Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary serial - jaki tytuł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#161 playerman

playerman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 23.08.2008 - |00:49|

Witam serdecznie.Mam pytanko do znawców tematu B) .Jakieś 6-8 lat temu (nie pamiętam dokładnie) na kanale canal + leciał taki serial(bajka?) Wykonany techniką komputerową(taka jak reboot) Opowiadał on historie (na początku) jadnego układu słonecznego w którym były planety : ognia ,lodu oraz planeta ziemi (która miała na orbicie satelity obronne wielkości małych księżyców do obrony.Wszystko było super do momentu kiedy ze słonca wyłoniła się planeta kilkukrotnie wieksza i praktycznie niezniszczalna a jej cel to pożeranie innych planet.W tym samym momencie ludzie na tych planetach odkryli że w w ich jądrach ukryty jest silnik pozwalający planecie sie przemieszczac.Więc je uaktywnili i zaczęli uciekać. planecie ognia sie nie udalo i została pożarta.Tak mniej wiecej wyglada opis pierwszego odcinka potem lataja po kosmosie uciekaja przed olbrzymem znajdują inne planety itd.
Może ktokolwiek pamieta nazwe tego serialu bo juz szukam bardzo dlugo i googlowanie nie przynosi rezultatow.Za pomoc odwdziecze sie jak tylko bede potrafil.
Zgóry dziękuje
  • 0

#162 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 23.08.2008 - |16:30|

1. Zamysl byl dosyc prosty koles uwieziony na statku kosmicznym lub stacji kosmicznej, chyba na orbicie ziemi, w raz z dwoma robotami zrobionymi z urzadzen domowych typu trzepaczka czy cos takiego, jest zmuszany do ogladania starych czarno-bialych filmow s-f klasy B. ogolnie pare minut o kolesiu i robotach siadali w sali kinowej i ogladali stare filmy, przez caly film bylo widac ich cienei na dole ekranu i caly czas dodawali smieszne komentarze.
Chodzi mi to po bani juz od dosc dawna ale ciezko zmontowac z tego logiczne zapytanie dla googla.

A ja niedawno ogladalem wlasnie jakis film albo serial (raczej), w ktorym ktos wlasnie opowiadal o takim filmie, zachwycal sie chyba. Niech ktos przypomni oba tytuly?!?!

A
  • 0

#163 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.08.2008 - |19:53|

Pamiętam z mojej młodości serial S-F dla dzieci nadawany w TVP. Do niedawna pamiętałem z niego tylko jakieś przebłyski.

Serial dział się na Ziemi ale był także o kosmitach o "strasznym" wyglądzie. Pamiętam scenę, zdaje się że ze statku kosmitów, w której dzieci poruszały się po nim przez przejścia przypominające "galaretę" zamiast drzwi. Inny szczegół to farma, na której były dzieci i dziwny, metalowy"kwiat" umieszczony na dachu szopy, który miał związek z kosmitami. W grą wchodziła też inwazja kosmitów, którzy właśnie lecieli na Ziemię.

Tyle pamiętałem z serialu do niedawna. Nie znałem jego tytułu do momentu aż razem ze znajomymi wzięło nas na wspominki dzieciństwa i jakoś wspólnymi siłami udało nam się dotrzeć do tytułu filmu. Film nosi polski tytuł "Dzieci Syriusza" (Children of the Dog Star) i jest produkcji nowozelandzkiej z 1984 roku (w TVP emitowany był później). Znalazłem jego skromny opis na filmwebie a na YouTube jego odcinki http://www.youtube.c...r...p;aq=-1&oq= .

I tu mam do was pytanie. Czy ktoś z was zna jakieś źródło P2P z tym serialem?
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#164 Izydor Ingwar I

Izydor Ingwar I

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoInąd

Napisano 25.08.2008 - |18:57|

Pamięta ktoś może nazwę serialu w którym fabuło dotyczyła chłopaka który w domu miał 1000 miniaturowych kamer w kształcie oka ?

Z grubsza wygląda na czeskich "Gości" (Návštěvníci) znany też jako "Ekspedycja Adam '84". http://www.akademik.cz/navstevnici/

1. Zamysl byl dosyc prosty koles uwieziony na statku kosmicznym lub stacji kosmicznej, chyba na orbicie ziemi, w raz z dwoma robotami zrobionymi z urzadzen domowych typu trzepaczka czy cos takiego, jest zmuszany do ogladania starych czarno-bialych filmow s-f klasy B. ogolnie pare minut o kolesiu i robotach siadali w sali kinowej i ogladali stare filmy, przez caly film bylo widac ich cienei na dole ekranu i caly czas dodawali smieszne komentarze.
Chodzi mi to po bani juz od dosc dawna ale ciezko zmontowac z tego logiczne zapytanie dla googla.

To akurat proste - "Mystery Science Theater 3000".
  • 0
Bondage domination
Grizzly perforation
Satsuma combo

#165 diver

diver

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 26.08.2008 - |20:16|

Jak to mowia starzy ateisci: niech ci bozia w dzieciach wynagrodzi...
  • 0

#166 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.08.2008 - |21:47|

Witam,

Szukam tytułu jednego serialu, który oglądałem jakieś kilkanaście lat temu (byłem berbeciem, chyba jeszcze w przedszkolu :P )
Nie pamiętam dokładnie treści, ale postaram się chodziaż częściowo coś o nim napisać. No więc tak; bohaterem był pewien biznesmen, który odziedziczył dom na jakieś wyspie (tak mi się zdaje). Problem w tym, że dom ten był nawiedzony przez ducha pirata, który był przodkiem bohatera. Za swojego życia zabił on jakieś 100 osób i przez to nie mógł zaznać spokoju po śmierci. Żeby mógł udać się na wieczny spoczynek, bohater musiał uratować tyle samo dusz ile zabił jego przodek (trochę zagmatwałem). Więcej nie pamiętam :( . Serial ten był emitowany na TVP1 w cyklu "Walt Disney przedstawia", po kreskówce i jeszcze chyba za czasów "Kaczych opowieści". Do tej pory wydawało mi się, że tytuł to "Życie za życie", ale nie mogę znaleźć takiego serialu, więc to chyba nie to. Odcinków było może gdzieś około 10-15.

Może ktoś coś kojarzy? Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Użytkownik Inuki edytował ten post 26.08.2008 - |21:49|

• 0

#167 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 04.09.2008 - |11:32|

Koajrzy ktos taki serial?
Wykopaliska gdzie pracują sami zdrowi blondyni (sami nastolatkowie chyba), nadzorowane chyba przez jakaś dziewczynę. Kopią żeby odnaleść podziemną komnatę w której jest jakis taki robot. Ci kopiący to są ci "źli" chyba. Jest tam też jakaś grupka dzieciaków które chcą im przeszkodzić.
  • 0

#168 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.09.2008 - |21:19|

A to kto kojarzy?
Dzieciak zapada w śpiączce po upadku z drzewa i w wyobrażni przenosi sie do swiata gdzie nie ma dorosłych, tylko same dzieciaki do 16 roku życia. Nawet pada z ust któregos z bohaterów tekst w stylu "nikt nie kończy 16 lat". ;) Racej na 1 albo 2 to leciało.
  • 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#169 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.09.2008 - |21:58|

The Odyssey (1995) link do IMDB - nie jestem w 100% pewien, ale to raczej to.

Użytkownik Toudi edytował ten post 09.09.2008 - |22:05|

#170 Landsil

Landsil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 09.09.2008 - |22:05|

dawno temu na jakimś kanale leciał taki seral sf z niebieskimi obcymi któży przybyli na ziemi i pomagali ludziom ( dawali technologie itd), a w rzeczewistości chcieli ich podbić chyba. zwali się telanie albo tolanie (jakoś tak). ich budynki wyglądały jak skręcone pionowe rury.

Jak ktoś jakiś cudem wie o co chodzi to będę wdzięczny za nazwe

Użytkownik Landsil edytował ten post 09.09.2008 - |22:05|

• 0

#171 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.09.2008 - |22:07|

"Earth: Final Conflict" (1997)

#172 Landsil

Landsil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 10.09.2008 - |08:27|

dokładnie to wielkie dzięki
  • 0

#173 Landsil

Landsil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 07.10.2008 - |21:51|

co prawda to nie serial ale poszukuje horroru o studentach którzy w ramach resocjalizacji mieli odrestaurować stary hotel i jakiś facet z mamuśką ich zabija. w nazwie ma chyba coś z okiem. facet ma z tyłu głowy dziurę z robakami.
  • 0

#174 realista0

realista0

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.10.2008 - |23:09|

Witam.
Poszukuję tytułu filmu, który widziałem chyba ponad 10 lat temu. Byłem wtedy bardzo młody i zapamiętałem bardzo mało z jego fabuły. Pamiętam, że główni bohaterowie cofają się w czasie chyba do średniowiecza żeby coś naprawić. Jeden z nich walczy tam w pojedynku w wyniku którego traci głowę, która następnie zostaje bodajże przyszyta. Pamiętam też, że gdy lądują na Ziemi potrzebują "żabki" żeby ściągnąć kombinezon. Może toś wie co za film, szukam go już od dawna i póki co porażka.
Z góry wielkie dzięki.
  • 0

#175 mirek190

mirek190

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26.10.2008 - |01:33|

Ok szukam nazwy serialu ktory lecial kiedys na RTL 7.

To bylo o pilocie ktory cofal sie w czsie zawsze o 7 dni w takiej dziwnej kuli by cos naprawic, zamachy terrorystyczne itd.

Zna ktos tytul tego serialu ?
  • 0

#176 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.10.2008 - |01:42|

siedem dni... :/

#177 Izydor Ingwar I

Izydor Ingwar I

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoInąd

Napisano 26.10.2008 - |13:38|

siedem dni... :/

Tak i nie. Tytuł oryginalny to faktycznie "Seven Days", u nas wyświetlany jako "Misja w czasie".
  • 0
Bondage domination
Grizzly perforation
Satsuma combo

#178 cal

cal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27.10.2008 - |18:17|

witam,
od dawna szukam pewnego serialu.
Mianowice lata 90 polsat albo tvn
bliżej nie określona przyszłość (mniemam) akcja rozgrywała się tylko w bazach (nie na ziemi)
chyba 5 głównych bohaterów - pilotów (czegoś na kształt myśliwców). Jedna z postaci to ładna brunetka. Jedyne co pamiętam to że na końcu wszyscy giną.
(wybaczcie porównania ale nie bardzo się nam na filmach/serialach sf i tym podobnych ;( )
  • 0

#179 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.10.2008 - |18:27|

Space Above & Beyond

http://forum.gwrota....hp?showforum=30
  • 0

#180 cal

cal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27.10.2008 - |18:51|

dziękuje!!
bardzo bardzo dziękuję!!

(teraz widzę, że dał się to znaleźć - ale mi to wieku by zajęło)

uszczęśliwiłeś mnie bardzo. Niesamowite ze po tak lakonicznym opisie trafiłeś ;);)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych