape tylko w oryginale, a jeśli będzie możliwość obejżenia tego w kinie to chodźby mi płacili kupę hajsu za obejżenie tego na kompie - nie da rady ;>

Wyświetl post

Gdzie Ty widzisz problem? Ale przede wszystkim, najpierw niech wyprodukują, a potem się będziemy zastanawiać, czy trafi do polskich kin czy nie.

gulus

Wyświetl post

:bangin: :bangin: :bangin:

No to chyba oglądamy zupełnie coś innego... ja niestety patrząc na Mitchell'a dość często mam wrażenie, że widzę Crichtona. Natomiast Claudia wreszcie dostała szansę pokazania swoich komediowych umiejętności - Vala i Aeryn to dwie kompletnie odmienne postaci, i techniki aktorskie używane przez Claudię w SG-1 są zupełnie inne niż w Farscape. Natomiast Ben Browder niestety powiela techniki aktorskie z Farscape i podejrzewam, że w innych produkcjach z jego udziałem też jest podobnie. Claudia ma zdecydowanie bogatszy warsztat aktorski i wie, co z tym zrobić :) Vala rocks! :D
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

Dołączona grafika

#180 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 28.09.2005 - |11:00|

Widocznie Twórcom 9. serii SG1 podobała się postać Crichtona skoro nei mają nic przeciwko podobieństwom Criichtona i Mitchela
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych