Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#161 bimberek

bimberek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 24.12.2004 - |19:57|

Oglądając odcinek 8x11 naszło mnie jedno pytanie, ale po kolei. RCarter posyła wiadomość do SGC, by wysłali sondę. O ile się nie mylę, wiadomość nie zawierała niczego innego. I tu pytanie: skąd wiedziano, dokąd posłać maszynę? Konsola w SGC nie posiada, chyba, możliwości sprawdzenia, spod jakiego adresu otwierają się właśnie wrota?

Odpowiedź typu: adres był podany, ale tego nie pokazano, jest naciągana.
  • 0

#162 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 24.12.2004 - |20:10|

Oglądając odcinek 8x11 naszło mnie jedno pytanie, ale po kolei. RCarter posyła wiadomość do SGC, by wysłali sondę. O ile się nie mylę, wiadomość nie zawierała niczego innego. I tu pytanie: skąd wiedziano, dokąd posłać maszynę? Konsola w SGC nie posiada, chyba, możliwości sprawdzenia, spod jakiego adresu otwierają się właśnie wrota?

Odpowiedź typu: adres był podany, ale tego nie pokazano, jest naciągana.

Wcale nie jest, Carter wyraźnie powiedziała, że planeta jest na drugim końcu galaktyki. SGC ma całą masę programów śledzących i diagnostycznych, z któych zapewne można się dowiedzieć całej masy rzeczy niedostępnych przez zwykłe DHD.
  • 0

#163 bimberek

bimberek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 24.12.2004 - |20:45|

Nie zrozumiałeś mnie Castor. Wielokrotnie słyszymy w serialu o nieautoryzowanym otwarciu wrót. Nigdy nie słyszeliśmy czegoś w rodzaju: "Nieautoryzowane otwarcie wrót z adresu XYZ" "Czy mamy tam w tej chwili jakąś drużynę?"

Chodzi mi właśnie o to, że przez te, ponad 7 lat, nie spotkałem się, żeby SGC wiedziało jaki adres próbuje otworzyć wrota.
RCarter o planecie na drugim końcu Galaktyki mówi po wysłaniu MAPL, skąd wiedzieli dokąd mają wysłać sondę?
  • 0

#164 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 24.12.2004 - |22:06|

Nie ma innej opcji jak RepliCarter im podaje adres inaczej sie nie da.
Po prostu SGC nie ma wykupionej usługi identyfikacji numeru osoby/planety :> dzwoniącej. Wybrali kiepską siec bo to sieć gwiezdnych wrót :D

PEACE :santa:
  • 0

#165 bimberek

bimberek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 24.12.2004 - |22:38|

No cóż, monopol nie służy poprawie jakości świadczonych usług. Wrota o jednakowych wymiarach, takie same urządzenia sterujące (w naszej Galaktyce), a przecież można by wymyślić sieć transportową wrót, komunikacyjną, wersje oszczędnościowe (w końcu nie zawsze trzeba tworzyć wielki wir, żeby wysłać malutką paczuszkę dla cioci, można by zrobić małe wrota, które pobierały by o wiele mniej energii). W końcu nawet Pradawni nie mogli żyć powietrzem (przynajmniej do ascendencji), czemu nie ma nic o gospodarce, finansach? Polityka pradawnych pojawia się tylko przy okazji wielkiej wojny z Wraith (i to w formie szczątkowej, przecież nawet w czasach wojny są w narodzie różne frakcje), oraz po ascendencji. Trzeba ( można ) przyznać, że świat StarGate nosi w sobie olbrzymie możliwości, niestety, scenarzyści nie.
  • 0

#166 Maniak@1

Maniak@1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 24.01.2005 - |14:22|

Witam wszystkich
Mam pytanie odnosnie tego ile jest sezonów SG-1 bo myslałem , ze 8-my jest ostatni i kontynuacja serialu jest stargate atlantis z nowymi aktorami, ale w dziale forum gdzie mozna opisywac odcinki zauwazylem ze jest mozliwosc opisania odcinkow sezonu 9-tego (wprawdzie nie ma tam zadnego opisanego odcinka ale miejsce jest) wiec z tego wynikałoby, ze SG-1 powstaje dalej a stargate atlantis jest odrebnym serialem...Jezeli ktos zna odpowiedz to prosze napisac :D
  • 0

#167 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.01.2005 - |15:26|

Witam wszystkich
Mam pytanie odnosnie tego ile jest sezonów SG-1 bo myslałem , ze 8-my jest ostatni i kontynuacja serialu jest stargate atlantis z nowymi aktorami, ale w dziale forum gdzie mozna opisywac odcinki zauwazylem ze jest mozliwosc opisania odcinkow sezonu 9-tego (wprawdzie nie ma tam zadnego opisanego odcinka ale miejsce jest) wiec z tego wynikałoby, ze SG-1 powstaje dalej a stargate atlantis jest odrebnym serialem...Jezeli ktos zna odpowiedz to prosze napisac :D

Wyświetl post

Jak na razie sezon 8 jest sezonem aktualnie wyświetlanym w USA. Co do 9 to jest juz zaklepany i jego emisja rozpocznie się najprawdopodobniej koniec wakacji, początek szkoły (tak w tych granicach, jak sezon 8).

Co do Atlantis to sezon 1 dzieje się równolegle z sezonem 8 SG, chociaż chyba lepiej najpierw obejrzeć SG 8 a dopiero potem SGA 1. Wydarzenia z Atlantis wyprzedzają SG.

PS. Witamy na Forum :]
  • 0

->1019<-

#168 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 28.01.2005 - |14:30|

Jak na razie sezon 8 jest sezonem aktualnie wyświetlanym w USA. Co do 9 to jest juz zaklepany i jego emisja rozpocznie się najprawdopodobniej koniec wakacji, początek szkoły (tak w tych granicach, jak sezon 8).

Co do Atlantis to sezon 1 dzieje się równolegle z sezonem 8 SG, chociaż chyba lepiej najpierw obejrzeć SG 8 a dopiero potem SGA 1. Wydarzenia z Atlantis wyprzedzają SG.

PS. Witamy na Forum :]

Wyświetl post

Najlepiej to jest oglądać tak:
SG-1 S08E01-02, Atlantis S01E01-02, SG-1 S08E03, Atlantis S01E03, SG-1 S08E04, Atlantis S01E04 itd aż do SG-1 S08E19, Atlantis S01E19, SG-1 S08E20, Atlantis S01E20 :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#169 killerka

killerka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 29.01.2005 - |17:55|

czy ktos moglby podac mi adres jakiejs strony z gifami sg ? z gory dziekuje ;)
  • 0

#170 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 29.01.2005 - |18:24|

Witam

Mam pytanie czy ktoś wie jak się nazywa piosenka która leci podczas różnych wydarzeń
związanymi z Asgardczykami, przeważnie leci gdy Pułkownik Ó`neal rozmawia z Asgardczykami ... jest to piękna melodia w tle napewno kojarzycie .. Załatwilem sobie Soundtrack " The Best of Stargate" ale tam jej niema :(( prosze o pomoc albo jak ktoś ją posiada prosze wysłać na azazell@poczta.fm

Pozdrawiam , pokochałem tą piosenke i bardzo mi na niej zależy
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#171 Dezerter

Dezerter

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 03.02.2005 - |22:07|

Wiec pomozcie mi znalezc odcinek SG=] Byl to chyba 7 sezon. Streszczenie nie jest profesjonalne bo ogladalem to pol roku temu ale...=]

Ra mial sie spotkac z jakims Goauldem w kosmosie(na swoich statkach). Ktos z ludzi byl wiezniem u tego 2 Goaulda i on w zamian za pokoj mial dac dla Ra wieznia. Ludzie byli na niewidzialnym statku Tokra i chcieli przeszkodzic dla goauldow=]. Gdy juz goauldowie mieli sie pogodzic ci strzelil w statek tego 2 Goaulda a ten myslal ze to Ra i sie poklucili:). pozniej za statkiem tego drugiego (czy tam Ra:D) pokazuje sie cala flota no i niepamietam co bylo dalej:D

plz pomozcie:D

Użytkownik Dezerter edytował ten post 03.02.2005 - |22:09|

• 0

#172 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 03.02.2005 - |22:31|

Wiec pomozcie mi znalezc odcinek SG=] Byl to chyba 7 sezon. Streszczenie nie jest profesjonalne bo ogladalem to pol roku temu ale...=]

Ra mial sie spotkac z jakims Goauldem w kosmosie(na swoich statkach). Ktos z ludzi byl wiezniem u tego 2 Goaulda i on w zamian za pokoj mial dac dla Ra wieznia. Ludzie byli na niewidzialnym statku Tokra i chcieli przeszkodzic dla goauldow=]. Gdy juz goauldowie mieli sie pogodzic ci strzelil w statek tego 2 Goaulda a ten myslal ze to Ra i sie poklucili:). pozniej za statkiem tego drugiego (czy tam Ra:D) pokazuje sie cala flota no i niepamietam co bylo dalej:D

plz pomozcie:D

Wyświetl post

Normalnie tak to napisałeś, że ja nie wiem o co chodzi. Na tym forum obowiązują pewne reguły ortograficzne oraz stylistyczne i należy je przestrzegać.
Ra nie żyje juz od czasu filmu Stargate, wiec nie mógł on być w 7 sezonie

Ok, po dokładnym wczytaniu sie rozpoznałem to jako odcinek 4x14 "The Serpent's Venom". Był tam Heru'ur oraz Apophis.

Użytkownik Seth edytował ten post 03.02.2005 - |22:32|

• 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#173 Dezerter

Dezerter

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 04.02.2005 - |11:52|

ano fakt:D to Aphopis;D pomylil mi sie dzieki=]

a to ze tak pisze to dlatego ze to moj 1 post;P dzieki za pomoc:)
  • 0

#174 ..::xXx::..

..::xXx::..

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 11.02.2005 - |17:56|

Witam! Mam pytanie bardzo wazne ;-). Czy/gdzie mozna zdobyc/kupic jakies gadzety z serialu Stargate SG-1? Mam na mysli wszystko np. naszywki na kurtki takie jak nosza nasi bohaterzy w serialu, T-shirty z logo serialu etc. Bardzo prosze o podpowiedz gdzie tego szukac.
P.S
Najbardziej by mnie interesowala jakas polska lokalizacja... ;-)
  • 0

#175 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 11.02.2005 - |18:09|

hmmm obawiam sie ,że nie zakupisz nigdzie w Polsce oficjalnych gadżetów :/
Muszisz szukac na stronach zagranicznych np. ebay , amazon :)

Pozdrawiam
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#176 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 11.02.2005 - |18:34|

Witam! Mam pytanie bardzo wazne ;-). Czy/gdzie mozna zdobyc/kupic jakies gadzety z serialu Stargate SG-1? Mam na mysli wszystko np. naszywki na kurtki takie jak nosza nasi bohaterzy w serialu, T-shirty z logo serialu etc. Bardzo prosze o podpowiedz gdzie tego szukac.
P.S
Najbardziej by mnie interesowala jakas polska lokalizacja... ;-)

Wyświetl post

Poczekaj kilka miesięcy az wkońcu ruszy sklepik gwrotowy wtedy będzie można kupić kubki niesmiertlniki koszulki czapeczki etc. ;)

PEACE :P
  • 0

#177 ..::xXx::..

..::xXx::..

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12.02.2005 - |11:13|

Sklepik "Gwrotowy"??? A ma cos takiego ruszyc??? A mozna wiedziec kiedy w przyblizeniu? To swietna informacja!!! Super! Mysle ze klientow mu nie zabraknie ;-). Dziekuje Wam za info. Pozdrawiam.
  • 0

#178 kubciak

kubciak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 13.02.2005 - |11:59|

Mam pytanie, czy w takim układzie, jezeli juz niebawem ma sie odbyć premiera pierwszego sezonu SG-Atlantis na DVD, to kiedy bedzie on dostepny w sprzedazy w Polsce?Rozumiem, ze premiera dotyczy po0jawienia sie tej plyty w okkolicach kwietnia ale w USA albo w Europie Zach., a nie raczej w Polsce;]
Acha, czy ktos moze oientuje sie ile bedzie kosztowac?
Thx! :afro:

>>>>>"Bo [beeep] zupa była za słona..."<<<<<

Użytkownik kubciak edytował ten post 13.02.2005 - |11:59|

• 0

#179 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 13.02.2005 - |12:16|

hmmm w Polsce to nie wyjdzie :>
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#180 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 13.02.2005 - |12:57|

Kubciak ,czy tak trudno jest zauważyć właściwy temat, jeszcze wypisanymi dużymi literami? :angry:
Co do pytania, do Michał odpowiedział - na 110% serial w Polsce nie wyjdzie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych