Odcinek 072 - S04E02 - Confirmed Dead
Napisano 09.02.2008 - |21:05|
Napisano 09.02.2008 - |21:35|
Napisano 09.02.2008 - |22:25|
Przeczytałem cały temat i chyba nikt nie zwrócił na to uwagi. Mianowicie na FB Milesa. Dwa razy kamera robi zbliżenie na zdjęcie wnuka owej Pani. Raz zanim Miles wchodzi na górę, drugi raz po całym zabiegu. Za każdym razem zdjęcie jest w innej ramce. Nie wiem, czy to głupi błąd twórców (a przecież tak dbają o szczegóły), czy też, może to coś znaczyć.
Napisano 09.02.2008 - |22:40|
Po pierwsze, witam wszystkich
Przeczytałem cały temat i chyba nikt nie zwrócił na to uwagi. Mianowicie na FB Milesa. Dwa razy kamera robi zbliżenie na zdjęcie wnuka owej Pani. Raz zanim Miles wchodzi na górę, drugi raz po całym zabiegu. Za każdym razem zdjęcie jest w innej ramce. Nie wiem, czy to głupi błąd twórców (a przecież tak dbają o szczegóły), czy też, może to coś znaczyć.
masz racje, co więcej nie tylko są różne ramki, ale zdjęcia zawieszone w otoczeniu są pozmieniane. Na upartego jak mam przed sobą ujęcie jak miles wchodzi do domu a obok jak wychodzi z domu, to nawet deski na ścianie się różnią wydaje się że jak wychodzi to wyglądają na trochę nowsze, chyba że akurat tak światło pada. Reasumując faktem jest to że zdjęcia są poprzestawiane.
Napisano 09.02.2008 - |23:26|
Napisano 09.02.2008 - |23:57|
Przecież im się wydawało, że się rozbił, nie wiedzieli tego, dopiero pilot powiedział, że nie rozbił się i udało się mu wylądować.Nie uważacie że jest dziwnym fakt ze helikopter Naomi się rozbił. Z tego by wynikało że przybysze mieli 2. Chyba że Naomi sama pilotowała go przed wyskokiem. Nie mogło być przecież drugiego pilota bo to wyklucza rozmowa Naomi i Abbadonem z fb. Jeśli więc sama pilotowała to po co brali by pilota. To się nie trzyma kupy. No chyba że go wyłowili z oceanu i leciał potem drugim ale to by było naciągane.
Napisano 10.02.2008 - |00:08|
Przecież im się wydawało, że się rozbił, nie wiedzieli tego, dopiero pilot powiedział, że nie rozbił się i udało się mu wylądować.
mi chodzi o lot z 3 serii. Desmond Hugo Jin i Charlie usłyszeli uderzenie śmigłowca o wodę gdy przybyła Naomi
Napisano 10.02.2008 - |01:06|
a może "misia" przenieśli także w czasie i nie był to pierwszy znaleziony przez tą panią albo ta pani szukała misiów na zlecenie naszego czarnego znajomego i skoro się sprawdziła wysłał ją na wyspę?
i jeszcze rozmowa bena i jamesa czyżby ben sugerował że Kate jest w ciąży?
ostatnie spostrzeżenie żeby nikt się nie czepiał na czarno
albo jeszcze jedno fizyk mówił że w jego "paczce" jest telefon wiec czemu go tam mimo wszystko nie było ??
Napisano 10.02.2008 - |05:18|
Napisano 10.02.2008 - |05:31|
Zadam dziwne pytanie czemu pilot widzial krowe wtf ?
juz ustalilismy ze to byk.
dlaczego ten byk mial dzwonek jak i tak sie zgubil.
Nothing inspires forgiveness quite like revenge.
Scott Adams (1957 - )
Napisano 10.02.2008 - |08:21|
A ten byk jest dziwny bo na dodatek jeszcze miał dzwonki może to magia wyspy
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 10.02.2008 - |12:07|
Niekoniecznie podrozowal. Na Wyspe przybyl, gdy byl malym chlopce. Potem praktycznie cale zycie zyl na Wyspie razem ze swoim ojcem, ktorego sam zabil podczas czystki. Po co mialby opuszczac Wyspe i pracowac gdzies tam w swiecie, skoro byl prawie krolem Wyspy- nad nim byl tylko Jacob. To zdjecie moze pochodzic z czasow kiedy byl zwyklym "pracusiem" dla Dharmy.
Ben pewnie nie pracował jako tako poza wyspą, ale pamiętacie odcinek 3 serii, w którym Juliet zostaje zwerbowana. Zostaje przywieziona na "lotnisko" dobrze strzeżone do tego, czyli może to jest jakaś placówka othersów poza wyspą, i też zdjęcie Bena było właśnie tam wykonane?
Napisano 10.02.2008 - |12:10|
Chyba, że to kolejna manifestacja czarnego dymu, po ojcu Jacka, bracie Eko, koniu, kocie, ptaku Hurleya.
Co do niedziwedzia polarnego. Nie wiem czy ktos wspominał, ale stacja Orchid badała przenoszenie w czasie i w przestrzeni. Moze w wyniku działania tej stacji niedzwiedz przeniósł sie na pustynię oraz Desmond cofnał sie w czasie
W tym niedzwiedziem to ciekawa sprawa. W 2 sezonie była mowa o tym, ze Dharma zajmowała się (zapewne na stacji Hydra) wplywem zmian klimatycznych na organizmy zywe. Przeniesienie niedzwiedzia na pustynie to zdecydowanie radykalna zmiana siedliska dla tego gatunku Zresztą tak samo dzungla tropikalna
Napisano 10.02.2008 - |12:13|
albo jeszcze jedno fizyk mówił że w jego "paczce" jest telefon wiec czemu go tam mimo wszystko nie było ??
Telefonu nie było bo z tego co widziałem to nie był jego plecak tylko metalowa skrzynka.
Napisano 10.02.2008 - |12:33|
Nie będę powtarzał tego co już napisaliście:
fajnie pokazane lądowanie z punktu widzenia Dan`a
gadki John- Sawyer zaczynają być niezłe
Ben do Carla- extra
FB też dobre, nawet ten z chińczykiem, jakoś musieli zrobić wstęp do jego mocy paranormalnych
czwórka nowych to zlepek rzeczywiście przeróżnych charakterów
Czy zauważyliście gdzie siedział pilot gdy dowiedział się o odnalezieniu 815? "Caribbean Dreams Island Travel and tours" Pasuje
Mam nieodparte wrażenie że osoba na statu która pomaga Benowi jest jego przyjaciółka z dzieciństwa, ta która mu dała batonika jak przyjechał z ojcem
Aha i ciągle piszecie żeby wyjaśnili zagadki. Myślę że większość zagadek będzie wyjaśnionych poza serialem w formie różnych gier, mobisodów, tzn kto dociekliwy (jak Locke) ten się dowie, a kto chce kino akcji-przygodowe niech tylko ogląda.
Co do dymku to jego natura nieco została wyjaśniona w TLE, tzn że jest to
Napisano 10.02.2008 - |13:40|
Ta krowa pewnie pochodzi z tego "ogródka" Mikaiła ze stacji Flame http://en.lostpedia.com/wiki/Cattle
To najprawdopodbniejsze. Żadnych manifestacji bym się nie spodziewał.
Chyba, że to kolejna manifestacja czarnego dymu, po ojcu Jacka, bracie Eko, koniu, kocie, ptaku Hurleya.
A co to znaczy kolejna manifestacja czarnego dymu? To był poprzednie? Przypomnijcie mi, w którym odcinku było to wyjaśnione, bo jakoś nie pamiętam...
Manifestacja może i tak (ale i to nie wiadomo), ale co to ma wspólnego z czarnym dymem? To jakieś lokalne bóstwo czy co?
Napisano 10.02.2008 - |13:49|
To akurat mi umknęło, ale przypomniałem sobie o czymś innym. Kiedy Miles wchodzi do pokoju chłopaka, na ścianie widzimy plakaty (generalnie sportowe), a na jednym z nich napis "Battle Royale".Po pierwsze, witam wszystkich
Nie wiem jak Wam, ale mnie od razu przyszedł do głowy japoński film K.Fukasaku pod takim samym tytułem. Tam też mamy pewną "bezludną" wyspę, grupę "zagubionych" (celowo) nastolatków - i bynajmniej nie zostali tam oni zaproszeni na piknik... Żarcik twórców, "lost'owa wyobraźnia ", czy drobna aluzja?
Napisano 10.02.2008 - |14:32|
Napisano 10.02.2008 - |14:36|
Napisano 10.02.2008 - |14:45|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych