A Sound of Thunder (2005)?
Napisano 04.07.2013 - |22:48|
Napisano 04.07.2013 - |23:25|
A to tak apropo... Bo widzę, że został poruszony temat filmu A Sound of Thunder... Miałem kiedyś ten film w planach ze względu na obecność w nim Bena Kingsleya (moim zdaniem jednego z ciekawszych aktorów, choć ostatnio rozmieniającego się na drobne :/), ale zrezygnowałem ze względu na tragiczne oceny. Ale jak już o nim mówicie, to może napiszecie czy warto obejrzeć czy nie?
Napisano 05.07.2013 - |00:28|
2. Tak to ten film, dzięki wam obu za pomoc.
Użytkownik johnass edytował ten post 30.07.2013 - |11:37|
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...
Napisano 27.08.2013 - |16:03|
Film widziałem dobrą dekadę temu, jak nie więcej. Opowiadał o grupie amerykańskich osadników (coś w okolicach XVIII wieku), którzy zostali złapani przez srogą zimę - kto wie, czy nie było to oparte na słynnym odkryciu archeologicznym w Jamestown. Gdy zjedli ostatnie zwierzę i ostatnią skórę, w osadzie zaczęła się seria zabójstw o znamionach kanibalizmu. Film był dość mistyczny i trochę fantastyczny, ponieważ wprowadzał wątek mitu indiańskiego, wg którego zjedzenie mięsa daje siłę zjadanego stworzenia. I tak nasz kanibal pod koniec filmu posiadał nadludzką siłę i inne możliwości fizyczne a główny bohater musi z nim stoczyć niezwykle wyczerpującą walkę o przetrwanie.
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 27.08.2013 - |16:06|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 01.11.2013 - |08:57|
Witam kolegów i koleżanki.
Chodzi za mną film który widziałem kawałek czasu temu, ale za żadne skarby nie potrafię go zlokalizować. Fabułę pamiętam tylko szczątkowo ale może ktoś skojarzy.
Oto co mniej więcej wiem: film składa się jakby z różnych historii w których wspólna postacią jest główny bohater, pojawiają się również mroczne postacie które nie są zbyt przyjaźnie nastawione. Finalnie okazuje się, że nasz bohater jest jakimś łowcą który na te maszkary poluje ale tak jak by stracił pamięć.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.
Napisano 03.11.2013 - |09:45|
To może być film o tytule "Dziewięć żyć..." i tu nie pamiętam nazwiska ale może uda się to znaleść z tą połówką tytułu co napisałem
Użytkownik KAYRON edytował ten post 03.11.2013 - |09:46|
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 03.11.2013 - |11:53|
Wyniki wyszukiwania dały dwa rezultaty:
- Film 9 żyć z Paris Hilton - to zdecydowanie nie to czego poszukuje
- Serial Dziewięc żyć Chloe King - to również nie to (produkcją który oglądałem była zdecydowanie starsza no i nie był to serial)
Chyba nie dane będzie mi znalezienie tego filmu.
Użytkownik Poszukiwacz edytował ten post 03.11.2013 - |11:56|
Napisano 05.11.2013 - |09:27|
Witam kolegów i koleżanki.
Chodzi za mną film który widziałem kawałek czasu temu, ale za żadne skarby nie potrafię go zlokalizować. Fabułę pamiętam tylko szczątkowo ale może ktoś skojarzy.
Oto co mniej więcej wiem: film składa się jakby z różnych historii w których wspólna postacią jest główny bohater, pojawiają się również mroczne postacie które nie są zbyt przyjaźnie nastawione. Finalnie okazuje się, że nasz bohater jest jakimś łowcą który na te maszkary poluje ale tak jak by stracił pamięć.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam.
No to może Nieśmiertelny (Highlander)?
Pamiętasz może jakieś nazwiska, albo coś więcej o głównym bohaterze lub tych mrocznych postaciach?
Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.
F. Nietzsche
Napisano 05.11.2013 - |19:47|
Nieśmiertelny to klasyka. Ten mój film to była raczej taka typowa sensacyjna papka made by USA.
O ile pamiętam bohater za każdym razem ginął, aż jakimś cudem uzmysłowił sobie że to nie on ma być zwierzyną tylko przeciwnik. Jeśli dobrze pamiętam to była też sytuacja, ze pojawiały się postacie (raczej była to kobieta) które chciały mu powiedzieć kim jest i o co chodzi w tej całej sytuacji, ale jak tylko próbowały były niemal natychmiast zabijane przez wspomniane "potwory".
Napisano 31.03.2014 - |18:24|
Witam, poszukuję serialu/filmu, który był emitowany pod koniec istnienia rtl7 lub na samym początku tvn7, co do tych 2 stacji nie jestem dokładnie pewien. W filmie głównym bohaterem był młody chłopak, który jakoś (nie pamiętam jak) zdobył kostium kosmiczny, podobny do tego z gry Crysis. Pamiętam tylko tyle, że miał zwalczyć jakieś zło na Ziemii, czy innych kosmitów w tym jednym odcinku w końcu zgłodniał i zamówił jakiegoś fastfooda, chciał go zjeść, ale ten kombinezon przerobił to na jakąś kulkę stwierdzając, że pozbył się wszystkich szkodliwych substancji i pozostawił tylko te wartościowe. Następnym problemem dla głównego bohatera było "oddanie moczu" ponieważ kombinezon nie miał takiej opcji, z jakimś kolegą lub koleżanką łomem otwierali kombinezon w okolicy krocza. Niestety tylko tyle pamiętam z tego filmu/serialu zdaję sobie sprawę, że to naprawdę niewiele, ale mam nadzieję, że komuś zaświta w głowie
PS. jakiś czas temu ze 3-4 tyg. widziałem zdj. głowy kombinezonu na demotywatorach, niestety uciekła mi stronka i nie zdążyłem zapisać tytułu :/
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Napisano 11.04.2014 - |16:58|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych