Skocz do zawartości

Zdjęcie

Justified

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
203 odpowiedzi w tym temacie

#161 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.02.2013 - |11:57|

4x06-07
Niestety dwa słabsze odcinki. Zaczyna mi to przypominać pierwszy sezon, gdzie środek pełen był tego rodzaju jednowątkowych historii. Niby ogląda się miło i przyjemnie, ale bez większych emocji. Fajnie się ten sezon zaczął, ale teraz akcja siadła. Chyba scenarzyści nie mieli pomysłu na cały sezon i raczą nas tego rodzaju odcinkami.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 27.02.2013 - |11:59|

• 0

#162 no1special

no1special

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 27.02.2013 - |11:11|

4x08

Będzie krótko. Odcinek taki jaki powinien być, chociaż tożsamość Drew Thomsona nie została ujawniona odniosłem wrażenie, że jest to

Spoiler

Jak dla mnie cały sezon trzyma poziom, brak ciągłości fabuły nie stanowi dla mnie problemu. Obsada nam się lekko uszczupla, Arlo, na koniec prawdopodobnie Johnny, być może Duffy (szkoda by było). Mam nadzieję że nie uśmiercą Coltona, fajnie by było gdyby ogarnął problem z dragami i zajął miejsce Johnnego, po którym podejrzewam że zostanie puste miejsce pod koniec sezonu.

• 0

#163 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.03.2013 - |18:43|

Colton coraz większą ilość ciał po sobie zostawia i na koniec albo będzie miał spięcie z Boydem albo tak jak kolega powyżej zauważył zajmie miejsce Johnnego.

Co do Drew Thomsona to po ostatnim odcinku również uważam, że jest nim ta osoba co przedmówca. Było w kilku scenach kiedy była rozmowa o Drew takie specyficzne "spojrzenie kamery" na niego. Chyba, że to tylko zmyłka scenarzystów.

No i mamy tak, że problemy Raylana z ojcem są już zakończone podobnie jak i Boyda z groźnymi panami ;) a przynajmniej tymczasowo.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#164 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.03.2013 - |10:35|

4x08

Wyśmienity odcinek. Tak powinien wyglądać cały ten sezon. Raylan genialny, fajne te jego rozmowy na temat ojca, zwłaszcza z tym pseudomedium ;)

Boyd rozegrał wszystko tak, że aż mu chciałem bić brawo na koniec. Co do gości do odstrzału, to nie sądzę, by był tam Duffy. To jest gość, który potrafi pięknie lawirować między różnymi groźnymi osobnikami. Sporo osób z którymi działał już dawno gryzie glebę, a on jest cały czas na powierzchni i ma się dobrze. Skoro do tej pory dał sobie radę, to i dalej go zobaczymy. No i szkoda by go było, fajna postać. 

Colt wcześniej czy później też pójdzie do piachu, bo tu głupek i naiwniak, a tacy w tym interesie kończą w jeden sposób. 

Co do Johnny'ego, to też jestem skłonny przyznań, że kolejnego sezonu raczej nie dożyje.

Szkoda Arlo, ale był twardy do samego końca. 

Co do Shelby'ego (nie wiem czemu ukrywacie swoje przypuszczenia za spoilerami), to się nie zgadzam. Przecież to policjant, Arlo od razu by go sypnął, po co miałby go chronić (chyba, że na złość Raylanowi), podobnie jak i ten z obciętą stopą. Na pewno to ktoś inny.

• 0

#165 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 09.03.2013 - |17:08|

IV.08

obejrzałem już dawno temu, ale jakoś zapomniałem skomentować, mogę tylko potwierdzić iż to był świetny epizod z ostatnią już rolą Arlo, którego polubiłem. Był po prostu złym człowiekiem i tego specjalnie nie ukrywał, sprzedałby nawet swojego syna byle tylko coś z tego mieć.

Czy Shelby może być Drew Thompsonem? Pewnie tak, ale na 100% nie jestem przekonany.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#166 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 09.03.2013 - |18:04|

Dziewiaty odcinek i taki zonk, kurde tego to się nie spodziewałem.

• 0

#167 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 09.03.2013 - |22:33|

4x09

Po ósmym i kilku rozmowach nie było już takiej niespodzianki. 

Odcinek super. Zagadka rozwiązana, a do tego rozmowy w samochodzie, spotkanie Raylan - Wynn, akcja Boba, cysterna, niezmiennie podoba mi się jak marshalowie współpracują/kumplują się z Raylanem nawet za plecami Arta (tym razem Tim).

Koniec sezonu blisko i nie mam pojęcia w jakim kierunku rozwinie się akcja. Cztery odcinki do końca, a do rozwiązania jest cała plątanina wątków. Drew, Ellen May, Colt, Johnny, mafia, bossowie z Harlan, kumpel Tima, może Cassie, cały pakiet problemów Avy i Boyda (zaręczeni i kupują dom, więc na pewno coś się schrzani - oby nie bo będzie nudno ;) ). Miodzio. 

Śmierć Arlo w poprzednim mnie zaskoczyła. Dość odważne posunięcie. Potężną część serialu stanowi przeszłość Raylana i jego ojca i może tego brakować.

A co do reszty bohaterów, Colta mogą się pozbyć, ale Johnny'ego byłoby mi trochę szkoda. Niechby dalej był zaufanym Boyda i próbował go załatwić w następnym sezonie. 

Trzymam kciuki za Drew. Przydadzą się, w końcu Raylan wyruszył na łowy.

• 0

#168 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 13.03.2013 - |16:12|

Jestem po dziewiątym odcinku i wrażenia bardzo dobre.

Tożsamość Drew podejrzewana, ale mimo wszystko niespodziewana.

Zobaczymy tylko teraz, jak to wszystko rozwiążą i czy starczy im sił do końca sezonu.

• 0

#169 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.03.2013 - |22:27|

IV.09

owszem epizod bardzo dobry, tylko ja już z lekka pogubiłem się w fabule tego sezonu, cała ta sprawa z Drew Thompsonem jest dość mocno skomplikowana i zakręcona, powrót tego byłego szeryfa Huntera jeszcze bardziej całą treść zagęścił

sprawa z Ellen May też taka jakaś wepchnięta na siłę, ale co tam - klimat tego serialu jest tak wspaniały, że człowiek ogląda i przymyka oko na wszystkie naciągane fakty

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#170 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.03.2013 - |09:51|

4x09-10
Mam podobnie jak Macmax, też zaczynałem się powoli w tej całej sprawie z Drew gubić, a dodatkowo powrzucali te jednoodcinkowce. Na szczęście w 4x10 ładnie to wszystko nam powyjaśniali za co plus. Jak dla mnie tożsamość Drew była mimo wszystko dużym zaskoczeniem. Jestem też ciekaw jak zakończy się akcja z Boydem, coś mi się wydaje, że Ava może skończyć podobnie jak Tara z SoA, w pierdlu, z którego pewnie równie szybko wyskoczy. Zobaczymy. Kolejne perypetie Boyda w więzieniu byłyby odgrzewaniem kotleta. W sumie bardzo mnie ciekawi końcówka sezonu, w ktorej pewnie znów pojawi się Tonin. Czekam.
  • 0

#171 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 21.03.2013 - |09:39|

Fakt, dziesiąty odcinek ładnie wszystko zaokrąglający i zapowiadający akcję, na którą teraz baaardzo czekam, a mianowicie transport. ;d

Będzie ciekawie, czekam na Tonina.

• 0

#172 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 21.03.2013 - |16:43|

IV.10

no to nam się wszystko albo prawie wszystko zgrabnie wyjaśniło, trochę nie rozumiem takiej obawy przed tym Toninem, kto jak kto ale policja i szeryfowie nie powinni się bać jakiegoś mafiosa, na te ostatnie odcinki myślę że parę osób zostanie odstrzelonych - Colt to 100%, Ellen May pewnie też, pewnie też i Johnny, może i Drew?

• 0

#173 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 25.03.2013 - |01:20|

Jedenasty odcinek absolutny przekocur. Świetna akcja przez pełne 40 minut.

Scena z Bobem i Love Train w tle - cudo ;D

• 0

#174 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 26.03.2013 - |16:00|

04x11 Decoy

@up +1 Odcinek świetny, działo się, oj działo... Bob był genialny i o dziwo nie puścił pary, trzymał się twardo i ubił nawet swego oprawce, który jakby nie patrzeć był profesjonalistą. Całość dobrze rozegrana, począwszy od przynęty, a skończywszy na wywiezieniu Drew pociągiem z węglem...

• 0

#175 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 02.04.2013 - |10:10|

Dwunasty odcinek jakiś taki... słaaaaaaaaaaby.

Nie było może aż tak strasznie, ale zdecydowanie spodziewałem się więcej, nawet jeśli miała to być zapowiedź pod finał.

A tak to nie wynudziłem się nawet w przy gorszych odcinkach w połowie sezonu.

Kto musiał pójść, do piachu, to poszedł. Wielkie zaskoczenie to nie było, a i śmierć też nie jakaś piękna.

Mam nadzieję, że finał mi to wszystko nadrobi, bo szkoda by było po tym genialnym odcinku 11.

Użytkownik rarehare edytował ten post 02.04.2013 - |10:11|

• 0

#176 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 02.04.2013 - |22:13|

04x12 Peace of Mind

Osobiście nie rozumiem tego całego zamieszania związanego z Ellen May, w końcu siedziała w tym w równym stopniu co Ava, ok, niezupełnie, ale szanse  na udowodnienie tego byłoby nierealne. Dlatego też wydaje się mało prawdopodobnym, by zdecydowała się sypać. szczególnie że Ava jest nikim, i raczej nie mogła by liczyć na program ochronny świadków lub atrakcyjny układ z prokuratorem. A jednym jest przezorne jej zabicie, zaś drugim bycie gotowym do wyłożenia 150 tys. na dziwkę w celu jej późniejszej exterminacji. 

Podobnie ma się sprawa z zachowaniem Limehouse wobec Ellen, bo jeśli rzeczywiście chciał jej pomóc to mógł ją chociaż wywieźć z Harlem, z kolei, jeśli pogrążyć Boyda to powinien odstawić ją do szeryfów lub na dowolny komisariat. Natomiast jeśli miał ją w du- to równie dobrze mógł ją sprzedać, bo efekt i tak byłby zbliżony, a przynajmniej trochę by zarobił.  

Ale ogólnie nie było źle, a właściwie to całkiem nieźle, tempo trochę zwolniło, ale to chyba naturalne, w końcu poprzedni odcinek był bardzo dynamiczny oraz zbliża się wielki finał sezonu, zatem potrzebne było wyciszenie oraz przygotowanie pod niego gruntu. 

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 02.04.2013 - |22:14|

• 0

#177 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 02.04.2013 - |23:01|

4x12

Dla mnie najważniejsza była końcówka tego odcinka i prezent jaki otrzymała Winona. Po cichu liczyłem , że zobaczymy wielkie kboom po tym gdy była żona Raylana usiadła w tym foteliku. Jeśli scenarzyści mają jaja to w finale uśmiercą Winonę ( i tak w tym sezonie rzadko się pojawia, a biorąc pod uwagę jej występy w 2 sezonie Following jej odejście jest bardzo prawdopodobne), a w przyszłym sezonie będziemy oglądali zemstę/furię Raylana. A wtedy drżyjcie panowie Augustin i Tonin.

I nie zapominajmy o one-liner Raylana: It's my job, being a dick. It'd be weird if you liked me. :)

• 0

#178 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.04.2013 - |07:59|

Ale ten fotelik może raczej służyć po to, żeby namówić Raylana do współpracy, więc Winona wcale nie musi ginąć.

Użytkownik johnass edytował ten post 03.04.2013 - |08:00|

#179 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 03.04.2013 - |19:52|

IV.11-12

ostatki przed wielkim finałem - odcinek 11 bardzo dobry, pełen zwrotów akcji, ciekawych dialogów, taki z dużym przytupem, natomiast 12 wyglądał tak jakby twórcy zapomnieli że sezon ma 13 epizodów i musieli mocno przeciągać akcję, w wyniku czego dużo zmęczonych dialogów, krążąca od jednego wybawcy do drugiego Ellen May, w tym wszystkim Boyd, mafia z Detroit i Raylan. Końcówka za to mocna, zwiastująca niezłe, mam nadzieję emocje w finale.

• 0

#180 SirGalahad

SirGalahad

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów

Napisano 05.04.2013 - |11:49|

Finał już za nami a tu taka cisza?

Ja jestem niezmiernie usatysfakcjonowany obecnym sezonem. Do dziesiątego odcinka oglądałem naszego szeryfa na bieżąco i miałem mieszane odczucia co do niektórych odcinków. Przed finałowymi odcinkami przypomniałem sobie cały sezon od początku i one znikły. Cała czwarta seria tworzy naprawdę zgrabną całość z fajną fabułą i z tym wszystkim co w Justified najlepsze – czyli przede wszystkimi dialogami i kapitalnymi postaciami.

Finał przyzwoicie zamknął większość wątków. Co prawda odnoszę wrażenie, że emocje jak na finał były bardzo stonowane. Kulminację mieliśmy chyba gdzieś koło 10-11 odcinka gdzie naprawdę „się działo”. A od czasu złapania Shelby'ego zrobiło się już spokojniej.

Teraz pozostaje tylko czekać cały rok na kolejny sezon... Mam nadzieję, że nie odeślą Arta na emeryturę. Wielokrotnie o tym w tym sezonie wspominali. A nie wyobrażam sobie Justified bez jego pogaduszek z Raylan. No i zobaczymy co z Avą i Boydem.

A i takie pytanie. Wiecie może co miało oznaczać pokazanie siostry pastora podczas całej tej sceny z Avą i Boydem? Bo nie bardzo to załapałem. Niby skąd wiedziała, co się wydarzy i gdzie?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych