W pierwszym odcinku jak za dobrych czasów morderca (o ile dobrze pojąłem po transferze duszy) zostaje ujęty przy ogromnej pomocy Alison - ale o co tam dokładnie chodziło to nie wiem - oraz córka Alison - Bridget ma jakieś kłopoty z nauczycielem którego wciąż rysuje nagiego i nie może sobie z tym poradzić - się to kończy szczęśliwie bo maluje na końcu radosny obrazek - i znów nie wiem do końca o co chodzi
W drugim odcinku wydaje mi się, że jest sprytna para lekarzy z których on wprowadza się w śmierć kliniczną by potem jako duch podglądać przestępców - a konkretnie jednego mordercę - ona zaś w odpowiednim momencie czuwa by go reanimować a następnie obydwoje szantażują mordercę - jak poprzednio o co dokładnie chodzi nie wiem - aha i najstarsza córka państwa Dubois rozpoczyna w szkole jakiś projekt związany z macierzyństwem - dobierana jest w parze z kolega z klasy i dostają niemowlaka (interaktywną lalkę) z tym że coś się dzieje z nią gdy trzyma tą lalką - dla mnie to wyglądało jakby była naćpana - i znowu nie wiem dokładnie o co chodzilo
I to na razie tyle - dobry powrót do korzeni i ciekawe wątki parapsychologiczne w tym z udziałem dzieci Alison. A na pełne zrozumienie tych historii będę musiał pewnie jeszcze dłuuuuuuuugo poczekać.
Użytkownik anrew edytował ten post 15.02.2009 - |12:22|

Logowanie »