Nie, ale byłeś blisko. Pierwotnie Atlantis miał być kontynuacją tuż po wydarzeniach z Lost City siódmego sezonu SG-1. Założenie było takie, że Atlantis jest na Ziemi, odkrywamy jego tajemnice jak i też eksplorujemy dalej naszą galaktykę, ale na nowy sposób. Miały być dawne wątki i świat, ale decyzja, żeby jednak kontynuować dalej SG-1 sprawiła, że musiano ewakuować serial do innej galaktyki, by nie kolidował z SG-1. Pierwotnie Wraith mili więc być u nas, orbitować gdzieś lekko poza galaktyka chyba w uśpieniu. Możliwe, że Ori tez byli wątkiem z Atlantis, ale na to nie mam akurat dowodu w postaci wypowiedzi twórców.W sumie, jeśli dobrze rozumuję, SGA powstało tak jakby mimochodem. Niejako rozwinięcie historii pradawnych z serii SG-1 i prawdopodobnie miało się skończyć razem z SG-1 czy nawet szybciej. Zdobyło doskonałą oglądalność, więc pociągneli to nieco dłużej wstawiając do serialu nieistotne dla całości epizody.
Stargate Atlantis anulowane
Napisano 27.02.2009 - |23:18|
Winchell Chung
Napisano 29.11.2009 - |13:25|
Platon
Napisano 29.11.2009 - |16:22|
Wszystko co ma początek, musi mieć koniec. Mimo to przez ostanie pięć lat bawiłem się wyśmienicie oglądając SGA.
jako i ja.
szkoda, pegaz powinien trwać jak dla mnie do końca szóstego sezonu. i pomimo tego, że istnieje wiele odcinków, które kompletnie nie liczą się w jakiejś większej całości.. to cały czas pozostanie mi jakiś żal po takim be all my sins remember'd czy wdzięcznej postaci mckaya.
jestem niepocieszona, ale mówi się trudno ;(
ja też czuję jakąś taką trochę jakby to mi tu nazwać "pustkę" . Mma nadzieję , że przynajmniej kręcą film na zakończenie serialu .
Szkoda, wielka szkoda , że nie będzie już serialu, filmy będą tylko dla fanów, szkoda
szkoda , wielka szkoda
Sugerujesz że jak za 2 lata wyjdzie film SG-1 i zaraz po nim Atlantis to nawet nie rzucisz okiem Ja tam będę się cieszył że universum mimo anulowanie obydwu serii nadal się rozwija chociaż w wolniejszym tępie.
Ja pewnie rzuce, ale wielu fanow z pewnoscia juz nie.
A jak wyniki sprzedaży DVD beda kiepskie, to o kolejnych filmach mozna zapomniec.
Ja też obejrzę , gdyż jestem poprostu ogrooooooooooomną fanką i moi znajomi też . Zresztą gwiezdne wrota:Arka prawdy to był według mnie bardzo dobry film . Ciekawa jestem jaki będzie film z Atlantis
Dlaczego, dlaczego, dlaczego, czemu to już koniec.
Nie jesteś sama . Też jestem na nich wkurzona , ale ciekawa jestem jednak jaki im wyjdzie ten film z Atlantis
Napisano 27.02.2010 - |17:18|
Nie jesteś sama . Też jestem na nich wkurzona , ale ciekawa jestem jednak jaki im wyjdzie ten film z Atlantis
Oj obawiam się, że po filmie nie ma się czego spodziewać. Przynajmniej w moim odczuciu wszystkie do tej pory to trochę takie zapchajdziury, bez kinowego rozmachu, z fabułą na jeden odcinek rozwleczoną do półtorej godziny..
No cóż, pozostaje mi mieć nadzieję, że zobaczymy Rodneya jakimś cudem w SGU kiedyś Bez reszty załogi dam sobie radę, ale Rodneya mi będzie brakowało;)
Napisano 30.04.2011 - |10:44|
No cóż, pozostaje mi mieć nadzieję, że zobaczymy Rodneya jakimś cudem w SGU kiedyś
Hah, no i był.
Prorok z Ciebie
Napisano 27.09.2011 - |22:10|
Użytkownik johnass edytował ten post 27.09.2011 - |22:24|
Napisano 30.09.2011 - |21:52|
ja mysle, ze pozostaje miec nadzieje, ze planowany film sga w koncu dojdzie do skutku. extinction sie mial nazywac czy jakos tak...
A żeś wyskoczył z tym postem. Całe uniwersum jest zawieszone do nie wiadomo kiedy, a ty jeszcze liczysz na film SGA, o którym z wyjawionych szkiców wiadomo, że nie byłby wcale oczekiwanym zakończeniem serii.
Napisano 06.03.2012 - |21:34|
(Caly czas mam jednak nadzieje i wierze, ze jeszcze spotkamy sie z nimi, bo to po prostu jest zaje1biste..._
Użytkownik TyphMilano edytował ten post 06.03.2012 - |21:35|
Neji Hyuga:Even if my enemy is far stronger, even if my body should fail me, I cannot lose, there is a reason I cannot lose
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych