Ja wiedziałem że tylko jedno puszczą ;p ale pozostałe napewno pojawią się w sieci więc będzie można o tym pogadać ^^Chyba nie zrozumieliście o co chodzi z 3 zakończeniami. Nagrali 3 a wyemitują 1. Po prostu robią zmyłkę dla fanów w razie jakby coś przeciekło. Jeśli mnie pamięć nie myli podobny zabieg zastosowano przy Sopranosach.
Odcinek 113 - S06E14 The Candidate
Napisano 10.05.2010 - |16:33|
Napisano 10.05.2010 - |16:40|
Przecież jest wyraźnie napisane, że zobaczymy wszystkie alternatywne zakończenia w show po finale serialu. Jakiś problem z czytaniem?Chyba nie zrozumieliście o co chodzi z 3 zakończeniami. Nagrali 3 a wyemitują 1. Po prostu robią zmyłkę dla fanów w razie jakby coś przeciekło. Jeśli mnie pamięć nie myli podobny zabieg zastosowano przy Sopranosach.
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#163
Napisano 10.05.2010 - |17:19|
Przecież jest wyraźnie napisane, że zobaczymy wszystkie alternatywne zakończenia w show po finale serialu. Jakiś problem z czytaniem?Chyba nie zrozumieliście o co chodzi z 3 zakończeniami. Nagrali 3 a wyemitują 1. Po prostu robią zmyłkę dla fanów w razie jakby coś przeciekło. Jeśli mnie pamięć nie myli podobny zabieg zastosowano przy Sopranosach.
Mam problemy z netem i nie wszystko wyświetla mi się tak jak powinno. Sorry.
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 10.05.2010 - |18:19|
W alternatywnej rzeczywistości John jest niejako sam sobie winien. Na dodatek z tego samego powodu jego ojciec jest "roślinką". I raczej ich relacje złe nie były, bo John zabrał ojca na swój pierwszy lot.
Od początku mamy wątek, że John powinien się zwrócić o pomoc do Jacka. Jako neurochirurga, ale jeśli nawet Jack byłby w stanie pomóc Johnowi, to nie wiadomo, czy dałby radę pomóc Cooperowi. A od tego najwyraźniej Łysy uzależnia swoje wyzdrowienie (wózek traktuje jako "pokutę" za to, że namówił ojca na lot i zrobił z niego totalnego kalekę).
W przypadku Coopera rzeczywiście należy liczyć na cud, albo zdecydować się na jakąś bardzo eksperymentalną terapię. Część stanów takich jak w tym przypadku udało się odwrócić, jednak każdy z nich musi być rozpatrywany indywidualnie. To raczej nie rola dla Jacka, lecz dla jakiegoś lekarza-naukowca.
W alternatywnej rzeczywistości są zmiany w porównaniu z "normalną" rzeczywistością, ale czy zamiast wyspy, Johna ma wyleczyć Jack? I co z Cooperem? Jeśli w "normalnej" rzeczywistości rozkaz jego zabicia pochodził od Jacoba, tutaj powinien być wyleczony. Przez kogo? Jakiegoś doktora z Dharmy
3 alternatywne zakończenia? Przypomina się finał sezonu 4, kiedy wyciek dotyczył przenoszenia wyspy i Frozen Donkey Wheel, oraz tego, kto leży w trumnie.
Teraz też był wyciek i to potężny.
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 10.05.2010 - |18:26|
Napisano 11.05.2010 - |18:45|
Finał 2,5 godz. - to dłużej niż zwykłe 'pełnoprawne" filmy kinowe!!
Aha, obiecują, że sytuacja Franka się wyjaśni (ciekawe, zginął? żyje?), ale, że ważne jest to o co pytacie - że Kate jest na jednej liście (latarnia), a na innej jej nie ma.
Mój wniosek z tego ostatniego - Widmore musiał kiedyś widzieć jaskinię z czwartego epizodu.
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence
Napisano 11.05.2010 - |21:00|
Tak, a każdy poprzedni finał trwał 2 godziny...Finał 2,5 godz. - to dłużej niż zwykłe 'pełnoprawne" filmy kinowe!!
Jak wiadomo (i jak już pisałem dwukrotnie) nie chodzi o godziny zegarowe. Dostaniemy 2x42 min. (około 42 min na odc., bo tyle on zazwyczaj trwa) + 30 min. = około 1 h 54 min.
No chyba, że twórcy jednak zrobią aż 2,5 h, ale szczerze mówiąc na to bym nie liczył.
Napisano 11.05.2010 - |22:33|
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence
Napisano 18.05.2010 - |02:12|
Ok Sayid, postać która była ciekawa w 1 sezonie a;e potem chyba twórcy nie wiedzieli co z nim zrobić. Mogli go ubić juz w 2 lub 3 sezonie a nie robić huśtawke że najpierw jest zły potem że nie, a może jednak ? itd Ewidetnie postać tragiczna ale niestety on niewiele wnosił szczególnie w tym sezonie (pomijajac flashbacki) i do tego zginąl w tak lamerski sposób że szkoda gadać... Dobrze że go ubili ale mogli zrobic to dużo wcześniej albo hociaż w inny sposób (poświęcenie się byolo zbyt oczywiste). Na tym etapie mogli go zostawić albo chociaż pozwolić mu umrzeć w finale.
Jin i Sun, tu kompletnie zpsuli... Jin wolał zginąc razem z Sun niz przeżyć i ew zobaczyć córke ? Rozumiem obietnica itp ale to co fakt że córka nie bedzie miec chociaż 1 rodzica nic dla niego nie znaczyło ? Nie rozumiem tego. Zresztą podobnie jak przy poprzednich śmierciach czuje żal bo wszystko co dana postac wniosła do serialu znika gdy ta ginie. W tym przypadku nawet śmierć nie miała zadnego przesłania czy większego znaczenia. Po prostu chciano zaszokować i zrobić dramat. Niby im sie udało, ale przegięli.
Obawiam się że zgina wszyscy po za 1 osoba która zostanie opiekunem wyspy. Albo okaże się że to wszystko co na wyspie się zdarzyło to jakis sen czy coś i że nie mialo to znaczenia. Tak czy siak na 90% będę niezadowolony z końcówki.
Napisano 06.09.2010 - |20:33|
Ale akcja na wyspie mogła się podobać, dynamiczna, nieszablonowa, choć momentami zbyt naiwna (dymek i jego zdobycie samolotu) - 8,5/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych