No nie mow ze neo co starcza. Sam mialem na ten test i wiem jedno
lacze asynchroniczne jest dobre jak nic sie nie wysyla
ale jesli zaczniesz cos so wysylac to zapomnij o dobrym sciaganiu
Co do modemow to nic nie mowie bo sam przez 2 lata sie bujalem na takim laczu.
I powiem tak ze apetyt roznie w miare jedzenia ( jak ma sie kiepskie lacze to nie mozna pewnych rzeczy robic ale jak sie ma lepsze lacze to juz choryzonty sie pozezaja ) mozliwe ze moje potrzeby sa tak duze ze neo nie starcza.
Moze to dlatego ze caly czas siedze na laczach okolo 2 Mbit ( szkola , praca, znajomi) wszyscy naja min 1 Mbit wiec pewnie to przyzwyczajenie
)
Tylko w domu sie mecze na sieci lokalnej na 512 Kbit
ale to wszyscy zalezy jaka sie za to kase placi ( ja jak narazie nie musze za to placi wiec net za free to mi bardzo pasuje nawet jesli to jest te 16 KB a czasami mniej.
Wystarczyło zwyczajne "przepraszam, zagalopowałem się" ale skoro to jest forum dyskusyjne to teraz pozwól, że ja podsumuje twoją wypowiedź.
Neo+ jest to maksimum moich mozliwości finansowych (150 złotych miesięcznie) i nie mam mozliwości w miejscu gdzie mieszkam na inne łacze. Nie mam sasiadów z którymi mógłbym wejść w spółke i załozyć coś innego, szybszego za te same pieniądze. Nigdy z resztą nie twierdziłem, że to mi wystarcza. Od przybytku głowa nie boli i pewnie, że chciałbym mieś szybsze łącze.
Co do wysyłania i ściągania to powiem ci jedno. Nie sztuka złowić szczupaka na wędkę do połowów rekinów. Przy takim łączu jakim jest neo+ potrzeba trochę finezji, cierpliwości i rozumu aby dokonać ustawień takich aby wysyłaniem nie blokować ściągania. Widocznie niektórym czegoś z tych trzech rzeczy brak ( lub wszystkich) aby to zrobić. Jednak to nie mój problem.
Owszem, masz rację, że apetyt rosnie w miare jedzenia ale we wszystkim nalezy też mieć umiar. Bardzo mnie cieszy fakt, że masz tak wspaniale gdzie się nie ruszysz i wszędzie masz tak szybkie łącza.
Nie rozumiem jednak jednego. Dlaczego ty "porzadny internauta" masz w domu 512-stke i tak się straszliwie męczysz. Chytrość? Tylko dlatego, że za darmo? Fe, kolego. Skoro jesteś taki "porzadny internauta" to powinieneś zapłącić jakąś kasę i mieć porzadne łącze.
Na koniec powiem szczerze, że kompletnie nie rozumiem twojej poprzedniej, obraźliwej wypowiedzi, skoro sam w domu masz podobne łącze. Tylko dlatego, że twoje nie nazywa się neo+? Czy może dlatego, że inni płacą a ty masz na leszcza?
Czyżby jesteś wyznawcą, że za darmo to choćby byle [beeep] ale za darmo?
Kolego, aby z innych się wysmiewać, obrażać i krytykować trzeba mieć do tego podstawy. A ty ich nie masz. Najpierw zainstaluj sobie coś, co zapiera dech w piersiach. Potem, jesli brak ci kultury i ogłady, wyśmiewaj się z tych co mają coś gorszego. Na koniec nie chwal się tym, co nie twoje (łącza w pracy, szkole i u znajomych), bo to śmieszne i żenujące.