Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 074 - S04E04 - Eggtown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
274 odpowiedzi w tym temacie

#161 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 24.02.2008 - |12:00|

ile razy można pisać to samo? no ale fakt faceci tego nie rozumieją!
żadna matka nie zostawiłaby lub nie oddałaby swojego dziecka, (no chyba że jakaś wyrodna matka) Claire nie żyje i tyle !!! (przecież gdyby żyła to Aaron raczej by mówił do Kate ciociu , logiczne nie?)

A kobiety nigdy nie potrafią wyłapać wszystkich możliwości :P
A może ktoś zabrał Claire dzieciaka?
Rousseau nie jest wyrodną matką, nie oddała dziecka, tylko jej zabrali. Żyła sobie przez 16 lat, a Alex do Bena wcale nie mówiła per 'wujku'.
Ale to rzecz jasna nie logiczne jest :D

Coraz mnie bardziej zastanawia do czego zmierza Lost. Bo na pewno dla końcówki trzeciego sezonu i póki co dla czwartego najważniejszym motywem jest incydent, który zdarzy się między teraźniejszością a flashforwardami. Czy on ma być najważniejszy w historii? Czy Lost będzie się dziać dalej? Czy też akcja przeskoczy ze zwykłych bohaterów w sferę "wielkich walczacych ze sobą korporacji' które nam wyjaśnią o co chodzi z tymi 'wielkimi siłami', co to dharma i stopka...

Bo mam wrażenie, że serial obraca się wsród przyziemnych relacji zagubionych, a te wszystkie tajemnice związane z dharmami, numerkami i stopkami są skierowane tylko do widzów i bohaterów nic one nie w gruncie rzeczy nie obchodzą...
  • 0

#162 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 24.02.2008 - |12:15|

A co jezeli tylko szostka mogla wydostac sie z Wyspy. I Claire dala dziecko Kate bo wolala zeby bylo wychowywane w prawdziwym swiecie a nie na Wyspie. To jest najbardziej logiczne, skoro nie wiem co sie stalo z reszta rozbitkow po powrocie szostki
  • 0

#163 tomek

tomek

Szeregowy

• Email
  • 34 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.02.2008 - |12:22|

O czym ty piszesz? Prokurator z adwokatem dogadali się co do wyroku!

Wiem. Ale dogadali się, bo matka Kate nie może zeznawać ze względu na chorobę (wtedy taka ugoda jest dziwna, stan może przecież ustąpić) albo odmawia składania zeznań (ma takie prawo). W serailu jest chyba powodem to 1, więc dla mnie to mocno dziwne i naciągane.

Otóż obejrzałem jeszcze raz rozmowę Milesa z Benem i to, że używają oni szyfru, jest niemal pewne. Bez tego podejścia, rozmowa ta jest absurdalna i śmieszna. Ale co ten szyfr może oznaczać. Otóż Miles mówi, że chce 3.2 mln zielonych. Czasami "." w matematyce oznacza również mnożenie. Czyżby 3.2 = 3x2 =6? Czy oznacza to że "Oceanic Six" była już z góry przesądzona? Zwróćcie uwagę, jak Ben próbuje wyławiać od Milesa więcej informacji. "Dlaczego nie 3.3, dlaczego nie 3.4"?, pyta. Miles daje mu dwa dni, ale Ben mówi o tygodniu. Być może oznacza to, że ludzie ze statku chcieli zaatakować za dwa dni, ale Ben chce, aby jeszcze poczekali. No i najważniejsze - czy to Miles jest "człowiekiem Bena" na statku? Dziwi mnie tylko, że Kate niczego nie zaczęła podejrzewać podczas tej rozmowy. Miejmy nadzieję, że Locke miał więcej oleju w głowie i wyciągnął odpowiednie wnioski.

Świetne! Bardzo logiczne i ma potwierdzenie w scenie, w gestach postaci. Miles to taki biblijny Judasz, za troszkę miedzi sprzedałby pewnie i rodzinę :>
  • 0

#164 Black Smoke

Black Smoke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 24.02.2008 - |12:24|

A co jezeli tylko szostka mogla wydostac sie z Wyspy. I Claire dala dziecko Kate bo wolala zeby bylo wychowywane w prawdziwym swiecie a nie na Wyspie. To jest najbardziej logiczne, skoro nie wiem co sie stalo z reszta rozbitkow po powrocie szostki

Nie sądzę. W takim przypadku Kate nie podawałaby się za matkę Aarona. Claire maiała przecież rodzinę (niby to była ciotka za, którą nie przepadała, ale zawsze to rodzina). Poza tym Jack źle reaguje na całą sytuację z dzieckiem.

No chyba, że Claire prosiła Kate o wychowanie Aarona jak własne dziecko i nie kontaktowanie się z rodziną. Ale jakoś w to wątpię.
  • 0

#165 ajka74

ajka74

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.02.2008 - |12:53|

Alex 16 lat nie mówiła do Russo mamo (teraz z resztą też chyba nie mowi), bo nie wiedziała, że to jej matka. Tak samo może być z Aaronem, który pamięta tylko jedną matkę – Kate. Nikt nie mówi, że Claire porzuciła syna. Ale Aaron mógł jej być odebrany.

przez Kate? przeciez Kate nawet nie chciala go wziąć na ręce !
pożyjemy, zobaczymy, kto miał rację :)

I Claire dala dziecko Kate bo wolala zeby bylo wychowywane w prawdziwym swiecie a nie na Wyspie.

lepiej chyba z matką na wyspie niz poza wyspą bez matki, czy aż tak źle jest na wyspie?
ja myślę ze Claire zginie podczas ucieczki i Kate nie pozostanie nic innego tylko wziąć Aarona i się nim zaopiekować
  • 0

#166 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 24.02.2008 - |12:56|

Jak dla mnie to w wyroku Kate mogła "maczać palce" Dharma albo inna organizacja. :huh:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#167 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 24.02.2008 - |13:23|

Oceanic Six to szóstka zywych, pozostalymi 2 osobami beda pewnie osoby ktore juz umarly/zginely albo te ktore umra/zgina i ich ciala wezma wraz z jakas "ekipa ratunkowa" do USA, moze nasz tajemniczy pan w czarnym garniturze tylko takie informacji pozwolil udzielic ludziom z Oceanic Six

Chciałem tylko dodać, że Jack mówi, że katastrofę przeżyło 8 osób (katastrofę samolotu, wypadek), natomiast to, ile osób uratowano z wyspy to inna sprawa. Więc Oceanic six jest nadal jak najbardziej normalna - oficjalnie z katastrofy uratowało się 8 osób, z wyspy uratowano 6 osób, 2 musiały jakoś zginąć na wyspie (nieważne jak i kto, to i tak wszystko kłamstwo Jacka).

Przepraszam, jeśli ktoś już to pisał, nie czytałem całego tematu, gdyż się spieszę, a to zauważyłem ;)
  • 0
"If we can't live together, we're gonna die alone."

#168 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 24.02.2008 - |14:12|

Ale się niektórzy ubabrali w jakichś idiotycznych i dziwacznych teoriach, które głupio im teraz porzucić.
Jakieś przekazy podprogowe, nadnaturalne zdolności Aarona, Daniela i Bóg wie jeszcze kogo.
Weźcie ludzie dyskutujcie o sensownych teoriach i hipotezach, które chociaż trochę sugeruje serial.
Bajki będziecie opowiadać swoim dzieciom.

- Jack mówi, że katastrofę przeżyło 8 osób, z wyspy uratowało się 6. To oznacza, że 2 została zabita na wyspie, albo zaginęła. Dalsze dywagacje na temat losów owej dwójki są bezcelowe.
- Miles albo chce 3.2miliona, albo jest to jakiś kod - niewiadomo
- Kate wychowuje Aarona - więc albo Claire nie żyje, albo Kate podp..przyła jej bachora na wyspie. Jest jeszcze jedna możliwość - Aaron Kate nie ma nic wspólnego z Aaronem Claire.
- Daniel ma kłopoty z pamięcią, cokolwiek to znaczy. Najprawdopodobniej nie jest w stanie spamiętać 3 kart, co by świadczyło o fatalnym stanie jego pamięci. Wszelkie rozważania na temat jego właściwości tajemno-magicznych mają jak na razie sens zerowy.
- Miles trzyma w swojej paszczy granat, więc póki co, to oprócz stresu i potu na czole nie doświadcza niczego niezwykłego.
- Jack, Kate są pod wpływem jakiejś organizacji, która nakazuje im kłamać. Więcej nie wiadomo.
- Nie wiadomo czemu Kate nie pozwala zobaczyć dzieciaka matce, chociaż najsensowniejszą odpowiedzią byłby żal Kate do matki z przeszłości.
- Nie wiadomo czemu Jack nie che zobaczyć Aarona i czemu Kate stawia to jako warunek wspólnego spotykania się. Być może kolejne kłamstwo w stylu - Jack Kate i Aaron to rodzina ocalała z katastrofy, ale to nie wiadomo.

Coś przegapiłem?
  • 0

#169 hanan

hanan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 24.02.2008 - |15:05|

gietek tak!

- nie powiedziales mi dlaczego kate robila ta cala mega akcje z milesem tylko po to by sie dowiedziec ze w "realnym swiecie" jest poszukiwana przez policje. Ta informacja jest tak oczywista, ze bez sensu bylo prosic o pomoc sawyera, narazac sie lockowi. Wytlumacz o co chodzilo kici, bo to dla mnie najwieksza zagadka tego odcinka, wieksza niz arron czy pamiec faradaya :S (ostatnie zdanie of course troche ironiczne, ale pytanie jak najbardziej serio)

- nie napisales tez dlaczego skoro wg przekazu tv (w 2 odcinku) wrak samolotu byl znaleziony na oceanie indyjskim (przynajmniej tak tu ktos na forum napisal, bo ja nie moglem znalezc info co to byl za row oceaniczny i gdzie lezy), to na sali sadowej NIKOGO NIE DZIWI ze jack mowi, ze sie rozbili na wyspie na poludniowym pacyfiku

- nie zajeles sie kwestia, ze podczas rozmowy z benem miles mowi, ze moze MU nie mowic gdzie ben jest. O kogo wg. ciebie chodzi?

kolejne sprawy (choc juz mniej istotne)
-czemu kicia przerywa wypowiedz jacka w sadzie
-co krzyczy brodacz przed sadem i czemu tak agresywnie

post jest odpowiedzia na pytanie gietka, ale jak ktos ma odp. na moje pytania, lub jakies teorie, to nie krepujcie sie, chetnie je poznam.

ps. dziekuje tym osobom, ktore wytlumaczyly mi dokladny sens rozmowy hugo z kicia, bo polskie napisy byly tu bledne

Użytkownik hanan edytował ten post 24.02.2008 - |15:21|

• 0

#170 eram

eram

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.02.2008 - |15:19|

Co do losów pozostałej dwójki to przecież w odcinku jest jasno powiedziane ze umarli na wyspie. Kiedy Jack zeznaje w sądzie to mówi ze katastrofę przeżyło tylko 8 osób Kate im pomogła, znalazła wodę itp. i próbowała uratować pozostałą dwójkę ale oni nie… i mu Kate w tym momencie przerwała. Wiec oficjalna wersja mówi ze pozostała dwójka umarła już po katastrofie (może na skutek obrażeń). Chyba ze to „oni nie..” mogło znaczyć cos zupełnie innego.

Witam to mój pierwszy post chociaż czytam to forum już od dawna to w końcu postanowiłem się przyłączyć.

A co się tyczy akcji Kate – Miles to mi się wydaje ze cala akcja była po to żeby się dowiedzieć czy na statku ludzie wiedza o Kate bo jak by nie wiedzieli do po dopłynięciu do jakiegoś portu mogła by niezauważenie czmychnąć znaczy zwiać i się gdzieś znowu zaszyć a na statku podała by jakieś fałszywe dane tak jak to chciała zrobić w 1 sezonie jak miała płynąc tratwą (akcja z paszportem czy dowodem)

Użytkownik eram edytował ten post 24.02.2008 - |15:26|

• 0

#171 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 24.02.2008 - |15:22|

Jest jeszcze jedna możliwość - Aaron Kate nie ma nic wspólnego z Aaronem Claire.

Obejrzyj ostatni podcast. ;)
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#172 Axtezim

Axtezim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 24.02.2008 - |15:46|

- nie napisales tez dlaczego skoro wg przekazu tv (w 2 odcinku) wrak samolotu byl znaleziony na oceanie indyjskim (przynajmniej tak tu ktos na forum napisal, bo ja nie moglem znalezc info co to byl za row oceaniczny i gdzie lezy), to na sali sadowej NIKOGO NIE DZIWI ze jack mowi, ze sie rozbili na wyspie na poludniowym pacyfiku

"Rów Jawajski - rów oceaniczny we wschodniej części Oceanu Indyjskiego, na południe od wyspy Jawa. Długość wynosi 4500 km, średnia szerokość to około 75 km, głębokość maksymalna wynosi 7729 metrów." (z wikipedi)

Co ciekawe, jest to w całkiem inna stronę niż samolot leciał :P
  • 0

#173 hanan

hanan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 24.02.2008 - |15:55|

eram tnx, bardzo prawdopodobna odp. to co napisales! dzieki

Axtezim a mozesz mi powiedziec, w ktorym momencie w odcinku byla mowa o tym rowie jawajskim? bo jak juz pisalem swojego posta 2 strony wczesniej to nie moglem tej inf. znalezc w odcinku, a na lostpedii w opisie episodu w ogole nic nie napisali o tym, ze znaleziono wrak i gdzie (lol)!!
  • 0

#174 eram

eram

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 24.02.2008 - |16:16|

hanan 4x02 - Confirmed Dead ok. min 2:20 Sunda Trench (Java Trench) - Rów Jawajski
  • 0

#175 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 24.02.2008 - |18:32|

A co się tyczy akcji Kate – Miles to mi się wydaje ze cala akcja była po to żeby się dowiedzieć czy na statku ludzie wiedza o Kate bo jak by nie wiedzieli do po dopłynięciu do jakiegoś portu mogła by niezauważenie czmychnąć znaczy zwiać i się gdzieś znowu zaszyć a na statku podała by jakieś fałszywe dane tak jak to chciała zrobić w 1 sezonie jak miała płynąc tratwą (akcja z paszportem czy dowodem)

Nie sadze, by o to chodzilo. Mysle, ze falszwe info o sobie to byla ostatnia rzecz, o jakiej Kasia teraz mysli. Tym bardziej, ze zdecydowala sie na pozostanie z Sawyerem... choc tak naprawde po co z nim zostawala, skoro mu nie ufa??
Mozliwe, ze pozostala te ze wzgledu na Miles'a- chce od niego wydobyc jak najwiecej informacji, poki on jest uwieziony- a ona nie. Nie sadze, zeby robila taka afere tylko po to, by sie dowiedziec, ile na statku o niej wiedza...
  • 0
Living is easy with eyes closed

#176 froibaad

froibaad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 24.02.2008 - |19:54|

W wizji Desmonda Claire z Aaronem uciekaja z wyspy helikopterem. Szkot mial racje co do swych wizji i nie wydaje mi sie dlatego, ze Claire zostala na wyspie. Panuje straszne zamieszanie wokol Aarona. Mysle, ze Claire byla jedna z Oceanic 6 i w pod wplywem jakiejs sytuacji oddala dziecko dla Kate. Sayid tez przeciez nigdy nie uwierzylby, ze zaczalby zabijac dla Bena.
  • 0

#177 dabus57

dabus57

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 24.02.2008 - |20:04|

podobał mi sie,znowu pojawiły sie nowe pytania dlaczego przezyło tylko 6 osób katastrofy lotniczej itp... czekam na nastepny odcinek ;)
  • 0

#178 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 24.02.2008 - |20:08|

Tak sobie myślę... Śmierć Claire w tej sytuacji byłaby zbyt oczywista. O wiele bardziej dramatycznie byłoby gdyby w jakiś sposób Claire została na wyspie, a Kate sobie z Aaronem by odleciała.
  • 0
...and Justice for All!

#179 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 24.02.2008 - |20:14|

W wizji Desmonda Claire z Aaronem uciekaja z wyspy helikopterem. Szkot mial racje co do swych wizji i nie wydaje mi sie dlatego, ze Claire zostala na wyspie. Panuje straszne zamieszanie wokol Aarona. Mysle, ze Claire byla jedna z Oceanic 6 i w pod wplywem jakiejs sytuacji oddala dziecko dla Kate. Sayid tez przeciez nigdy nie uwierzylby, ze zaczalby zabijac dla Bena.

Nie ma opcji. Gdyby Claire uciekla z Wyspy razem z Aaronem to ludzie wiedzieliby, ze to nie Kasi syn. Chyba, ze Claire uciekla z Wyspy. Ale przeciez helikopter niekoniecznie mogl ja zabrac w bezpieczne miejsce...
  • 0
Living is easy with eyes closed

#180 Oniell

Oniell

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 24.02.2008 - |21:07|

Wszystkie odcinki trzymają formę, jak narazie :) ale ciagle pojawiają się nowe pytania przez co martwię się, że scenarzystom może się poplątać i już nie chce myśleć co z tego wyjdzie... Jest teraz tyle niewyjaśnionych zagadek, że mam nadzieje, że oni to sobie gdzieś zapisują :P

Ale odcinek spoko

Jeden minus:
- FF'y Kasi.
  • 0
Profil użytkownika:

b ) użytkownik może w sygnaturze umieścić treść o długości 384 znaków w czcionce o wielkości maksymalnej 4.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych