Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#161 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.12.2008 - |14:49|

Uff. Coz za cliffheanger i ponad meisieczna przerwa.

Serial w koncu zasluzyl sobie na kredyt jaki dostal ode mnie na samym poczatku. Epizod na dzisiesiatke.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#162 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 03.12.2008 - |21:05|

1x10

Nareszcie odcinek oderwany od schematu i poświęcony głównemu wątkowi. Oczywiście Walter jest w centrum wszystkiego, ale cóż ;)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#163 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 05.12.2008 - |12:19|

Serial nareszcie zaczął sie rozkręcac, czyli znajac historie zaraz pewnie dostanie cancela .....
  • 0

#164 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.12.2008 - |12:34|

Nie dostanie. Z całej ubogiej oferty FOX trzyma się najlepiej pod względem oglądalności.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#165 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 07.12.2008 - |14:48|

Ogladam ten serial glownie z przyzwyczajenia...ale z dnia na dzien jest coraz glupszy i glupszy...
Teraz okazuje sie ze walter 30 lat temu zrobil wechikul czasu i podzielil go na rozne czesci do skrytek bankowych , mimo to ze nie sprawdzil urzadzenia czy wogole dziala.Poprostu smiech na sali.
  • 0

#166 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 11.12.2008 - |11:31|

Przestałem oglądać ten serial chyba po 6 albo 7 odcinkach.

Jak dla mnie to największa porażka tego sezonu.

Nieciekawy, nudny, ze słabymi postaciami (jedynie syn Waltera wydał mi się interesujący - reszta postaci, na czele z agentką Dunham - dno).

Postać Waltera miała wyjść chyba śmieszna, wyszła irytująca co najwyżej.
  • 0

#167 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 11.12.2008 - |17:35|

Ogladam ten serial glownie z przyzwyczajenia...ale z dnia na dzien jest coraz glupszy i glupszy...
Teraz okazuje sie ze walter 30 lat temu zrobil wechikul czasu i podzielil go na rozne czesci do skrytek bankowych , mimo to ze nie sprawdzil urzadzenia czy wogole dziala.Poprostu smiech na sali.

Po ostatnim wynalazku Waltera, spodziewam się, że za 2-3 odcinki przypomni sobie, że pod garażem zakopał wahadłowiec albo generator czarnych dziur ;)

Użytkownik garus edytował ten post 11.12.2008 - |17:35|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#168 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.12.2008 - |19:19|

Nieciekawy, nudny, ze słabymi postaciami (jedynie syn Waltera wydał mi się interesujący - reszta postaci, na czele z agentką Dunham - dno).

Walter mial nadzieje, ze zadzialalby jako wechicul czasu, nie znaczy, ze nim bym. Okazal sie trasporteme materii. Dla mnie miesci sie to w konwencji SF zreszta jak i sam wchikul czasu. Co zas do zachowania sie Waltera - coz byl i ciagle jest zaawansowanym paranoikiem.
  • 0
Genesis

#169 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 12.12.2008 - |00:27|

Popieram, skończyłem jakoś chyba po 6. odcinku, jak dla mnie nuda... jakiś tam świr wszechwiedzący coś bełkocze, wszyscy mają jakieś wynalazki nie wiadomo skąd i ogólnie jakies takie nieciekawe te sprawy są, wole już se monka w tv obejrzeć (bo ogólnie nie oglądam, chyba że przypadkiem natrafię ;-) )
Porażka sezonu, nie warto marnować tych 50 minut na odcinek bo jak pamiętam odcinki tu są dłuższe...
Lepiej zabrać się za True Blood czy SoA.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#170 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 14.12.2008 - |20:10|

Nie no serial jest calkiem śmieszny moim zdaniem :D
takie cuda jakie oni wyczyniaja sie fajnie oglada przy piwku w akademiku z kumplami ;)
Najbardziej do gustu przypadl mi Peter Bishop i Astrid z wszystkich postaci, murzynek i Nina Sharp wymagaliby tez wiekszej uwagi
najwieksza wada serialu jest to, ze Walter WIE WSZYTSKO i zostal zatrudniony kiedys przez rzad zeby opracowac WSZYSTKIE technologie, ktore teraz nawiazuja do wzoru - koniec koncow okarze sie ze Walter sam jest tworca wzoru ~_~
Ostatni odcinek interesujacy, ale agentka Dunham gra calkowicie bez polotu
  • 0
You are what you believe yourself to be

#171 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.12.2008 - |14:09|

Serial nareszcie zaczął sie rozkręcac, czyli znajac historie zaraz pewnie dostanie cancela .....

Fringe bardzo dobrze przeciwstawia się wielkiemu hitowi CBS The Mentalist. Co prawda w liczbach wygląda to słabiej, ale w grupie wiekowej 18-49 oba seriale idą łeb w łeb, więc nie ma mowy o cancelu.

Wreszcie nadrobiłem zaległości. Powiem tak. Odcinek numer 10 to był odcinek na który od początku czekałem. Wiedziałem że w ostatnim odcinku przed przerwą ostro zamieszają i nie zawiodłem się. Oby tak dalej.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#172 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.12.2008 - |12:24|

Teraz przerwa i potem 10 odcinków?
  • 0

#173 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 06.01.2009 - |18:15|

Fringe powraca dopiero 20 stycznia, przynajmniej taka informacja zawarta jest na IMDB: 11 odcinek. A jeśli chodzi o całość to pierwsze 10 odcinków nie powaliły mnie na kolana. Jak na produkcje Abramsa to spodziewałem się czegoś innego, bo jak na razie mamy potencjalnego klona "Archiwum X".
A co do:

Co prawda w liczbach wygląda to słabiej, ale w grupie wiekowej 18-49 oba seriale idą łeb w łeb, więc nie ma mowy o cancelu.

to nie był bym taki pewien. Wiele produkcji padało nawet wtedy, kiedy wyniki oglądalności nie były złe. Tak było w przypadku New Amsterdam czy też Moonlight.
  • 0

#174 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.01.2009 - |14:03|

A co do: to nie był bym taki pewien. Wiele produkcji padało nawet wtedy, kiedy wyniki oglądalności nie były złe. Tak było w przypadku New Amsterdam czy też Moonlight.

Przecież Moonlight nie miało zbyt dobrej oglądalności i dlatego właśnie poleciało. Był to jeden ze słabiej oglądanych seriali CBS i cancel nie dziwi.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#175 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 08.01.2009 - |23:06|

Miał ten film być serialem na miarę X-Files niestety jest o niebo gorszy. Zresztą X-Files to arcydzieło ( i nie tylko ja tak uważam) i Fringe pod żadnym względem nie dorównuje.

Są ciekawsze seriale w obecnym czasie :)
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#176 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 11.01.2009 - |19:23|

Po zapowiedziach 11 odcinka (11 odcinek ) mam nadzieję, że serial wyjdzie na prostą, bo jak wcześniej pisałem nie ma w nim nic na razie powalającego.

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 11.01.2009 - |19:23|

• 0

#177 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.01.2009 - |16:22|

Dobry odcinek po swiatecznej przerwie. Poczatek troche zaskakujacy, gdy Olivi nadzwyczajnie latwo udaje sie zbiec. Potem jednak sytuacja sie komplikuje. Ciekawy przypadek "naukowy" i cala masa komplikacje wokol "Fringe Departament". W koncu tez nastapil przelom w sledztwie - wtyka w biurze zostala wykryty, moze powoli zacznie sie rozwiazywac zagadka.
  • 0
Genesis

#178 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 23.01.2009 - |20:13|

Mnie też się bardzo ten odcinek podobał ciekawy przypadek mieli z tym wirusem + właśnie te cały problemy w biurze oraz w końcu jakby trochę większa rola Pitera nie musiał tylko pilnować Waltera .

Sory ale z tym wkłuciem lędźwiowym to przegięli po takim wkłuciu chyba człowiek nie może cie tak łatwo podnieść a co dopiero biegać ? Dla mnie to było jedno wielkie przegięcie
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#179 Casiopea

Casiopea

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 23.01.2009 - |21:40|

tak to przegięcie. Zaczynając od tego, że bez znieczulenia najprawdopodobniej zemdlałaby z bólu, a i przez kilka godzin nie była w stanie się ruszyć.

Ciekawe są słowa Mitchela, że zrobili to by chronić Olivię...

W ogóle odnoszę wrażenie, że już gdzieś widziałam takiego kolczastego ślimaka, znaczy się wirusa w tym przypadku. W sumie troszkę brakuje mi w serialu tego w jaki sposób doszli do pewnych rozwiązań, mogli by część pokazać na zasadzie retrospektywy z młodosci Waltera, albo coś takiego...

A i jeszcze jedno, wydawało mi się, że porwał ją ten facet co uciekł z więzienia - ale na chwilę obecną jakoś jakby nie pociągnęli tego wątku, chyba że znów ja coś pomyliłam...
  • 0

#180 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.01.2009 - |21:57|

ten co się teleportował z Niemiec to chyba tylko się teleportował i nic więcej jeszcze nie wymodził :P

ja obstawiam, że
Spoiler

robak jest podobny do tego co miał na sercu Mitchell

Użytkownik Me Myself and I edytował ten post 23.01.2009 - |21:58|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych