Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wars - The Clone Wars - sezon 1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
198 odpowiedzi w tym temacie

#161 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 22.03.2009 - |00:04|

Finał słaby choć miło zobaczyć na ekranie Aurre Sing. Miała swoje 5 sekund a to zawsze na plus.
  • 0

#162 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 22.03.2009 - |08:48|

faktycznie jak na finał to średni było; 2 rzeczy mnie uderzyły; np. w niektórych krajach lepiej się pilnuje ziemniaków niż na Coruscant siedziby senatu; a druga to kobieta snajper,która naprawdę była dobra w swoim fachu :) ;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#163 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.03.2009 - |09:48|

Mi tam się podobało :D. W końcu jakaś akcja na Coruscant!
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#164 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 22.03.2009 - |11:12|

Ten snajper to właśnie Aurra Sing, bardzo ciekawa postać.
  • 0

#165 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 22.03.2009 - |11:53|

@Krusty

dzięki za wyjaśnienie; BTW skąd wiedziałeś jak ona się nazywa? :blink: jest jakiś tajne "who is who" tylko dla fanatyków SW? :P
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#166 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 22.03.2009 - |12:16|

Komiksy, książki, a dla mas wookipedia. No i była w Mrocznym Widmie.
Dołączona grafika

Użytkownik Krusty edytował ten post 22.03.2009 - |12:18|

• 0

#167 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 29.03.2009 - |12:03|

Ciekawi mnie tylko jak puszczą odcinek 12 czy go nie potną. ;)

Z tego co dzis widzialem, to nic nie wycieli. Dooku zabijal, a "nie-ten-co-trzeba" senator byl widoczny martwy.
  • 0

#168 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.03.2009 - |18:19|

Średni a przynajmniej nie spektakularny finał znakomitego, a według mnie najlepszego serialu animowanego :D i jednego z najlepszych w tym sezonie.

Ogólnie jestem po prostu OCZAROWANY poziomem Clone Wars, animacja iście filmowa, masa akcji, rewelacyjne bitwy, znakomite walki na miecze świetlne i co by nie było ilość trupów w serialu dla dzieci/młodzieży. Może to głównie klony, roboty itp ale zawsze. Bez kwi ale z sensem.

Coraz bardziej wierzę na aktorską wersję Star Wars. Mam nadzieję na mroczny charakter tej produkcji.

Jeśli tylko obronią się przed infantylnością jak Clone Wars to sukces MUROWANY.

P.S. Dzięki Lucas że nie wziąłeś się za reżyserię, bez obrazy twórco NAJLEPSZEGO świata SciFi a praktycznie Fantasy/SciFi

Użytkownik Quendi edytował ten post 29.03.2009 - |19:32|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#169 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 30.03.2009 - |13:32|

No to teraz czekamy na DVD w rozsądnej cenie.
  • 0

#170 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.03.2009 - |13:46|

Jak będzie z polskim lektorem, bez napisów i oryginalnej ścieżki dźwiękowej to podziękuje.
  • 0
don't try

#171 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 30.03.2009 - |14:02|

Średni a przynajmniej nie spektakularny finał znakomitego, a według mnie najlepszego serialu animowanego :D i jednego z najlepszych w tym sezonie...

Czy aby trochę nie przesadziłeś, jak już pisałem są lepsze seriale animowane, ale większość z was ich nie widziała i trudno się ustosunkować do tego bo nie porównujecie tego serialu nawet ze starym CW a co dopiero z innymi serialami animowanymi. Inny problem że większość z was też słabo zna komiksy i ksiązki odnośnie CW a ja jestem fantykiem tego okresu jak i KOTORa i Legacy. I pewne rzeczy czy postacie i ich zachowanie ja obieram inaczej niż wy. Mam taką cichą nadzieje że do następnego sezonu nadrobicie zaległośći. ;)

Użytkownik Krusty edytował ten post 30.03.2009 - |14:06|

• 0

#172 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.03.2009 - |15:42|

ale większość z was ich nie widziała...... Inny problem że większość z was też słabo zna komiksy i ksiązki..... Mam taką cichą nadzieje że do następnego sezonu nadrobicie zaległośći. ;)

Pycha ciemnej strony przez Ciebie przemawia mości Krusty, mniam, mniam, pycha. ;) :lol: :P
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#173 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 30.03.2009 - |16:42|

Powiem tak choć w początkach animacji komputerowej byłem jej przeciwnikiem to teraz uważam że TYLKO 3D daje autorom możliwość pokazania naturalnej PŁYNNEJ animacji, jak i też niespotykanego rozmachu, który w 2D był by bardzo uciążliwy i drogi.

Czy to znaczy że Smerfy itd są słabe NIE to tylko oznacza że od strony technicznej 3D jest nie do pokonania, choć sam lubię zobaczyć coś zrobione oryginalną techniką.

Sam zaś serial czy film animowany broni się SCENARIUSZEM bo sama kreska go nie uratuje, czego najjaskrawszym przykładem jest Mroczne Widmo film z efektami na 10 filmów SciFi a zarazem pozbawiony magii Star Wars

W Clone Wars mamy wszystko + mój ubóstwiany świat Star Wars.

P.S. Przy całym szacunku dla animacji z lat 80tych to nikt mi nie wmówi że mogą się wizualnie równać z Clone Wars
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#174 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 30.03.2009 - |18:30|

ale większość z was ich nie widziała...... Inny problem że większość z was też słabo zna komiksy i ksiązki..... Mam taką cichą nadzieje że do następnego sezonu nadrobicie zaległośći. ;)

Pycha ciemnej strony przez Ciebie przemawia mości Krusty, mniam, mniam, pycha. ;) :lol: :P

To tylko suche stwierdzenie faktów, SW to nie Star Trek czy Stargate, na znajomości filmów i seriali ten świat się nie kończy i jeśli ja jestem wielkim fanem np. Kita Fisto i on się pojawia w tym serialu to mam prawo oczekiwać, że będzie taki, jaki powinien być a nie kolejnym kiepskim klonem Kenobiego. I mówcie, co chcecie, ale sprawa się tyczy też innych postaci zwłaszcza, Anakina, który w poprzednim serialu i komiksach i jeśli mnie pamięć nie myli też w książkach(tego nie jestem na bank pewien) z tego okresu wyraźnie przechodził na ciemną stronę. Dlatego uważam, że Genndy Tartakovsky odwalił znacznie lepszą robotę przy poprzednim serialu, mimo że technicznie nie był tak bajerancki to w warstwie narracji, scenariusza i koncepcji stoi na wyższym poziomie. A w tym roku pałeczka najlepszego serialu animowanego należy się Wolverine And The X - Men, za jakość scenariuszy i odcinków, za to, że cały sezon tworzy zgrabną całość, ze nie ma zapychaczy, że jest główny wątek, za szacunek dla komiksowego dziedzictwa i za Nightcrawlera. ;)

Użytkownik Krusty edytował ten post 30.03.2009 - |18:47|

• 0

#175 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 30.03.2009 - |20:55|

Trudno mi sobie wyobrazić Anakina przechodzącego na ciemną stronę, kiedy ma padawankę. Albo jedno, albo drugie.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#176 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.03.2009 - |21:36|

Na początku III epizodu Anakin był bardziej poważny ale do ciemnej strony było mu jeszcze dosyć daleko. Wyraźnie widać że orientacja zmieniała mu się pod wpływem Palpatina. W Clone Wars raczej nie liczyłbym na mrocznego Anakina.

Co do Ashoki. W ep. III jej nie ma. Rycerzem w takim wieku raczej nie została. Pozostaje więc pytanie co się z nią stało.
  • 0
don't try

#177 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.03.2009 - |22:06|

Co do Ashoki. W ep. III jej nie ma. Rycerzem w takim wieku raczej nie została. Pozostaje więc pytanie co się z nią stało.

Już raz to pisałem skąd Wy bierzecie tą Ashokę ---> http://pl.wikipedia....stowarzyszenie) :P
Ahsoka Tano ---> http://starwars.wikia.com/wiki/Ahsoka lub http://www.ossus.pl/...eka/Ahsoka_Tano

Użytkownik biku1 edytował ten post 30.03.2009 - |22:08|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#178 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 30.03.2009 - |22:07|

Na początku III epizodu Anakin był bardziej poważny ale do ciemnej strony było mu jeszcze dosyć daleko. Wyraźnie widać że orientacja zmieniała mu się pod wpływem Palpatina. W Clone Wars raczej nie liczyłbym na mrocznego Anakina.

No panowie a epizod II i masakra Tuskenów, a Nelvaan(pierwsze Clone Wars) a Jabiim(Star Wars Republic: The Battle of Jabiim). Anakin wiele razy pokazywał swoją prawdziwą stronę.

Trudno mi sobie wyobrazić Anakina przechodzącego na ciemną stronę, kiedy ma padawankę. Albo jedno, albo drugie.

To właśnie skutek dodawania postaci z nikąd.

Już raz to pisałem skąd Wy bierzecie tą Ashokę ?

Kwestia fonetyki.

Użytkownik Krusty edytował ten post 30.03.2009 - |22:08|

• 0

#179 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.03.2009 - |23:04|

Już raz to pisałem skąd Wy bierzecie tą Ashokę ---> http://pl.wikipedia....stowarzyszenie)
Ahsoka Tano ---> http://starwars.wikia.com/wiki/Ahsoka lub http://www.ossus.pl/...eka/Ahsoka_Tano

Często powtarzany błąd na klawiaturze. Zamienianie sąsiadujących liter miejscami. Dosyć często mi sie ostatnio zdarza ;)

No panowie a epizod II i masakra Tuskenów, a Nelvaan(pierwsze Clone Wars) a Jabiim(Star Wars Republic: The Battle of Jabiim). Anakin wiele razy pokazywał swoją prawdziwą stronę.

Wyrżnięcie Tuskenów to był incydent. Wtedy ciemna strona wyraźnie się ujawniła ale to i tak daleka droga do podążenia tą ścieżką. Spójrz na to tak. Nie trzeba być alkoholikiem żeby zalać się w trupa ;) Tutaj było podobnie Anakin pod wpływem emocji użył ciemnej strony ale już kiedy opuszczał Tatooine był bardzo zdeterminowany żeby ratować człowieka, którego będąc pod wpływem ciemnej strony szczerze nienawidził.
  • 0
don't try

#180 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 31.03.2009 - |00:18|

To nie był incydent tylko początek jego drogi ku zatraceniu bo jak wytłumaczysz następne przykłady, incydent może być tylko raz.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych