Skocz do zawartości

Zdjęcie

Destiny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#161 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 22.09.2010 - |06:31|

Trochę przedobrzone.
  • 0

#162 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 24.10.2010 - |21:07|

Widać Przeznaczenie niesie oświecenie :)
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#163 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |14:19|

No troche tak,Ale mam pytanie co sądzicie o tym że destiny ma 1 jedyny cel poddać prubie znajdującą się na niej załodzie.??
  • 0

#164 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 01.11.2010 - |16:29|

Prawdopodobnie dla Pradawnych ten cel był bardzo ważny. Nam w udziale przypadło wykonanie.

Mnie zastanawia co innego. Czemu "Kupa Złomu" ma fajniejsze sterowanie niż Atlantyda (kilka przycisków, ekrany dotykowe) bezprzewodowe sterowanie wrotami, zdalnie sterowane latające kamery z czujnikami (KINO), lepsze materiały kadłuba, bardziej wytrzymałe osłony.   :lol:  

A Atlantyda to co. Zasilane bateriami (MPZ), bardziej świecące i zbudowane z płyty papierowo-gipsowej i klawiatury z miliardem przycisków  :(

• 0
Dołączona grafika

#165 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |17:12|

Pradawni budując atlanyde nie mieli pojęcia o nadciągającej wojnie to miało być miasto-statek ale głównie miasto pozatym pradawni dysponowali wtedy telekintyką tak jak w tym odcinku gdzie 1 statek z mpz wrucił do atlanydy a pani kapitan wysuneła z podłogi za pomocą myśli coś co wyłączyło atlantyde.Zapewne atlantyda ma jeszcze wiele sekretów może nawet broni bo nie wieże że pradawni polegali by tylko na 1 broni dronach pewnie ma coś jeszcze a te pszenpśne konsole tak jak mówie nie były im potrzebne mogli zrobić to myślą a poco im kina skoro oni na planetach gdzie ustawiali wrota już byli?? nie było takie potrzeby.Mogli mieć też kino sterowane myślą to po co im starowanie??
  • 0

#166 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 01.11.2010 - |18:00|

Pradawni budując atlanyde nie mieli pojęcia o nadciągającej wojnie to miało być miasto-statek ale głównie miasto pozatym pradawni dysponowali wtedy telekintyką tak jak w tym odcinku gdzie 1 statek z mpz wrucił do atlanydy a pani kapitan wysuneła z podłogi za pomocą myśli coś co wyłączyło atlantyde.Zapewne atlantyda ma jeszcze wiele sekretów może nawet broni bo nie wieże że pradawni polegali by tylko na 1 broni dronach pewnie ma coś jeszcze a te pszenpśne konsole tak jak mówie nie były im potrzebne mogli zrobić to myślą a poco im kina skoro oni na planetach gdzie ustawiali wrota już byli?? nie było takie potrzeby.Mogli mieć też kino sterowane myślą to po co im starowanie??

Błędy składniowe, stylistyczne i ortograficzne, wszystko czego dusza zapragnie.. Zadanie na dziś: znajdź je   :lol:  :lol:

Sterowanie wrotami za pomocą myśli? A ja głupi myślałem że zawsze potrzebne jest DHD........  :blink: :blink:

Użytkownik scanning edytował ten post 01.11.2010 - |17:57|

• 0
Dołączona grafika

#167 v3harry

v3harry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 01.11.2010 - |18:05|

Sterowanie wrotami za pomocą myśli? A ja głupi myślałem że zawsze potrzebne jest DHD........  :blink: :blink:

Thor w jakimś odcinku otwarł wrota za pomocą machnięcia ręką ;)
więc wszystko jest możliwe
  • 0

#168 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBydgoszcz (okolice)

Napisano 01.11.2010 - |22:03|

Starożytni w formie ,,ducha'' wlatywali we wrota i były otwarte więc jest to całkowicie możliwe
  • 0

#169 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 02.11.2010 - |11:49|

Byli już ascendentami.
  • 0
Dołączona grafika

#170 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 03.11.2010 - |13:10|

Niby tak, ale mam jeszcze 1 pytanie.Sterownik pradawnych od kamieni komunikacyjnych wył wielki ,a w SgU malutki, jak to możliwe??
Czyżbyśmy byli bardziej zaawansowani?? :lol:
  • 0

#171 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 04.11.2010 - |13:38|

-.-
Tam było urządzenie do ich przechowywania wbudowane.
One nie potrzebuję tego urządzenia co było pokazane w sg-1 jak Jack był połączonym z tym co kręcił film o serialu (O.o xd) ...
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#172 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 04.11.2010 - |14:16|

Możesz rozwinąć swoją myśl??
  • 0

#173 Perkoz

Perkoz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 04.11.2010 - |18:18|

Poza tym pradawni przykładali też wielką wagę do wyglądu swoich zabawek. Może sterownik nie musiał być duży , ale takie coś co oni zbudowali było bardzo ładne :)
  • 0

#174 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 05.11.2010 - |19:02|

Ten ogromniasty sterownik to było jakby urządzenie do przechowywania kamieni ...

Same kamienie się mieszczą nawet w takich walizeczkach ;>
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#175 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 06.11.2010 - |15:55|

ale przecież kamienie nie maj same w sobie takiego zasięgu to to pudło go wzmacnia tak bardzo nie??
  • 0

#176 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBydgoszcz (okolice)

Napisano 07.11.2010 - |13:04|

Pudło jest po to by określić ,, miejsce startu'' a kamienie łączą się same ( najblizszy z najbliższym) a ten kamień Niebieskich jest nieaktywny .
  • 0

#177 Jamesemperor

Jamesemperor

Szeregowy

• VIP
  • 50 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 08.11.2010 - |22:54|

Pytanie trochę z innej beczki. Mam problem z właściwą interpretacją wielkości Destiny. W ostatnim odcinku mieliśmy już podgląd rozmiarów statku pradawnych i okrętów Alienów. Nurtuje mnie pytanie jak duże jest Destiny? Jest większe względem np. Apollo/Dedala, Ha`taka i mniejsze od samego Atlantis, ale jaki jest mniej więcej ich wzajemny stosunek co do wielkości? Nie jestem pewien czy to pytanie już nie padło ale mimo usilnych starań nie jestem w stanie znaleźć odpowiedzi na tą kwestię i byłbym wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam
  • 0

#178 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 09.11.2010 - |22:04|

Owszem to pytanie już padło na "Co chcą obce rasy od statków Pradawnych " bodajże na 8-9 stronie. :unsure:
  • 0

#179 Jamesemperor

Jamesemperor

Szeregowy

• VIP
  • 50 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 14.11.2010 - |19:56|

Ciekawe porównanie. Przyjmijmy że Destiny faktycznie ma ok 1,5 km długości. Jest zatem nie tylko o połowę krótsze od Atlantis (3300m)ale i sporo mniejsze od Aurory (2344m)...Tego się nie spodziewałem ;) Dzięki i pozdrawiam

Edit: pozostając przy tych wymiarach to okrętowi klasy Aurory ze względu na wymiary nie udało by się wylądować na Atlantis...Dziwne...

Użytkownik Jamesemperor edytował ten post 14.11.2010 - |21:12|

• 0

#180 Perkoz

Perkoz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 15.11.2010 - |18:39|

Ale w SG-A , ziemski statek , i statek pradawnych lądowali na Atlantis , i wydaję mi się że to jest problem dla kalkulacji rozmiaru :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych