Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 113 - S06E14 The Candidate

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
168 odpowiedzi w tym temacie

#161 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 10.05.2010 - |16:33|

Chyba nie zrozumieliście o co chodzi z 3 zakończeniami. Nagrali 3 a wyemitują 1. Po prostu robią zmyłkę dla fanów w razie jakby coś przeciekło. Jeśli mnie pamięć nie myli podobny zabieg zastosowano przy Sopranosach. ;)

Ja wiedziałem że tylko jedno puszczą ;p ale pozostałe napewno pojawią się w sieci więc będzie można o tym pogadać ^^
  • 0

#162 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 10.05.2010 - |16:40|

Chyba nie zrozumieliście o co chodzi z 3 zakończeniami. Nagrali 3 a wyemitują 1. Po prostu robią zmyłkę dla fanów w razie jakby coś przeciekło. Jeśli mnie pamięć nie myli podobny zabieg zastosowano przy Sopranosach. ;)

Przecież jest wyraźnie napisane, że zobaczymy wszystkie alternatywne zakończenia w show po finale serialu. Jakiś problem z czytaniem?
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#163 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 10.05.2010 - |17:19|

Przecież jest wyraźnie napisane, że zobaczymy wszystkie alternatywne zakończenia w show po finale serialu. Jakiś problem z czytaniem?

Mam problemy z netem i nie wszystko wyświetla mi się tak jak powinno. Sorry.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#164 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 10.05.2010 - |18:19|

W "normalnej" rzeczywistości Cooper był winien kalectwu Johna. A Łysola uzdrowiła wyspa. Łysy miał zabić ojca - pytanie czy taki był rzeczywiście rozkaz Jacoba? Czy były to tylko wymysły Bena. Choć z drugiej strony Cooperowi się należało, zbyt wiele narozrabiał.
W alternatywnej rzeczywistości John jest niejako sam sobie winien. Na dodatek z tego samego powodu jego ojciec jest "roślinką". I raczej ich relacje złe nie były, bo John zabrał ojca na swój pierwszy lot.
Od początku mamy wątek, że John powinien się zwrócić o pomoc do Jacka. Jako neurochirurga, ale jeśli nawet Jack byłby w stanie pomóc Johnowi, to nie wiadomo, czy dałby radę pomóc Cooperowi. A od tego najwyraźniej Łysy uzależnia swoje wyzdrowienie (wózek traktuje jako "pokutę" za to, że namówił ojca na lot i zrobił z niego totalnego kalekę).
W przypadku Coopera rzeczywiście należy liczyć na cud, albo zdecydować się na jakąś bardzo eksperymentalną terapię. Część stanów takich jak w tym przypadku udało się odwrócić, jednak każdy z nich musi być rozpatrywany indywidualnie. To raczej nie rola dla Jacka, lecz dla jakiegoś lekarza-naukowca.
W alternatywnej rzeczywistości są zmiany w porównaniu z "normalną" rzeczywistością, ale czy zamiast wyspy, Johna ma wyleczyć Jack? I co z Cooperem? Jeśli w "normalnej" rzeczywistości rozkaz jego zabicia pochodził od Jacoba, tutaj powinien być wyleczony. Przez kogo? Jakiegoś doktora z Dharmy :P

3 alternatywne zakończenia? Przypomina się finał sezonu 4, kiedy wyciek dotyczył przenoszenia wyspy i Frozen Donkey Wheel, oraz tego, kto leży w trumnie.
Teraz też był wyciek i to potężny. :P

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 10.05.2010 - |18:26|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#165 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.05.2010 - |18:45|

Posłuchałem podcastu. Trzeba przyznać rację Twórcow, że w innych show wiadomo że główni bohaterowie na pewno nie zginą. Po tym epizodzie już tak nie możemy zakładać - to była największa w historii 'rzeź' głównych bohaterów, średnia to mniej więcej 1 osoba na sezon. Teraz twierdzę, że na końcu zginą wszyscy, ostatni będzie Jack, i tak pewnie połączą to z Sidewaysami.

Finał 2,5 godz. - to dłużej niż zwykłe 'pełnoprawne" filmy kinowe!!

Aha, obiecują, że sytuacja Franka się wyjaśni (ciekawe, zginął? żyje?), ale, że ważne jest to o co pytacie - że Kate jest na jednej liście (latarnia), a na innej jej nie ma.

Mój wniosek z tego ostatniego - Widmore musiał kiedyś widzieć jaskinię z czwartego epizodu.
  • 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#166 PUNISHER92

PUNISHER92

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 11.05.2010 - |21:00|

Finał 2,5 godz. - to dłużej niż zwykłe 'pełnoprawne" filmy kinowe!!

Tak, a każdy poprzedni finał trwał 2 godziny...
Jak wiadomo (i jak już pisałem dwukrotnie) nie chodzi o godziny zegarowe. Dostaniemy 2x42 min. (około 42 min na odc., bo tyle on zazwyczaj trwa) + 30 min. = około 1 h 54 min.
No chyba, że twórcy jednak zrobią aż 2,5 h, ale szczerze mówiąc na to bym nie liczył.
  • 0

#167 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.05.2010 - |22:33|

właśnie w podcaście wspominali o dwóch i pół godziny, ja zrozumiałem że to będzie 150 minut
  • 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#168 Jarek Bachanek

Jarek Bachanek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 18.05.2010 - |02:12|

Czy tylko ja jestem zniesmaczony tym dokąd ten serial zmierza ?

Ok Sayid, postać która była ciekawa w 1 sezonie a;e potem chyba twórcy nie wiedzieli co z nim zrobić. Mogli go ubić juz w 2 lub 3 sezonie a nie robić huśtawke że najpierw jest zły potem że nie, a może jednak ? itd Ewidetnie postać tragiczna ale niestety on niewiele wnosił szczególnie w tym sezonie (pomijajac flashbacki) i do tego zginąl w tak lamerski sposób że szkoda gadać... Dobrze że go ubili ale mogli zrobic to dużo wcześniej albo hociaż w inny sposób (poświęcenie się byolo zbyt oczywiste). Na tym etapie mogli go zostawić albo chociaż pozwolić mu umrzeć w finale.

Jin i Sun, tu kompletnie zpsuli... Jin wolał zginąc razem z Sun niz przeżyć i ew zobaczyć córke ? Rozumiem obietnica itp ale to co fakt że córka nie bedzie miec chociaż 1 rodzica nic dla niego nie znaczyło ? Nie rozumiem tego. Zresztą podobnie jak przy poprzednich śmierciach czuje żal bo wszystko co dana postac wniosła do serialu znika gdy ta ginie. W tym przypadku nawet śmierć nie miała zadnego przesłania czy większego znaczenia. Po prostu chciano zaszokować i zrobić dramat. Niby im sie udało, ale przegięli.

Obawiam się że zgina wszyscy po za 1 osoba która zostanie opiekunem wyspy. Albo okaże się że to wszystko co na wyspie się zdarzyło to jakis sen czy coś i że nie mialo to znaczenia. Tak czy siak na 90% będę niezadowolony z końcówki.
  • 0

#169 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 06.09.2010 - |20:33|

Bardzo dobry, choć mocno melodramatyczny odcinek, widać miał jeden cel - zmusić do płaczu oglądających. Na mnie jednak wrażenia śmierć Sayida, Sun i Jina zupełnie nie zrobiła. A sama scena z Jinem i Sun jak zalewa ich woda to już tandeta. I ten płacz na plaży Hugo i Jacka, też już to przerabaialiśmy w poprzednich sezonach - Jack płakał w co drugim epizodzie:)
Ale akcja na wyspie mogła się podobać, dynamiczna, nieszablonowa, choć momentami zbyt naiwna (dymek i jego zdobycie samolotu) - 8,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych